^

Terveys

Lasi-näyte

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Lasi-näyte on tehokas tapa tunnistaa patologiset, krooniset ja akuutit sairaudet virtsateissä. Tämä menetelmä on erityisen tärkeä tulehduksen tarkennuksen tarkan sijainnin määrittämiseksi. Urologisissa kliinisissä käytännöissä käytetään kahta menetelmää. Lasi-näyte on kaksiportainen sekä lasinen näyte kolmisatamasta. Niitä kutsutaan myös kahden lasinäytteeksi ja vastaavasti kolmilasiksi. Molemmat menetelmät levitetään yhdelle ainekselle - virtsaan.

Menetelmän tarkoituksena on lasinäytteenotto, joka on tärkeä diagnostisten toimintojen kannalta. Urologia, erityisesti miehet, lasi-näyte auttaa tunnistamaan uretriitti, kasvaimet, lokalisointi ja eturauhasen polttovyöhyke. Jos muodostuneita elementtejä esiintyy vain ensimmäisessä säiliössä, tämä voi viitata patologiaan tai infektioon uretrissä tai virtsaputkessa. Jos suuri määrä epäpuhtauksia (leukosyyttien ja punasolujen) tunnistetaan kahdessa astiassa, lasi näyte auttaa selventämään "alue" ja nykyinen tulehduskohtaan munuaisissa, lisäksi määrittää tulehduksellinen vyöhykkeen virtsajohdin.

Jos lasinäytteet suoritetaan toistuvasti ja tulokset pysyvät samana hälyttävänä, tämä voi viitata onkologiseen prosessiin. Kun pussi ja limakalvot muodostuvat viimeisessä säiliössä, tämä viittaa virtsarakon tulehdukseen, mikrobisiin tai bakteereihin tarttuviin infektioihin ja samanlaiset limakalvot aiheuttavat eturauhasen tulehdusta.

trusted-source[1]

Kuinka lasin näyte menee?

Ennen materiaalin keräämistä potilas ei saa virtsata viisi tuntia. Kahden lasisen näytteen kerääminen, potilas yhdellä virtsaamisella täyttää kaksi säiliötä. Ensin kerätään enintään 100 ml materiaalia, loput kerätään toisessa. Jos kolmesta lasitetusta näytteestä on määrätty, potilas kerää virtsan yhden virtsaamisen kolmeen säiliöön säännöllisin väliajoin. Kolmen portin lasinäytteestä seuraa usein tärkeä miehen elin - eturauhanen stimulaatio. Tällä alueella hieronta suoritetaan, ja myös silmänrakkulat hierotaan. Kahdella ensimmäisellä säiliöllä kerätään yksinkertainen virtsa, mutta ei kovin voimakkaasti, kolmannen astian materiaalia. Alkuperäisen keräyksen jälkeen suoritetaan sopiva valohieronta ja sitten kolmas lasia täytetään. Itse asiassa kolmas viimeinen osa on kaikkein informatiivinen tutkimus.

Lasi-näyte on vakava mikrobiologinen menetelmä yksinkertaisuudestaan huolimatta. Tämä yksinkertainen menettely paljastaa leukosyyttien aktiivisuuden ja joskus verihyytymien (hematuria) esiintymisen virtsassa.

Lasi-näyte on kaksisuuntainen ja kolmiportainen - mikä on ero?

Lisäksi konttien lukumäärän ero, näissä vaihtoehdoissa ei ole erityisiä eroja. Ainoa asia, että kolmen lasin näyte tarvitaan analysoitavaksi yhdessä eturauhasen hieronnan kanssa. Lisäksi kolmessa säiliössä oleva lasi-näyte mahdollistaa tarkemman määrittämisen virtsan (pyuria) märkivän purkauksen syyn ja todellisen lähteen. Yleensä pussi ja lima ilmestyvät stimulaation jälkeen - hierovat ja asettuvat kolmannelle lasille.

Lasi-näyte on kolmiportainen, tarkemmin kolmen lasisen näyte, ja se on yksi tehokkaimmista elementeistä kroonisen prostatitiitin monimutkaisessa diagnoosissa. Tällaista testiä kutsutaan myös tällaisten tautien kliinisen diagnoosin "kulta-standardiksi". Lasi-näyte on täysin kivuton ja tehokas diagnoosimenetelmä.

trusted-source[2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.