^
A
A
A

Veljet ja sisaret veljet voivat johtaa masennukseen

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

21 December 2012, 11:34

Uudenvuoden lomamatkat ovat lähemmässä, mikä tarkoittaa, että huoneistoissa on pian kaunista joulukuusi ja joululamput syttyvät. Lapsille uusi vuosi on erityinen loma, joka on täynnä iloa ja odotuksia lahjoista Joulupukilta, jonka hän jättää joulukuusi.

Mutta tiedemiehet väittävät, että jopa niin kirkas loma kuin uudenvuoden voi varjostaa loputtomat riidat veljien ja sisarten välillä. Tärkein syy näihin riitoja ja ristiriitoja on, että nuoret rikkovat henkilökohtaista tilaa toisistaan eikä voi jakaa asioita, tai oikeutta olla joku istua alas pelata uuden pelin. Siksi jopa puun alla olevat lahjat eivät tuo iloa, vaan vain uuden konfliktin tuhoamiseen.

Monivuotisen tutkimuksen aikana Missourin yliopiston tutkijat tutkivat murrosikäisten ristiriitoja, jotka ovat erityisen tärkeitä veljien ja sisarten suhteen. Asiantuntijat päättelivät, että konflikteja on kaksi päätyyppiä. Yksi heistä kohtaa lapsen yksityisen tilan taustalla ja yrittää ottaa hänet toiseen. Tällaiset menettelyt vaikuttavat kielteisesti lasten tunnepitoisuuteen, ja siksi vanhempien tulisi pyrkiä välttämään tämän maan välisiä ristiriitoja lasten välillä.

"Tutkimuksemme osoittavat, että henkilökohtaisen tilan rikkomiseen liittyvät konfliktitilanteet liittyvät aikuisuuteen vähäiseen itsetuntoon ja epäilyyn", sanoo psykologisen tutkimuksen asiantuntija Nicole Campione-Barr. "Jatkuva emotionaalinen ravistelu voi johtaa lapseen syvään masennukseen muutaman vuoden kuluttua."

Asiantuntijat havaitsivat 145 parin veljen ja sisarten suhteita kahdentoista kuukauden ajan, lasten keski-ikä oli 12-15 vuotta. Teini-ikäisille tarjottiin erilaisia konfliktitilanteita arvioitaessa ja huomata niiden taajuus, intensiteetti ja kesto. Nuorten riitoja oli kaksi pääasiallista syytä: henkilökohtaisen tilan rikkominen ja skandaalit, jotka heikensivät epäoikeudenmukaisuuden ja epätasa-arvon vuoksi. Sitten tutkijat vertailivat nuorten reaktioita, heidän tilaansa sekä ahdistusta ja ahdistusta.

"Huolimatta siitä, että vanhemmat yrittävät rauhoittaa lapsia ja osallistua suoraan konfliktin ratkaisemiseen, tiedemiehet sanovat, että aikuiset eivät saa puuttua", sanoo tri Campione-Barr.

Asiantuntijat suosittelevat talon sääntöjen asettamista, joita kaikkien on noudatettava poikkeuksetta. Ensin, ennen kuin pääset jonkun huoneeseen, muista koputtaa ja pyytää lupaa tulla sisään. Näin ollen on mahdollista vähentää merkittävästi tyytymättömyyttä nuorten keskuudessa, jotka ovat erityisen herkkiä niiden alueella tapahtuvalle tunkeutumiselle. Myös riitojen ja jatkuvien koettelemusten vähentäminen auttaa jakamaan lasten välistä vastuuta ja ainakin ehdollista aikataulua, joka auttaisi lapsia suuntaamaan itseään, jonka puolestaan istua videopelille jne.

Siinä tapauksessa, jos suhde sisarukset ovat hälyttäviä ja lisäksi sanallinen kahakka nyrkit ja jos vanhemmat eivät kuulu voima kukistamaan raivoava nuorille, sinun täytyy säästää aikaa, sekä kääntyä asiantuntijan mahdollisimman pian.

Vahvat ja terveet suhteet perheeseen ovat erittäin tärkeitä myöhemmin elämässä.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.