^
A
A
A

Anorgasmia

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Anorgasmia on orgasmin puuttuminen ja hänen ilonsa korkein kohta seksissä.

Tosiasia on, että tämä vaikuttaa suurimman osan naispuolisesta väestöstä. Mitä tulee miehiin, tämä on hyvin harvoin heille. Monet uskovat, että anorgasmia on vakava sairaus, jolle se on yksinkertaisesti poikkeama normaalista. Mutta mikä on todella? Itse asiassa tämä on monimutkainen ongelma, joka ilmenee psykologisten ja fysiologisten näkökohtien tasolla.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Anorgasmian syyt

Itse asiassa on olemassa monia syitä anorgasmiaan. Siksi on syytä analysoida tätä ongelmaa eri tekijöiden näkökulmasta.

  • Kokematon rakastaja. Tämä "ongelma" syntyy siinä tapauksessa, että nuori tyttö harrastaa seksiä kaverin kanssa, mutta ei saavuta orgasmia. Tämä ilmiö on yleisin, mutta ajan myötä ja kokemuksella se kulkee. Usein seksuaalisen kumppanin vaihtaminen voi vaikuttaa tähän prosessiin. Koska jokaisella on oma "mekanismi" ja "tekniikka".
  • Fysiologiset ominaisuudet. Tästä syystä anorgasmia esiintyy harvoin. Tämä voi johtua synnynnäisistä tai hankituista poikkeavuuksista sukuelinten kehityksessä. On hyvin yksinkertaista määritellä tämä, vain on tarpeen vierailla gynekologi. On vielä huomattava, että tämä on erittäin harvinaista.
  • Gynekologiset sairaudet. Tosiasia on, että sen anatomisen rakenteen vuoksi jotkut naiset kokevat kipua sukupuolen aikana. Siksi orgasmin saavuttaminen vähenee minnekään. Tämän voi vaikuttaa virtsatietojärjestelmän sairauksiin, adheeseihin, tartuntatauteihin ja yleiseen vaginaaliseen kuivuuteen.
  • Hormonaaliset häiriöt. Monille naisille se vaihtelee usein reunasta toiseen. Erityisesti erityisten lääkkeiden vastaanotossa, joista monet aiheuttavat haittavaikutuksia. Kilpirauhasen taudit vaikuttavat voimakkaasti naisen hormonaaliseen taustaan.
  • Henkisen kehityksen ja älykkyyden taso. Mielenkiintoisempi kuin ihminen on älykkäämpi, joten hänelle on vaikeampaa rentoutua ja antaa itseään vaistomaisiin kehotuksiin. Tämä johtopäätös voisi tehdä japanilaisia tutkijoita. Tällaisten naisten on hyvin vaikea siirtyä rutiinista tähän ammattiin. Reilun sukupuolen edustajat ovat usein jäykäitä, joten heitä orgasmiin on hyvin vaikeaa. Tässä tapauksessa tarvitaan vain yksilöllistä lähestymistapaa.
  • Psykologiset tekijät. Ylikuormitus, paha unta, hyvinvointi, lapsuuden trauma, stressi ja paljon muuta vaikuttavat täysin orgasmin saavuttamiseen. Kerätty yhteen kaikki nämä tekijät voivat estää halun tehdä mitään. Tällöin esiintyy anorgasmia.

trusted-source[5], [6], [7]

Anorgasmian oireet

Orgasmien puuttuessa on oireita anorgasmiaan. Tämän ilmiön syyt on kuvattu edellä. Tosiasia on, että fyysisesti terveellinen henkilö voi kärsiä tällaisesta "sairaudesta" tai ongelmasta. Jokainen kutsuu tätä ilmiötä omalla tavallaan.

On olemassa erityisiä syitä, jotka auttavat tätä. Mitä tulee oireisiin, hän on yksin. Sukupuolella mies tai nainen ei saavuta korkeinta nautintoa. Väestön miehen osalta tämä tapahtuu hyvin harvoin.

Muita oireita ei ole. Tunnetuimmasta anorgasmia-asiasta kaikki on ymmärrettävää. Tämä ongelma on kaikkialla sama. Ei ole väliä onko se mies tai nainen. Henkilö ei pääse pääsemään orgasmiin, ja siihen vaikuttaa useita tekijöitä, jotka vaihtelevat psykologisista ongelmista vakaviin sairauksiin. Mitä tulee jälkimmäiseen, tässä tapauksessa puhumme naisista. Anorgasmia on melko vakava "tauti" naispuolisen väestön keskuudessa.

