^
A
A
A

Erogeeniset alueet: sukupuoliyhteyden valmistelujakso

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Erogeenisia alueita kutsutaan ihon tai limakalvojen laastareiksi, joiden ärsytys aiheuttaa seksuaalisen kiihottumisen. Erogeenisiin vyöhykkeisiin kuuluu näiden alueiden lisäksi näön, kuulemisen, tuoksun, kosketuksen ja maun elimet, jotka, ottaen asianmukaiset tiedot, edistävät seksuaalisen kiihottumisen syntymistä, vakauttamista ja tehostamista.

3. Freud ja hänen opiskelunsa pitivät aikuisen ihmisen erogeenisiä alueita pitkittyneen seksuaalisen kehityksen lopputuloksena syntymästä lähtien. Freudin ajatusten mukaan vastasyntyneellä on koko kehon pinta yhtenäisenä erogeenisenä vyöhykkeenä (koko iho on "eroottua"). Lapsi väittää saavan "seksuaalista iloa" koskemasta omaa kehon osaansa. Tulevaisuudessa "infantiili seksuaalisuus" on sarja vaiheita, joissa etualalla ovat erilaiset erogeeninen alueilla (suun kautta, peräaukon), ja muuttaa suuntaa seksuaalisen halun (autoerotic, homo, heteroseksuaalinen). Aikuisille seksuaalisuudelle on ominaista heteroseksuaalinen suuntautuminen seksuaalisen halun ja johtava rooli sukupuolielinten erogeeniset alueet. Freudin mukaan seksuaalisuuden kehittymisen tai regressiomisen pysäyttäminen johtaa erogeenisten vyöhykkeiden (suun, anaali) lapsuusuhteeseen. Mukaan kannattajat Psykosomaattinen Medicine, ihotaudit (ekseema, dermatiitti, psoriasis) ja limakalvojen (stomatiitti, keuhkoputkentulehdus, koliitti, jne) voi perustua seksuaaliseen konfliktista. Tällöin tapahtuu tiettyjen iho- ja limakalvojen alueiden "eroittaminen" (kutina, trofinen muutos).

V. I. Zdravomyslov on laatinut järjestelmän erogeenisten vyöhykkeiden asettamiseksi. Nämä alueet eroavat herätteen voimakkuudella, sen psykologisella sisällöllä. Useiden erogeenisten vyöhykkeiden samanaikainen ärsytys, kuten AM Svyadoshch toteaa, voi johtaa sekä toiminnan summoitumiseen että useiden muiden torjuntaan yhdellä vyöhykkeellä. Erogeenisten vyöhykkeiden ectopian ja heterotopian ilmiöitä havaitaan. Ectopia on vyöhykkeen sulkeminen, mikä tahansa tuloksen puuttuminen altistettaessa sille (EP = 0). Heterotopia on erogeenisen vyöhykkeen siirtäminen, sen syntyminen, jossa sitä ei ole olemassa aiemmin. Harvoissa tapauksissa kuvattu pois useita erogeeninen alueilla, mikä johtaa vaikeuksiin johtamiseen alustavan ajan hyväily, koska oli välttämätöntä löytää pätevä erogeeninen alueilla sijaitsevat joskus varsin epätavallista. Lisäksi on eräänlainen yliherkkyyttä erogeenisiä alueita (jatkuva tai tiettyinä aikoina kuukautiskierron), jossa vyöhykkeessä ärsytystä ei voi liittää mielihyvän, aistillisuus, ja toisaalta, tuntui epämiellyttävä tai kivulias.

 • Suuhun. Lip kiss       

Kissan historia voidaan jäljittää antiikin ajaksi. Teorian ja hypoteesi huulihankien syntymisestä ovat monta, tähän ongelmaan omistettu monografia on julkaistu. Laihduttavan suudelman fysiologian analysoimalla tutkijat erot- tavat kolme päätekijää: kosketus (touch), maku ja haju. Erilaiset kirjoittajat, jotka suosivat jotakin toista tekijää, rakentavat vastaavasti kissan syntymisen hypoteesit. Niinpä osa tekijöistä, jotka antavat tärkeimmän roolin koskettaa, uskovat, että rakkaussuositus on peräisin alkukantaisesta hyvästä - suudella lapsiasi ja imee äitinsä rintoja. Tämän mielipiteen kannattajat uskovat, että suudelma oli aluksi vaistomainen kosketus ja vain myöhemmin, aiheuttaen seksuaalisia tunteita, hankki erogeenisen merkityksen.

Tätä mielipidettä vastustavat toinen, jonka kautta suudelma on siirtynyt seksuaaliseen tekoon kosketuksesta, joka ilmaisee ystävällisyyttä ja palvoa. Tällainen kosketus eri sukupuolta oleville ihmisille helpottaa vähitellen heidän lähestyvyyttään ja antaa hyvän mahdollisuuden seksuaaliseen läheisyyteen.

Jotkut kirjoittajat näkevät etupuolen makuistunnelmissa, jotka syntyvät kissan aikana. Van de Velde kirjoitti, että jopa antiikin roomalaiset olivat hyviä määrittäessään rakkaittensa suukkoja. Hänen mielestään ei-tuskalliset puremat ovat normaali suudelma. Miehillä suosikki paikka tällaisille puree on vasen olkapää tai yläpuolella solisluun, naisilla on kaulan (vasen puoli) ja molemmat puolet kehon. Paljon riippuu puolisoiden kasvusta ja asemasta. Van de Velden mukaan rakkauspelien purenta on naisten kehittyneempi. Nämä kirjoittajat löytävät suuren yhteyden ruoansulatuselinten ja seksuaalisen pallon välillä, "maku ja rakkaus" välillä.

Ja lopuksi kolmas laatijaryhmä pitää tuoksun olevan suosiossa johtava tekijä. Tietenkin antiikin tuoksu oli paljon suurempi rooli kuin nyt. Kansalaisyhteiskunnan ja kaupungistumisen kehittymisen myötä modernin ihmisen tuoksun merkitys on yhä vähemmän tärkeä, mutta keskustelemme tästä yksityiskohtaisemmin luvussa "Nenä ja haju".

