^

Tablettien hormonit: hyvät ja huonot puolet

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Hormonien hyödyistä ja haitoista on monia myyttejä ja ristiriitoja. Puhumme siitä, miten apteekissa ostetut tabletit hormonit vaikuttavat ihmiskehoon.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Vaikutukset ruiskeisiin ruiskeisiin, voiteet ja geelit estrogeenien kanssa

Se on samanlainen kuin korjauslaitteen levittämisestä saatu vaikutus. Toisin sanoen estrogeenit voiteilta, geeleiltä, injektioilta eivät kulje maha-suolikanavan läpi, mikä tarkoittaa, että ne eivät pääse maksaan, liottamalla välittömästi vertaan. Tästä ja niiden vaikutus kehoon on erilainen, pehmeämpi.

Totta, näiden menetelmien merkittävä haitta on se, että estrogeenin taso kehossa vaihtelee. Suun hormoneja käytettäessä se on pysyvämpi. Tämä johtuu siitä, että ne imeytyvät verenkiertoon nopeammin kuin oraalisella annostelulla. Mutta ne myös poistetaan kehosta liian nopeasti. Tämä tarkoittaa, että ne vaikuttavat elinten toimintaan, ne ovat heikompi kuin estrogeenien suun kautta annettavat lääkkeet.

Vaikutus hermosairauksien estrogeeneihin on tämä ominaisuus. Ne parantavat dramaattisesti estrogeenien pitoisuutta veressä, sen vaikutukset heikkenevät ja sitten estrogeenit eliminoidaan kehosta. Eli estrogeenin taso elimistössä tällä vastaanottimella on epävakaa.

Erityisesti verrattuna suun kautta annettaviin lääkkeisiin, jotka tarjoavat suhteellisen stabiilin estrogeenin määrän kehossa. Voit estää estrogeenipitoisuutta kehossa oikein, endokrinologin ei pitäisi laskea oikein lääkkeiden annostusta, vaan se voi myös määrätä yhdistetyn menetelmän estrogeenin saamiseksi. Eli käytetään estrogeenien ja oraalisten valmisteiden valmistusta ja voiteita, geelejä, laastareita, injektioita - valinnan mukaan.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Estrogeenit oraaliseen antoon

Jos elimistössä on vain vähän luonnollista alkuperää olevia estrogeeneja (eli niitä, joita keho itse tuottaa), ihmiset ottavat hormoneja apteekista. On syytä tietää, että estrogeenit, jotka ovat 17-beta-estradiolin muodossa hormonihoitokaupoista, antavat meille mahdollisuuden saada hormoneja, jotka ovat kemiallisesti samanlaisia kuin luonnolliset, erittävät munasarjat.

Mikä on ero hormonien välillä tableteissa ja hormonipesuissa olevista hormoneista? Ensimmäinen ensimmäinen pääsee maksaan ja kierrättää ne. Tämä on hyvä, koska HDL: n veren alhaisella konsentraatiolla oraaliset valmisteet, joissa on estrogeenihormoneja koostumuksessa, edistävät sen tuotantoa kehossa. Syynä on, että estrogeenit voivat stimuloida HDL-eritystä in vivo.

Miinukset suullinen pillereitä - että kun väärä määrä ja ajattelematon valinta, koska ne voivat hypätä verenpaine, hormonit estronin kasvua ja trigitseridov tuottaa enemmän normaalia.

Tämä voi johtaa kivien muodostumiseen munuaisissa ja sappirakossa. Siksi ennen kuin käytät huumeita estrogeenien kanssa, on tarpeen suorittaa testi munuaisten ja sapen tilasta sekä veren kolesterolipitoisuuden tasosta.

Jos käytät estrogeeneita laastareista, geeleistä tai kermasta koostuvista koostumuksista, estradioli ei stimuloi HDL-tuottoa niin voimakkaasti, että se pysyy normaalilla tasolla. Tämä on tärkeää, kun kehon HDL taso on korkea tai lähellä sitä.

Jos paljon kolesteroli itse (erityisesti huono kolesteroli), kun taas HDL-tasot ovat liian alhainen, estrogeenin osana auttaa normalisoimaan kolesterolia (vähentää sitä), ja pitoisuus HDL-kolesterolin nousu.

