^

Tuotteet, jotka lisäävät hemoglobiinia

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Vähentynyt hemoglobiini on yleinen ongelma nykymaailmassa. Väärä ruoka, huonoja tapoja, kevätvajaus vitamiinipuutoksella - kaikki tämä voi edeltää anemiaa. Tietenkin voit mennä apteekkiin ja ottaa monimutkaisia vitamiineja tai valmistetta, joka sisältää rautaa. Kuitenkaan kaikki ihmiset eivät halua juoda tableteja, koska on paljon hyödyllisempää saada ruoan tarvitsemia aineita. Lisäksi tuotteet, jotka lisäävät hemoglobiinia, ovat pääsääntöisesti kaikissa kodeissa.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Mitä elintarvikkeita lisää hemoglobiinia?

Hemoglobiinin pudotuksen tärkein tekijä on raudan puute kehossa. Raudan puutteellisissa olosuhteissa henkilö saattaa kokea heikkoutta, väsymystä, kuivumista ja vähentää ihon kimmoisuutta ja tehokkuuden heikkenemistä.

Rauta on hemoglobiinin muodostama osa, joka vastaa hapen toimittamisesta kudoksiin. Jos rauta tai hemoglobiini ei riitä, elimet kokevat hapen nälän, mikä aiheuttaa toimintahäiriöitä kehon järjestelmien toiminnassa.

Seuraava tekijä hemoglobiinin riittämättömässä määrin voi olla B-vitamiinin ja foolihapon puute. Tämä tilanne on usein havaittavissa naisilla, jotka menettävät nämä vitamiinit kuukautisten tai raskauden aikana sekä tiukoilla ja pitemmillä ruokavalioilla painon korjaamiseksi.

Mitä tuotteita lisää hemoglobiinia? Ensinnäkin tämä liha, sekä kala ja munankeltuainen. Ja on muistettava, että se on parhaiten imeytyy rautaa läsnäollessa askorbiinihapon - C-vitamiinia Siksi syömällä lihaa tai kalatuotteita, muista syödä sitruunanviipaleilla tai pestä aterian lientä lonkat.

Rauta löytyy paitsi lihasta. Tietoa kasvissyöjille: Hemoglobiini puutos voi tehdä jopa syömällä pavut, omenat, porkkanat, punajuuret, granaattiomenia, pähkinät, punainen ja musta marjoja, persilja tai tilli.

On kuitenkin huomattava, että lihatuotteista ihmiskeho voi imeyttää jopa 30% rautaa kaloista ja munista - jopa 15% ja vihannesten ja hedelmien ainesosista - vain korkeintaan 5% rautaa.

On tärkeää huomata, että syömällä riittävä määrä ruoka-aineita, jotka sisältävät rautaa päivässä ja huuhtele ruoan voimakasta teetä tai kahvia, ei auta kehoa nostamaan hemoglobiinin määrää. Tosiasia on, että sellaiset juomat kuin musta tee ja kahvi häiritsevät tavanomaista raudan imeytymistä ruoansulatuskanavaan. Positiivisen tuloksen saavuttamiseksi ja hemoglobiinin määrän lisäämiseksi vaihda kahvi juuri puristetulla mehulla hyödylliseltä tässä tilanteessa kasvituotteet: granaattiomena, omenat, vadelmat. Hitaasti raudan imeytyminen voi olla myös meijeri- ja soijatuotteita, jauhotuotteita ja mannasia.

Rauta ja sen yhdisteet ovat perunat, melonit, melonit, valkosipuli ja sipuli, salaatti, vihreät, tattari, karviaiset, viinirypäleet ja mansikat.

Askorbiinihappoa ja vitamiini B-ryhmän löytyy perunat, kaali, munakoiso, squash, kurpitsa, valkosipuli ja sipuli, meloni, tyrni, ruusunmarjoja, karpaloita, sitrushedelmät, kiivi, marjat, maissia, päärynää ja niin edelleen.

Tuotteet, jotka lisäävät hemoglobiinia raskauden aikana

Raskauden aikana hemoglobiinin taso on erittäin tärkeä: tulevalle äidille on tärkeätä toimittaa happea sekä oman organismin kudoksiin että tulevan vauvan kehittymiseen. Jos hemoglobiiniarvot ovat pienempiä kuin 100 g / l, on järkevää aloittaa lääkkeiden käyttäminen, jotka sisältävät rautaa ja vitamiineja lääkärin luvalla. Jos hemoglobiinin taso ei ole kriittinen, riittää, että käytetään tuotteita, jotka auttavat stabiloimaan raudan, vitamiinien ja hemoglobiinin määrän veressä. Nämä ovat tuotteita:

 • eläintuotteita (naudanliha, vasikanliha ja sianliha, valkoinen liha, kalatuotteet);
 • Jyvät ja palkokasvit (herne, kaura- ja tattaripuuro, munuaiset);
 • Kasvisruoat (paistetut perunat, kurpitsa, punajuuret, ruoat, yrtit, salaatit);
 • hedelmä- ja marjatuotteita sekä tuoreita omenoita, banaaneja, päärynöitä, aprikooseja, vadelmia, karpaloita, mustikoita);
 • tuoreet puristetut mehut juurikkaista, porkkanoista, omenoista tai granaattiomista;
 • pähkinät, katkera suklaa, päivämäärät, munankeltuaiset, kalaaviiri, maksa.

Täydellisesti lisää hemoglobiinin määrää raskauden aikana, seuraava seos: sekoita jauhettu lihamylly tai sekoittimen kuivatut hedelmät koko sitruunan, hunajan ja pähkinäpennun kanssa. Kuivatuista hedelmistä voi ottaa päivämäärät, kuivatut aprikoosit, luumut, kuivatut karpalot, kuivatut banaanit.

