^

Terveys

A
A
A

Valkovuoto miehillä

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 10.11.2022
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kaikki miesten eritteet eivät viittaa patologiaan ja vakavien sairauksien kehittymiseen; peniksestä on myös fysiologista, yleensä läpinäkyvää eritystä. Valitettavasti tämän alueen sairaudet eivät aina ilmene ilmeisinä oireina, joten valkovuoto tulee varoittaa. Urologin käynti selventää tilannetta ja tunnistaa ongelman alkuvaiheessa, mikä on tärkeää paitsi miehelle, myös hänen perheelleen tai seksikumppanilleen.

Epidemiologia

Tilastojen mukaan maailmassa yli miljoona ihmistä saa päivittäin sukupuolitautitartunnan. Joten vuonna 2016 WHO kirjasi 127 miljoonaa. Klamydiatapauksia, 87 miljoonaa. - tippuri, 156 miljoonaa. - trikomoniaasi. Yhdysvalloissa 8 % kaikista urologisista sairauksista johtuu eturauhastulehduksesta.

Syyt valkovuoto miehillä

Valkovuotoa esiintyy miehillä useista syistä:

  • kandidiaasi (candida-bakteerin aiheuttama); [1]
  • mykoplasmoosi (pienimpien bakteerien aiheuttama mykoplasma); [2]
  • klamydia (klamydia tunkeutuu soluun, lisääntyy, tuhoaa sen); [3]
  • eturauhastulehdus (eturauhasen tulehdus); [4]
  • gonorrea (gonokokkien aiheuttama sukupuolitauti). [5]

Riskitekijät

Edistää sukupuolitautien, sukupuolitautien leviämistä, epäasianmukaista intiimihygieniaa, välinpitämättömyyttä, suojaamattomia kontakteja.

Synnyssä

Jokaisella näistä diagnooseista on oma patogeneesi. Joten kandidiaasissa sienet kiinnittyvät epiteelin seiniin, kolonisoituvat ja tunkeutuvat syvälle siihen. Niiden tunkeutuminen kehoon 30-40% tapauksista helpottaa seksuaalista kontaktia tartunnan saaneen kumppanin kanssa.

Mykoplasmoosi, klamydia, tippuri - patogeenisten mikro-organismien erilaisella rakenteella (solukalvolla tai ilman), ne tuottavat solunsisäistä loista, joka lopulta tuhoaa solun ja aiheuttaa tulehdusta.

Oireet valkovuoto miehillä

Valkovuoto miesten alushousuista on melko yleinen ilmiö, mikä ei aina viittaa terveysongelmiin. Ne liittyvät seksuaaliseen kiihottumiseen, niiden ilmestyminen aamulla osoittaa aamun emission, mikä on aivan normaalia nuorille miehille.

Miesten pään valkovuoto on hajuton, ei useimmissa tapauksissa aiheuta epämukavuutta, on luonteeltaan fysiologista eikä sen pitäisi aiheuttaa huolta.

Ensimmäiset oireet ilmaantuvat haisevina valkoisina vuotoina. Tämä voi olla hälytyskello, joka osoittaa tippuritartunnan. Lisäksi on kipua nivusissa, polttamista virtsaamisen aikana, kuumetta.

Epämiellyttävä haju ilmenee myös mykoplasmoosin, klamydian kanssa. Jälkimmäinen on yksi yleisimmistä sukupuolitaudeista. Se on usein oireeton pitkään, ja sitten miehillä virtsaputkesta tulee valkoista lasimaista vuotoa ja kipua virtsatessa, kutinaa, kipua kivespussissa, alaselässä, kiveksissä.

Mykoplasmoosi antaa samanlaisia oireita: virtsarakon tyhjentymisen aikana virtsaputkesta vapautuu leukorreaa, joka havaitaan myös aamulla, virtsaaminen on vaikeaa ja nopeaa, kipu tuntuu kivespussissa, ulottuen peräaukkoon.

Jos miesten peniksen päähän ilmestyy valkoista juoksevaa vuotoa, jolla on tiheä pitoisuus ja hapan haju, ja virtsaamisprosessiin liittyy polttaminen, kutina, arkuus, diagnoosi on ennustettavissa - kandidiaasi tai sammas. Sairaus vaikuttaa päähän ja esinahkaan, joiden alle kerääntyy myös valkoisia hiutaleita.

