^

Terveellisen syömisen perusteet

Maitotuotteet haimatulehdukseen

Maitoa ja erilaisia siitä valmistettuja tuotteita rakastetaan paitsi maun, myös ravintoarvon, elämän kannalta välttämättömien proteiinien, mukaan lukien albumiinit ja globuliinit, välttämättömät rasvahapot, laktoosi, vitamiinit, kivennäisaineet, erityisesti kalsium, vuoksi.

Hedelmät haimatulehdukseen

Tulehtuneen haiman toiminnan palauttaminen on mahdollista vain noudattamalla erityistä ruokavaliota. Haimatulehduspotilaille on kehitetty ruokavaliotaulukko nro 5p, jonka akuutin tilan laantuessa se korvataan numerolla 5 vähemmän tiukoilla ravitsemussäännöillä.

Yrtit ja mausteet haimatulehdukseen

Jokaisen haimatulehduksen kokeneen on hyödyllistä tietää, mitä yrttejä ja mausteita haimatulehdukseen saa käyttää ja mitä ei.

Omenat haimatulehdukseen: paistettu, tuore, kuivattu

Haimatulehduksen diagnoosi saa sinut noudattamaan erityistä lähestymistapaa ruokavalioosi, koska. Potilaan hyvinvointi riippuu suurelta osin tästä. Samaan aikaan monet ruokarajoitukset johtuvat sen toiminnan kannalta välttämättömien hyödyllisten aineiden riittämättömästä saannista, joita on runsaasti hedelmissä.

Suklaa gastriittiin

Joissain tapauksissa suklaasta tulee kielletty jälkiruoka. Suklaa gastriittiin kuuluu tähän tuoteluokkaan. Miksi?

Vihannekset haimatulehdukseen: ravitsemusasiantuntijoiden suositukset

Erikoisruokavaliota käytetään myös ruokavaliossa mahdollisesti esiintyvien kasvisten syömiseen - akuutin tulehduksen, sen remission tai kroonisen haimatulehduksen yhteydessä.

Voiko muhennos gastriittiin?

Gastriittipotilaille sopivimpia menetelmiä ruoan lämpökulinaariseen käsittelyyn kypsennyksen aikana ovat keittäminen (mukaan lukien höyrytys) ja hauduttaminen.

Valkosipuli gastriittiin

Yleisenä ravitsemussuosituksena mahalaukun limakalvon tulehduksen hoidossa on välttää sitä yleensä ärsyttävien ruokien ja juomien syömistä, eikä myöskään raa'an valkosipulin syöntiä gastriittiin suositella useimmissa tapauksissa.

Peruna gastriittiin

Perunat ovat välttämätön tuote gastriittipotilaille. Ruokavalion tulee taudin pahenemisen aikana olla erittäin kattava ja samalla säästäväinen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.