Anorgasmia miehillä

Anorgasmia miehillä on hyvin harvinaista. Se syntyy vain emotionaalisella tasolla. Lähes kukaan miehistä ei kärsi tästä ongelmasta.

Joten samanlainen ilmiö miehen edustajista syntyy psykologisen turhautumisen taustalla. Lasten ja nuorten kärsimät teini-ikäiset traumat vaikuttavat normaaliin yhdyntää ajatukseen. Tällaisen ongelman vuoksi on tarpeen taistella yksin tai psykologin avulla.

Toinen yleinen syy anorgasmiaa miehissä on niin sanottu "jumissa" Oedipus- tai Electra-vaiheessa. Tosiasia on, että 5-7-vuotiaana lapsi kehittää ensimmäisiä vetovoiman alkutekijöitä vastakkaisen sukupuolen edustajille. Jos vanhemmat käyttäytyvät tällä kaudella negatiivisesti, se siirretään lapsen muistoon ja tulevaisuudessa johtaa vakaviin ongelmiin. Tämä koskee vain anorfokmian psykologisia tekijöitä.

Orgaaniset syyt johtuvat neurologisista vaurioista ja kaikilla tasoilla. Joten se voi olla aivo, pienen lantion hermot tai selkäydin. Tosi, tällaiset syyt orgasmin puute ovat erittäin harvinaisia. Anorgasmia miehillä ei käytännössä tapahdu.

trusted-source[8], [9], [10]

Anorgasmia naisilla

Miksi anorgasmia esiintyy naisilla? Tosiasia on, että oikeudenmukaisen sukupuolen edustajat, kuten "tauti", ovat yleisimpiä. Tähän on useita syitä.

Ensinnäkin paljon riippuu naisen psyykkisestä tilasta. Jos hänellä on epämiellyttäviä muistoja seksuaalisuudesta, anorgasmia on väistämätöntä. Paljon riippuu naisen kumppanista, jos hän ei tunne hänen tottumuksiaan eikä ymmärrä, miten antaa hänelle ilo, niin syntyy ongelmia. Lisäksi sukupuolielinten epänormaali kehittyminen on erilainen. Tällöin tarvitset oman yksilöllisen lähestymistavan.

Gynekologiset sairaudet vaikuttavat myös orgasmin puutteeseen. Hormonaaliset häiriöt vaikuttavat. Mikä on mielenkiintoinen, jopa korkea äly voi olla syynä tällaisen ilmiön kehittämiseen. Koska nainen ei muuta pelkästään arjen ongelmia ja antaa itsensä täysin vaistoon.

Myös psykologisia ongelmia. He kykenevät kerääntymään ja lopulta naisen voi tulla kylmä. Siksi on tarpeen taistella omia ongelmia vastaan. Anorgasmia vaatii välitöntä ratkaisua!

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16]

Tilanne anorgasmia

Tässä tapauksessa orgasmin puuttuminen tietyssä tilanteessa. Tästä voi olla useita syitä.

Ensimmäinen asia on kumppanin "työ". Jos nainen on juuri aloittanut seksuaalisen elämän tämän kumppanin kanssa, niin he saattavat tarvita aikaa, jotta he voivat tottua toisiinsa ja oppia seksuaalisen tottumuksen. Yleensä se kulkee hyvin nopeasti, mutta riippuu suoraan henkilöstä.

Tilanneorgasmit ovat melko yleisiä. Paljon riippuu kumppanien asemasta sekä yleisestä tilanteesta. Usein nainen ei yksinkertaisesti pysty rentoutumaan, koska hänellä ei ole orgasmia.

Tämä ei ole ollenkaan vaikeaa kutsua ongelmaa, koska tällaiset tapaukset ovat pääsääntöisesti yksittäisiä. Ne riippuvat tällä hetkellä kumppaneiden asemasta ja tapahtumista. Yleensä se on sattumaa ja se ei ole vakavasti puhumatta tällaisesta "ongelmasta". Naisilla tilannetietoinen anorgasmia on yleisempi kuin miehillä.

Ensisijainen anorgasmia

Mikä on ensisijainen anorgasmia ja miksi se tapahtuu? Tämä "oire" osoittaa, että nainen ei ole koskaan ollut orgasmi. Tämä ongelma voi ilmetä psykologisten ja fysiologisten tekijöiden taustalla.