Kuten voisi odottaa, tämän vyöhykkeen arvioinnissa ei saa olla kysymysmerkkejä, sillä lähes jokainen nainen suuteli toisiaan ja tiesi siten, kuinka suudelmat toimivat hänen kanssaan. Itse asiassa vain kahdella kartalla on kysymyksiä. Yksi potilaista jo vuosia kärsinyt pyorrhea ja haavaista suutulehdusta ja pelkäsi tartuttamisesta miehensä suudelmalla, toinen oli terävä epämiellyttävä haju suusta ja nenä, ja kun hän meni naimisiin hyväilevä aina kääntyneet pois miehensä. Voisi olettaa, että suu on ylivoimainen osuus tapauksista on erittäin jännittävä naisia, itse asiassa kävi ilmi, että stimuloiva vaikutus ilmenee vaihtelevasti, alle 50%: ssa tapauksista. 105 naisten suudelmat olivat miellyttäviä, mutta eivät kiihottaneet, ja 73 potilasta oli täysin välinpitämätön. 25 naispoikaa oli epämiellyttävä tai inhottava. Jännittävä jännitys huulet suuteli kokenut vain 80 naista 400: stä (20%). Usein naiset käyttivät suunsa suulliseen, heteroseksuaaliseen ja homoseksuaaliseen kosketukseen.

 • kieli

Ovid Nazon hänen "Amores" -saikaansa ("Songs of Love") edistää kiihkeästi suudelmaa. Kielellinen, kielellinen suudelma laulaa monien antiikin ja nykyajan runoilijoita.

Tämä hellävarainen ranskalainen suudelma, jossa kieli on vain kevyesti koskettaa kumppanin huulet, ja karkea Intian samyana - kierto kielen suuhun toiselle, on saksan kielen kosketuksissa kielen. Sitä kutsutaan myös syviksi, kuumaksi. Intian "Kamasutra" Vatsyayana ja "Tiede rakkaudesta" Ovid Nazon ovat erilaisia suukkoja. Ovid Nason antaa naisille useita hygieenisiä vinkkejä tästä asiasta (rikkinäisen hampaan terävä reuna voi vahingoittaa toista kieltä ja epämiellyttävä tuoksu suusta myrkyttää kissan makeus). V. Du Sosses omisti koko monografian suudellen. Van de Velde kirjoittaa, että ilman kieltä ei vielä ole todellista rakkauden suudelua, sillä tämä elin on yleensä yksi tärkeimmistä työkaluista kissojen muunnelmia varten. Kissilla on hänen mielestään vakavin ärsytys, kun kielekkeen kärki lievittää huulet ja kumppanin kielekkeen kärjet.

Näyttäisi siltä, että kielellinen suudelma antaisi suurimman seksuaalisen kiihottumisen. Analyysissä kävi ilmi, että 111 naista (27,7%) ei tiennyt sellaisten suustusten olemassaolosta, 46 naista suuteli "kielenä", mutta pysyi välinpitämättömästi.

 • Nenä ja haju

Yleisesti uskotaan, että miesten ja naisten, joilla on iso nenä, ovat "intohimoisimpia". Useat seksologit mainitsevat nenä erogeenisenä vyöhykkeenä, mutta analyysimme osoittivat, että nenä ei ole lainkaan erogeeninen alue. Vain 6 naista (1,5%) suuteli nenää oli "erittäin miellyttävä ja hieman jännittävä." Naisen päämäärä on edelleen hyvällä syyllä, vaikka hän ei tunne sitä. Kolme naista suuteli nenänsä epämiellyttävästi.

Samaan aikaan seksologien on oltava tietoisia lähietäisyydestä, joka liittyy nenän limakalvon ja naisten sukupuolielinten välillä. Ensimmäiset raportit ovat, että sukupuolielinten aiheuttamat ärsytykset voivat johtaa nenäontelon taudin kehittymiseen, joka ilmestyi jo 1885.

Yksi perustajista seksuaalisen tieteen Havelock Ellis hänen monografia "seksuaalinen perversio" kirjoittaa: "... Henkilöt, joilla on vialliset sukupuolielimiä, varmasti on vikoja osa hajuhermo, ja päinvastoin." N. Henscheld väitöskirjassaan (Hampuri, 1967) antaa mielenkiintoisen tapauksen hajualueen agenesisiksi yhdessä eunuchoidismin kanssa.

Ennen kaikkea tämä kysymys on kehittänyt W. Fliss. Hän väittää, että erityinen "sex pisteitä" sijaitsevat osio nenän ja alemman kuoret (genitalstellen), jotka jokaisella kaudella turvota ja helposti krovotochat.Nam olivat löytäneet useita tapauksia Vasomotoristen nuhan muodossa eräänlainen pre-eklampsian raskaana olevilla naisilla. Fliess-pisteiden yhteys nenässä ja naispuoliset sukupuolielimet osoitettiin lukuisissa kliinikoissa teoksissaan

Siten voidaan todeta, että naisen limakalvon ja naisen seksuaalisen pallon välillä on todistettu ja kliinisesti ja kokeellisesti läsnä refleksiyhteys.

 • haju

Seksuaalisuuden suhteen tilanne on parempi hajujen kanssa, joka eräille naisille on erogeeninen vyöhyke. I. Bloch lainaa Genkelin lausunnon: "Haju on rakkauden quintessence, eli hajuhaitat muodostavat sukupuoliyhteyden perustan." IP Pavlov kirjoitti: "Ja luulen, että ehkä seksuaalisen refleksin tärkein haittavaikutus on erityinen haju ärsyttäväksi." Ihmisillä J. Novakin mukaan hajuilun seksuaalinen rooli on eräänlainen atavovismi, "anaten jäännös", mutta patologisella tilalla sillä voi olla merkittävä vaikutus ihmisen seksuaaliseen elämään. Ihmisillä, joilla seksuaalinen tunne on perversio, jotkut hajut toimivat kuin ruoska, jyrkästi seksuaalista ajaa. Esimerkki tällaisesta perversiosta on alla.

Erityisesti kehittynyt herkkyys tiettyjen hyönteisten hajuille. Niinpä joidenkin perhoslajien miehet hajottavat lajinsa naaras muutaman kilometrin ajan ja häikäilemättä lentävät sitä kohti.

Erityisen jännittävää seksuaalisessa suhteessa olevalle henkilölle on kapryyli- kemikaaliryhmä (hiki, emätinpurkaus, siemenneste, esinahka- ja rauhasten eritteet, jotka sijaitsevat lähellä sukuelimiä). Miehet houkuttelevat naaraat ovat nimeltään epigoneja ja niihin kuuluu myski, tsibert.

Still Hippokrates totesi, että jokaisella miehellä ja jokaisella naisella on oma haju. Hän uskoi, että iän myötä ihmisen haju voi muuttua. Miesten haju on vahvempi kuin naisilla. Naisten rintakehän rauhaset julkaisevat erityisen "naisten" hajuja. Tämä kuukautisten hajua voidaan tehostaa. Joillakin miehillä hän toimii äärimmäisen jännittävänä ja voi selittää haluamansa sunnilingus.

