^

Terveys

Diureettiset yrtit kystiittiin

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.06.2022
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Virtsan kertyminen kehossa, virtsarakon epätäydellinen tyhjentyminen ei ole vain turvotuksen ja tukkoisuuden riski, vaan myös maaperä bakteeripesäkkeiden muodostumiselle, mikä ei millään tavalla edistä toipumista.

Kuinka optimoida virtsan erittyminen kystiitissä? Ensin sinun on aloitettava diureettisiin yrtteihin perustuvien formulaatioiden käyttö. Samoin esi-isämme tekivät ja välittivät meille monia reseptejä. Diureettisten ominaisuuksien omaavien kasvien vaikutus perustuu virtsan muodostumis- ja erittymisnopeuden lisäämiseen sekä nesteen ja suolojen imeytymisen estoon munuaistiehyissä.

Fysiologisesta näkökulmasta virtsa muodostuu kahdessa vaiheessa, ja primääristä virtsaa on monta kertaa enemmän kuin sekundaarista. Virtsaaminen on toissijaisen virtsan erittymistä elimistöstä sen jälkeen, kun suurin osa munuaisten tubulusten primaarisesta nesteestä ja ravintoaineista on imeytynyt takaisin vereen. Tällainen vakava suodatus on tarpeen vesi-suolatasapainon ylläpitämiseksi, veren reologisten ominaisuuksien ylläpitämiseksi, hyödyllisten ja haitallisten aineiden poistamiseksi sekä jälkimmäisten ja ylimääräisen nesteen poistamiseksi kehosta.

Ylimääräisen nesteen erittyminen munuaisten kautta ja virtsarakon puhdistaminen ovat toisiinsa liittyviä prosesseja, kun otetaan huomioon virtsan virtaussuunta ja virtsatiejärjestelmän elinten sijainti. Diureettiset yrtit auttavat puhdistamaan virtsarakon lisäksi myös ne virtsajärjestelmän elimet, jotka sijaitsevat sen ylä- ja alapuolella. Siten infektion leviämisen todennäköisyys on paljon pienempi. Mitä intensiivisemmin ja useammin tällaista puhdistusta tehdään, sitä vähemmän todennäköisesti mikrobit siirtyvät munuaisiin tai viipyvät virtsaputkessa aiheuttaen siellä tulehdusprosessia.

Tällaisilla tunnetuilla lääkeyrteillä, kuten knotweed (highlander) ja korte (pusher), on diureettisia ominaisuuksia. Juuri näitä kasveja käytetään useimmiten diureetteina virtsarakon, munuaisten ja virtsaputken tulehduksissa. Nämä kasvit sisältävät aineita, jotka ärsyttävät virtsateiden limakalvoja ja siten stimuloivat niiden supistumistoimintaa (pii) ja stimuloivat virtsan eritystä (equisetiini, löytyy korteesta).

Korte on kasvi, jolla voi olla myrkyllinen vaikutus munuaisiin, joten kun käytät yrttiä kystiittiin, sinun on noudatettava tiukasti suositeltuja annoksia. Valmistaaksesi infuusion lasilliseen kiehuvaa vettä, sinun on otettava enintään 50 g ruohoa. Hauta koostumusta 20 minuuttia, suodata ja ota 3 ruokalusikallista kolme kertaa päivässä. [1]

Tämä nestemäärä ei tietenkään riitä tehokkaaseen virtsaamiseen. Mutta korteilla on myös mahdotonta liioitella sitä. Siksi muun nesteen on päästävä kehoon ruoan kanssa, veden, juomien sekä muiden yrttien keitteiden ja infuusioiden muodossa.

Akuutin ja kroonisen kystiitin juomana voit käyttää heikompaa ja siten vähemmän myrkyllistä kortekeittoa. Sen valmistamiseksi ota 2 ruokalusikallista litraa vettä kohti. Kuivat raaka-aineet (voit ostaa apteekista), kiehauta ja anna jäähtyä huoneenlämpötilaan. Väsynyt liemi voidaan juoda päivän aikana teen sijaan. Voit juoda tätä juomaa jopa 3 lasillista päivässä.

Akuutissa kystiitissä keite voidaan laimentaa yhtä suurissa suhteissa kamomilla-infuusiolla (3-4 ruokalusikallista kukintoja lasillista vettä kohden, jätä vesihauteeseen neljännestunnin ajaksi). Tämä auttaa helpottamaan tuskallista virtsaamisprosessia.

Kortepohjaisia koostumuksia ei käytetä raskauden, imetyksen tai vaikean munuaissairauden aikana.

Knotweed on myrkytön kasvi. Tätä infuusiota voidaan käyttää suuria annoksia. [2]Lääkekoostumus valmistetaan nopeudella 1-2 rkl. Yrttejä lasilliseen vettä. Hauduta sitä vesihauteessa 10-15 minuuttia, minkä jälkeen se poistetaan tulesta ja jätetään vielä 1-2 tunniksi. Kireä koostumus on suositeltavaa ottaa, mutta 1 rkl. Ennen aamiaista, lounasta ja illallista.

