^

Ruoansulatuskanavan suojaavat järjestelmät

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Riittävän ravitsemuksellisen teorian ansiosta kehon suojaavat järjestelmät ovat erittäin tärkeitä eri haitallisten aineiden tunkeutumisesta sen sisäiseen ympäristöön. Ruoansulatuskanavan ravintoaineiden saantia tulisi pitää paitsi energian ja muovimateriaalien täydentämisenä myös allergisena ja myrkyllisenä aggressioksi. Itse asiassa ravitsemukseen liittyy vaara tunkeutua erilaisten antigeenien ja myrkyllisten aineiden rungon sisäiseen ympäristöön. Ainoastaan monimutkaisen suojelujärjestelmän ansiosta ravinnon negatiiviset näkökohdat neutralisoidaan tehokkaasti.

Ensinnäkin on syytä panna merkille järjestelmä, jota kutsutaan edelleen mekaaniseksi tai passiiviseksi. Tällä tarkoitetaan rajoitettu läpäisevyys limakalvon ruoansulatuskanavan varten liukoiset molekyylit, joilla on suhteellisen pieni molekyylipaino (vähemmän kuin 300-500) ja läpäisemättömyys polymeerejä, jotka sisältävät proteiinit, mukopolysakkaridien ja muusta aineesta, jolla on antigeenisiä ominaisuuksia. Kuitenkin, ruoansulatuskanavan solujen postnataalisen kehityksen aikana on tunnettu endosytoosin, viemisen helpottamiseksi sisäinen ympäristö makromolekyylien ja vieraita antigeenejä. On olemassa näyttöä siitä, että solut ruoansulatuskanavan aikuisten organismit ovat myös kykenevät absorboimaan suuria molekyylejä, kuten sulamatonta. Herra Volkheimer nimeää tällaiset prosessit rei'inä. Lisäksi ruoan kulkua maha-suolikanavan läpi merkittävän määrän haihtuvia rasvahappoja, joista osa imemällä toksisia vaikutuksia, ja muut - paikallinen ärsyttävä vaikutus. Kuten vierasaineiden, niiden muodostumista ja imeytymistä maha-suolikanavassa vaihtelee riippuen koostumuksen ja ominaisuuksien ruoan saastuminen.

On olemassa useita muita mekanismeja, jotka estävät myrkyllisten aineiden ja antigeenien pääsyn enteerisestä ympäristöstä sisäiseen ympäristöön, joista kaksi on transformaatiokykyisiä. Yksi tällainen mekanismi liittyy glykokalyysiin, joka on läpäisemätön monille suurille molekyyleille. Poikkeukset ovat molekyylejä, jotka hydrolysoidaan entsyymien (haiman amylaasi, lipaasi, proteaasit) adsorboimalla glykokoosarakenteisiin. Tässä yhteydessä on epämuodostuneiden molekyylien allergisten ja myrkyllisten reaktioiden yhteyttä solumembraanin kanssa haitaksi ja hydrolyysissä olevat molekyylit menettävät antigeeniset ja myrkylliset ominaisuudet.

Toinen muunnosmekanismi on aiheuttanut entsyymijärjestelmät, jotka sijaitsevat suolen solujen apikalvon kalvoissa ja jakautuvat oligomeerit jopa absorboivia kykeneviin monomeereihin. Niinpä glykokaliksin ja lipoproteiinikalvon entsyymijärjestelmät toimivat esteenä, joka estää suurten molekyylien pääsyn ja kosketuksen suolen solujen kalvon kanssa. Tärkeä rooli voi olla solunsisäisiä peptidaaseja, joita pidämme meistä lisäesteenä ja suojaavana mekanismina fysiologisesti aktiivisia yhdisteitä vastaan.

Suojauksen mekanismien ymmärtämiseksi on tärkeää, että ihmisen ohutsuolen ihmisen limakalvossa on yli 400 000 plasma-solua 1 mm: n kohdalla. Lisäksi, se paljasti noin 1.000.000 lymfosyyttejä kohti 1 m 2 suolen limakalvoon. Normaalisti jejunum sisältää 6 - 40 lymfosyyttiä 100 epiteelisolua kohden. Tämä tarkoittaa sitä, että ohutsuolessa epiteelikerroksen lisäksi kehon enteraalisten ja sisäisten ympäristöjen lisäksi on vielä voimakas leukosyyttikerros.