O. Stall omisti monografiassaan suuren luvun miesten ja naisten hajuille. Hän uskoo, että jotkut miehet tuntevat yleensä epämiellyttävän kapryyliryhmän haju.

Jager uskoi, että miehet herättävät usein rakastetun naisensa aromia (hiusten tuoksu, kainaloiden ja pään tuoksu, erityisesti nappi). O. F. Scheuer viittaa tässä käsien, jalkojen, anus ja jopa ulosteiden ihon hajuun. Monilla naisilla on suosikki henkiä, jotka herättävät niitä. I Blok kirjoittaa, että jännittävimpiä hajuja ovat reseda, heliotrope, jasmiini, patchouli, violetti, ruusu ja myski. Jotkut naiset ovat jyrkästi innoissaan kotitekoisen kastanjun kukasta, jonka haju on samanlainen kuin miespuolisen siementen haju. Naisilla on uskomus, että kynsien haju on miesten jännittävin tuoksu. Me (VI Zdravomyslov) täytyi tavata naisia, jotka kostuttavat hajuvettä "Carnation" kaveri.

Duhien Moritz korostaa tiettyjen alkoholijuomien seksuaalisen tunteen kiihottavaa vaikutusta. Hän kirjoittaa, että Richelieu vanheijastansa seksuaalisen aktiivisuuden jännityksestä asui voimakkaimpien hengellisten tuoksujen joukossa. NE Ishlopdsky hänen monografia kirjoittaa, että idässä on yleisempää ole huulten ja kielen alle paljon vähemmän, ja haju suudelma kun nenä aihe koskettaa joko nenän tai posken tai käsivarren toisen. Hän kirjoittaa, että kiinalainen, myös houkutteleva suudelma, pitää eurooppalaista huulipunaa ilmaisevan kannibalismia. M. Hlrschfeld suuressa työssäan antaa kuvia tällaisesta nenäsuovasta.

86 tapauksesta 400: stä miesten aistiharha oli miellyttävää potilaillemme ja 9 tapauksessa hän jopa herättänyt seksuaalisen tunteen, mutta tämän lisäksi hän usein (102 tapausta) oli äärimmäisen epämiellyttävä tai jopa inhottava.

Monissa tapauksissa vesikanan, tupakan hajujen negatiivinen rooli. Alkoholin laaja käyttö on yhä useammin onnettomien avioliittojen syy, mikä johtaa avioeroon. Viinihöyryjen tuoksu useimmissa naisissa ei ainoastaan lannistaa suutelua, vaan usein tappaa rakkauden kokonaan.

 • Silmäluomet ja silmät

Silmäluomet ovat itsessään erottoman erogeeninen vyöhyke. 167 naista (41,7%) reagoivat positiivisesti suudella silmäluomet, 152 (38%) kuului suudella luvulla "vain kivaa" ja ei aiheuta mitään seksuaalisia tunteita, ja vain 9 naisia "suudella silmissä" aiheutti terävä seksuaalisen kiihottumisen. Saamiemme potilaille aina ja kukaan ei ollut koskaan suudellut, ja kuusi niistä suukkoja olivat epämiellyttäviä (ehkä, koska he ovat maalanneet silmäripset).

Sen lisäksi, että suutele huulet "silmään" tunnetaan ja ns. Perhosen suukko, "suutele koi" - kaksipuolinen kosketus silmäripsien kanssa.

Tilanne on erilainen kuin visio. Kuitenkin suuri tärkeyttä kuulon sukupuolielämään naisten oikeuksien kaikkien NE Ishlondsky, ottaen huomioon, että kuulo aistien yleensä kykenee sen toiminta oltuaan visuaalisesti enemmän tai vähemmän kyseisen positiivinen tai negatiivinen suhteessa kohteeseen, niin hän sanoi, että kaikkien aistien seksuaalisessa ongelmassa visio on määräävässä asemassa.

Tätä samaa mieltä on J. Bloch, joka sanoi, että ei ole sattumaa, että kaksi suurta ajattelijoita, filosofi Platon ja luonnontieteilijä Charles Darwin, sopivat, että "kauneus on rakkauden ruumiillistuma". Kauneus tuo aina positiivisia tunteita. A. Mandelstam kirjoittaa, että alastomuotojen mietiskely, vastaavat maalaus- ja veistoskohteet ovat voimakas työkalu, joka herättää seksuaalista tunnetta. Hän antaa suuren roolin muodikkaille mekkoille, liinavaatteille, kengille, kampauksille ja korostaa naisten houkuttelevuutta.

Karttojen analyysi paljasti varsin odottamattomia tietoja. Näyttää siltä, että 144 naista oli välinpitämätön alamaisten aviomiehensä kanssa ja vain 64-vuotiaana aiheutti jännitystä ja vain 16-vahvuinen. Tämän lisäksi 66 naista oli epämiellyttävää katsomaan alastomia aviomiehiä ja kaksi jopa naurettavia. 77 naista 400: stä (lähes 20%) ei ole koskaan nähnyt miehen sukupuolielimiä.

 • Korva ja kuulo

Korva-kanava muinaisista ajoista katsottiin eräänä vahvimmista erogeenisistä vyöhykkeistä. Kissan suudelma ja imeminen tai korvakappaleiden takapinta joissakin tapauksissa aiheuttivat todella voimakkaan seksuaalisen kiihottumisen havaitulle naiselle. Erityisesti käytetään laajalti tätä vyöhykettä itäisissä maissa. Intiassa, muinaisista ajoista lähtien, "davanbandzh" - koiton perversio aakikossa.

Meillä 183 naista (45,7%) ei koskaan suudellut korvaa, 78 (19,5%) naiset olivat ehdottoman välinpitämättömiä tällaisiin suukkoihin. 121 tapauksessa (30%) oli positiivisia alue, ja vain 11 (3,7%) aiheutti dramaattisen stimulaatio, 18 tapauksessa (4,5%) suukkoja kutsutaan negatiivisia tunteita, mukaan lukien 6 tapausta suudella korvan jopa vastenmielinen .

Kuulo. Naista voi olla innoissaan niillä herkillä sanoilla, joita hän kuulee alkutaipaleissa ja coituksessa. R. Neubert uskoo, että nainen "rakastaa kuuloa". Naiselle voidaan kertoa kymmenen kertaa päivässä, että hän on suloisin, viehättävä ja kaunein.