Tästä syystä sydän alkaa toimia normaalisti, alukset ovat joustavampia, niiden seinät vahvistuvat, verihyytymien riski pienenee.

Joten korkeilla kolesterolipitoisuuksilla estrogeenien oraaliset ehkäisyvalmisteet soveltuvat parhaiten sinulle ja alemmalla tasolla - laastareita ja geelejä.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31], [32]

Kipsi estrogeeneilla

Kipsi estrogeeneilla

Tällainen laastari sisältää pääsääntöisesti hormoneja estrogeeneja, ja niiden kirkkain edustaja on 17-beeta-estradioli. Se on hyvä, koska iho imeytyy helposti ja veren kautta pääsee suoraan vertaeseen, ohittamalla ruoansulatuskanavan ja maksan. Tämä on samanlainen kuin luonnollinen prosessi ennen vaihdevuodet, kun munasarjat tuottavat estrogeeneja, jotka tulevat välittömästi verenkiertoon.

Tämän estrogeenin toimittamismenetelmän miinus keholle on se, että ne, joita ei ole käsitelty maksassa, osittain tuhoutuvat. Joten vaikutus elimistöön ei ole yhtä voimakasta kuin luonnolliset hormonit estrogeeni.

Koostumuksessa estradiolin estradiolipitoisuudet voivat vaikuttaa kehoon eri tavoin, koska niillä on erilainen hormonipitoisuus. Tällä riippuu siitä, kuinka monta päivää laitat laastarin iholle. Se voi olla 5 päivää ja ehkä 7-8 päivää. Jos haluat tietää, mikä annos estradiolia laastarin avulla tarvitaan, kysy neuvoa lääkäriltä, jotta annos ei ylittyisi.

Olisi otettava huomioon, että kukin organismi on yksilöllinen, kunkin naisen aineenvaihdunta kulkee eri nopeuksilla, mikä tarkoittaa, että hormonit myös assimiloitu eri nopeuksilla. Tämä määrittää myös kipsityypin.

Kipsin haitat ovat myös se, että se voi aiheuttaa ruumiin allergisen reaktion ihottuman muodossa. On tärkeää tarkistaa, reagoi kehossa allergiseen ihottumiseen tai punoitukseen ennen laastarin levittämistä estrogeenien kanssa.

Estrogeeni-laastareiden rasvat raskaille ihmisille

Mitä etuja estradiolia (estrogeeniryhmän hormoni) sisältävistä laastareista on? Niiden massa.

Laastarit estradiolilla

Ne kykenevät normalisoimaan veren estrogeeneja, etenkin hormoniestradiolia. Se, miten se pääsee veressä laastarin avulla, on samanlainen kuin estradioli luonnollisesti, kun se tuottaa munasarjat. Tämä on hyvä niille naisille, joilla on korkea verenpaine ja joilla on päänsärky kuukautisten aikana.

Kun estradioli pääsee elimistöön laastarin läpi, se mahdollistaa glukoosin tason normalisoinnin ja neutraloi kehon immuniteetin insuliinille. Estradiolin laastari sen toimittajan roolissa auttaa paremmin kuin oraaliset pillerit.

Estradioliliima on hyvä niille naisille, joilla on korkea estroni, koska se ei lisää sitä. Tämä johtuu siitä, että kipsiaineet imeytyvät välittömästi vertaeseen, ohittaen maksan.

Koska kipsiaineet eivät kulje maksan läpi, ne voivat tavallisesti olla vuorovaikutuksessa muiden lääkkeiden kanssa.

Triglyseridit kehossa eivät tule enää estradiolin laastariin. Ne eivät ole ristiriidassa suun kautta annettavien lääkkeiden kanssa, jotka sisältävät estrogeenia.

Estradioli laastarista pysyy kehossa samassa konsentraatiossa, sen taso ei kasva paljon, vaikka keholla on paljon kolesterolia. Estradiolin oraaliset valmisteet voivat nostaa tasoa.

Progestiinin vastaanotto: missä muodossa?

Progestiinit, kuten muutkin hormonit, voivat päästä elimistöön oraalisten tablettien muodossa voiteiden, injektioiden, geelien ja muiden lääkkeiden muodossa. Se, miten nainen ottaa progestiineja, riippuu niiden vaikutuksesta hormonaaliseen tasapainoon ja siten myös hyvinvointiin. Tavalla, jolla progestiini valitaan, riippuu organismin ominaisuuksista.

