^

Coitus interruptus: tehokkuus ja haitta

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Keskeytynyt yhdyntä on yksi ehkäisymenetelmistä, joka koostuu peniksen poistamisesta emättimestä, kunnes ejakulaatio alkaa. Tätä menetelmää käytetään ennaltaehkäisemiseen ja se on vanhin ehkäisymenetelmä.

Tällä menetelmällä on useita etuja: saatavuus ja helppokäyttöisyys. Toisin kuin muut ehkäisymenetelmät, lisävälineitä ja mekaanisia laitteita ei tarvita.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että valittu ehkäisymenetelmä on tehokas, sinun on noudatettava useita sääntöjä:

 • eivät salli siemensyöksyä vaginaalisessa ontelossa;
 • estää siittiöiden pääsy naaraspuolisiin sukupuolielimiin;
 • käytä spermicidivoitelua ennen seksuaalisen yhdynnän alkamista.

Tietenkään ei ole syytä täysin luottaa valittuun menetelmään - on parempi yhdistää se muihin ehkäisymenetelmiin (esimerkiksi anna kumppanin rinnakkain käyttää suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä). Lisäksi ilmoitettu menetelmä ei vapauta sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden tarttumisen riskiä. Siksi on parempi valita tämä menetelmä niille, jotka ovat vakuuttuneita seksuaalisesta kumppanistaan, eivätkä sulje pois mahdollisuutta suunnittelemattomasta raskaudesta.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Onko mahdollista keskeyttää seksuaalinen kanssakäyminen?

Onko mahdollista keskeyttää seksuaalinen kanssakäyminen vai ei? Tässä asiassa emme ole ajatelleet kaikkia parit, jotka eivät halua lapsen ja haluavat suojata itsensä suunnittelemattomalta raskaudelta. Itse asiassa keskeytetty yhdyntä, jolla on ehkäisymenetelmä, on vähiten tehokasta.

On mahdotonta valvoa siemensyöksyn fysiologista prosessia kokonaan, joten nopean reaktion ansiosta myös pieni osa siemennesteestä, johon liittyy aktiivinen siittiö, tulee emättimeen. Tämä voi riittää hedelmöittämään munaa.

Seksologien ja psykologien näkökulmasta katsottuna keskeytyneenä sukupuoliyhteydessä ei kuitenkaan ole haittaa seksuaaliselle terveydelle vaan myös fyysiselle terveydelle. Vahvat ponnistelut eivät ainoastaan keskeyttä sukupuoliyhteyttä ja riistävät häntä loogisesti, vaan estävät myös seksuaalisen kiihottumisen. Tämä vuorostaan vaikuttaa hermoston tilaan, mikä johtaa ennenaikaiseen siemensyöksyyn ja aiheuttaa veren pysähtymistä lantion elimissä, mikä vaikuttaa urogenitaaliseen järjestelmään patologisesti.

Tietenkin kysymys on se, onko mahdollista keskeyttää seksiaktissa, tai parempi pidättäytyä tästä ehkäisymenetelmää ratkaista seksikumppaneita, mutta on syytä kuunnella lausunnon lääkärit ja murehtia heidän seksuaalisen, psyykkisen ja fyysisen terveyden. On monia ehkäisyvälineitä, joiden vastaanottoa ei poistaisi luonnollista tuntemukset toimijoihin, ja se ei aiheuta haittaa elimistössä (kuten emätinpuikkoja perustuu spermicidal aineet).

Sukupuoli keskeytti yhdynnän

Sisäisen yhdynnän ehkäiseminen on tehokasta vain 70-80%. Pieni määrä spermaa kohdennetaan seksuaalisen tekon alkuun, ja tämä määrä saattaa riittää tekemään lannoitusta. Tämä prosessi mies ei voi hallita. Kuitenkin keskeytetyllä yhdyntämenetelmällä on ylimääräisten kustannusten puutteen lisäksi useita merkittäviä haittoja: 

 • sukupuoliteitse tarttuvien tautien suurta todennäköisyyttä.
 • jos edellinen seksuaalinen suhde miehen kanssa oli vähemmän kuin yksi päivä sitten, elinkelpoinen siittiö peniksen virtsaputkessa voi tunkeutua emättimeen ja johtaa ei-toivottuun raskauteen.
 • vähentää kumppaneiden seksuaalista halusta.

Keskeytynyt yhdyntyminen

Keskeytynyt yhdyntyminen voi olla tehoton, jos: 

 • Ihmisellä on ennenaikainen puhkeaminen.
 • Ihmisen on vaikea hallita itseään.
 • Suunniteltu raskaus voi vaikuttaa haitallisesti naisen terveyteen.