On tunnettua, että jotkut naiset voivat olla innoissaan tällä tai tuolla musiikilla, joten puhumme erogeenisistä vyöhykkeistä ja erogeenisistä reaktioista, mutta emme voi vain kieltää musiikkia ja laulua. Antiikin ajoista lähtien tunnetaan laulamisen ja musiikin voimakas vaikutus tunteisiin. Musiikki voi herättää, mutta musiikki voi myös rauhoittaa. Siksi muinaisina aikoina Platon, Aristoteles, Asclepius (Aesculapius) ja Celius Aurelianus käyttävät musiikkia potilaiden hoitoon. Keskiajalla Avicenna suositteli musiikin vaikutusta potilaisiin.

Länsi-Euroopassa "musiikkiterapia" alkoi tulla muodikas XVII-XVIII vuosisadalla. 1800-luvulta lähtien tieteellinen tutkimus musiikin vaikutuksesta ihmisen kehon eri toimintoihin (verenkierto, hengitys, kaasunvaihto jne.) Alkoi.

Venäjällä vuonna 1913 VM Bekhterev järjesti "yhteiskunnan selventämään musiikin terapeuttista merkitystä". Valitettavasti maailman sota rikkoi tämän yhteiskunnan toimintaa. Meidän aikanamme eräs VM Bekhterevin - VN Myasishchevin erinomaisista opetuslapsista ja seuraajista samassa laitoksessa jälleen kerran herätti musiikkiterapian tutkimusta.

On syytä pitää myönteisenä sitä, että viime vuosina yhä useammat kirjoittajat ovat sisällyttäneet musiikkia neuroottisten ja neuroosiomaisten olosuhteiden psykoterapeuttiseen hoitoon. Englannissa Frank Knight, jolla on hyvät vaikutukset, käyttää D. D. Shostakovichin musiikkia vaikeiden psyykenurosien hoitoon, joita muut hoitomuodot eivät voi vaikuttaa. Yhdysvalloissa perustettiin Musiikkiterapeuttiyhdistys, joka koottiin terapeuttisia musiikkiluetteloita - musiikillinen farmakopea ("musicopee"). VL Levy antaa joitain otteita "musiikkitieteilijästä", jota suositellaan tämän ongelman nykyaikaisille harrastajille. Valitettavasti musiikkia ja sukupuolta ei ole tässä luettelossa.

Tämä aukko täyttää A. Hensin suuri ja monipuolinen tutkimus musiikin vaikutuksesta sukupuoleen. Kirjoittaja uskoo, että kaikki palaset musiikki ovat mielenkiintoisimmista ooppera Richard Wagner ( "Tristan ja Isolde", "Ring on Nibelung", "Tannhäuser") ja operetti Jacques Offenbach. Wagnerin musiikki ja sen merkitys seksologiassa on omistettu P. Beckerin monografialle. R. Meireder kirjassaan kutsuu Richard Wagnerin eroottisen nero.

Nykyään useimmat kirjoittajat viittaavat tähän luokkaan ja uusimpaan tanssimusiikkiin. Jälkimmäisen jännittävää seksuaalista vaikutusta vahvistaa entisestään vastaavia kehon liikkeitä, joista puhumme jonkin verran "Osittaiset analysaattorit" -osiossa.

Emme voi täysin yhtyä lausunnon GP Shipulina että tilanne "musikaali farmakopean," ottaa huomioon vain soitinteoksia sijasta laulumusiikin, jolla on erilainen Kuormituskohdan psyyken (sana on osoitettu toiselle opastin ). LS Brusilovsky oikein viittaa rooliin aktiivinen (soolo ja laulaa kuorossa) ja passiivinen (kuuntelu laulua) vokalo'1erapii hoidettaessa erilaisia sairauksia.

Toisen painoksen "Opas psykoterapiaan" LS Brusilovsky antaa yleiskatsauksen musiikkiterapian maailmankirjallisuudesta antiikista nykypäivään. Hierojärjestelmän vaikutuksen luonteen vuoksi hän jakaa kaikki teokset stimuloiviksi ja rauhoittaviksi. Tässä tarkastelussa valitettavasti melkein ei mainita musiikin vaikutusta sukupuoleen.

Viime aikoina SA Gurevich tutkii musiikin vaikutusta neurooseptoreiden erilaisiin ilmentymiin sekä musiikin merkitystä seksuaalisten häiriöiden hoidossa.

Kiistämättä semanttinen merkitys laulua, voimme sanoa, että koko ajan, "Song ilman sanoja" eli. E. Vain äänen (ääni ja taivutus) ääniä voi aiheuttaa melko voimakas tunnereaktio, myös sukupuoleen. Naisista tässä suhteessa voimakkaimmin vaikuttavat lyristen tenorien erittäin suuret muistiinpanot. Tunnettuja ovat täysin epidemiat tällaisista tenoristokista - "pechkovchanka", "lemeshistok" jne.

A. Moll kerran korosti, että musiikki ja laulu vaikuttavat kiihkeästi hermostuneisiin ja lihaksikkaisiin järjestelmiin. Erityisesti hänen mielestään naiset ovat herkkiä musiikille eroottisessa merkityksessä.

On selvää, että musiikkiterapian vaikutus ei riipu pelkästään työstä ja sen esittäjältä, vaan myös itse kuuntelijasta, ja se voidaan saada vain ihmisistä, jotka ymmärtävät musiikkia enemmän tai vähemmän.

Edellä olevat käsitykset audion analysaattorin emotionaalisesta merkityksestä vahvistavat erogeenisten karttojen analyysi. Kuulumista koskevien tietojen analyysi vahvisti Rudolf Neubertin sanat, että nainen "rakastaa kuuloa". Siten 154 naista (38,5%) kuunteleminen oli todellakin erogeeninen vyöhyke, ja 38: n potilaalla "kiintynyt sana" itsessään voisi aiheuttaa voimakasta seksuaalista kiihottumista.

Tämän lisäksi sama analyysi osoitti järjetöntä kuvaa potilaiden monien aviomieskäyttäytymisestä. Kaikki seksologit ovat yhtä mieltä siitä, että aviomiehen ei pidä kääntyä pois vaimonsa jälkeen sukupuoliyhteyden jälkeen ja nukahtaa ilman myöhempää pasoitusta ilman koitosilmukkaa ilman nachspielia. Tietomme mukaan 90 potilaamme (22,5%) miehet tekevät seksuaalisen kanssakäymisen aivan alkeellisiksi. Hiljaisesti yöllä hän kääntyy vaimolleen, jolla ei ole ollut aikaa herätä, hiljaa tekee työtä ja sanomattakin sanoen "kääntyy ja nukahtaa". 47 tapauksessa, "puhua heidän miehensä" (11,75%) byli'sovershenno vaimo ovat välinpitämättömiä, ja 12 tapauksessa (3%) sanoi aviomiestensä näitä kauhistuksia, jotka aiheuttavat tyytymättömyyttä ja toisinaan inhoa naisilla. Ei ole yllättävää, että tällaisella käyttäytymisellä he estävät vaimonsa harjoittamasta "avioliittoa" ja kehittävät heihin jatkuvan seksuaalisen kylmän.

