^

Terveys

Urogenitaalisen klamydoosin nopea diagnoosi

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Ei ole normaalisti läsnä Chlamydia trachomatista urogenitaalisissa elimissä olevasta materiaalista.

Menetelmä perustuu havaitsemiseen antigeenien Chlamydia trachomatis on kaavituista virtsaputken, kohdunkaula ja sidekalvon ELISA visuaalisen arvioinnin tulosten (herkkyys - enemmän kuin 79%, spesifisyys - yli 95%). Tämä menetelmä perustuu rhodospesifisen lipopolysakkaridiantigeenin klamydiaan. Se mahdollistaa taudinaiheuttajan nopean seulonnan, mutta lopullinen diagnoosi muodostetaan fluoresoivalla vasta-aine menetelmällä tai PCR: llä. Tutkimuksen tulokset ilmaistaan positiivisena tai kielteisenä vastauksena. Tyydyttävien tutkimustulosten saamiseksi on noudatettava tiettyjä sääntöjä: materiaali (kaavinta) on otettava oikein ja toimitettava laboratoriolle ajoissa (2 tunnin kuluessa).

Urogenitaalisen klamysidoosin nopeaa diagnoosia käytetään uretritsiin, eturauhastulehdukseen, kohdunkaulan ahtauma, adnexitis.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Chlamydia trachomatisin määritys fluoresoivien vasta-aineiden menetelmällä

Ei ole normaalisti läsnä Chlamydia trachomatista urogenitaalisissa elimissä olevasta materiaalista.

Periaate menetelmä koostuu käyttämällä monoklonaalisia vasta-aineita on leimattu fluoresoivalla isotiosyanaatilla vastaan suuria ulkokalvoproteiinia Chlamydia, on läsnä kaikissa serovarit Chlamydia trachomatis, sekä alkeis- ja verkkomainen soluja. Herkkyys saavuttaa 90-95%, mutta käyttämällä monoklonaalisia vasta-aineita, aiheuttaa suuren spesifisyyden - enemmän kuin 95%, kun läsnä oli kliinisten oireiden urogenitaalisten Chlamydia.

Konjunktivaalisen kapseloinnin tutkimuksessa fluoresoivan vasta-ainemenetelmän herkkyys on 70-95%, spesifisyys 98%.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.