Suoliston immuunijärjestelmä on osa kehon immuunijärjestelmää ja koostuu useista eri osastoista. Näiden osastojen lymfosyytteillä on monia yhtäläisyyksiä ei-suoliston lymfosyyttien kanssa, mutta niillä on myös ainutlaatuiset ominaisuudet. Tällöin pienen suolen eri lymfosyyttien populaatiot vuorovaikutuksessa johtuvat lymfosyyttien muuttumisesta yhdestä osastosta toiseen.

Imukudoksen ohutsuolen on noin 25% suolen limakalvon. Se esitetään muodossa klustereita Peyerin levyissä ja lamina propria (yksittäiset imusolmukesektioiden) ja hajallaan lymfosyyttipopulaatiosta, jotka on lokalisoitu epiteelin ja lamina propria. Limakalvon ohutsuolen sisältää makrofagit, T-, B- ja M-solut, intraepiteliaalinen solut, kohdesoluja, ja muut.

Immuunimekanismit voivat toimia ohutsuolen, sen pinnalla ja lamina propriaissa. Samaan aikaan, suoliston solut voivat levitä muihin kudoksiin ja elimiin, mukaan lukien rinta-, naisten sukupuolielimet, imukudoksen keuhkoputkien, ja osallistua niiden vastustuskykyä. Vahinko sääteleviä mekanismeja koskemattomuuden ja immuunijärjestelmän herkkyyttä ohutsuolen antigeenit voivat olla tärkeitä patogeneesissä paikallisen suoliston immuunijärjestelmän häiriöt ja kehittämiseen allergisia reaktioita.

Ei-immuuni- ja immuunijärjestelmät, jotka suojaavat ohutsuolesta, suojaavat sitä vierailta antigeeneiltä.

Kun taas limakalvon ruoansulatuskanavan on mahdollisesti alue, jonka läpi tunkeutumista antigeenejä ja mahdollisesti myrkyllinen aine sisäiseen ympäristöön organismin, tässä kopioidaan on tehokas suoja järjestelmä, joka sisältää sekä mekaanisen (passiivinen) ja aktiivinen suojaus tekijät. Tässä tapauksessa järjestelmät, jotka tuottavat vasta-aineita ja soluvälitteisen immuniteetin järjestelmän, ovat vuorovaikutuksessa suolistossa. Tähän on lisättävä, että suojaavia tehtäviä maksan este on toteutettu käyttäen kupferovyh solu imeytymistä myrkyllisiä aineita, täydennettävä antitoksiini vasteita epiteelin ohutsuolessa.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Tulokset

Avaaminen yleisen lainsäädännön omaksumisen ravintoaineita, pätee yhtä hyvin myös alkeellisin ja pisimmälle kehittynyt organismeja, johti väistämättä muodostumiseen uuden evoluutioteorian Perusteltujen soveltuvat tulkintaa assimilatory prosesseihin paitsi ihminen, mutta myös muut ryhmät organismien. Ehdottamamme riittävän ravitsemuksen teoria ei ole klassisen, mutta uuden teorian muutos, jolla on erilaiset axiomatics. Samanaikaisesti yksi klassisen teorian peruspostulateista, jonka mukaan ravintoaineen saannin ja kulutuksen tasapainottamisen on oltava uusi teoria täysin hyväksyttävä.