 • niska

Kaula on melko voimakas erogeeninen vyöhyke. 218 naisella tämä alue oli positiivinen, 27 tapauksessa se aiheutti terävän seksuaalisen kiihottumisen. Tämän lisäksi 95 naista (23,7%) suuteli kaulaa täysin tuntemattomana, 12 tapauksessa he olivat jopa epämiellyttäviä. Naisen kaulan eri osat eivät ole eroja erogeenisyystasossa. Yksi on miellyttävämpi suukkoja edessä, toinen - takana, päänahan reunalla. Siksi äskettäin olemme erottaneet "niska edessä", "kaulan takana" ja "sivupinnat kaulan". Haastatelluista 200 naisesta (taulukko 4) vain 122 (61%) oli samaa reaktiota kaulan kaikissa osissa ja 78 tapausta (38%) oli erilainen.

"Cat's Place" (paikka takana olkapäät) on voimakas erogeeninen vyöhyke niiden naisten keskuudessa, jotka tietävät sen olemassaolosta, mutta tosiasia on, että 319 naista 400: stä tästä kukaan ei suudellut. 40 potilaallamme tämä vyöhyke oli positiivinen, ja 7: ssä aiheutti voimakasta heräämistä. Vain kaksi tutkituista naisista suuteli miehensä olkapäiden välissä ja olivat epämiellyttäviä.

 • Maitorauhaset

Aivan kuten suun, nisäkäsliput ovat ärsytyneitä useammin kuin muilla alueilla, joten melkein epämääräisiä vastauksia ei ole (vain 7 naista huomautti, että he eivät tiedä miten he reagoivat tämän ärsytyksen kanssa). 288 tapauksessa (72%) maitorauhaset olivat positiivisia alueita. 46 tapauksessa nisäkäsvuotoja, jotka kohdistuivat rintarauhashuoneisiin (jopa ilman nännien ärsytystä) aiheuttivat voimakkaan seksuaalisen kiihottumisen.

On syytä huomata, että rinnat ovat voimakkaita erogeeninen alueilla, ei vain naisia. Jopa manuaalinen kosketus heidän kanssaan herättää miehiä. On jopa perversitet - yhdynnästä intra mammorum (yhdyntää rintojen väliin). "Kama Sutra" ja "Anamgarande" tällaista yhdynnästä - narvasadata - soveltuu myös sukupuoliyhteyteen tauon jälkeen (ainakin muutaman päivän) kun rakastavaiset haluavat välttää raskauden, uskoen, että tämä johtaa kypsä siemenet siemensyöksyn aikana, ja näiden säädösten on kehittymätön, kykene lannoitus.

Tällä menetelmällä ihminen ei vain pääse orgasmiin, mutta nainen saa suurta jännitystä peniksen ja kivespussin kosketuksesta. Lisäksi mies, joka painaa rintarauhasia toisiinsa, lisää ärsytystä kädet, kuten massoi niitä. S. Embe Boas uskoo, että tämä menetelmä on mielenkiintoisin miehille, jotka rakastavat massiivisia, voimakkaita rintakuvia.

Joskus maitorauhaset voivat saavuttaa valtavan arvon. Joissakin tapauksissa kasvu on yksipuolinen, mutta useammin - kahdenvälinen. Mainitsemme muutamia tällaisia hienoja tapauksia. Bartolinialaiset kertoivat yhdestä naisesta, jonka nisäkäslihat ripustivat hänen polvilleen. Bonet kuvaili 64 kiloa painavien rintarauhasen, Durstonin 24-vuotiaan naisen, joka ei päässyt nukkumaan ilman apua: hänen vasen rintaansa painoi 64 kiloa ja oikea oli hieman pienempi. Mapledelsoch katsoi kaksivuotiaan tytön rintakuvaa, kuten imettävää naista.

Ihmisille miehillä ei ole vain käsin tai seksuaalista kosketusta naisten rintarauhasen kanssa, mutta jopa heidän mietiskelynsä. Naiset tuntevat tämän hyvin ja käyttävät sitä laajasti, pukeutuneilla pukeutumilla.

Seksuaalisen yhdynnän aikana monet naiset ovat merkitty rypistyneillä rintalastuilla (tumescence-vaihe), joskus huomattavan merkittäviksi, laskimoiden selkeys paranee. Phase detemtsentsii kaappaa ja maitorauhaset (nieleminen heikentää nopeasti, laskimo kuvio taas tulee vähemmän näkyvä). 30 tapauksessa maitorauhaset olivat negatiivinen alue, ja kuudessa tapauksessa tämä ilmaistiin melko voimakkaasti.

Nänniöt ja niitit naisten ympärillä ovat yksi tehokkaimmista erogeenisistä vyöhykkeistä. Heidän seksuaaliset ominaisuutensa eroavat merkittävästi rintarauhasten ominaisuuksista. Ensimmäinen asia, joka saaliit silmäsi on lähes 10 kertaa kysymysmerkin määrä: täällä ne ovat jo 63 sijasta 7. Nyrkkyjen ärsytykseen vain 37 naista jää välinpitämättömiksi 85: een. Kolme kertaa useammin seksuaalista vaikutusta ilmaistaan voimakkaasti. 134: ssa naista tämä vaikutus ilmaistiin jyrkästi ja joissakin tapauksissa jopa johti kiusoittelevaan orgasmia. Tämä palaa jo vuonna 1909, kirjoitti G. Merzbach.

Nippojen ärsytys saavutetaan eri tavoin: kädet (vaivaaminen, siemaaminen), suu (imeminen, nuoleminen) ja lopulta glandis-penis. Kiihottavan orgasmin omistajat väittävät, että jälkimmäisellä menetelmällä se saavutetaan paljon helpommin kuin muilla. Nainen nännit ovat erittäin herkkiä mille tahansa seksuaalista stimulaatiota varten, ja ne tulevat välittömästi erektiohäiriöön, ja ympäröivä areolit ovat tummenevassa tilassa.

