^
A
A
A

WHO ehdottaa kokeiden käyttämistä HIV: n itsensä tunnistamiseen

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

16 December 2016, 09:00

Maailman aids -päivän kunniaksi WHO antoi uusia suosituksia HIV: n itsetunnistuksesta.

Asiantuntijat huomauttavat, että tähän mennessä, diagnostisten menetelmien HIV ei ole täydellinen, minkä vuoksi osa HIV-tartunnan eivät saa antiretroviruslääkkeillä, koska ne ovat joko tietämättömiä asemasta, tai ei voi jostain syystä hakea erityinen toimielin diagnoosia. Asiantuntijat huomauttavat, että useimmat ihmiset eivät edes ymmärrä, että HIV-tartunnan, monet ovat suuri tartuntariski lisäksi on huomattava, että jotkut ihmiset on vaikea soveltaa erikoistuneita palveluja tarkistaa niiden HIV-tartunnan. 

Margaret Chan, WHO: n pääjohtaja sanoi, että monet ihmiset HIV-tartunnan, ei vain voi saada oikean hoidon, mutta myös uhka heidän läheisilleen, ja että HIV itseilmoitus auttaa monia oppimaan heidän HIV-tartunnan. Uusi testi voidaan tehdä kotona ja se vaatii sylkeä tai verta sormesta ja 15-20 minuutin kuluttua voit selvittää tulokset. Jos tulos on positiivinen, on suositeltavaa, että lähdet välittömästi lääkäriliittoon diagnoosin vahvistamiseksi.

Tällaisille potilaille annetaan neuvoja taudista ja sen hoidosta sekä viitattaessa erikoislääkäreihin HIV-potilaiden ehkäisyssä ja hoidossa.

WHO: n asiantuntijoiden mukaan HIV: n itseidentifikaatio mahdollistaa useampien ihmisten testaamisen ja laajentamisen joidenkin kansalaisryhmien oikeuksien ja mahdollisuuksien laajentamiseksi, HIV: n varhaisen diagnosoinnin. Uusi testi on erityisen tärkeä ihmisille, jotka eivät jostain syystä voi hakea apua kyseisiltä palveluilta.

Viimeksi kuluneiden 10 vuoden aikana ihmisten määrä, jotka tietävät HIV-asemastaan, on kasvanut lähes 50% maailmanlaajuisesti ja noin 90% potilaista saa tarvittavat lääkkeet.

Globaalisti eri väestöryhmillä on ongelmia HIV-diagnostiikan kanssa, miehillä on vähemmän todennäköistä hakea apua kuin naisilla, ja HIV-tartuntoja havaitaan useammin sattumalta. Naisilla esiintyy suurta esiintyvyyttä Etelä- ja Itä-Afrikan maissa. Myös HIV: n esiintyvyys on havaittavissa prostituoitujen, homoseksuaalien, transsukupuolisten ihmisten, huumeriippuvaisten ja vankien välillä - noin 50 prosenttia tapauksista esiintyy näissä kansalaisryhmissä.

HIV-tartunnan saaneiden ihmisten kumppanit ovat myös hyvin uhattuna - jopa 70% on tartunnan saaneita, mutta eivät edes tiedä. 

Uusissa suosituksissa on myös kohtia, jotka auttavat HIV-ihmisiä avaamaan kumppaneilleen ja auttamaan heitä saamaan läpi diagnoosin. HIV: n itsetestaustesti antaa ihmisille mahdollisuuden oppia HIV-asemastaan ja ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteisiin ajoissa.

Uusi testi melkein kaksinkertaisti hiv-havaitsemisen nopeuden homoseksuaalien keskuudessa. Keniassa tehdyt tutkimukset osoittivat, että standardit diagnoosimenetelmät ovat puolet yhtä tehokkaita kuin uusi HIV-testitesti.

Nyt 23 maata on tukenut ajatusta omien HIV-testien käyttöönotosta. Useat maat kehittävät toimintatapoja HIV: n leviämisen vähentämiseksi, mutta HIV: n itsensä tunnistaminen näissä on rajallinen.

WHO tarjoutui jakamaan testejä HIV: n itsensä altistumisesta maksutta tai tekemään hinnasta mahdollisimman helposti kaikkien väestöryhmien saataville.

Tällä hetkellä WHO tukee kolmea maata Etelä-Afrikassa, joissa he ovat jo alkaneet käyttää itsestään HIV-testausta STAR-hankkeen puitteissa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.