Teorian mukaan tasapainoisen ravinnon, ruoka, joka on hyvin järjestetty rakenne ja koostuu ravinteita, ravintokuituja ja joissakin tapauksissa myrkyllisten tuotteiden kohdistuu mekaanisia, fysikaalis-kemialliset ominaisuudet ja entsymaattinen käsittely. Seurauksena tämän hyödyllisiä elintarvikkeiden ainesosien uutetaan ja muuttaa yhdisteiksi puuttuu lajispesifisyys, jotka imeytyvät ohutsuolessa ja antaa energian tarve kehon ja muovi. (Monet physiologists ja biokemistejä vertaamalla tätä prosessia arvokkaiden komponenttien malmista.) Alkaen painolasti aineita, joitakin osia ruoansulatuskanavan mehut, paisutettu solut epiteeli- kerroksen ruoansulatuskanavassa, sekä useita tuotteita bakteerikasvuston elintärkeä osittain käyttäen ravinteita ja liitäntälaitteen tuottamaan salaisuuksia , jotka poistetaan kehosta. Tästä piiristä rinnastaminen saatavien elintarvikkeiden periaatteiden määrän laskemiseksi hyödyllisten aineiden kehoon ravinnon kautta, ja arvioida sen etuja t. D.

Teorian mukaan riittävä ravitsemus sekä siirtyminen nälkäisestä tilasta tyydyttävään on aiheuttanut paitsi ravintoaineet myös erilaiset elintärkeät säätelyyhdisteet, jotka tulevat suolistosta kehon sisäiseen ympäristöön. Sellaiset säätelyyhdisteet ovat pääasiassa hormoneja, joita tuotetaan lukuisat maha-suolikanavan endokriiniset solut, jotka määrällisesti ja lajikkeellisesti ylittävät koko kehon hormonijärjestelmän. Säännöllisiin yhdisteisiin kuuluvat myös hormonin kaltaiset tekijät, kuten elintarvikejohdokset, jotka johtuvat entsyymien vaikutuksesta makro-organismin ruuansulatuslaitteessa ja sen bakteerifloora. Joissakin tapauksissa ei ole mahdollista vetää selkeää linjaa sääntely- ja myrkyllisten aineiden, kuten histamiinin, välillä.

Mitä tulee klassisen teorian tarjonnan mikrobisto ruoansulatuskanavassa yksimahaisilla organismeihin, mukaan lukien ihmiset (mutta ei märehtijöiden), ei edes neutraali, vaan haitallista määrite. Kantojen kanssa teorian riittävän ravinnon bakteerikasvuston ruoansulatuskanavan, paitsi märehtijöiden lisäksi ilmeisesti kaikki tai suurin osa monisoluisten - välttämätön osapuoli omaksumisen ruokaa. Se on nyt vakiintunut, että toimintaa lukuisissa elintarvikkeiden organismien ruoansulatuskanavan ei ole vain louhinnan kirjoitus- sen hyödyllinen osa - pääravinnetta, mutta myös muutosta eri elintarvikkeiden ainesosien vaikutuksen alaisena mikroflooraan, ja myös tuotteiden sen jalostaa. Tämän seurauksena käyttämättömän osan ravintoaineista tulee aktiivinen osa enteeristä ympäristöä, jolla on useita tärkeitä ominaisuuksia.

Monimutkaisille eliöille on kohtuullista olettaa, että aineenvaihdossa ne ovat superorganismisia järjestelmiä, joissa isäntä on vuorovaikutuksessa spesifisen mikroflooran kanssa. Mikroflora-aineen vaikutuksesta muodostuu toissijaisia ravintoaineita, jotka ovat äärimmäisen tärkeitä ja usein tarpeellisia. Toissijaisten ravintoaineiden lähde on painolastisäteitä, jotka ovat mukana kehon monien paikallisten toimintojen säätelyssä.