Van de Velde uskoi, että nännien erektio, joka muistuttaa miesten seksuaalisen elimen ja naisten klitoriksen erektiota, vahvistaa entisestään eroottista vaikutusta. Suurin eksitaatio saadaan samanaikaisesti klitoris ja nännit stimuloimalla.

Ottaen huomioon edellä mainitut eroavaisuudet rintarauhasten ja niiden nännien erottamattomina vyöhykkeinä, on mielenkiintoista analysoida niiden yksilöllisiä suhteita. Kuten taulukosta nähdään. 6, 64 tapauksessa erogeenisten nännien ja rintarauhasen suhde ei paljastunut. Jäljellä 336 kartat 135 (40,2%) osoitti, että sama erogeneity ne 152 tapauksessa (45,2%) oli enemmän nännit erogeenisiä ja 49 (14,6%) - vähemmän erogeenisiä vuoksi 47 tapauksissa negatiivinen arvo.

Seksuaalisen yhdynnän aikana tavallisesti nännien erektio ja areolien tuhoutuminen lisääntyvät entisestään, ja toimen neljännessä vaiheessa (detumescence) nämä ilmiöt kulkevat melko nopeasti.

Toisin kuin naispuoliset maskuliiniset nännit ovat paljon vähemmän voimakas erogeeninen vyöhyke, niiden ärsytys rakkauden aikana on vähäinen vaikutus yleiseen seksuaaliseen kiihottumiseen. W. Mastersin ja V. Johnsonin mukaan miespuolisten nännien erektio yhdynnän aikana, vaikkakin vähäisemmässä määrin, havaitaan. Pieni nänni nippa miehillä, joita he havaitsivat 60% tapauksista, voimakas erektio - vain 7%. Jos detumescence naaras nännit jälkeen yhdynnästä tapahtuu yleensä hyvin nopeasti, niin Näiden kirjoittajien mukaan, miehillä (jos erektio tapahtui nännit), se kulkee hyvin hitaasti (joskus tuntia).

 • Sormet ja Touch

Analyysin meidän tietojen mukaan 148 naiset sormet ovat positiivisia erogeeninen alue, mutta nyt seksuaalisen kiihottumisen ne aiheuttavat harvemmin (vain noin 5%), kun taas muissa tapauksissa, naiset vain mukavaa, kun he suutelevat sormet. Tämän lisäksi analyysi osoitti, että 149 naista ei koskaan suudellut sormiaan.

Vain kaksi naista oli tyytymätön, kun aviomiehet yrittivät suudella sormiaan. Lisäksi kolme potilasta meitä stimuloivat suukkoja käden palmupinnalla ja kaksi takapuolella.

Varpaat erogeenisiksi vyöhykkeiksi sisällytimme analyysiin paljon myöhemmin, joten havaintojen määrä on pienempi (130).

N. Libermann väitti, että varpaiden kärjet ovat tärkeimpiä naisten erogeenisiä alueita. Analyysimme osoitti seuraavaa. Ensinnäkin on selvää, että miesten naaraspuolisten sormien "ei ole suurta arvostusta": ainoastaan 24 naista 130 miestä suuteli varpaat (18,5%), joten "?" laittaa 81,5% naisista, kun suutelee sormien käsissä "?" havaittiin 37 prosentissa tutkituista. Näistä 24 naisesta 13 oli välinpitämättömiä näihin suukkoihin, joista he olivat epämiellyttäviä ja vain 10 naista (41,5%) saivat tämän vyöhykkeen positiivisen. Kolme heistä suuteli jalkansa olivat vain miellyttäviä ja vain viisi herättäneet jyrkästi jännitystä. On mahdollista, että osa näistä 10 naisesta pelasi yksinkertainen tyytyväinen itsetunto - "he ovat niin rakastettuja, että he suutelevat jalkansa".

Viime aikojen kirjallisista tiedoista vain AM M. Svadoszcz joutui tarkkailemaan yhtä potilasta, jonka suudelmat jaloilleen aiheuttivat jyrkästi jännitystä.

 • koskettaa

Eroottisen vyöhykkeen kosketus voi olla kaksi: yleisesti ja sukupuolielimiin.

A. Mandelstam kirjoittaa, että omaksuu, koskettaa käsien ja jalkojen, erityisesti tanssin, innostaa seksuaalisia tunteita. Intian seksologiassa suuri osa on omistettu erilaisten omaksumien tekniikalle. Iv. Bloch kirjoitti: "... Rakastetun ihon koskettaminen on jo puolet seksuaalisesta yhdynnästä, nämä kosketukset antavat suotuisat aistimukset sukupuolielimiin."

Erityisesti erogeenisiä ovat modernit tanssit, joihin M. Margulis on perusteellisesti kritisoinut kirjassaan The Disease of the Century. Hän korostaa, että tytöt kärsivät eniten nykyaikaisista tansseista, jotka tarvitsevat tietää seksuaalisuudesta niin paljon kuin on tarpeen voidakseen säilyttää puhtautensa.

Naisten kosketuksen tunne on ohuempi ja vahvempi, läheisemmäksi seksuaalisuuteen. Monet naisista keskustelevat miesten kanssa tapana koskettaa rintaansa, kättä ja jos he istuvat, sitten jalkaan. Tapasi kyniä, sormia, mutta vain ihmiselle, joka ihastuttaa heitä.

O. F. Scheuer uskoi, että ihmisen ihoa voidaan pitää yhtenä suurena elimenä, joka voi herättää voimakkaita tunteita. On myös aistillisuus lihaksia. Kitka, käsien ja jalkojen hieronta käytettiin laajalti antiikin Intiassa kreikkalaisten ja roomalaisten keskuudessa. Jotta seksuaalinen jännitys ja älyttömät aistit kutsuisivat itään, hieromalla vedenalaisissa kylpylöissä, joita suorittavat enimmäkseen kauniit nuoret miehet tai tytöt, on hyvin yleistä.

Useimmat seksologit suosittelevat, että naiset seksuaalisesta toiminnasta panevat itseensä aviomiehensä sukupuolielämään. Tämä on erityisen tärkeää, kun neurosista aiheutuu toiminnallinen kipu-oireyhtymä. Tässä analyysissä tarkastelemme kysymystä siitä, miten aviomiehen seksuaalisten elinten kosketus vaikuttaa vaimokseen. 126 naiselle se oli miellyttävää, joista 28 aiheutti jyrkästi jännitystä. 120 naista, jotka olivat enimmäkseen jäykkäisiä, tekivät sen välinpitämättömästi (ilman positiivisia ja ilman negatiivisia tunteita). 96 (22%) naisista ei ole koskaan koskettanut miehen sukupuolielimiä. 58 naiselle tämä kosketus oli epämiellyttävä, ja 12 heistä jopa inhottavaa.

