^

Testosteronin vaikutus naisvartaloon

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Testosteronin hormoni , jota pidetään miehen hormonina, voi muuttaa kokonaan kaikki prosessit naisen ruumiissa. Erityisesti siitä, kuinka hänen figuuri, iho ja hiukset näyttävät. Miten tämä tapahtuu?

Miten testosteroni toimii naisen lihaksissa?

Miten testosteroni toimii naisen lihaksissa?

Mitä naisen lihasmassaa - flappid ja flabby tai elastinen ja vahva - riippuu testosteronin työstä . Jos testosteroni kehossa naisten puuttuu, niin hänen lihasmassaa vähenee. Aineenvaihdunta hidastuu ja nainen kasvaa voimakkaasti.

Sitä vastoin testosteronin normaali taso takaa, että harjoituksesi ja terveellinen ruokavalio maksaa itsestään: sinulla on joustavat, kauniit lihakset.

Kun testosteronin vaihdevuosien aikana naisen ruumiissa on vähemmässä määrin, muodostuu rasvakertymiä, pääasiassa rinta- ja vatsa-alueella. Testosteroni kykenee vaikuttamaan uusien lihasten muodostumiseen. Hän auttaa myös pitämään ne kunnossa.

Mitä enemmän olet, sitä merkittävämpi testosteronin tappio on odotettavissa. Jotta aineenvaihdunta ja lihas pysyisivät normaalina, tarvitset kohtuullisen tasapainon testosteronin ja estradiolin kanssa.

Testosteroni on tärkeä luiden rakentamiseksi

Luukudos - sen tila - riippuu myös testosteronin tason kehossa. Jos testosteroni riittää, tämä on erinomainen osteoporoosin ehkäisy.

Testosteronin vaikutus luutustilaan on jopa voimakkaampi kuin estrogeenin naisormoniherkkyys - tunnustettu "positiivinen" hormoni, jolla on kudosten ja luiden suojeleminen vaurioilta.

Kun nainen aloittaa vaihdevuodet, hän alkaa nopeasti menettää estradiolin ja testosteronin hormonit, jotka ovat äärimmäisen tärkeitä luiden ja lihasten voimakkuudelle.

Tämä prosessi on paljon nopeampi kuin miehillä - niillä on kehon kudosten heikkenemisen kesto vuosia, koska ne menettävät testosteronia paljon hitaammin ja pieninä määrinä.

Se on otettava huomioon ja on tarpeen tarkistaa hormonaalinen taustaasi ajoissa.

Testosteroni kroonisen väsymysoireyhtymän varalta

Tämä hormoni, kuten kukaan muu, auttaa naista tuntemaan enemmän varovaisuutta ja ääntä. Tutkimukset osoittavat, että riittävä määrä testosteronia auttaa torjumaan kroonista väsymystä ja väsymystä.

On tilanteita, joissa nainen, joka ottaa vitamiineja ja jolla on terveellinen unta sekä valikko, tuntee edelleen nopea väsymys, heikkous ja heikkous.

Tällaisten naisten tulee ehdottomasti mennä testosteronin tasolle veressä. Muussa tapauksessa se ei välttämättä paljasta syitä sen negatiiviseen tilaan.

Miten testosteroni vaikuttaa naisen aivoihin?

Testosteronilla on ominaisuus aktivoida seksuaalisten reseptorien toiminta aivokomentojen avulla. Toisin sanoen, kun kehossa on riittävä testosteroni, henkilö (miehet ja naiset) sopii seksuaaliseen haluun.

Mutta se ei ole kaikki. Testosteroni vaikuttaa aivojen alueisiin siten, että se nostaa naisen tunnetta, vähentää masennusta ja aiheuttaa tyydytyksen tunteen.

Testosteronin ansiosta henkilö voi paremmin muistaa, keskittyä huomiota, havaita uutta tietoa.

Siksi, jos sinulla on mielialan hyppyjä, poissaoloa ja jopa masennusta, sinun pitäisi vain tarkistaa testosteronin taso. Jos sinulla on puute tämän hormonin, sinun pitäisi täydentää sen varauksia, ja ongelma masentuneen valtion voidaan helposti poistaa.

Mikä uhkaa testosteronin lisääntynyttä tasoa?

Syynä kohonneeseen testosteronin tasoon voi olla seksuaalisten elinten liiallinen tuotanto tai vastaanotto kemiallisten valmisteiden muodossa.

Tämän hormonin tason nostaminen on unettomuus, nukkumisnopeudet ja seksuaalinen aggressio.

Käytöksen tasolla henkilö voi murtaa puuta. Hän voi huutaa ilman syytä toisille, reagoida vihaisesti jokaiseen pieneen asiaan, ärsyttää ilman näkyvää syytä.

