^

Terveys

Kystiitin hoito kotona

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 12.03.2022
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kystiitti on erittäin epämiellyttävä sairaus, joka liittyy virtsarakon limakalvon tulehdukseen. Sitä ei voida sivuuttaa ja jättää huomiotta: terävät alavatsakivut, tiheä virtsaamistarve, kouristukset ja polttaminen tyhjennyksen aikana, yleinen huonovointisuus, usein kuume. Ne, joilla on näitä oireita ensimmäistä kertaa - mene lääkäriin. Mutta patologialla on taipumus toistua tietyissä haitallisissa olosuhteissa, ja potilaat haluavat usein voittaa sen itse, parantaa kystiittiä kotona.

Kystiitin hoito kotona nopeasti pillereillä

Kystiittiä aiheuttavat pääasiassa erilaiset bakteerit (E. Coli, stafylokokit) immuunijärjestelmän heikkenemisen taustalla. Siihen kuuluu monimutkainen hoito, joka sisältää laihdutuksen, runsaan veden juomisen, mukaan lukien diureettien ja tulehdusta ehkäisevien yrttien keittäminen, rohdosvalmisteet. Tehokkaat pillerit kystiitin hoitoon kotona ovat:

 • kystone - on rikas koostumus. Sen osien joukossa ovat kasviuutteet: varsi didymocarpus, ruoko saxifrage, sydänlehtinen madder, kalvomainen smikavets, karkea mansikka, suojuslehti, tuhkavernonia. Lisäksi tabletit sisältävät piikalkkia, mineraalihartsia. Kaikki tämä tarjoaa lääkkeelle diureettisen, antimikrobisen, antiseptisen, antispasmodisen vaikutuksen;
 • Monurel - valmistettu karpalouutteen perusteella, jota kansansa kutsutaan luonnolliseksi antibiootiksi. Sen koostumuksessa oleva korkea tanniinipitoisuus estää mikro-organismien lisääntymisen ja kiinnittymisen virtsarakon limakalvoon;
 • kanefron - saatavana pillereinä ja liuoksina. Se sisältää lovage-, ruusunmarja-, centaury- ja rosmariiniuutteita. Lääke rentouttaa virtsarakon sileitä lihaksia, lievittää kouristuksia, lievittää kipua, sillä on antimikrobinen vaikutus;
 • D-mannoosi on ravintolisä, orgaaninen monosakkaridi, sen toiminta on suunnattu vieraisiin mikro-organismeihin, jotka rikkovat kehon luonnollista mikroflooraa;
 • no-shpa, papaveriini, pentalgin - nopeasti vaikuttavat kouristuslääkkeet, tuovat helpotusta ja poistavat taudin oireet;
 • ibuprofeeni - ei-steroidinen tulehduskipulääke auttaa vähentämään tulehdusta, mikä nopeuttaa palautumista.

Kystiitin hoito kotona antibiooteilla

Tarttuvan kystiitin hoidossa antibiootteja ei voida jättää käyttämättä. Hoito voidaan suorittaa kotona, mutta sopivan lääkkeen määrittämiseksi sinun on otettava yhteyttä urologiin ja tehtävä virtsaviljely tunnistaaksesi infektion aiheuttaja ja sen herkkyys antibiootille. [1], [2]

Mahdollisia lääkkeitä ovat:

 • paliini - saatavana kapseleina, kuuluu kinolien ryhmään, sen vaikutusspektri on gramnegatiiviset bakteerit. Tämä johtuu bakteerien DNA:n tuhoutumisesta. Lääkehoitoa ei käytetä lapsille, raskaana oleville naisille ja suurella huolella vanhuksille 70 vuoden iän jälkeen;
 • furagin - vaikuttava aine - furatsidiini, estää biologisia prosesseja bakteerisoluissa. Sillä on myös useita vasta-aiheita, joihin sinun on tutustuttava ohjeissa. Hoitojakso voi kestää 7-10 päivää;
 • noliciini - sillä on laaja vaikutusalue, toisen sukupolven fluorokinoli. Ne hoitavat akuutteja ja kroonisia alempien ja ylempien virtsateiden infektioita. Epileptikoille, mielenterveysongelmista kärsiville, sydän- ja verisuonitaudeille on noudatettava varovaisuutta.
 • monuraalinen - voidaan käyttää ilman alustavaa virtsakoetta. Se otetaan yöllä virtsarakon tyhjentämisen jälkeen kerran 3 g:n annoksena, joten se on tarkoitettu vain akuuttien infektioiden hoitoon. Voidaan käyttää yli 12-vuotiaille lapsille.