On välttämätöntä käydä keskustelemassa lääkäriin valitsemaan optimaalinen muoto progestiinien ottamiseksi sinulle. Ja myös, onko hormonien lisäys estrogeenien tai androgeenien muodossa, jotta edistetään progestiinien vastaanoton vaikutusta.

On myös yhdistettyjä hormonaalisia aineita, jotka vaikuttavat kehoon monimutkaisella tavalla. Esimerkiksi aktivella, jossa on beeta-estradioli ja noretindroni. Suhde 1: 0,5 on optimaalinen, jotta nainen voi tuntea paremmin ja normalisoida hormonaalisen tasapainon. Lisäksi, kun huumeiden optimaalinen suhde hormoneihin, nainen vähentää verenvuodon riskiä kohtuun.

Kuinka välttää raskauden nousua hormonien ottamisesta?

Jos käytät ehkäisyvalmisteita, niillä pitäisi olla noin 1 mg noretindronihormonia tai vastaavia aineita ja enintään 50 μg estradiolia. Näin vältetään ruokahalun lisääntyminen ja ylimääräistä kiloa ei oteta rekrytoitavaksi. Jos ehkäisyvalmisteessa on enemmän progestiinia (ks. Pakkauksen koostumus), ruokahalun päinvastoin kasvaa ja paino nousee.

Tällaisissa valmisteissa on suuri progestiinipitoisuus, kuten mycet, allez ja laestriini. Kun olet ostanut heidät, voit varmasti syödä enemmän ja nopeasti takaisin.

Yhdistettyjen lääkkeiden hyväksyminen

Jos lääke sisältää hormonien yhdistelmää: estradioli ja norgestimaatti, se vaikuttaa kehoon annostellulla ja vaiheittaisella tavalla. Estrogeenit ja progestiinit pääsevät verenkiertoon maksan kautta käyttökelpoisemmissa osuuksissa kuin jos nainen otti progestiinia yksinään tai yksinään estrogeeneina. Ensinnäkin elimistö ottaa vain estradiolin (kolme päivää), sitten progestiinit estradiolin kanssa (myös kolme päivää), sitten taas yksi estradioli. Joten lääkkeet vaihtelevat, mikä antaa naiselle hyvän hormonaalisen tuen.

Näin ollen nainen vähentää verenvuotoriskiä merkittävästi ja hormonien vaikutus kehoon tehostuu. Hermo-reseptorit ottavat ne paremmin.

Kun yhdistelmähoitoa käytetään, on myös haittoja. Jos nainen kärsii ylipainosta, masennus, hermoromahdukset hän kehitti diabetes, on insuliiniresistenssi, kärsii migreeni, on taipumus muodostaa munuaiskiviä ja sappirakon, keltarauhashormonia on parasta tehdä sen puhtaassa muodossa, mutta ei yhdistelmänä. Muuten, keho ei voi sietää sen päivittäin vaihtelee vaiheittain omaksumisen ja epämiellyttäviä oireita (kuten päänsärkyä) voi merkittävästi lisätä.

trusted-source[33], [34], [35], [36], [37], [38], [39], [40], [41]

Toinen tapa tuottaa progestiineja keholle

Jotta progestiinit toimitetaan kehoon eri tavalla ja lievennetään niiden vaikutusta kehoon, on muotoja, jotka ovat kohdunsisäisten järjestelmien muodossa. Tämä on hyvä tapa toimittaa progestiineja kehoon, edellyttäen, että ylimääräinen paino ja voimakas apatiitti ovat liian suuret, mikä ei tässä tapauksessa kasva. Progestiinit tässä tapauksessa käyttävät kohdunsisäisiä ehkäisyvälineitä.

Vaihdevuodon aikana sinun ei tule käyttää tällaisia menetelmiä, koska ehkäisy ei enää ole tavoitteesi.

