^

Terveys

Sperma-analyysi

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Spermogrammi on siittiöiden analyysi, jonka tuloksena määritetään, onko miehellä ongelmia lapsen syntymisen kanssa. Tämä ilmiö esiintyy lähes joka kolmasosassa parista, jotka eivät voi aloittaa vauvaa. Tätä varten suoritetaan erityisiä testejä.

Mitä ne sisältävät? Joten, kiinnittäkää huomiota "raaka-aineiden" määrään. Sen pitäisi riittää käsitykselle. Nesteytymisaika on suuri rooli. Spermi on paksu geelimäinen aine, joka tulee nestemäiseksi 20 minuutin kuluttua ejakulaation jälkeen. Nesteytyksen aika on ajanjakso, joka ulottuu hyvin sieppauksesta ja siihen asti, kunnes siemenneste muutetaan nestemäiseksi "raaka-aineeksi". "Materiaalin" määrä osoittaa, kuinka monta spermatozoa on läsnä yhden millilitrassa spermaa yhden sieppauksesta. Siittiöiden rakenne osoittaa, mikä prosenttiosuus siittiöstä on normaali muoto. Liikkuvuus määrittää myös prosentuaalisen osuuden, mutta normaalin siittiöiden liikkuvuuden. Tosiasia on, että liikkuvat spermat voivat olla pieniä. Happamuuden, leukosyyttien ja fruktoosin taso määritetään myös. Nämä indikaattorit osoittavat, onko normaali siittiöiden vai ei.

Nämä testit suoritetaan, jos miehellä on lisääntymisongelmia, jotka johtivat lapsettomuuteen. On onnistunut vazektomi tai palautuva vasektomia.

Ennen kuin otat testin, sinun on valmistauduttava. On suositeltavaa välttää seksuaalinen toiminta 2-5 päivää ennen toimenpiteen aloittamista. Tämä auttaa varmistamaan, että saatu siittiö on suurin. Harvinainen seksuaalinen aktiivisuus voi johtaa siihen, että siittiöistä tulee vähemmän aktiivisia.

Sperman (siemennesteen) analysointi on välttämätöntä, jotta voidaan käsitellä kykyä tuottaa jälkeläisiä. Miehen hedelmättömyyden syy voi olla kivesten, eturauhasen, vas deferensin, sairauksien ja virtsaputken epämuodostumien sairaudet.

Ejäkkäen (siittiön) analyysi on yksi hormonaalisten häiriöiden diagnostisointimenetelmistä lisääntymisjärjestelmän säätelyssä. Suulakkeiden tutkimuksen normaaleissa tuloksissa useimmissa tapauksissa hormonihäiriöt voidaan sulkea pois hedelmättömyyden syynä.

Sperman analysointi on vaihtoehto tavanomaisemmaksi kuulemiseen, tutkimukseen miesten ejakulaatin laadusta, jota kutsutaan spermogrammiksi. Spermatutkimusta tehdään fyysisten ominaisuuksien ja parametrien määrittämiseksi sekä tilavuuden arvioimiseksi. Myös spermianalyysissä arvioidaan sen viskositeetti, väri. Ejakulaattien tutkimuksessa tärkein parametri on lannoituksen ja siittiöiden tärkeimpien osallistujien aktiivisuuden ja määrän määrittäminen. Seerumin analyysi voi osoittaa ulkomaisten solujen läsnäolon, ja hänen tulostensa perusteella lääkäri suunnittelee lisää diagnostisia ja terapeuttisia toimenpiteitä. Sana, tietoa miesten sukupuoli soluista, soluominaisuuksista, parametreista ja aktiivisuudesta, kemiallisesta ja laadullisesta koostumuksesta - kaikki tämä otetaan huomioon spermogrammissa.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Miksi he ottavat siemennesteen analyysin?

Ensinnäkin tällainen tutkimus on erittäin tärkeä niille, jotka yrittävät turhaan täyttää perheen lapsen kanssa. Yleensä kattava tutkimus suorittaa nainen, mutta diagnoosimenetelmät ihmisen terveyden tilan tutkimisessa ovat yhtä merkittäviä. Sikiökuvassa määritetään leviämisen aktiivisimpia osanottajia ja niiden nopeutta.