Jos ylimääräinen testosteroni havaitaan naisilla, jotka harrastavat urheilua, heillä on myös lisääntynyt ruokahalu. Lisäksi nämä urheilijat alkavat rakentaa intensiivisesti lihaksia ja rasvaa.

Naisten ylimäärin testosteronia, luku muuttuu. Vyötäröllä ja vatsaan ilmestyy aaltoja muistuttavia rasvakertymiä. Suosikkihameesi tai farkkusi ei voi kiivetä.

Sama vaikutus havaitaan korkean tason lisäksi testosteronin lisäksi myös muiden androgeenien, erityisesti androstenedionin ja jopa DHEA: n, kanssa.

Mitä tehdä painolla?

Ette yritä menettää näitä ylimääräisiä kiloja, mutta ne kaikki kertyvät? Onko ruokahalu kasvaa? Kaikki syyttää testosteronia, mikä nostaa noradrenaliinin hormonipitoisuuden aivoissa tuotantoa.

Siksi, jos haluat käyttää masennuslääkkeitä, ota ensin yhteyttä endokrinologisti tarkistamaan testosteronitasot. Koska yhdessä masennuslääkkeiden kanssa, lisääntyneet testosteronin ja estradiolin annokset edistävät nopeaa painonnousua.

Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että testosteroni toimii paremmin, kun sillä on optimaalinen suhde estradiolin kanssa.

Estradioli edistää sitä tosiseikkaa, että testosteroni vaikuttaa voimakkaammin elimistöön, luovat kaikki hyödylliset ominaisuudet. Jos estradiolia elimistössä ei ole tai jos siinä on pieniä määriä, testosteronireseptorit eivät pysty toimimaan kunnolla aivoissamme.

Miten testosteroni vaikuttaa terveenä uneen?

Jos et nuku hyvin, sinulla on huonosti hallitseva painosi. Tämä todistaa lukuisat tieteelliset tutkimukset. Jos koet stressiä, unihäiriöiden hormonaalinen epätasapaino ei myöskään anna normaalia nukkua.

Hormonit kortisoli ja insuliini, jonka eritys lisääntyy dramaattisesti, lisäävät naisten ahdistusta jopa unessa.

Ja lisääntynyt testosteronin annos estradiolin määrän vähenemisellä pahentaa edelleen tätä tilaa. Nukut vielä pahempaa, kun ylikuormitus on, ja yleinen terveydentila heikkenee yhä enemmän.

Jos otat testosteronihormonin ennen nukkumaanmenoa, kärsit täynnä vakavia unihäiriöitä ja unet tulevat painajaisiksi. Henkilö tässä tilassa tuntuu ylivoimaiseksi ja heikentyneeksi.

Sitä selittää se, että testosteroni vaikuttaa useimmin nukkujan neljänteen vaiheeseen. Tässä vaiheessa lihaskudokset ja luut palautuvat, hermosolut palautuvat, olemme parhaita. Teini-ikäisille (ja jopa 21-vuotiaalle) tällä hetkellä kehittyy kasvuhormoni.

Jos nukut neljännessä vaiheessa nukut huonosti, levoton, kaikki nämä prosessit tuhoutuvat. Siksi on parasta testosteronia aamulla stimuloida kehoa, eikä ilta.

Mitä tehdä testosteronin ylimäärän kanssa?

Tiedämme jo, että liikaa testosteronia vyötäröllä ja rintakipuissa rasvat kerääntyvät ja painoa on vaikea hallita. Lisää merkkejä ylimääräisestä testosteronista:

 • Korotetut hiukset, erityisesti jalat, käsivarret, ylähuuli ja kainalot
 • Pään Sharp hiustenlähtö
 • Akne, jota on hyvin vaikea vähentää - ne näkyvät uudelleen
 • Liiallinen aggressiivisuus, joka vaihtelee heikkouden ja turhautumisen kanssa
 • Unihäiriöt
 • Kipu munasarjassa
 • Kipu lannerangasta

Jos sinulla on kaikki nämä merkit, sinun on tarkistettava hormonitaso:

 • DGEA
 • testosteroni
 • Degïdrotestosteron
 • DHEA-S

Jos nämä kehon hormonit ovat tavallista enemmän, löydät seuraavat sairaudet:

 • Polystyvin munasarjasyndrooma
 • Munasarjojen kasvain
 • Tuumori Adrenal alueella

Lisätutkimusmenetelmät: ultraääni, magneettikuvausdiagnostiikka, laskennallinen tomografia. Nämä tutkimukset auttavat sinua pääsemään eroon taudeista alkuvaiheessa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.