^

Miten vitamiinit vaikuttavat koskemattomuuteen?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Jos meillä ei ole voimakasta immuunijärjestelmää, saamme usein sairastua. Tämä on axiom. Vitamiinit auttavat immuunijärjestelmää kestämään vihollisen sieniä, bakteereja ja viruksia vastaan. Miten tämä tapahtuu? Kuvaamme tarkemmin.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Vitamiinit ja koskemattomuus ovat oikea ystävyys

Immuniteetti on ihmisen kyky torjua vilustumista ja muita sairauksia. Jos se on vahva, sairastamme paljon harvemmin kuin heikentynyt immuunijärjestelmä. Esimerkiksi immuunisolut torjuvat syöpäsoluja ja tuhoavat ne. Ja sitten syöpävaara ihmiselle vähenee.

Mutta entä vitamiineja? Ne auttavat kehittämään asianmukaisesti immuunisoluja, vasta-aineita ja muita aineita (niitä kutsutaan signaloimiseksi, ne ovat vastuussa organismin reaktiosta taudin aiheuttavaksi aineeksi).

Jos vitamiinit ovat puutteellisia, voimme sairastua useammin kuin jos me välitämme terveydestämme.

Kuinka säätää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa?

Sinun täytyy kääntyä ravitsemusterapeutin tai jopa terapeutin kanssa ja laskea päivittäinen vaatimus vitamiineille sekä vitamiinien ja kivennäisaineiden kompleksi, joka on tarpeellinen kehollemme.

Tämä päivittäinen vaatimus vitamiineja varten ei välttämättä ole kovin suuri. Mutta ilman sitä voi väsyä nopeammin työssä, olla huonossa tuulella, se tuntuu ilman syytä. Iho ja hiukset ilman välttämättömiä vitamiineja eivät myöskään loista terveyttä. Vitamiinien tarpeiden tyydyttämiseksi on tärkeää tietää, että ne voidaan ottaa monimutkaiselta (ostettu apteekista) tai luonnontuotteilta.

Mitä tapahtuu, kun kehossa ei ole vitamiineja?

Jos kehossa ei ole tiettyjä vitamiineja, se palvelee meitä paljon vähemmän ja pahempaa. Tiettyjen vitamiinien puutteen vuoksi vakavat sairaudet kehittyvät. Joten olkaa varoitus!

A-vitamiinin kehon puute johtaa ongelmiin vilustumisen vastaisten vasta-aineiden kehittymisen kanssa

Puute B-vitamiineja - B5, B9, B12 johtaa heikkenemiseen immuunijärjestelmää, estyminen sen reaktioita vihollisen agentit ja kyvyttömyys vastustaa niitä. Raskas ateria puute B-vitamiineja, erityisesti B6 havahtumistaso huonosti sulavaa ja imeytyy, mikä johtaa paljon myrkkyjä kehossa, heikkous, uneliaisuus ja rasvaa.

B-ryhmän vitamiinit A-, D- ja E-vitamiinikompleksiin auttavat tehokkaasti torjumaan viruksia. Heidän vastaanotto on erinomainen virusinfektioiden ehkäisy.

C-vitamiini (tai kuten kutsumme myös askorbiiniksi) on erittäin hyvä taisteluissa infektioita vastaan, se antaa meille lisää energiaa ja elinvoimaa.

E-vitamiinin puute kehossa johtaa hermo- ja visuaalisten järjestelmien työn heikkenemiseen. E-vitamiini on erinomainen keino vision parantamiseksi, immuunijärjestelmän vahvistaminen lisäämällä vastustuskykyä vilustumisiin, erityisesti vanhuksilla.

Miksi ottaa vitamiineja?

Ravitsemusterapeuttien mukaan lapset, jotka saavat lääkärin suosituksesta riittävän määrän vitamiineja, kärsivät paljon harvemmin, mutta kehittyvät paremmin. Heidän hermostunut ja moottorijärjestelmä toimii paljon paremmin kuin heidän ikäisensä, jotka eivät saa riittävästi vitamiineja. Ne ovat vähemmän todennäköisesti vaikuttavia virustaudin ja niihin liittyvät sydän-ja verisuonijärjestelmän.

Äiti, joka raskauden aikana ottaa aktiivisesti vitamiineja, vähentää keskenmenojen riskiä ja synnyttää usein terveitä vauvoja kuin niillä, joiden vitamiiniruoka on heikko.

Kaikki meistä talvella, kylmäkauden aikana, ovat ominaisia sairastumisesta ja sängystä sängyssä flunssa tai kylmä. Joten, jos me säännöllisesti otetaan vitamiinien monimutkainen, nämä leikkeet sängyssä ja työn laiminlyöminen vaivaavat meitä paljon harvemmin. Kaikki siksi, että vitamiinien saanti lisää merkittävästi kehon infektioiden vastustuskykyä. Ei ARI eikä flunssa olekaan hirveä meille.

On erittäin tärkeää, että otat vitamiineja, ota yhteyttä lääkäriin annostuksensa suhteen. Vitamiinien annostus on valittava oikein, ja vitamiinit ovat tasapainossa.

Lisäksi vitamiinikompleksin asianmukaisesti valittu koostumus mahdollistaa allergioiden ja kehon ei-toivottujen reaktioiden vähentämisen näihin tai muihin tuotteisiin ja valmisteisiin.

Tämä takaa sinulle juuri sen tuloksen, jota olette pyrkineet - hyvästä terveydestä ja hyvistä henkeistä.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.