^

Terveys

A
A
A

Fakomorfinen glaukooma

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Facomorfinen glaukooma kehittyy nurkan toissijaisen sulkemisen, kypsän tai ylikypsän kaihin kanssa. Sen ero aikaisempiin patologioihin on linssin, matalan etukammion ja suljetun kulman turpoaminen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Patofysiologia

Facomorfinen glaukooma on kypsän tai ylikypsän kaihin suora komplikaatio linssin turvotuksella, etuosan etuosan rakenteiden siirtyminen. Varhaisessa vaiheessa silmänsisäisen paineen nousu johtaa pupillirakenteeseen. Lisäksi kasvava kokoobjektiivi syrjäyttää iiriksen kehäosan, estäen vesihöyryn ulosvirtauksen trabekulaarisen verkon kautta. Facomorfinen glaukooma on yleinen kehitysmaissa, joissa kirurginen kaihi-uutto viivästyy. Näkyvyysennuste on huono: yhden tutkimuksen mukaan vain 57%: lla 49: stä fakomorfista glaukoomaa sairastavasta potilaasta oli 0,5 tai enemmän näöntarkkuus.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13], [14]

Fakomorfisen glaukooman oireet

Potilaat havaitsevat näkö-, silmäkipu-, päänsärky- ja valofobia-asteittaisen tai jyrkän laskun.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19], [20]

Kliininen tutkimus

Tärkein ongelma on kypsä tai ylikypsä kaihi, jossa on matala etukammio. Oppilas voi olla keskimääräisen mydriaasin tilassa, jossa on tai ei ole iiriksen pommitusta, ja gonioskopia, kulma on suljettu. Vesipitoisen ulosvirtauksen tukkeutumisen takia sisäinen paine kasvaa, sarveiskalvon turvotus on mahdollista.

trusted-source[21], [22]

Fakomorfisen glaukooman hoito

Ensisijainen hoito on lääketieteellinen hoito silmänsisäisen nesteen erittymisen estämiseksi. Miotiki voi lisätä linssin ja iiriksen välistä kosketusta. Siksi niitä ei pitäisi käyttää. Pupillaryksikön vähentämiseksi olisi suoritettava laser-iridotomia. Iridotomi avaa etukammion kulman, vähentää silmänsisäistä painetta ja auttaa vähentämään prosessin aktiivisuutta ennen kaihileikkausta. Lisäksi lääkäri voi sen avulla tutkia etukammion kulman etusynkeesiä varten. Arpeutumisen aste kulmassa osoittaa, että on tarvetta antimukaattiselle leikkaukselle, joka suoritetaan samanaikaisesti tai erillään kaihi-uutosta. Fakomorfisen glaukooman lopullinen hoito on turvonnut linssin poistaminen. Etukapselin värjäys vihreällä indosyaniinilla helpottaa kapselin rikkoutumista tiheään linssiin.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.