Jotkut kumppanit eivät siis pyrkineet auttamaan kumppaniaan pääsemään orgasmiin. Siksi tämä ongelma on niin yleinen. Luonnollisesti tämä voi vaikuttaa naisten kehon muutoksiin. Siksi on ensin selvitettävä tällaisen ilmiön syy.

Joskus ensisijainen anorgasmia vaikuttaa psykologisiin tekijöihin. Joten jostain syystä nainen ei voi rentoutua ja koko prosessi ei tuo hänelle iloa.

Tällaisissa tapauksissa on välttämätöntä ymmärtää tämän ilmiön syyt. Pohjimmiltaan se ratkaistaan kumppanisi kanssa. Jos "tyytymättömyyden" ja yritettävien ongelmien luettelo ei antanut mitään, sinun on mentävä seksityöntekijälle. Muuten anorgasmia voi kehittyä vakavammaksi ongelmaksi, joka on ratkaistava muilla menetelmillä.

Väärä anorgasmia

Ensimmäinen vaihe on ymmärtää, mitä se on. Joten, väärä anorgasmia merkitsee orgiastisen vaiheen epätäydellisyyttä monisäikeisillä naisilla. Ja kaikki tähän liittyy täydellistä tyytymättömyyttä.

Tämä ilmiö esiintyy usein naisilla eikä miehillä. Aiemmin tätä kutsuttiin "kylmäksi", mutta nyt se on saanut uuden merkityksen. Joka tapauksessa riippumatta siitä, miten sitä kutsutaan, on välttämätöntä torjua nykyinen ongelma. Joten klitoriksen lisää stimulaatio voi auttaa.

Joten, väärässä anorgasmia on ymmärretty ehto, kun nainen ei kokene orgasmia tai hän on jonkinlainen heikko. Tässä tapauksessa, sinun ei pitäisi huolehtia, tämä ilmiö, yleensä, sattuu olemaan harvinaista. Lisäksi väärä anorgasmia käsittelee myös heikkoa orgasmaa, kun nainen voi vastaanottaa useita. Kokemus tästä ei ole sen arvoista, se ei ole niin yleistä. Yleensä tällainen anorgasmia ei ole ollenkaan huolenaihe.

trusted-source[17], [18]

Coital anorgasmia

Coital anorgasmia, onko mitään syytä huoleen? Itse asiassa ei ole mitään syytä huoleen. Mutta paljon riippuu siitä, miksi tämä ongelma on ilmennyt ja missä ikässä.

Niinpä hiljaisen anorgasmian alaisena ymmärretään, että orgasmin täydellinen puuttuminen kaikkiin seksuaalisiin tekoihin. Mutta tämä ilmiö ilmenee vain, kun olet sekaantunut kumppanin kanssa. Masturbaation seurauksena orgasmia esiintyy yleensä. Tässä tapauksessa sinun on tunnistettava ongelma ja yritettävä ratkaista se itse.

Mutta ei aina kumppanit voi ymmärtää tilannetta. Tällöin sukupuolentutkijan ja gynekologin kuuleminen on tarpeen, jos nainen on nainen. Hormonaalisten lääkkeiden, vitamiinien, masennuslääkkeiden, rauhoittavien aineiden ja piristimien käyttö yleensä ratkaisee tämän ongelman.

On tärkeää, ettet viivästytä ja mene ajoissa lääkärille. Tämä on melko normaalia ilmiötä, jota on käsiteltävä. Koska anorgasmia voi kokonaan johtaa siihen, ettei halua harrastaa seksiä.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Anorgasmian hoito

Mikä on anorgasmiahoito? Ensimmäinen vaihe on tunnistaa syy, miksi ei ole orgasmia, ja vasta sitten valita ongelman ratkaisu.

Niinpä naisilla ja miehillä on yksi yhteinen syy anorgasmia. Nämä ovat psykologisia tekijöitä, ne sisältävät traumaa, joka liittyy ensimmäiseen seksuaaliseen kokemukseen ja muihin ongelmiin. Tässä tapauksessa kannattaa yrittää ratkaista kaikki tämä itse. Joten sanoa, että ymmärrät itsesi. Jos tämä ei anna hedelmää, on aika mennä seksityöntekijälle. Lääkärin konsultointi auttaa sinua ymmärtämään ongelman ja valitsemaan parhaan mahdollisen ratkaisun.

Jos puhumme miehistä, heillä on orgaanisia syitä anorgasmiaan. Tässä tapauksessa urologi tulee pelastamaan. Mutta tämä on hyvin harvinaista, joten kaikki päättyy vain urologin vierailulla.