Päivän aikana voit juoda puhtaalla keitetyllä vedellä tai heikolla kamomillakeitteellä laimennettua infuusiota ja ulkona aterioita. Mutta akuutin kystiitin ja munuaistulehduksen yhteydessä sitä ei pidä käyttää väärin.

Raskauden aikana sydäninfarkti tai aivohalvaus, oksaruohoinfuusioita ja keittämistä ei suositella ollenkaan.

Knotweed ja korte pidetään tehokkaimpana diureetteina, joten kystiitin akuutissa muodossa niiden kanssa on oltava varovainen, enimmäkseen osana yrttivalmisteita, jotka sisältävät myös kipua lievittäviä tulehdusta ehkäiseviä yrttejä (esim. Kamomilla, jauhobanaani, mäkikuisma, tansy, nokkonen). Valerianilla, sitruunamelissalla, munuaisteellä (staminate ortosifonilla) on myös kouristusta estäviä vaikutuksia.

Mutta kroonisessa kystiitissä näitä yrttejä voidaan käyttää aktiivisesti, koska ne estävät ruuhkia ja vähentävät siten pahenemisriskiä. Knotweed voidaan käyttää säännöllisesti teenä ja korte voidaan ottaa kursseilla, kun tila huononee ja ensimmäiset epämiellyttävät oireet ilmaantuvat.

Akuutin ja kroonisen virtsarakon diureetteina voidaan käyttää myös muita kasveja: karhunmarja, maissileima, kultapippura, puolukka, enkeli. Näiden kasvien oton vaikutus on vaatimattomampi, mutta ne toimivat pehmeämmin, mikä vähentää kipua.

Karhumarjan yrttiä  (suosittuja nimiä:  karhunkorvat, karhunmarja, kiduttaja) käytetään  kystiitin, pyelonefriitin, eturauhastulehduksen hoitoon, koska sillä on parantava vaikutus virtsatiejärjestelmään. Mutta samaan aikaan ilmoitettuja annoksia on noudatettava, jotta vältetään kuume ja oksentelu, jotka ovat tyypillisiä yliannostukselle. [3]

Karhunmarjan diureettinen keite valmistetaan seuraavasti: 10 g kuivaa ruohoa otetaan lasillista kiehuvaa vettä kohden, pidetään vesihauteessa neljännestunnin ajan, jäähdytetään, lisätään 200 ml:ksi kylmällä keitetyllä vedellä ja otetaan puoli lasi kolme kertaa päivässä.

Diureetin lisäksi karhunmarjalla on myös bakteereja tappavaa ja rauhoittavaa vaikutusta, mikä mahdollistaa kasvien keitteen käytön akuutin kystiitin hoidossa. Mutta karhun korvilla on epämiellyttävä ominaisuus - ruoho lisää virtsan happamuutta, joten on suositeltavaa sisällyttää potilaan ruokavalioon ruoat ja juomat, joilla on alkaloiva vaikutus.

Maissisilkki on diureetti, joka on täysin hyväksyttävä raskauden aikana, jolloin joillakin onnellisilla äideillä on lisääntynyt virtsarakon tulehduksen riski, varsinkin jos hän on aiemmin kärsinyt tästä taudista. [4]

Keittäminen valmistetaan 3 tl. Kuivat raaka-aineet ja lasillinen vettä. Stigmat kaadetaan kylmällä vedellä, kiehautetaan ja pidetään keskilämmöllä 10 minuuttia, minkä jälkeen tuli sammutetaan ja koostumuksen annetaan imeytyä tunnin ajan. Jäähtynyt liemi suodatetaan ja otetaan kolme kertaa päivässä ennen ateriaa, 2 rkl. 1-2 viikon sisällä. Sen jälkeen pidetään 4 päivän tauko ja hoitoa jatketaan vielä 1-2 viikkoa.

Tulevat äidit, joilla on kystiitti, voivat myös ottaa infuusion maissileimauksesta. Ota 1 rkl lasillista kiehuvaa vettä. Kasviraaka-aineet ja vaadi tunnin ajan. Ota puoli kupillista infuusio ennen ateriaa.

Maissin stigmaan perustuvia välineitä ei suositella potilaille, joilla on tromboosi, tromboflebiitti, suonikohjut, lisääntynyt veren hyytyminen, eikä myöskään niille, joilla on alentunut ruokahalu ja alhainen paino.

Monia lääkekasveja arvostetaan monimutkaisen vaikutuksensa vuoksi: diureetti, tulehdusta lievittävä, antimikrobinen, kipua lievittävä, edistää virtsarakon kivien liukenemista ja poistumista, jos sairauden aiheuttaa virtsarakkokivien seinämien vaurioituminen. Käyttämällä tällaisia yrttejä kystiitin hoitoon, voit saavuttaa hyviä tuloksia vaivautumatta valmistelemaan lääketieteellistä kokoelmaa kattavan hoidon tarjoamiseksi taudin oireille.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.