Keskinäisen yhdynnän ehkäiseminen tulisi tapahtua yhteistyökumppaneiden täyden koordinoinnin avulla ottaen huomioon kaikki mahdolliset seuraukset. Tämän menetelmän tehostamiseksi on parempi yhdistää se muihin ehkäisymenetelmiin (suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet, spermisidivalmisteet, voiteluaine).

Onko keskeytynyt seksuaalinen kanssakäyminen haitallinen?

Haitallista keskeytettyä sukupuoliyhteyttä ei voida luotettavasti vahvistaa. Mutta huolimatta monista erimielisyyksistä tämän asian suhteen, yli 70% miehistä käyttää tätä menetelmää. Tämä on yksinkertaisin ja edullisin tapa ehkäistä ehkäisyä. Sen ydin on se, että ejakulaation aikana peniksen poistaminen emättimestä estää siemennesteen tunkeutumisen. On kuitenkin olemassa monia painavia vakaumuksia, jotka osoittavat tämän menetelmän tehottomuutta ja jopa haittaa. 

 1. Raskauden suuren todennäköisyyden osuus on 15-50%. 
 2. Säännöllinen käyttö voi aiheuttaa seksuaalisen toiminnan, voimakkuuden häiriöitä ja naisten lantion elinten tulehdussairauksia. 
 3. Jatkuva jännitys ja kontrolli sukupuoliyhteydestä johtavat keskushermoston loukkauksiin. 
 4. Nainen saa maksimaalisen jännityksen sperman ulostulon aikaan ja tämä auttaa saavuttamaan orgasmin, ja keskeytetyllä seksuaalisella yhdynnällä tämä ei ole. 
 5. Ei tunne siemennesteen heittämistä, nainen ei suorita seksuaalista toimintaa täysin. Tällä hetkellä prostaglandiineja ei tuoteta hänen ruumiissaan, mikä vain pitää kehon sävyisenä. Tulevaisuudessa tämän biologisesti aktiivisen aineen alijäämä johtaa hermoromahduksiin, nainen ei voi tuntea orgasmia, josta intiimi ja perhe-elämä sietää epäharmonia.

Voinko tulla raskaaksi keskeytetyllä yhdynnällä?

Onko mahdollista tulla raskaaksi keskeytetyllä seksuaalisella todistuksella tai toimella - tämä kysymys tukahduttaa monia tyttöjä. Jopa monenlaisten ehkäisyvälineiden laaja valikoima useimmat parit käyttävät keskeytettyä sukupuoliyhteyttä. Ikäluokkien ja muiden erityisominaisuuksien varalta tämä menetelmä suosittelee 80% pareista. Seksuaalisen yhdynnän menetel- män valitseminen ei kaikki ajattele heidän valintansa seurauksista, mukaan lukien mahdollisuus tulla raskaaksi.

Tällaisella pelottelulla ei ole perusteluja, koska kyseessä on keskeytynyt sukupuoliyhteys, että useimmat ei-toivottuja raskauksia esiintyy. Fysiologisesti ihmisen ruumis on suunniteltu niin, että siemenneste pienissä osissa vapautuu koko sukupuoliyhteyden aikana eikä vain ejakulaation huipussa. Jotta voisit tulla raskaaksi, jopa pieni määrä spermaa. Lopputulos riippuu tietysti niiden selviytymisestä ja liikkuvuudesta, mutta tämä ei vähennä riskin määrää.

On olemassa tapauksia, joissa pariskunta on suojattu tällä tavalla riittävän pitkään eikä raskaus ole ilmennyt, se osoittaa lisääntymisjärjestelmän patologian.

Ei ole välttämätöntä toivoa, että keskeytynyt seksuaalinen todistus tai teko häiritsee raskauden lähestymistapaa. On paljon helpompaa ja kannattavampaa käydä lääkärin kanssa ja valita sopivin ehkäisymenetelmä, joka ei vaikuta terveyteesi.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Todennäköisyys tulla raskaaksi keskeytetyllä seksuaalisella kanssakäymisellä

On todennäköistä tulla raskaaksi keskeytetyllä yhdynnällä 50%. Se tosiseikka, että siemennesteiden koko tilavuus ei tunkeudu emättimeen, ei tarkoita sitä, että nainen ei tule raskaaksi. Yleensä nuoret ja naiset, jotka eivät ole kovin huolestuneita kumppanin terveydestä ja omasta, ovat kiinnostuneita tästä asiasta.

Ehkäisyvälineiden korkeat kustannukset eivät vaikuta suojamenetelmän valintaan. Voit ostaa kondomit taskuun jopa teini-ikäisille, ja suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden hinta on riittävän suuri. Siksi hintatekijä ei oikeuta tällaista riskialttiista menetelmää kuin keskeytetty sukupuoliyhteys.