Naisilla anorgasmian syy on paljon suurempi. Tärkeimmät niistä ovat psykologiset traumat sekä hormonaaliset häiriöt ja gynekologiset sairaudet. Tällöin kokenut gynekologi ei voi käydä neuvottelematta. Hän diagnosoi ongelman ja löytää keinot ratkaista se. Anorgasmia on vakava syy pohtia seksuaalista elämää.

Anorgasmian hoito naisilla

Anorgasmian hoito naisilla edellyttää ennen kaikkea ongelman tunnistamista. Koska tekijät, joiden vuoksi anorgasmia ilmestyi, eivät ole niin pieniä. Siksi on syytä pohtia tätä kysymystä monien syiden näkökulmasta.

Niinpä yleisin vaihtoehto on psykologinen "trauma". Tässä tapauksessa voit yrittää analysoida kaiken, mitä tapahtuu omalla tavalla. Mutta harvoin se antaa myönteisiä tuloksia. Siksi pelastukseen tulee kokenut sukupuoliterapeutti.

Jos syy on gynekologisessa sairaudessa. Se ensimmäinen asia sinun täytyy diagnosoida se, ja sitten alkaa käsitellä. Joten mahdollisuus eroon anorgasmia kasvaa ajoittain. Hormonaaliset häiriöt myös edistävät. Siksi sinun on seurattava omaa tilaansa ja erityisesti kilpirauhasen taakse. Loppujen lopuksi se vaikuttaa hormoneihin. Monet tekijät vaativat tarkempaa huomiota. Koska ongelmaa ei voida ratkaista yleisesti. Anorgasmia on vakava ongelma, joka vaatii välitöntä ratkaisua.

Anorgasmian hoito miehillä

Miten anorgasmia hoidetaan miehillä? Tässä tapauksessa kaikki riippuu tekijöistä, jotka johtivat tähän tilaan. Tosiasia on, että juuri niin se ei esiinny. Tämä tilanne on aina ollut ja on syytä.

Jos puhumme anorgasmian esiintymisen psykologisista tekijöistä, silloin on välttämätöntä torjua tätä itsenäisesti. Yritä voittaa kaikki lapsuuden ongelmat tai myötävaikuttaa tämän "taudin" syntymiseen. Muussa tapauksessa tavallinen psykologi tulee pelastamaan. Jos tämä ei auttanut, sinun on mentävä seksityöntekijälle. Tosiasia on, että psykologiset ongelmat ovat yleisempiä kuin orgaaniset. Siksi tällaisten ilmiöiden tukahduttamisen on oltava perusta, jotta se ei johda "taudin" vakavampaan kehitykseen.

Tapahtumien kehittymisen orgaanisista tekijöistä on syytä mainita, että tämä ongelma ratkaistaan yksinomaan urologin andrologistilla. Yleensä paljon riippuu siitä, mikä aiheutti "ongelman" kehittämisen. Anorgasmia kukaan ei esiinny juuri näin, etenkin miehillä.

Anorgasmian ehkäisy

Anorgasmian ehkäisy on hyvin erikoista. Joten miesten on seurattava heidän psykologista terveyttään. Jos seksuaalisuuteen tai epämiellyttäviin muistoihin liittyy traumoja, kannattaa tukahduttaa ne. Vakavampien ongelmien ratkaiseminen yhdessä urologin kanssa. On tärkeää, ettei viivytellä ongelman ratkaisun kanssa, jotta tulevaisuudessa kaikki ei pahenisi. Yleensä ihmiselle tämä on hyvin harvinainen ilmiö.

Mitä tulee naiseen, hänen pitäisi seurata hänen terveyttään. Älä salli gynekologisten sairauksien kehittymistä. Jos ne ovat vielä käytettävissä, oikea-aikaiset hoitot korjaavat tilannetta. Hormonaalinen vika vaikuttaa vakavasti seksuaaliseen haluun ja orgasmiin. Siksi on tarpeen seurata kilpirauhan tilaa, se vaikuttaa hormonien "hyppyyn" naisen ruumiissa.

Yleensä se on vain heittää kaikki ongelmat sivuun, jos he eivät ole vakavia. Erityisesti se koskee ihmisiä, joilla on korkea tietoturva. Sinun täytyy pystyä rentoutumaan ja antaa vaistoihin, mutta maltillisesti. Tässä tapauksessa anorgasmia ei ole kauheaa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.