Hyvän esivanhemmat progesteronin toimittajat ovat Mirena ja Progestasert. Ne tarjoavat mahdollisuuden varmistaa progestiinien tarjonta kohtuun sisemmälle kerrokselle, loput menee vertaeseen. Koska progestiinien määrä on pieni veressä, iho ei reagoi ihottumien ja punoituksen vuoksi, joten tämä ehkäisytapa on turvallisempi kuin oraaliset hormonimuodot.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47], [48]

Progestiinin syklinen antaminen

Jos otat progestiineja yli kuuden kuukauden ajan, 80% verenvuodosta lopettaa lainkaan. Eli mahdollisuus syntymään neutraloidaan. Mutta 20% potilaista, päinvastoin, verenvuoto voi mennä milloin tahansa. Tämä on progestiinien vaikutus kehoon. Sitten tarvitset lisää lääketieteellisiä neuvoja ja muutoksia progestiinien säännölliseen käyttöön.

Mitä tulee tutkimusten määrittää optimaalisen kierron vastaanottavan progestiinia, niiden tietysti havaittiin, että ottamalla syklinen progestiinia, taukoa joka kuukausi tai kolmen kuukauden välein, naiset merkittävästi vähentää kohdun limakalvon syövän - sen sisäkerroksen.

Siksi sinun on laskettava progestiiniannos niin, että voit välttää kohdun syövän eikä aiheuttaa vahinkoa liiallisen vastaanoton terveydelle ja usein verenvuodosta.

trusted-source[49], [50], [51]

Progestogeenin vaihe

Kansainvälisten tutkimusten mukaan progestogeeni, joka otetaan päivittäin ilman taukoja tai useita vuorokausia kolmen kuukauden välein, auttaa suojaamaan kohdun syöpään. Mutta tässä tapauksessa on tärkeää, kuinka kauan nainen ottaa progestogeenia.

Laboratoriokokeiden aikana havaittiin, että ne, jotka ottavat progestogeenia vain viikossa, 4%: ssa, saattavat vaarantaa kystisen hyperplasian kehittymisen. Siksi lääkevalmistetta tulee käyttää vain lääkärin määräämällä tavalla koko ajan, kuten ohjeissa ilmoitetaan. Indikaattori, jonka käytät progestogeenia, on väärä - verenvuoto sen aikana, eikä sen jälkeen.

Mitä kauemmin nainen ottaa progestiinin, sitä ohuempi kerroksen kohdusta tulee, ja verenvuoto vähenee ja se kestää niin kauan.

Ne, jotka ovat verenvuodon vastaisia

Jos nainen ei halua hänen jatkavan kuukautisia, sinun on otettava progestiini ja estrogeeni yhdessä lääkärin määräämien lääkkeiden kanssa. Ja vastaanottovaiheen tulisi olla pitkä, vakio, päivittäin. Taukoja ei tarvita. Lääkärit kutsuvat tätä menetelmää pysyväksi yhdistelmäterapiaksi. Esimerkki progestiinin ja estradiolin suhdetta koskevasta lääkkeestä on aktivaatti. Se sisältää noretindroniä ja beeta-estradiolia suhteissa, jotka eivät lisää ruokahalua ja eivät aiheuta naista paniikkia painonhallinnan menetyksen takia.

Miksi sinun täytyy seurata lääkkeiden koostumusta

Valmistettujen progestiinivalmisteiden hallinnan kokeiden tuloksena todettiin, että tällaisissa valmisteissa noretrodiinin pienet osuudet voivat vähentää ruokaa paljon enemmän kuin ilman valmisteita.

Ne naiset, jotka ottavat progestiineja koko ajan, mutta eivät sisällä estrogeeneja hormonaalisessa valikossaan, ovat sitten ongelmia liiallisen ärtyneisyyden kanssa, tukahduttavat mielialan vaihtelut. Progesteroni sen puhtaassa muodossa ei ehkä salli estrogeenin olevan täysin vaikuttava aivojen reseptoreihin, mikä lisää ruokahalua, laihtuminen menetetään ja veren kolesterolia huonontaa.

Jos kolesterolin taso veressä oli korkea ennen sitä, progestiinin päivittäinen saanti sen puhtaassa muodossa voi lisätä sitä vieläkin enemmän, mikä johtaa trombi-, verisuonis- ja sydänsairauksien muodostumiseen.

