^
A
A
A

Kuulovammaisten potilaiden määrän odotetaan kasvavan merkittävästi

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 04.09.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

25 March 2021, 09:00

Maailman terveysjärjestön ennusteiden mukaan 24 vuoden kuluttua 24% maailman väestöstä kärsii erilaisista kuulovammoista 30 vuoden kuluttua . Jos tilanne ei muutu, sadat miljoonat ihmiset tarvitsevat pian vakavia hoitoja ja kuntoutustoimenpiteitä.

Kuulon heikkeneminen riistää ihmiseltä monia iloja ja mahdollisuuksia elämässä: töissä, opiskelussa, kommunikaatiossa on ongelmia. Täydellisen kuuroustilanteessa kärsii myös ihmisen psyykkinen terveys ja masennus kehittyy. Toistaiseksi WHO ehdottaa, että tunnistetaan pikaisesti tärkeimmät ennaltaehkäisevät toimenpiteet tällaisten rikkomusten estämiseksi ja sisällytetään ne useisiin kansallisiin terveyssuunnitelmiin.

Tällä hetkellä maailmassa ei ole riittävästi investointeja kuulosairauksien ehkäisyyn, eikä rahoitusta hankkeille, jotka koskevat kuulovammasta tai -häiriöstä kärsivien potilaiden hoitoa. Monissa, jopa kehittyneissä maissa, ei ole tarpeeksi otolaryngologisia asiantuntijoita.

Joka toisessa maassa, jonka tulotaso on alhainen miljoonaa asukasta kohden, voi olla vain yksi ENT -lääkäri ja vain yksi opettaja kuulovammaisille lapsille, mikä on erittäin mahdotonta.

Joka toinen kuulovammainen lapsi pystyi estämään ongelman rokotuksella aivokalvontulehdusta ja epidemian vihurirokkoa vastaan sekä noudattamalla ennenaikaisia ja vastasyntyneen ennaltaehkäiseviä suosituksia, varmistamalla oikea -aikainen hoito ja lääkärintarkastus potilailla, joilla on tulehduksellisia korvasairauksia.

On tärkeää selittää ihmisille, että kuulotoimintojensa säilyttämiseksi heidän on pidettävä melutaso hallinnassa, noudatettava korvahygienian perussääntöjä ja oltava varovaisia käyttäessään lääkkeitä, joilla on negatiivinen myrkyllinen vaikutus kuuloon.

Asiantuntijat kiinnittävät yleisön huomion siihen, että ensimmäinen askel kuulo-ongelmien riskin minimoimiseksi on varhainen diagnoosi ja laadukas ja järjestelmällinen kliininen tutkimus. Tällä hetkellä lääketieteellä on erilaisia menetelmiä tällaisten sairauksien havaitsemiseksi varhaisessa kehitysvaiheessa, kun taas on täysin mahdollista järjestää testaustoimia syrjäisillä alueilla ja kehittyneissä maissa.

Suurin osa korvasairauksista parantuu onnistuneesti, joten monissa tapauksissa oikea -aikaisella hoidolla voidaan välttää kuulo -ongelmia. Kuulon menettäneille potilaille on tarjottava korkealaatuisia kuulolaitteita, sisäkorvaistutteita ja muita korkean teknologian laitteita potilaiden elämänlaadun optimoimiseksi. Lisäksi on kiinnitettävä asianmukaista huomiota ja harjoiteltava tekniikoita, jotka voisivat tarjota potilaille vapaampaa viestintää: puhumme viittomakielestä, tekstitysten käytöstä ja viittomakielen tulkinnasta.

Kunkin valtion terveysministeriöiden tulisi osoittaa huolta väestöstä, jotta kaikilla olisi tällaiset mahdollisuudet.

Tietolähde: Maailman terveysjärjestön (WHO) virallinen verkkosivusto

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.