Assimilaatio elintarvikkeiden, mukaan klassisen teorian tarjonnan, alennetaan sen entsymaattinen hydrolyysi monimutkaisten orgaanisten rakenteiden ja uuttamalla yksinkertaisista elementeistä - oikea ravintoaineita. Tästä seuraa useita perustavanlaatuisia ajatuksia tarkoituksenmukaisuutta ruoan rikastaminen, eli komponentit sisältävän lokeron ravinteita painolasti, ja käyttää elintarvikkeena valmiina ravinteita - Lopullinen hajottaminen soveltuvat tuotteet imeytymistä tai jopa käyttöönotto verta, ja niin edelleen .. Toisin, mukaan teorian riittävästi virtaa, ei ole ainoastaan jakautuminen ruokaa, mutta myös ravinteita ja valmistamiseksi fysiologisesti aktiivisten aineiden, jotka johtuvat altistumisesta mikroflooran maha-suolikanavan, h painolastisäiliöt. Näin muodostuu monia vitamiineja, välttämättömiä rasvahappoja ja välttämättömiä aminohappoja tarpeen, joka merkittävästi vaikuttaa kehon tarve ruokaa ulkopuolelta tuleville. Suhde ensimmäisen ja toisen ravinteita voi vaihdella laajasti riippuen lajista ja jopa yksilölliset ominaisuudet mikroflooraan. Lisäksi, yhdessä sivuravinteet vaikutuksen alaisena bakteerikasvuston muodostettu myrkyllisiä aineita, erityisesti myrkyllisiä amiineja. Toiminta bakteerikasvuston, joka on pakollinen osa monisoluisten organismien läheisesti liittyvät useita tärkeitä ominaisuuksia mikro-organismin.

Kuten toistuvasti todetaan, riittävän ravitsemuksen teorian kehittäminen perustuu yleisiin biologisiin ja evoluutiomalleihin sekä useiden tieteen, erityisesti biologian, kemian, fysiikan ja lääketieteen saavutuksiin. Itse biologin kannalta ei ole pelkästään "kaava" vaan myös minkä tahansa prosessin tekniikka, koska kehitys on suuntautumassa biologisten prosessien teknologian optimointiin. Biologisissa järjestelmissä riippuu paljon prosessien teknologiasta, koska niiden korkea tehokkuus ja joskus hyvin mahdollisuus liittyvät tiettyjen välilinkkien toteutumiseen. Niiden toteutuksen riittämättömyys tai niiden vuorovaikutus haittaavat järjestelmän toimintaa kokonaisuutena. Tässä esityksessä selostetaan joitain olennaisia eroja tasapainoisen ja riittävän ravinnon teoriikan välillä. Ensimmäinen teoria määräytyy lähinnä ravitsemuksen tasapainoisen kaavan mukaan, toinen tällaisen kaavan lisäksi ottaa huomioon ravitsemustekniikan eli erilaisten organismien ryhmiin liittyvät elintarvike-assimilaatioprosessit.

Lopuksi, riittävän ravitsemuksen teoria on yksi trofologian monitieteellisestä tieteestä. Yhdistämällä monta osaa biologisten ja lääketieteen liittyvät eri näkökohdat omaksumisen elintarvikkeiden biologisten järjestelmien vähemmän monimutkaiset (solusta ja organismin ekosysteemien ja biosfäärin), yksi tiede on tarpeen sen ymmärtämiseksi on perustavaa laatua olevaa ykseyttä luonnon. Tämä on myös tärkeä biosfäärin vuorovaikutusprosessien karakterisoimiseksi trofisten yhteyksien pohjalta, eli biosfäärin huomioonottamiseksi trofosfäärinä. Vaan pikemminkin kuin ehkä suuremmassa määrin muodostumista ravintoketjun ekologian ja myös teorian riittävä ravinto on välttämätöntä erilaisiin lääketieteen, kuten trofia kudosten ja sen häiriöt, erilaiset ongelmat gastroenterologian, teoreettista ja sovellettu näkökohtia ravitsemustieteen - se Itse asiassa irrationally erotetut osat yksi yhteinen ongelma - ongelmat elintarvikkeiden assimilaatio organismeja seisoo eri tasoilla evolutionary tikkaat. Tämä ongelma on otettava huomioon joissakin yhtenäisissä kannoissa laajempien ja syvempien näkemysten pohjalta.

Niinpä riittävän ravitsemuksen teoria on niin sanotusti tasapainoisen ravinnon teoria, jossa "biologiset siivet" ovat kasvaneet. Tämä tarkoittaa sitä, että riittävän ravitsemuksen teoria soveltuu paitsi henkilöön tai tiettyyn eläinten ryhmään, myös erilaisiin eläinlajeihin ja lisäksi kaikkiin organismeihin.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.