Eturauhastulehdukselle on valkovuotoa lisäksi tyypillisiä selkeitä kliinisiä ilmenemismuotoja: kuume, kuume, vilunväristykset, kipu alaselässä, vatsa, peräaukko, yleisen myrkytyksen merkit (yleinen heikkous, väsymys), kipu ulostamisen aikana ja virtsaaminen, kouristukset, seksuaaliset toimintahäiriöt.

Komplikaatiot ja seuraukset

Useimmat luetellut diagnoosit ovat vaarallisia seurauksineen ja komplikaatioineen. Siten eturauhasen akuutti tulehdusprosessi voi johtaa kystiittiin, pyelonefriittiin ja yleiseen verenmyrkytykseen.

Sukupuolielinten bakteeri-infektiot päättyvät usein hedelmättömyyteen. Tippuri on vaarallinen komplikaatioiden, kuten balanopostiitin, couperiitin, parauretriitin, eturauhastulehduksen, vezekuliitin ja virtsaputken kapenemisen muodostumiselle. Myös miehen seksuaalinen toiminta voi kärsiä.

Diagnostiikka valkovuoto miehillä

Sellaisten sairauksien diagnosointi, joihin liittyy valkovuoto peniksestä, koostuu useista tutkimuksista, mukaan lukien lääkärin tarkastus, testit, instrumentaalinen tutkimus. Potilas lähetetään yleiseen virtsan ja veren analyysiin, sokeriin, hän ottaa kokeen viljelystä, jonka avulla voidaan tunnistaa patogeeni ja sen reaktio antibiootille. Bakterioskooppisen analyysin materiaali on eturauhasen salaisuus, raapiminen virtsaputkesta.

Integroitu lähestymistapa taudin tunnistamiseen sisältää tietokonetomografian, ultraäänen, urografian.

Differentiaalinen diagnoosi

Monilla miehen sukupuolielinten alueen sairauksilla, joissa on valkovuotoa, on samanlaisia oireita. Erotusdiagnoosin tehtävänä on selvittää tällaisen ilmiön todellinen syy, määrittää patogeeni ja ohjata terapeuttisia toimenpiteitä sen tuhoamiseksi.

Hoito valkovuoto miehillä

Yllä lueteltuja sairauksia hoidetaan pääasiassa antibakteerisilla lääkkeillä, joilla on laaja vaikutus. Jos solunsisäisiä bakteereja havaitaan, määrätään antibiootti, joka voi tunkeutua soluun.

Sieni-infektioita hoidetaan sienilääkkeillä. Myös kipulääkkeitä ja ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä voidaan käyttää.

Käytetään sekä sisäistä lääkkeiden antamista että paikallista hoitoa.

Tippurin hoidossa käytetään yhdistettyä antibioottihoitoa, joka koostuu seuraavista lääkkeistä: keftriaksoni lihakseen ja suun kautta yhdessä atsitromysiinin tai doksisykliinin kanssa kahdesti päivässä.

Keftriaksoni on pitkävaikutteinen III sukupolven antibiootti, jauhe liuosta varten. Injektio tehdään kerran vuorokaudessa 255 mg:lla. Pystyy aiheuttamaan sivuvaikutuksia yliherkkyysreaktion, hengenahdistuksen, bronkospasmin, päänsäryn, huimauksen, ripulin muodossa. Vasta-aiheinen raskauden ja imetyksen aikana.

Atsitromysiini on laajakirjoinen antibakteerinen aine. Sitä käytetään kerran 1 g:n annoksena. Saattaa aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua, ilmavaivat, vatsakipua, ripulia, yleistä heikkoutta, ahdistusta, kouristuksia, rytmihäiriöitä, takykardiaa. Ei määrätty yliherkkyydelle yhdisteille

Eturauhastulehduksen tapauksessa määritetään antibiootti, joka on herkkä sen aiheuttaneille mikro-organismeille. Se voi olla moksifloksasiini, levofloksisiini, minosykliini, kloramfenikoli.

Moksifloksasiini on kinolonien ryhmään kuuluva lääke. Se annetaan suonensisäisesti kerran vuorokaudessa 400 mg:n hitaina infuusioina, jotka kestävät 60 minuuttia. Muutaman päivän kuluttua voit siirtyä oraalisiin pillereihin. Hoitojakso kestää keskimäärin yhdestä kahteen viikkoa. Sivuvaikutuksia ovat allergiat, anemia, hermostunut jännitystila, dyspepsia, gastriitti. Vasta-aiheinen alle 18-vuotiaille lapsille, raskaana oleville naisille, imettäville naisille, henkilöille, joilla on vakavia sydämen toimintahäiriöitä, maksan toimintaa.