Progestiinit puhtaassa muodossaan, jotka on otettu keskeytyksettä, voivat pahentaa tilannetta kohonneilla verensokereilla. Tämä on erityisen vaarallista diabetesta sairastaville naisille tai niille, jotka eivät ota insuliinia.

Siksi on erittäin tärkeää ottaa huomioon kaikki kehosi ominaisuudet ja neuvotella etukäteen lääkärisi kanssa progestiinien ottamisesta annoksista ja syklisyydestä.

Progesteronvalmisteet ilman reseptiä

Ovatko ne vaarallisia tai päinvastoin vaarattomia, koska niitä myydään ilman reseptiä? Yhdessä kasveissa tehtyjen kokeiden seurauksena tutkijat löysivät molekyylin, joka vaikutti samanaikaisesti progesteronin vaikutukseen. Kasvien koostumuksessa oli aineita, kuten luonnollinen estrogeeni. Tämä kasvi - yams (luonnonvaraiset perunat) sekä soija, jotkut palkokasvit.

Näiden kasvien ominaisuuksia käytetään joissakin voiteissa, jotka mainostetaan progesteronin lähteinä puhtaassa muodossaan. Ne on ehdotettu käytettäväksi ilman lääkärin määräämistä. Onko se vaarallista?

Näiden ainesosien voiteet eroavat kaavasta, josta kemiallinen hormoni koostuu estrogeenista tai progestiinista. Joten, ja niiden vaikutus elimistöön on erilainen. Syöpä endometrium, kohtu, tieteellisten tietojen mukaan näitä lääkkeitä ei voida estää, koska ne ovat liian heikkoja tähän.

Tämän vaikutuksen aikaansaamiseksi soijan tai yams-uutteen sisältämät voiteet olisi käsiteltävä kemiallisten valmisteiden avulla laboratoriossa. Ihmiskeho, joka saa luonnolliset komponentit, fytosterolit, ei kykene käsittelemään progestiineja ja estrogeenia samalla tavoin kuin laboratoriossa - eli tehdä niistä syöpää ehkäisevää lääkettä.

Voiteet ilman reseptiä ja lihavuutta

Potilaat, joilla on tarjolla fytosteroleja voiteet todellisten progestiinien ja estrogeenien sijaan, voivat ajatella vaikuttavan elimistöön luonnollisesti ilman sivuvaikutuksia. Itse asiassa tämä ei ole niin. Tällaiset lääkkeet, joilla ei ole todellista hormonia, vaikuttavat enimmäkseen painonnousuun. Mutta ne mainostetaan laihtumista varten.

Lisäksi lääkkeiden koostumus ei välttämättä sisällä todellista progesteronin annosta, joka on huomattavasti yliarvioitu. Tällaisten emätinvoiteiden käyttö voi johtaa liialliseen verenvuotoon, lisääntyneeseen kolesteroliin, ruokahaluun ja painonnousuun, jota on vaikea valvoa.

Niinpä lääkkeen ilman lääkemääräystä voi olla täysin päinvastainen verrattuna siihen, mitä nainen odottaa.

trusted-source[52], [53], [54], [55], [56], [57], [58], [59], [60], [61]

Miten lopettaa riski?

Miten lopettaa riski?

Varmista, että käy gynekologi ja näytät hänelle hormoneja, jota olet ostanut ilman reseptiä, jotta vältetään vaaralliset seuraukset terveydelle. Jos olet jo alkanut käyttää tätä lääkettä ja sinulla on oireita kuten painonnousu, päänsäryt, nisäkäslihasten yliherkkyys - silloin olet ottanut progestiinia suurempia annoksia ja et tiedä sitä.

Näiden oireiden suhteen sinun on ymmärrettävä, että sinun on vaihdettava joko itse lääkeainetta tai annosta tai sen käyttötaajuutta.

Jos otettuaan hormonaalisia lääkkeitä olivat vahvoja ja usein vastuuvapauden, joka muutti väriä tummemmaksi ja kirkas, se tarkoittaa, että käytät paljon progesteronin ja estrogeenin on liian pieni, eli valmisteessa. Et voi oppia sitä valmistajalta, joten ole varovainen ja katsella kehoa - hän kertoo, milloin pysähtyy.