Tämän ehkäisymenetelmän tehokkuus ja luotettavuus ovat vähäpätöisiä. Monet virheellisesti uskovat, että spermatozoa heitetään pois vain siittiöiden kanssa siemensyöksyyn mennessä. Se ei ole ollenkaan sellainen. Koko sukupuoliyhteydessä sperma tulee emättimeen yhdessä voiteluainetta ja esiautomaattisen nesteen kanssa. Jos seksuaalinen yhteys ilmenee termi ovulaatio ja molemmat osapuolet ovat terveitä, niin on erittäin suuri todennäköisyys raskauden.

Voit laskea arvioidun ovulaation päivää ja pidättäytyä seksistä tänä aikana aikaa, mutta tämä menetelmä ei myöskään anna korkea takuita, koska kuukautiskierto jokaisen naisen on erilainen ja voi vaihdella eri tekijöistä. Jotta interaktiomenetelmän teho lisääntyisi, sinun tulisi keskustella lääkärisi kanssa ja valita sopivimmat ehkäisyvälineet tiettyä ikää ja elämäntapaa varten.

Sisäisen yhdynnän tehokkuus

Sisäisen yhdynnän tehokkuutta ei eroteta korkeilla indikaattoreilla, vaan päinvastoin - lähes kolmasosa tämän menetelmän harjoittajista tulee vanhempia. Noin joka neljäs nainen tulee raskaaksi. Poikkeuksena ovat vain ne parit, jotka yhdessä keskeytyneen seksuaalisen kanssakäymisen kanssa ovat lisäksi suojattuja.

Perusryhmä koostuu teini-ikäisistä - he eivät ole niin kokeneita eivätkä pysty hallitsemaan itseään. Noin 30% kaikista ei-toivotuista raskauksista kuuluu juuri tähän ikäryhmään. Syynä on kokemattomuus, seksuaalisen koulutuksen ja tahdon puute. Siksi suuri osa ei-toivotuista raskauksista, abortit, samanaikaiset sairaudet. Sisäisen yhdynnän menetelmä ei suojaa sukupuolitauteja ja aidsia vastaan.

Monet nuoret tytöt ja pojat uskovat, että ensimmäisellä seksuaalisella kokemuksella ei voi tulla raskaaksi. On virheen olettaa, että spermatosoja vapautuu vain siittiöiden kanssa siemensyöksyyn mennessä. Koko sukupuoliyhteydessä sperma tulee emättimeen yhdessä voiteluainetta ja esiautomaattisen nesteen kanssa. Tämä on täysin kohtuuton oletus, ja jos molemmat osapuolet ovat terveitä, niin jopa yksi tippa siemennesteestä riittää.

Keskeytynyt miesten yhteinen suhde

Keskeytynyt miesten välinen suhde on erittäin haitallista. Jatkuvan jännityksen ja hallinnan tilanne vaatii huomattavaa henkistä voimaa ja voi johtaa pettymään.

Koska hän on äärimmäisen innoissaan, ihmisen on tehtävä paljon työtä vaihtaa ja hallita prosessia. Ei vain, että hermosto, koska tämä stressaava tila nopeasti tulee kulumista, lisäksi ja laskee sävy verisuonten peniksen. Peniksen mikroskopiset alukset purkautuvat epävakaan paineen vuoksi, solmuja ja tarttumia muodostuu, lopulta erektiohäiriö. Vähitellen tämä johtaa voimakkuuden ja ennenaikaisen siemensyöksyn loukkauksiin.

Psykologisesta näkökulmasta miehen keskeytynyt seksuaalinen kanssakäyminen on patologista ja vahingoittaa paitsi miespuolista, myös naista terveyttä. Hän ei saa täyden valikoiman aistimuksia, koska hän on aina hallinnassa ja jännittyneenä. Tämän takia on usein psyyken häiriöitä, jotka aiheuttavat fyysistä sairautta. Menetettyyn yhdyntiin käytetty menetelmä oli tehokkaampi, toisin sanoen on parempi yhdistää se muihin ehkäisymenetelmiin (suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet, spermisidivalmisteet, voiteluaine).

Sisäisen yhdynnän seuraukset

Keskeytetyn seksuaalisen kanssakäymisen seuraukset voivat olla erilaisia - tämä ja ei-toivottu raskaus, sukupuolitaudit, keskushermoston häiriöt, seksuaaliset häiriöt, lantion elinten tulehdusprosessit. 

