^
A
A
A

Erityinen laastari eliminoi kaljuuntumisen luotettavasti

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

27 December 2021, 09:00

Tällä hetkellä farmakologinen teollisuus esittelee koko luettelon lääkkeistä, joiden tarkoituksena on poistaa kaljuuntuminen. Suurin osa näistä lääkkeistä ei kuitenkaan vaikuta alopecian välittömiin syihin: oksidatiiviseen stressiin ja heikentyneeseen paikalliseen verenkiertoon. Tutkijat päättivät korjata tämän virheen ja keksivät erityisen liukenevan mikroneulalapun, joka sisältää ceriumnanohiukkasia, jotka vaikuttavat kaljuuntumiseen vaikuttaviin tekijöihin. Tätä tekniikkaa käyttämällä asiantuntijat pystyivät palauttamaan jyrsijän hiusrajan nopeammin kuin käyttämällä muita tunnettuja hoitomenetelmiä.

On huomattava, että useimmiten androgeenista hiustenlähtöä sairastavilla potilailla ei ole verisuoniverkostoa, joka toimittaa karvatupille ravinteita ja sytokiinejä. Lisäksi pään ihoon kertyvät reaktiiviset happilajit voivat aiheuttaa varhaista solukuolemaa niissä rakenteissa, jotka ovat vastuussa uusien karvojen muodostumisesta ja kasvusta.

Hieman aikaisemmin asiantuntijat onnistuivat määrittämään, että ceriumnanohiukkasilla on kyky jäljitellä entsyymejä, jotka poistavat reaktiivisten happilajien liiallisen kertymisen. Se alentaa oksidatiivisen stressin astetta maksavaurioissa, haavavammoissa ja syaanivetydementiassa. Mutta tällaiset nanohiukkaset eivät pysty voittamaan ihon ulkokerrosta. Siksi tutkijat asettivat tavoitteekseen kehittää minimaalisesti invasiivisen menetelmän ceriumnanohiukkasten kuljettamiseksi syvälle hiusten juurten rakenteisiin, mikä voisi auttaa palauttamaan hiusten kasvun.

Tutkijoiden ensimmäinen askel oli pinnoittaa nanopartikkelit biohajoavalla polyetyleeniglykolilipidiaineella. Seuraavaksi asiantuntijat kehittivät liukoisen mikroneulalaastarin, joka koostui hyaluronihapon ja ceriumnanohiukkasten seoksesta. Tuloksena oleva laastari testattiin jyrsijöillä, joilla oli hiustenlähtökohtauksia. Kokeen tulosten mukaan todettiin, että äskettäin kehitetty laastari osoitti suhteellisen nopeasti positiivisia tuloksia ja uusia verisuonia kehittyi karvatuppien lähelle. Lisäksi oksidatiivisten stressiaineiden määrä väheni.

Tutkimus ei tietenkään päättynyt tähän: lisätutkimuksia odotetaan tutkivan tällaisten liukenevien laastarien käytön mahdollisuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta ihmisillä. Tutkijat ovat optimistisia ja ilmoittavat jo, että uudella lääkkeellä on tulevaisuudessa kaikki mahdollisuudet voittaa ihmisten kaljuuntuminen kokonaan.

Tutkimuksen suoritti kiinalaisten tutkijoiden ryhmä Hangzhoun Zhejiangin yliopistosta. Koko materiaali on esitelty sivulla

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.