Kun progesteroni ei ole toivottavaa

Tämä nimitys ei ole välttämätöntä ja jopa vaarallista, kun naisella on ylipaino tai ei ole kohdun vuoksi kirurgista poistamista. Ja hormonien vapautumisen muoto ei ole tärkeä - ei ole välttämätöntä käyttää oraalisia valmisteita progesteroneilla, emäksillä, injektioilla tai hormonaalisilla laastareilla tämän hormonin kanssa.

Jos ylipainoinen nainen tekee tämän, hänellä on vieläkin suurempi ruokahalu, ruumiin insuliiniresistenssi lisääntyy ja kasvuhormonin tuotanto hidastuu.

Jos nainen painaa yli 10 kg, hänen tulee ottaa estrogeenit ilman progesteronin osallistumista, mikä edistää rasvan kertymistä.

Onko verenvuoto progestiinin ja progesteronin takia?

Progestiini ja progesteroni sisältyvät hormonaalisiin lääkkeisiin, jotka lääkäri määrää vaihdevuosien jälkeen. Tämä sallii naisen ylläpitää kehon lisääntymisjärjestelmän toimintaa.

Crinonissa ja metrisissä optimaaliset annokset luonnollista progesteronia

Androgeeniproteiinin progesteroni sisältyy aigestiniiniin, mikronoreihin sekä ehkäisymenetelmiin joillekin ja ovoneille sekä myös modonille.

Gastrogeenisen alkuperän progesteroni sisältyy tsikriiniin, tarkistettu amena; orto-ketju, desogeeeni, myrtti; orto-sykleenit.

Kun otat estrogeenia vaihdevuosien jälkeen, on tärkeää vahvistaa sen vaikutusta progesteroniin. Näin ollen nainen voi välttää kerrokset kohtuun sisäpäivästä johtuen estrogeenin vaikutuksista. Nämä kerrostumat voivat olla vaarallisia, koska ne voivat kehittää kasvaimia - hyvänlaatuisia tai pahanlaatuisia.

Synnynnäisten tablettien progestiini auttaa naisen lisääntymisikässä välttää suunnittelemattoman raskauden. Progestiini (tai progesteroni) ei salli ovulaation esiintymistä, mikä tarkoittaa sitä, ettei raskaus tapahdu. Progestiinin kanssa kohtu (sen ylempi kerros) on paljon ohuempi sen kaula on muodostettu läpäisemätön limaa ja sperma voi päästä siihen.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Progestiini ja ylipaino

Progestiinia tai progesteronia voidaan käyttää painon normalisoimiseksi. Nämä hormonit voivat auttaa hallitsemaan (vähentämään) ruokahalua ja nainen ei palaa niin nopeasti, rasvan tallettamisprosessi pysähtyy.

Ennen kuin käytät progestiineille tarkoitettuja kuusituotteita, ota yhteys lääkäriisi annostuksesta. Tärkeää on valmisteiden vapautuminen progestiineilla (laastari, tabletit, kerma, injektio), hormonien pitoisuus ja tyyppi sekä myös, onko kompleksissa lisäaineita estrogeeneilla.

Onko progestiinilla haittavaikutuksia?

Kyllä, eikä hän ole yksin. Jos keho ei eritä progestiinia, mutta tulee kehoon ulkopuolelta, etenkin vaihdevuosien jälkeen, se voi olla vaarallista naiselle. Sen haittavaikutukset voivat olla seuraavanlaisia.

  • Vahva ja jatkuva halu on
  • Jalkojen turvotus
  • Lisääntynyt ärtyneisyys ja mielialan vaihtelut
  • Päänsärkyä, joka vaihtelee vatsakivun kanssa
  • heikkous
  • Liiallinen täydellisyys
  • Vahva rintaherkkyys, erityisesti nännit, kipu pienimmällä kosketuksella
  • Vähentynyt herkkyys muusta kehosta

Jos olet jo vahingossa ottanut progestiineja ja kokenut niiden negatiiviset vaikutukset, kannattaa tarkistaa kehon hormonaaliselle tasapainolle. Jotta progestiinien vaikutus elimiin ja järjestelmiin voitaisiin neutralisoida, sinun on tarkistettava, mitä valmisteita käytät ja sovittat niiden annoksia.