Kystiitin hoito vaihtoehtoisilla lääkkeillä kotona

Useimmat vaihtoehtoiset reseptit sisältävät runsaan veden juomisen taudinaiheuttajien kuona-aineiden poistamiseksi elimistöstä estäen niitä tunkeutumasta virtsarakon seinämiin. Tämä vaatii vähintään 2-2,5 litraa nestettä.

Tavallisen veden lisäksi on tarpeen käyttää lääkekasvien keitteitä, joilla on tulehdusta ehkäiseviä, antiseptisiä, diureettisia vaikutuksia. Mitä yrttejä voidaan käyttää erikseen tai osana maksuja kystiitin nopeaan poistamiseen kotona? Tunnetuimmat tehokkuuden suhteen ovat seuraavat:

 • antibakteerinen - karhunmarja (karhun korvat), kuusama, puoli kerrosta, mustikat, valkosipuli, haponmarja;
 • kipulääkkeet - maissileima, jauhobanaani, vaahtokarkki;
 • antispasmodic - pääkallo, humala, kamomilla;
 • virtsatie - paimenen kukkaro, korte, maissileima, kultapiippu, jauhobanaani;
 • alkalisoiva - vaahtokarkki, raunioyrtti, inkivääri;
 • vahvistaminen - seljanmarja, siankärsämö, kataja, takiainen.

Nieltymisen lisäksi lääkekasvit auttavat toisella tavalla, kylpyjen keittoina. Yksi resepteistä ehdottaa laakerinlehtien käyttöä: 30 g raaka-aineita upotetaan 10 litraan vettä, keitetään 25 minuuttia, kaadetaan kulhoon, johon voit istua. Lämpimään tilaan jäähtymisen jälkeen ne upotetaan veteen, kun taas sukuelimet ja pakarat on peitettävä. Toimenpide kestää 10 minuuttia.

Kystiitin hoidossa käytetään myös douchingia edellä mainituilla yrteillä.

Kystiitin hoito kamomillalla

Kamomilla-infuusioita ja -keitteitä juodaan tulehduksen poistamiseksi nopeasti, virtsaelinten desinfioimiseksi ja niiden seinien kouristuksen lievittämiseksi. [3]

Kasvin kukat sisältävät koostumuksessaan kumariiniyhdisteitä, flavonoideja, erilaisia orgaanisia happoja, katkeruutta, limaa, tanniineja, karoteeneja, fytosterolia, polysakkaridiyhdisteitä, mikä määrää niiden terapeuttisen vaikutuksen.

On olemassa erilaisia tapoja valmistaa niitä: hauduttaminen termospullossa, vesihauteessa, kaatamalla kiehuvaa vettä. Tavalliset mittasuhteet ovat iso lusikallinen raaka-aineita puolta litraa vettä kohden, ja on parasta käyttää pakkauksessa olevia suosituksia. Juo yrttiteetä aterioiden jälkeen puoli lasillista kolme kertaa päivässä.

Toinen käyttötapa voi olla kasvin keitteen kylpy. Sen valmistamiseksi tarvitset 2 ruokalusikallista kuivattuja kukkia 0,5 litraa vettä kohden. Täytä kiehuvalla vedellä ja kaada suodatettu neste hetken vaatimisen jälkeen astiaan, jossa on lämmintä vettä, istu 10-15 minuuttia.

Kystiitin hoito soodalla

Siellä oli paikka kystiitin ja ruokasoodan hoidossa. Sitä käytetään virtsan happamuuden alentamiseen, koska hapan ympäristö on suotuisa tausta bakteerien lisääntymiselle. Lisäksi aine nopeuttaa diureettisia prosesseja, sillä on paikallinen antibakteerinen vaikutus, vähentää kipua, polttamista. Tätä varten sisällä käytetään soodaliuosta. Lasillinen vettä vaatii kolmanneksen teelusikallista natriumbikarbonaattia.

Sitä käytetään myös osana kylpyjä, toimenpide tehdään yleensä ennen nukkumaanmenoa. Naiset huuhtelevat ja pesevät soodaliuoksella, koska virtsa- ja lisääntymisjärjestelmät ovat yhteydessä toisiinsa.