On myös erittäin hyödyllistä käyttää höyrytettyä tattari, joka on maustettu porkkanoilla ja oliiviöljyllä.

Mustat teet on vaihdettava vihreiksi tai mennä tuoreista puristetuista mehuista karpaloista, oranssista, greippi tai ananasta.

Tuotteet, jotka lisäävät hemoglobiinia lapsilla

Alemman hemoglobiinipitoisuuden vuoksi lapsi saattaa kokea uneliaisuutta, vähentynyttä elinvoimaa, kuivumista ja halkeamia iholla, hiusten ja kynsien tilan heikkenemistä. Kaikki nämä merkit ovat anemian oireita, jotka voivat johtaa lisähäiriöihin lapsen psyykkisessä ja henkisessä kehityksessä. Lisäksi hemoglobiinin heikko taso myötävaikuttaa merkittävän immuniteetin vähenemiseen. Siksi - usein vilustuminen, kurkkukipu, pitkäkestoinen ja hitaasti hoidettavissa.

Tuotteet, jotka lisäävät hemoglobiinia lapsilla:

 • kaikki viljan viljat (paitsi manga), erityisesti hyödyllinen tattari ja palkokasvit;
 • kananliha, sisäelimet (maksa, munuaiset, sydämet, kielen osa);
 • kaikki hedelmät ovat punaisia, tuoreita, kuivattuja tai kuivattuja;
 • vihannekset (tilli, korianteri, persilja, basilika, rucula);
 • useimmat vihannekset (perunat, kurpitsa, tomaatit, kesäkurpitsa);
 • marjat punainen tai musta, sekä tuoreet että jäädytetyt);
 • mehut ja soseet vihanneksista, marjoista ja punaisista väreistä;
 • munankeltuaiset, kuivatut hedelmät (rusinat, kuivatut aprikoosit, luumut).

Yritä antaa lapselle kuivattujen hedelmien sijaan sitruunan sijaan tuoreita puristettuja mehuja tai kompoteja, enemmän kävellä raitisessa ilmassa ja pelata ulkoilupelejä. Lapset, jotka ovat tottuneet pysymään kotona, erityisesti vanhemmat lapset, jotka istuvat pitkään tietokoneella, ovat eniten alttiita anemialle.

Jos lapsi haluaa syödä hedelmiä, tarjoa heille muesli, hedelmäsekoitukset ja salaatteja hunajaa ja pähkinöitä käyttäen. Vihanneksia voidaan paistettua pizzan tai vuohen muodossa, lapset syövät tällaisia ruokia ilolla. Pienille lapsille hedelmiä tulee antaa varoen ja ottaa ne vähitellen ruokavaliokuntaan: täten on tarpeen tarkkailla vauvaa niin, ettei mahdollisten allergioiden oireita jää. Jos annat vauvan maitoa, se on tarjottava erikseen hedelmä- ja vihanneslaatikoista, sillä maitotuotteet ja kasvituotteet häiritsevät täydellistä keskinäistä assimilaatiota.

Hemoglobiiniarvon nousu

Tuotteen nimi

Raudan määrä (mg / 100 g)

Brewer's yeast

16-19

Merenelävät

25-30

Tattari hunajaa

18-24

Kananlihaa

4-5

Maksa

18-20

Pavut

5-6

Kuivatut sienet

30-35

Tuoreet sienet

6.-7

Tattari

7-10

Kaakao

12-15

Merikala

15-18

Sydän

6-8

Kieli

6.-7

Saksanpähkinä

5-6

Chicken Yolk

7 - 8

Turkista lihaa

3-5

Vadelma

1,5 - 1,8

Tuoreet omenat

0,5 - 2,2

Kukkahunaja

Noin 1.0

Porkkanat

0,8 - 1,2

Juurikas

1.0 - 1.5

Tomaatit

0,6-0,8

Salaatti lehdet

0,5-0,6

Maitotuotteet

0,05 - 0,1

Maissi

0,8 - 1,2

Aprikoosit

4: stä 4.5: een

Perunat kuoressa

0,9 - 1,0

Banaanit

0,7-0,9

Kananmunan proteiini

0,2-0,3

Kaali

1.0 - 1.5

Kuivatut omenat

15-15.5

Kuivatut luumut

12.5-14

Kuivattu

Noin 12

Blueberry Fresh

7,8 - 8,2

Rusinat

2.9 - 3.3

Sian maksa

28-30

Raudan optimaalinen päivittäinen saanti:

 • miehille - 10 mg;
 • naisille - 15 mg;
 • raskaana oleville naisille - enintään 30 mg;
 • lapsille 7 kuukaudesta vuoteen - 8,5 mg;
 • lapsille 1 - 2 vuotta - 5 mg.

Hemoglobiinia lisääviä tuotteita tulee välttämättä esiintyä kaikkien perheenjäsenten, sekä lasten että aikuisten ruokavaliossa. Kuitenkin ennen kuin aloitat lisääntyneet toimenpiteet raudan ja hemoglobiinin määrän lisäämiseksi elimistössä lääkkeillä, ota yhteyttä lääkäriin. Veren kohonnut hemoglobiinipitoisuus ei ole yhtä vaarallinen kuin anemia. Tästä syystä ei yhdistetä ilman ruokavalion tarvetta lisätä hemoglobiinia raudan sisältävien lääkkeiden saantiin. Joskus vain ruokavalion muutokset riittävät hemoglobiinin määrän lisäämiseen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.