Progestiinin ja estrogeenin tulee olla tasapainossa, kuten progestiini ja androgeenit. Niiden annokset ja suhteet auttavat laskemaan endokrinologin.

On tärkeää tietää ennen progestiinien ottamista, että niiden annos hormonaalisissa valmisteissa voi olla korkea tai matala. Se riippuu tästä, kuinka hormonaaliset lääkkeet vaikuttavat naisen kehoon.

Tällaisilla hormonaalisilla lääkkeillä, kuten desogestreelilla ja norgestimaatilla, on suuri progestiinipitoisuus ja androgeenien pienempi konsentraatio. Eli niiden käyttö ei todennäköisesti johtaisi negatiiviseen ihoreaktioon aknen ja punoituksen muodossa. Mutta korkeat progestiinitasot aiheuttavat rasvakertymien ulkonäköä, erityisesti vyötärössä ja lonkkana sekä vatsaan. Nämä lääkkeet voivat myös aiheuttaa masennusta, mielialan vaihtelut, lisääntynyt ruokahalu.

Tällaiset hormonaaliset lääkkeet kuten depo-provera tai norplanadi tai muut oraaliset ehkäisyvälineet sisältävät progestiinia ilman lisäaineita. Tästä tulee vaarallisempia, sillä naisilla on riski saada maksimaaliset haittavaikutukset ottamalla progesteroneja ilman estrogeenien vaikutusta. Tässä tapauksessa voit kysyä lääkäriltä lisää hormonien nimittämistä estrogeeneihin koostumuksessa.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Progestiinien heikko toleranssi

Vaikka nainen ottaisi progestiineja luonteeltaan, keho voi reagoida heikkoon vastaanottavuuteen. Siksi ennen näiden lääkkeiden käyttämistä on keskusteltava lääkärin kanssa ja testattava hormonien sietokykyä. Koska sivuvaikutukset, joilla on huono progestiiniresistentti, voivat olla päänsärky, vähentynyt seksuaalinen halukkuus, heikentynyt suolen toiminta, kipu nänneissä pienimmällä kosketuksella, turvotus.

Sitten tutkimusten mukaan voit käyttää estrogeeneja progestiinien sijasta. Jos naisen sairaus, johon liittyy progestiinin suvaitsemattomuus, seuraa verenvuoto, sinun on tehtävä lisätestejä ja kohtuun kohdun limakalvon biopsia. Tämä on hyvä estäminen kohdun syöpään ja verenvuodon todennäköisyyden väheneminen, jos lasket oikein estrogeenin annoksen. Mutta älä unohda samanaikaisesti endometriumin biopsiaa ja jatkuvia neuvotteluja gynekologin kanssa - tarvittaessa kerran kuukaudessa.

Voiko verenvuotoa ottaa progestiinia?

Kyllä, he voivat. Erityisesti jos otit progestiinin ensimmäisen kerran ja lopetat sen. Tämän jälkeen kuukautiset ilmestyvät. Tällöin kohdun (sisäinen) kerros hylätään ja jättää kehon. Näin ollen naisella on syöpäsairaus, koska se on sisäelimen kohdussa (endometrium), että syöpä voi muodostua.

Tämä tila ei ole kovin miellyttävää niille naisille, jotka ovat vaihdevuosien aikana, koska ne ovat jo tottuneet tamponeihin ja verenvuotoon, mutta täällä he tulevat taas. Ja sitten naiset ottavat progestiineja ei taukoja, kuten ehkäisyvälineitä, mutta jatkuvasti. Näin vältetään verenvuodon mahdollisuus.

Huomio!

Tietojen käsityksen yksinkertaistamiseksi tämä huumeiden käyttöohje "Tablettien hormonit: hyvät ja huonot puolet" käännetään ja esitetään erityisessä muodossa huumeiden lääketieteellisen käytön virallisten ohjeiden perusteella. Ennen käyttöä lue merkintä, joka tuli suoraan lääkkeeseen.

Kuvaus on tarkoitettu informaatioteknisiin tarkoituksiin, eikä se ole opas itsehoitolle. Tämän lääkkeen tarve, hoito-ohjelman tarkoitus, lääkkeen menetelmät ja annos määräytyy yksinomaan hoitavan lääkärin mukaan. Itsehoito on vaarallista terveydelle.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.