 • selkä

Kainu on epäselvästi erogeeninen vyöhyke. Vain 24 naisella lantti oli erogeeninen vyöhyke. Viidessä naisessa se oli negatiivinen. EP vain +0,54. Sakorilla on jopa vähemmän EP: tä - + 0,48. Vain 16 naisella ristion alue aiheutti seksuaalisen kiihottumisen ja "?" saavuttaa 207 400: sta.

 • takapuoli

Erogeenisten vyöhykkeiden joukossa pakarat ovat erityinen paikka. Kauniit naispuoliset pakarat olivat muinaisessa Kreikassa ja Roomassa palkkiona. Jopa Horace kirjoitti: "Jos nainen on suuri varapuheenjohtaja, jos selkä on huonosti kehittynyt, se on kuin tasainen nenä tai kiertyneet jalat". Kreikassa rakennettiin temppeli Venus Callipyge (kallos - kaunis, pyge-istuin). Kauniit naaraspuolat toimivat kiihkeästi miesten libidoissa.

Lähes kaikki erogeeniset vyöhykkeet naisista aiheuttavat positiivisia tunteita, lähinnä iholla ja suukkoilla, pakarat poikkeavat. Täällä melko miellyttävät tuntemukset ja jopa jännitys eivät aiheuta hyväilyä, vaan voiman käyttöä (jalkojen kirkasta kiristämistä miehen kädellä) ja jopa aiheuttaen kipua. Tämä piirre (flagellaatio) on merkitty sekä kotimaisessa että ulkomaisessa lääketieteellisessä kirjallisuudessa.

Erogeenisten karttojen analyysi osoitti, että 177 tapauksessa (44%) 400: sta tämä alue osoittautui positiiviseksi ja 15 naisella se aiheutti terävän seksuaalisen kiihottumisen. Numero on kolme kertaa pienempi kuin selkeyttämällä vyötärön ja ristin erogeenisen indeksin. Tämän lisäksi 34 tapauksessa vyöhyke oli negatiivinen, mikä johtui lähinnä hyväksyttävyydestä. EP +0,75.

 • napa 

Ergonomisena vyöhykkeenä napa on keskiasennossa. 56: llä naisella (24%) hän oli positiivinen alue, 7 tapausta sai jyrkästi jännitystä, 52 naista jäi täysin välinpitämättömäksi suudelman navulle. 15 naaras, napa suukkoja olivat epämiellyttäviä, joista kaksi oli ilkeä. Tässä erittäin paljon kysymysmerkkejä-237 (57,2%).

Alempi vatsa on melko voimakas erogeeninen vyöhyke. 169 naisella tämä alue oli myönteinen, vaikka se oli vain terävä ilme 15: ssä naisessa. 57 naista oli välinpitämätöntä vatsaan pohjaan. Kysymysmerkkien prosenttiosuus, vaikkakin paljon pienempi kuin tyllien tutkiminen erogeenisenä vyöhykkeenä, on edelleen erittäin suuri - 167 naista (41,7%). Tämä alue oli negatiivinen vain 7 naiselle (1,7%).

 • klitoris 

Klitoriksen erogeeninen rooli tunnetaan laajalti. Venäjällä sitä kutsutaan "rakastajaksi". 321 naisella (80,2%) hän oli positiivinen alue ja 176 tapausta (44%) hänen kosketuksensa aiheutti terävän seksuaalisen kiihottumisen. Tämän lisäksi on huomattava, että 32 naista jäi täysin välinpitämättömäksi klitoriksen ärsytykselle.

Hän on ärsytetty eri tavoin: kädet ja suu, joissa on alkuvaiheita ja paskiaisia, miehen seksuaalinen jäsen sukupuolisuhteessa. Ärtyneen klitoriksen suu (tähystys), jotkut aviomiehet käyttävät lisätoimenpiteenä, jos vaimolla seksuaalisen tekon aikana ei ollut aikaa saada orgasmi.   

20 tapauksessa klitoriksen koskettaminen aiheutti epämiellyttävän tunteen. Tämä on enimmäkseen naisia, jotka kärsivät vaginismuksesta. Monet eivät anna aviomiehille paitsi suuta seksuaalisia elimiään, vaan myös koskettaa niitä. Osana vaginismia annamme esimerkin A. Ts., Kuka oli niin kasvatettu, että hän ei koskaan koskettanut hänen sukupuolielimiään, vaikka hän pesin. 27 tapauksessa klitoriksen kosketus oli epämiellyttävä, ja neljää heistä jopa inhottavaa.

Mantegazza perustellusti väitti, että klitoris kuin erektiokykyinen penis kasvaa kokoa. A. Moll kielsi ehdottomasti tämän ja uskoi, että klitoris, toisin kuin miespuolinen sukupuolielimistö, ei muutu suuruudessaan innostuneesti. Pidämme tätä väärinymmärryksen. Klitoriksen erektio ilmaistaan tietysti paljon pienemmäksi kuin peniksen erektio. Joissakin tapauksissa klitoriksen pienen koon vuoksi tämä kasvu on vähäistä. Klitoriksen koko on vieläkin muuttuampi kuin peniksen koko. Mitä suurempi klitoris, sitä havaittavampi on sen kuivuus ja voimakkuuden lisääntyminen erektiossa.

Klitoriksen koko naisten seksuaalisissa ominaisuuksissa ei ole merkittävä rooli. W. Mastersin ja V. Johnsonin mukaan erektion aikana klitoriksen runko reagoi jatkuvasti sen halkaisijan kasvun kanssa, kun taas klitoriksen pidentyminen havaittiin alle 10 prosentissa tapauksista.

Absoluuttinen poissaolon tummaus on vain huonoille naisille. N. Rohleder kuvasi klitorismin - klitoriksen pitkittynyt ja tuskallinen jännitys (samanlainen kuin priapismi miehissä), joka kehittyy joillakin naisilla lähinnä liiallisen masturbaation vuoksi.

Pienet linnut, emättimen sisäänkäynti ja sen alaosa ovat tärkein osa naisen sukupuolielimiestä orgasmin saamiseksi. Missä tahansa asemassa coitumista esiintyy, miespuolinen sukupuolielin ei voi kulkea tämän paikan kautta.