Sellaisia sukupuoliteitse tarttuvia bakteeri-infektioita, kuten mykoplasmoosi, klamydia, hoidetaan menestyksekkäästi pääasiassa erytromysiinillä ja sen johdannaisilla - makrolideilla, joista yksi on fromilid.

Fromilid on haponkestävä antibiootti, jonka lisäksi sillä on immunostimuloiva vaikutus. Ota yksi tabletti kahdesti päivässä 7-14 päivän ajan. Lääke on turvallinen käyttää (sillä on alle 1 % sivuvaikutuksia). Se on erityisen tehokas yhteishoidossa syprinolin kanssa.

Miesten kandidiaasi hoidetaan pääasiassa paikallisilla lääkkeillä, kuten Zalain-voide, Lomaxin 2%.

Zalain on synteettinen sienilääke. Levitetään ohuena kerroksena puhtaasti pestylle elimelle aamulla ja illalla. Hoitojakso voi olla jopa 4 viikkoa. Voide on hyvin siedetty, harvoissa tapauksissa esiintyy kutinaa, punoitusta, kuoriutumista.

Mikä tahansa patologia on helpompi voittaa vahvistamalla immuunijärjestelmää. Suojavoimat auttavat vahvistamaan vitamiini-mineraalikomplekseja ja elintarvikkeita, joissa vitamiinit ja kivennäisaineet ovat tasapainossa. Miehille niiden tulisi sisältää A-, C-, E-, K1-, B-ryhmän vitamiineja, foolihappoa, biotiinia, jodia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, sinkkiä, seleeniä, kromia jne.

Fysioterapeuttisia toimenpiteitä käytetään laajalti eturauhastulehduksen kompleksisessa hoidossa. Niiden tarve johtuu siitä, että lääkkeet eivät tunkeudu hyvin eturauhaseen, jossa niiden pitoisuus on paljon heikompi kuin veren seerumissa. Sellaiset toimenpiteet kuin eturauhasen sormihieronta, sen sähköstimulaatio, magneettiterapia, peräsuolen ja virtsaputken lämpökäsittely tulevat apuun.

Kroonisen gonorrean ja sen komplikaatioiden hoidossa lämmitys- ja lääkekompressoinnit, mutahoito, otsokeriitin, parafiinin, UHF:n käyttö ja elektroforeesi kääreissä ovat löytäneet laajan sovelluksen.

Muissa tapauksissa fysikaalisia menetelmiä käytetään immuniteetin prosessien stimuloimiseen, relapsien vastaisen hoidon suorittamiseen.

Vaihtoehtoiset hoidot miesten valkovuotoa varten sisältävät peniksen pään ja esinahan ulkoisen käsittelyn sekä kehon vastustuskykyä lisäävien lääkkeiden nauttimisen.

Useimmiten tähän käytetään yrttejä. Pesuun sopivimmat käyttökohteet ovat kamomilla, kehäkukka, mäkikuisma, eukalyptus, tammenkuori, naru. Niiden kokoelmista on parasta valmistaa keitteitä ja infuusioita, jotka voidaan ottaa myös suun kautta. Lisää vastustuskykyä echinacea, ginseng.

Homeopatia ei millään tavalla korvaa miesten valkovuotohoitoa, mutta sillä on myönteinen rooli sukupuolielinten alueen sairauksien monimutkaisessa hoidossa ja palauttaa hyödyllisen mikroflooran tasapainon. Tällaisia lääkkeitä ovat Natrium muriaticum, Sulfum, Kalium muriaticum, Sabal serrulyata. Ajanvaraukset, antotavat ja annokset voi määrittää vain homeopaatti.

Kaikki edellä mainitut diagnoosit hoidetaan konservatiivisesti. Kirurgiseen toimenpiteeseen turvaudutaan pääasiassa tapauksissa, joissa esiintyy komplikaatioita ja on tarpeen palauttaa virtsan normaali ulosvirtaus.

Ennaltaehkäisy

Valkovuotoa aiheuttavan diagnoosin estämiseksi miehillä ei tarvita niin paljoa: noudata terveitä elämäntapoja, noudata intiimihygieniaa, vältä stressiä, ylityötä, hypotermiaa, ole valikoiva sukupuoliyhteydessä, käytä suojavarusteita, kun olet epävarma läheisyyden turvallisuudesta.

Makrolidiantibiootteja voidaan käyttää estämään sukuelinten klamydiatulehdus.

Ennuste

Oikea-aikainen ja asiantunteva hoito säästää miehen patologisilta eritteiltä eikä aiheuta vaarallisia seurauksia.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.