Akuutin ja kroonisen kystiitin hoito kotona

Sairauden akuutin kehittymisen ei pidä antaa edetä, viivästyttää ja alkaa toimia kotona. Ensinnäkin, luovu mausteisista suolaisista ruoista, alkoholista, tupakoinnista, siirry ruokavalioon. Aseta lämmin lämmitystyyny alavatsaan tai jalkojen väliin. Tämä vähentää kipua.

Hauduta ehdotetut yrtit, juo niitä ja paljon muita nesteitä. Ota monural yöllä, istu lämpimässä vedessä minkä tahansa yrttikoostumuksen tai soodan kanssa. Jos oireet eivät heikkene, ota yhteys lääkäriin taudinaiheuttajan tyypin määrittämiseksi ja asianmukaisten antibakteeristen lääkkeiden toiminnan ohjaamiseksi siihen, jotta patologia ei muutu krooniseksi.

Kroonisen kystiitin omistaja on useammin kuin kerran kohdannut sen ilmenemismuotoja ja todennäköisesti tietää hoitokäytännön. Et voi tuhlata aikaa, vaan alkaa suorittaa kaikki samat toimet kuin akuutissa. Lääkemaksut, yrttiuutteiden perusteella tehdyt tabletit auttavat. Yllämainittujen lisäksi tehokas fytolysiinipasta, urolesaani-yrttiyhdistelmä.

Kystiitin hoito raskauden aikana kotona

Raskaus sisältää edellytyksiä kystiitin esiintymiselle: heikentynyt vastustuskyky, suurentunut kohtu, joka puristaa virtsarakon ja johtaa virtsan pysähtymiseen, ja liikkuvuuden heikkeneminen.

Samalla lapsen saaminen rajoittaa merkittävästi kotona käytettävien hoitotoimenpiteiden käyttöä. Monet yrtit voivat vahingoittaa odottavaa äitiä, koska ne rentouttavat kohdun lihaksia ja voivat aiheuttaa keskenmenon. Lämpimät kylpyt eivät myöskään sovellu, antibakteeriset aineet ovat erittäin ei-toivottuja.

Kotona naisen tulee järjestää itselleen oikea ruokavalio, juoda runsaasti vettä, kun taas karpalomehu ei vaurioidu. Yrttien toimintaa on verrattava hakuteoksiin, koska Internetin ja Wikipedian olemassaolon olosuhteissa tämä ei ole vaikeaa.

Lääkärillä käyminen on pakollista, lääketieteellisessä laitoksessa voidaan käyttää menetelmää, kuten virtsarakon instillaatiota, joka koostuu lääkkeiden viemisestä suoraan elimeen katetrin avulla.

Kystiitin hoito verellä kotona

Veren esiintymistä virtsassa kutsutaan hematuriaksi. Virtsatieinfektioiden lisäksi tämä voi viitata muihin sairauksiin, kuten virtsakivitautiin, munuaisvaurioihin, kasvaimiin, myös pahanlaatuisiin, joihinkin naisten gynekologisiin patologioihin.

Virtsan värjäytyminen verellä on varma merkki tarpeesta mennä klinikalle erikoislääkärille. On mahdotonta tuhlata aikaa kotihoitoon, sillä viivästymisellä voi olla vaarallisia seurauksia. Saatuaan vahvistuksen kystiitin diagnoosista ja lääkärin vastaanotosta, vaihtoehtoisia menetelmiä voidaan käyttää monimutkaisena hoitona.

Postkoitaalisen kystiitin hoito kotona

Postcoitaalinen kystiitti ilmenee yhdynnän jälkeen. Tätä helpottaa mekaaninen toiminta ja sukuelinten ärsytys, mikä johtaa niiden tulehdukseen, infektioon. Vaikuttaa tähän naisilla virtsaputken ja emättimen anatominen läheisyys.

Muita patologian syitä ovat paikallisten ehkäisyvälineiden käyttö, voiteluaineen tuotannon väheneminen hormonaalisen epätasapainon vuoksi, sukupuolielinten infektiot.

Postkoitaalisen kystiitin hoito ei eroa sen muusta tyypistä, vaan edellyttää seksuaalisen toiminnan lopettamista, kunnes oireet häviävät kokonaan. On mahdollista, että molemmat kumppanit tarvitsevat terapiaa, tähän et voi luottaa vain kotihoitoon, tarvitset lääkärin lausunnon.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.