Myös sperman analyysi on tärkeä diagnosoimaan erilaisia urooppisia ongelmia, sekä kroonisia että akuutteja. Olisi otettava huomioon, että joskus sperman analyysi ei ole ainoa tutkimusmenetelmä, joka on tarpeen taudin syiden selvittämiseksi. Tämä on vain osa diagnostisia toimintoja.

Miten siemennestettä käytetään?

Ennen kuin lähdet testin suorittamiseen, sinun on harkittava sperman ottamista ja kuinka monta tapaa tämä altistus on olemassa. Pääsääntöisesti sinun on otettava puhdas lasi tähän. Yleensä hänellä on purkaus, voit tehdä tämän menettelyn sekä klinikalla että kotona, jos lääkäri on lähellä.

Yleisimpiä tapoja on masturbaatio siemensyöksyllä lasissa. Voit myös kerätä sperma sukupuolisuhteessa. Tässä tapauksessa on välttämätöntä saada penis kumppanilta ennen ejakulaatiota. Ejättöinti on tehtävä puhtaalla lasilla. Tätä menetelmää käytetään laajalti vasectomian jälkeen siemennesteen läsnäolon tarkistamiseksi.

"Raaka-aineiden" kerääminen on mahdollista ja kondomilla. Jos mies mieluummin tavanomaiseen suojautumiseen, hän on puhdistettava perusteellisesti voiteluaineesta. Se on tämä aine, joka tappaa sperman. On erityisiä kondomeja, jotka eivät sisällä emäksiä, jotka tappaavat spermaa. Hyvin ejakulaation jälkeen sinun on poistettava kondomi huolellisesti, sitouduttava solmuun ja asetettava se säiliöön.

Jos ihminen kerää siemennesteen nestettä kotonaan, se tulee toimittaa klinikalle tunnin sisällä. On suositeltavaa pitää näyte kylmästä, kuumuudesta ja auringonvalosta. Älä jäädytä spermaa. On syytä huomata, että siittiöiden muutokset muuttuvat lähes päivittäin. Siksi on tarpeen analysoida 2-3 kertaa kolmen kuukauden kuluessa.

Miten siemennesteen analyysi on?

Maailmanlaajuinen, maailmanlaajuisesti tunnustettu terveysorganisaatio suosittelee analysoimaan spermaa, eli spermogrammia sen jälkeen, kun seksuaaliset suhteet on poistettu vähintään kolmen päivän ajan itsetärähdyksen ja herättelyn, toisin sanoen masturbaation avulla. Jos seksuaaliset kontaktit olivat spermogrammin aattona, siementen tilavuus voi olla laadullista tutkimusta varten. Jos abstinencia ennen analyysiä on liian pitkä, niin miespuolisten solujen solujen aktiivisuus vähenee.

Tutkimuksen materiaali tarvitsee tuoreita, joten sperman analyysi suoritetaan sairaalassa tai sairaalassa. Ejäculaatin pitäisi olla laimennetussa tilassa kokonaisuudessaan kotona, kokoelma on mahdollista vain, jos se on nopeaa, tunnin kuluessa toimituksesta laboratoriolle. Jos mies analysoi spermaa sen alueella, se on kotona, hänen on ensin varastoitava steriilillä kapasiteetilla ja toimitettava välittömästi säiliön sisältö välittömästi klinikalle.

Siemennesteen keräämiseen vaaditaan materiaalin kerääminen ilman säilöntäaineiden käyttöä - kondomeja, sillä miespalkojen kosketus lateksin kanssa voi vääristää kuvan laboratoriokokeista.

Bakteeriperäisen siementen kylvö

Yksi diagnoosimenetelmistä, jota usein käytetään miesten hedelmättömyyden syiden selvittämiseen, on bakteerien siemennos. Tämä menettely on osoitettu miehille virtsatietorijärjestelmän tulehduksellisten patologioiden läsnäollessa. Usein samanaikaisesti tämän menettelyn kanssa hoitava lääkäri suosittelee eturauhasen salaisuuden ohittamista.

Tämä tutkimus on melko yksinkertainen. Sikiö on sijoitettava ravintoalustalle, joka on edullisin mikro-organismien "kasvulle". Useita päiviä varten on tarpeen säilyttää tietty lämpötila. Kun mikro-organismit alkavat lisääntyä, on mahdollista tutkia niitä mikroskoopilla. On helppo määrittää niiden määrä, kasvuvauhti ja herkkyys antibiooteille. Siten on mahdollista valita optimaalinen hoito.