 1. Jopa kokenut ihminen ei voi kontrolloida siemennesteen nesteen jakamista, joka sisältää tietyn määrän aktiivista spermaa. Jos keskeytetty seksuaalinen kanssakäyminen tapahtuu ovulaation aikana, todennäköisyys, että lannoitus tapahtuu, on maksimaalinen. 
 2. Ajan myötä sukupuolisuhteiden luonnollinen mekanismi loukataan. Ajan myötä naiset kehittävät kylmyyttä ja välinpitämättömyyttä miehille, ja vastakkaisella sukupuolella on suuri impotenssiriski, vähentää seksuaalista halua. 
 3. Missään tapauksessa sinun ei pidä käyttää tätä ehkäisymenetelmää vahingossa tapahtuvan yhdynnän yhteydessä - tämä lisää riskiä sairastua sukupuolielinten sairauteen. 
 4. Jos pitkittyneen yhdynnän menetys ei johda raskauteen, se osoittaa hedelmättömyyden tekijää. Tässä tapauksessa on syytä tutkia lääkärit ja välittää tarvittavat testit.

Keskeytyneen yhdynnän seuraukset eivät oikeuta sen usein käyttämistä, joten on parempi joko hylätä tämä suojausmenetelmä tai poimia ehkäisyvälineitä erikseen.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Häiriö keskeytetystä yhdynnästä

Haavoittuneen yhdynnän haitta on paljon suurempi kuin se näyttää - tämä on nuorten yleisin ehkäisymenetelmä, ja se on tehoton ja aiheuttaa samanaikaisia komplikaatioita.

Ensiksikin, häiriintynyt fysiologinen siemensyöksy järjestelmä - normaali siittiöiden häätö refleksi tapahtuu ilman osallistumista voimakastahtoinen miehet. Keskeyttämällä sukupuoliyhteys ja tuottamalla siemensyöksyä naisen sukupuolielinten ulkopuolelle ihminen, joka on voimalla, estää jännityksen, mikä häiritsee hermoston estämisen ja herättämisen prosesseja. Tämä johtaa keskushermoston vaurioitumiseen, neuroosseihin, elimen ja järjestelmän toimintahäiriöihin, ennenaikainen siemensyöksy ja impotenssi.

Veren riittämättömän ulosvirtauksen vuoksi trofiset muutokset alkavat sukupuolielimen ruumiissa. Tässä vaiheessa infektioiden ja eturauhasen epäspesifisen tulehduksen riski on suuri, mikä johtaa sen hypertrofiaan ja viime kädessä eturauhastulehdukseen.

Keskeytetyn yhdynnän haitta ei kokene ainoastaan mies vaan myös nainen. Nainen saa maksimaalisen jännityksen sperman ulostulon aikaan ja tämä auttaa saavuttamaan orgasmin, ja keskeytetyllä seksuaalisella yhdynnällä tämä ei ole. Ei tunne siemennesteen heittämistä, nainen ei suorita seksuaalista toimintaa täysin. Tällä hetkellä prostaglandiineja ei tuoteta hänen ruumiissaan, mikä vain pitää kehon sävyisenä. Tulevaisuudessa tämän biologisesti aktiivisen aineen alijäämä johtaa hermoromahduksiin ja seksuaalisiin sairauksiin.

Keskinäisen yhdynnän miinukset

Keskeytetyn seksuaalisen yhdynnän miinukset ovat etupäässä etuja. Tämän vanhin ehkäisymenetelmän ydin on poistaa peniksen emättimestä, kunnes ejakulaatio alkaa. 

 • Ehkä tärkein haitta on suuri mahdollisuus tulla raskaaksi. Nuorille pareille ja nuorille tarkoitettujen ei-toivottujen raskauksien suurimmat määrät - he eivät vieläkään voi hallita tunteitaan ja toiveitaan eikä käyttää muita ehkäisymenetelmiä. On mahdotonta valvoa siemensyöksyn fysiologista prosessia kokonaan, joten nopean reaktion ansiosta myös pieni osa siemennesteestä, johon liittyy aktiivinen siittiö, tulee emättimeen. Tämä voi riittää hedelmöittämään munaa.
 • Toinen miinus on riski tarttua venereitautiin. Keskeytetty sukupuoliyhteys on tärkeä silloin, kun kumppanit ovat toisistaan luottavia. 
 • Kolmas negatiivinen - seksuaalisen toimintahäiriön asteittainen kehittyminen miehillä ja tulehdusprosessien syntyminen pienen lantion elimissä. Koska sukupuolielinten veren pysähtyneisyys heikentää useita trofisia prosesseja, ja tämä on täynnä eturauhasen liikakasvun ja tulehduksen kehittymistä, jotka johtavat seksuaaliseen impotenssiin.

Onneksi jo varhaisessa vaiheessa tämä prosessi on hoidettavissa ja on mahdollista palauttaa miehen seksuaalinen toiminta, mutta ennen kaikkea on vältettävä keskeytetystä yhdynnästä ja valittava yksilöllinen ehkäisymenetelmä.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.