^

Terveys

Verenvuodon kesto (Dukein mukaan)

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Verenvuodon kesto (Dukein mukaan) on erityinen tekniikka, jolla arvioidaan verenkiertoelinten tilaa, tarkemmin sanottuna - aluksia. Normaalisti tämän menetelmän mukaan veren menetyksen alusta loppuun asti on oltava enintään kolme minuuttia.

Hemostaasi on erittäin tärkeä tehtävä, koko biologinen monimutkainen, jonka tarkoituksena on pysäyttää veri nopeasti, jotta keho ei menetä sitä fysiologisen normin yläpuolella. Verenvuodon säätelymekanismeilla hemostaasi jakautuu verisuonten verihiutaleiksi tai primaariseksi ja toissijaiseksi, veren virtauksen hyvään hyytymiseen.

Verenvuodon kesto (Dukein mukaan) on trombosyyttien tilan arviointi. Jos verisuonten seinät ovat vaurioituneet, silloin on ihanteellista aktivoida verihiutaleet osallistuakseen hyytymiseen - hemokoagulaatioon. Alukset, joilla on normaali kimmoisuus spasmodiruyutsya ja tukkeutuneet aggregoituneet verihiutaleet (aggregaatio - liimaus, kasaantuvat solut). Niinpä alus suljetaan ensisijaisella, erittäin tärkeällä muodostelmalla, jota kutsutaan "valkoiseksi trombi".

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Kuinka näyte suoritetaan?

Usein verenvuodon kesto (Dukein mukaan) suoritetaan erikoisella neulalla, sitä kutsutaan myös Frankin neulaksi. Se koostuu ontosta rungosta, jossa on liipaisin. Toisaalta neulalla on jousi, toisaalta pieni kärki. Tämän muotoilun neula on erittäin kätevä, koska laboratorion teknikko voi säätää punktion tarkkaa syvyyttä. Jousen vetämisen avulla, kun jousi suoritetaan, tehdään hyvin pieni lävistys. Duque-testi takaa aidan enintään 1 ml materiaalia eli verta. Punktio suoritetaan sormella, useimmiten nimettömässä, tai korvalehdessä.

Onko olemassa vaihtoehtoisia tapoja verenvuodon keston määrittämiseen?

Verenvuodon kesto (Dukein mukaan) ei ole ainoa menetelmä modernissa diagnostiikkakompleksissa. Laboratorioteknikot käyttävät usein epäsäännöllisempää ihmisen korvaa, mutta käyttävät kehittyneempiä ja herkkiä menetelmiä. Keinotekoisesti aiheuttaneet vaikeuksia laskimon ulosvirtausta varten (usein verenpaineen valvontaan tarkoitetun laitteen avulla), sitten räiskintälaite tekee kyynärvarren ylävyöhykkeestä pistoksen. Erityisiä tippoja veren tippuu 20-30 sekunnin välein erityisen steriileillä pyyhkeillä. Normaalisti kolmen minuutin kuluttua viimeisestä lautasliinasta, täplät pienenevät, ja kahden minuutin kuluttua vuotaminen loppuu.

Kuitenkin vuosisadalla testatun verenvuodon kesto (Dukein mukaan) menetelmällä on oikeus olemassaoloon. Lisäksi satoja laboratoriot käyttävät tätä testiä edelleen, ja lääkärit käyttävät luottamusta tähän tekniikkaan käyttäen laskelmia diagnoosin selvittämiseksi ja terapeuttisten toimenpiteiden säätämiseksi.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Millä indikaattoreilla arvioidaan ensisijaisesti hemostaasia?

Lisäksi verenvuodon keston perusteella (Dukein mukaan) verihiutaleiden aktiivisuus arvioidaan myös käyttäen:

  • Verihiutaleiden lukumäärän laskeminen;
  • Erityisen verihiutaleiden kaavan laskeminen;
  • Adenosiinidifosfaatin (ADP) ja verihiutaleiden aggregaation arvioinnit;
  • Arvioidaan verihiutaleiden kyky koostaa kollageeni;
  • Verihiutaleiden mahdollisuuden aggregoida adrenaliinin kanssa;
  • Koagulointiarvot ovat von Willebrand -tekijän aktiivisuus.

Amerikan tiedemies, patologin William Duke, kehitti 20. Vuosisadan alussa menetelmän, jolla määritetään vaurioituneiden alusten tukkeutumisen ajankohta. Aikaisemmin näyte otettiin harvennuttajalta tai ohuesta neulasta korvalehdestä, myöhemmin - sormesta.

Miten verenvuodon kesto arvioidaan (Dukein mukaan)?

Normaali hemostaasi kykenee selviytymään verenkierrosta, sitä enemmän mikroskooppinen, kahdessa tai kolmessa minuutissa. Jos hyytymisaika viivästyy ja verenvuodon kesto (Dukein mukaan) on suurempi. Tämä voi viitata muihin indikaattoreihin, jotka poikkeavat normaalista, maksasairauksista, hemofilista ja muista sairauksista. On huomattava, että mitattu aika voi riippua verinäytteenottopaikasta - sormen tai korvan kärjistä.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.