Ennen analyysiä on valmistauduttava. Ejäkkuloita bakteeriviljelylle kerätään yksinomaan aamulla steriilissä säiliössä. Ensinnäkin ihmisen on virtsata ja pese kätensä saippualla ja tehtävä hygieeninen menettely sukupuolielinten kanssa. Tämän jälkeen glans penis ja esinahka kuivataan steriilillä pyyhkeellä. Nenäverenvuodon kerääminen on kerätty vain masturbaatiolla. On huomattava, että säiliön seinämiä ei voida koskettaa peniksen tai käsien kautta.

Ennen sperman siirtämistä bakteerikulttuuriin, ihmisen on noudatettava tiettyjä sääntöjä. Joten pidättäytyä seksuaalisesta yhdynnästä 5-7 päivää ennen analyysiaikaa. Kieltäytyä alkoholin juomisesta 3-4 päivää. Jos ihminen ottaa antibiootteja, siemenneste annetaan aikaisintaan kaksi viikkoa lääkkeiden poistamisen jälkeen.

Spermananalyysi on tehokas tutkimus, joka auttaa selvittämään hedelmättömyyden syyn ajoissa ja tekemään terapeuttisia toimenpiteitä. Myös sperman analyysi auttaa diagnosoimaan monia miesvaivoja, kuten eturauhastulehdusta, infektioita, erilaisia hormonaalisia häiriöitä, varikokelia.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Siemenneste mikroskoopilla

Miten sperma näyttää mikroskoopin alla ja mitä näet tekemällä tätä tutkimusta? Kaikkien, mitä tapahtuu, on tehtävä melko suuri lisäys arviolta 400 kertaa. Tippa laimennettua siemennestettä 30 minuutin kuluttua ejakulaation jälkeen asetetaan lasille.

On huomattava, että spermatozoosi voi erota toisistaan. Jokainen niistä suorittaa tietyn tehtävän. Joten lannoittamalla siittiöitä, niissä on vain yksi prosentti ejakulasta. Ne ovat nuoria, energisiä ja "urheilullisia" spermatosoja.

Siellä on siemennestejä - tappajia. Niiden määrä ylittää 85%. Matkalla muniin he yrittävät päästä kilpailijoihinsa. Lisäksi he pystyvät tuhoamaan toisen ihmisen sperma, jos sellainen on. Heillä on pää paljon enemmän kuin toiset. Se sisältää myrkyllisiä aineita. Jos noudatat tätä prosessia mikroskoopilla, näet miten "tappajat" lähestymistavat muita spermaa. Tämän yhteyden aikana ne vapauttavat myrkyllisiä aineita ja täten tappavat kilpailijaansa. Yksi tällainen sperma voi tappaa jopa 10 muuta.

On siemenneste "ram". Hyökkäyksensä ansiosta ne vähentävät huomattavasti munien seiniä ja auttavat muita tunkeutumaan kuoreen ja lopulta hedelmöittävät munat.

Spermatozoa ovat "estäjiä". Ne eivät tunkeudu kohtuonteloon ja fallopisiin putkiin. Nämä spermatozoa pysyvät kohdun kohdunkaulassa ja estävät siten muita tunkeutumisen sisätiloihin. Perhe-siittiöitä voidaan tuottaa miehen eniten epäedullisissa hetkeissä, lähinnä stressin aikana. Tämä estää käsityksen. Se on niin monimuotoista, että se voi olla voimakkaampi seksi.

Veri siittiöissä

Hematospermiassa on yksi sairauksista, minkä seurauksena veri näkyy siemennesteessä. Usein tämä oire ei ole merkityksellinen. Luonnollisesti monissa tapauksissa verta siemennesteessä tuottaa vakavan vaikutelman ja on huolestuttavaa.

Joskus veren ulkonäön siittiöissä ei tunneta, ja tämä oire esiintyy ilman kliinistä merkitystä. Mutta monissa tapauksissa verta siemennesteessä osoittaa vakavan sairauden esiintymistä.

Yleensä hematospermiat esiintyy alle 40-vuotiailla miehillä. Veri siemennesteessä voi syntyä kerralla ja toistuu ajoittain. Joskus tämä tapahtuu seksuaalisen kanssakäymisen jälkeen. Mutta todennäköisimmin syy on naisten sukuelinten alueella. Siksi jotkut miehet ottavat tämän ilmiön hematospermialle.

Veren esiintyminen siemennesteessä voi liittyä virtsateiden ongelmiin. Siksi verenvuodon syyn selvittämiseksi on tarpeen suorittaa munuaisten, virtsarakon ja ureterien tutkiminen. Joka tapauksessa lääkärin hoito on tarpeen. Sperman pitäisi olla normaalia väriä.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21]

Koloja spermaa

Mitä hyytymiä voi sanoa siemennesteestä? Riihi- tai hyytelömäisten siemensyöksyjen nokkosihottuma ei puhu lainkaan ongelmista. Mutta jos he vaihtavat väriä, muotoa ja jopa hajua, niin todennäköisesti kysymys on jonkinlaisesta sairaudesta.

Eturauhastulehduksen, virtsaputken ja eturauhasen kivien aikana hyytymät voivat olla punaruskeita tai ruskeita. Joidenkin sairauksien vuoksi he voivat muuttaa hajua ja väriä. Jos nämä ominaisuudet eroavat huomattavasti normaalista, todennäköisimmin puhutaan vakavista sairauksista.

Keltaiset hyytymät ovat vesikkeli-eturauhastulehdus. On ymmärrettävä, että seksuaalisten tekojen taajuus vaikuttaa siemennesteen tiheyteen. Mitä useammin ne esiintyvät, sitä nestemäisempää spermaa. Harvinaisten seksuaalisten tekojen vuoksi se pysähtyy ja sakeutuu. Jyrkkä koira voi olla korkea kuume.

Säännöllisen seksuaalisen elämän kanssa hyytymät eivät ole lainkaan normaaleja. Selitä kaikki, onko se auttaa bakposev salainen eturauhasen, spermogram ja virtsan analyysi. Jos sukupuolisuhteessa on mitään kipua ja sen jälkeen, sinun on tehtävä ultraääni. Tässä tapauksessa voit selvittää, mikä on ongelma ja miksi siittiöistä on tullut paksu.

trusted-source[22], [23], [24], [25]

Leukosyytit siittiöissä

Hyvän syyn vuoksi siemennesteessä on leukosyyttejä. Todennäköisesti tämä prosessi vaikuttaa tulehdusprosessiin kivesjalassa tai sen liitteissä. Se voi myös esiintyä eturauhasessa ja virtsaputkessa.

Jos vertaat leukosyyttien lukumäärää siemennesteessä, virtsaputken ja eturauhasen erittymisestä, tulehdusprosessin lokalisointi on helppoa. Eturauhastulehdus on valittava oikein. Luonnollisesti se on määrätty ainoastaan leukosyyttien perusteella. Mutta on olemassa muita parametreja, jotka sinun tulisi kiinnittää huomiota. Tämä määrä lesitiinijyviä, amyloidikappaleita, mikroflora-läsnäoloa ja seminaaristen vesikkelien laajenemista. Kun tiedät tällaiset parametrit, voit valita hyvän hoidon.

Leukosyyttien lukumäärää on aina seurattava. Siksi on tarpeen suorittaa testit ja suorittaa lääkäreiden tentti koko ajan. On mahdotonta nähdä leukosyyttien läsnäoloa siemennesteessä. Tämä viittaa siihen, että sperman on jatkuvasti tutkittava.

Proteiini siemennesteessä

Mikä vaikuttaa proteiinin siemennesteeseen ja mistä se tulee? Eturauhasen ja siemensyöksyjen proteiinien yhdisteet ovat niiden koostumuksessa. Ne hävitetään heti ejakulaation aikana aminohapoiksi entsyymien vaikutuksella.

Proteiinien erittämien emäksisten aminohappojen joukossa on seriini, leusiini, glysiini, tyrosiini, glutamiinihappo ja histidiini. Keskimääräinen aminohappopitoisuus on noin 0,0125 g / ml.

Aminohappojen ja proteiinien lisäksi seminaaliplasma sisältää suuren määrän vapaita amiineja. Tämä spermidiini, koliini, spermiini ja kreatiini. Viimeksi mainittu osa tunnetaan kreatiinikasvuksi, mikä parantaa aivojen toimintaa. Kreatiini merkittävällä pitoisuudella on siemennesteessä. Hän on täysin kreatiinifosfokinaasin vastavuoroisuus. Tämä on spesifinen entsyymi, joka kykenee ylläpitämään aktiivisuuttaan perinnöllisen plasman pisteissä pitkään. Siksi spermi on monien hyödyllisten komponenttien lähde.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.