Emättimen keskimmäiseen osaan liittyvien tunteiden erottamiseksi seksuaalisen toiminnan aikana nainen ei voi, joten tätä osaa ei oteta huomioon erillisenä erogeenisenä vyöhykkeenä.  

Koska syvä klitoriksen toisistaan, ja sijoitettu sisäänkäynnin emättimen alhainen polovyhgub (labiae pudendae Minores, nimphae), on loogista, että tämä paikka on oltava tehokas erogeeninen alue. Analyysimme on täysin vahvistettu, mutta tämän alueen voima on jonkin verran huonompi kuin klitoris (ks. Emättimen orgasmi).

Joten 400: stä naisesta 309: stä ärsytys aiheutti positiivisia tunteita, ja 97 heistä - voimakas viritys orgasmiin (emättimen orgasmi). 41: llä naisella vyöhyke oli välinpitämätön ja vain 26 potilasta ärsytti introitusin ärsytys.

Analyysissä oleva kohdunkaulus purkautuu yhdessä takajalkaisimen ominaispiirteen kanssa - niiden ominaisuudet ovat lähes identtiset. Monet naiset eivät pysty erottamaan, ärsyttämään kohdunkaulaa tai takaosaa.

Kaula on yksi tehokkaimmista erogeenisistä vyöhykkeistä. Ärsytystä yhdynnän aikana kohdunkaulan 151 naista (37,7%) tuotti positiivisen tunteita, kuten 101 (25,2%) - terävä jännitystä, usein päättyy antavat kaula (kohdun) orgasmin.

Wernich omisti erityisen artikkelin kohdunkaulan tilaan koitoksen aikana. Hän uskoo, että kohdun alaosan pystyttäminen seksuaalisen kiihottumisen aikana olisi rinnastettava peniksen jännitteeseen miehessä ja se on merkittävä ja ehkä jopa lannoituksen tärkein kohta.

Samaan aikaan 142 kysymysmerkkiä (35,5%) ovat hyvin yleisiä tässä vyöhykkeessä. Tämä on joko naisia, joilla on vaginismus, jossa ei ollut lainkaan koittoa tai parhaimmillaan se oli pinnallinen tai tapauksia, joissa nainen väittää, että hän ei ymmärrä, onko mies koskettaa kohdunkaulaa vai ei. Joissakin tapauksissa tapaus on aviomiehen impotenssi, toisissa - naisen epäasianmukainen asema seksuaalisen kanssakäymisen aikana, kun penis joko kulkee kohdunkaulan läpi tai ei saavuta jälkimmäistä.

Tälle alueelle on ominaista se, että se on hyvin usein negatiivinen (90 naista - 22,5%), kun: kohdunkaulan koskettaminen ei ole vain epämiellyttävä, mutta jopa tuskallinen ja inhottava. Tämä on lähinnä naisia, joilla on kroonisia tulehdusprosesseja sukuelimiin.

Kohdunkaulan ja klitoriksen kohdunkaulan alkuperäiset kilpailijat orgasmin saamiseksi tai työskentelyyn synkronisesti näyttävät analyysin niiden korrelaatiosta.

 • peräaukko

Perinteen ja peräaukon alue on pidetty erittäin voimakkaana erogeenisena muinaisista ajoista lähtien. Tätä mielipidettä jakavat monet modernit seksologit. On olemassa naisia, joilla on peräsuolen ja perineaalisen orgasmin.

Yleensä tämän erogeenisen alueen laaja käyttö on tyypillistä eteläisille ja itäisille maille. Joten Intiassa usein seksuaalisella läheisyydellä aviomies lisäksi ärsyttää alueen anus sormella tai jopa sormi peräsuoleen. On tunnettua, että antiikin miehillä Sifnosin saarella (yksi Kykladien saarilla) sekä miehiä että naisia masturboitiin työntämällä sormea peräaukkoon (N. Rau, Rosenbaum). G. S. Vasilchenko havaitsi naisen, joka raskauden kestosta riippumatta sai orgasmin, kunnes mies pisteli sormensa peräaukkoon.

Tutkimme naisia vain harvoissa tapauksissa, joissa havaittiin, että aniski käytettiin sukupuoliyhteyden lopulliseen vaiheeseen raskauden ehkäisemiseksi (coitus interruptuksen sijaan).

Vain 98 naista 400: stä kosketuksesta peräaukkoon oli positiivisia tunteita, joista 11: stä jännitys oli niin voimakasta, että toisinaan ne johtivat peräsuolen orgasmiin. 108 naista (27%) pysyi täysin välinpitämättömässä peräaukon ärsytyksessä, ja 128 tapauksessa (32%) kysyttiin kysymysmerkki.

Lisäksi tällä vyöhykkeellä on usein huomattava negatiivinen luonne. 126 naiselle (31,5%), koskettaa peräaukkoa, oli erittäin epämiellyttävä ja jopa inhottava ja joskus kivulias. Useimmissa tapauksissa nämä olivat naisia, jotka kärsivät hemorrhoideista. Joskus välinpitämätön asenne korvattiin negatiivisilla tunteilla, kun aviomies pyrki suorittamaan peräsuolen koiton.

Reiden sisäpinta on melko voimakas erogeeninen vyöhyke. 230 naispuolella (57,5%) tämä alue oli positiivinen, mutta voimakas jännitys tämän alueen suuttumisesta tapahtui vain 17 naisella. 105 naista (26,2%) pysytteli välinpitämättöminä tämän vyöhykkeen hyväksi, 59 kyselyssä ilmoittivat, etteivät he koskaan syöneet tätä vyöhykettä. Vain kuudelle vaginismista kärsivälle naiselle, koskettavat sisärenkaita oli epämiellyttävää, koska ne herättivät pelkoa uudesta tuskallisesta yritetyksestä seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Yksi tai muu erogeeninen vyöhyke jatkuva tai tilapäinen deaktivointi, kuten myös voimakkuuden merkittävä väheneminen, kutsutaan erogeenisen vyöhykkeen ectopiaksi. Se voi olla yksittäinen ja moninkertainen. Erityisesti ectopia esiintyy hysteerisissä naisissa, jotka ovat alttiita paikallispuudutuksen kehittymiselle. Erogeenisen vyöhykkeen siirtäminen, sen esiintyminen epätavallisessa paikassa naisen ruumiin pinnalla kutsutaan heterogeeniseksi erogeeniseksi vyöhykkeeksi. Hypnoottisessa tilanteessa oleva ehdotus voi vaikuttaa tämän tai erogeenisen alueen voimakkuuteen, kuitenkin suhteellisen lyhyessä ajassa. Ilmeisesti tietty vaikutus erogeenisiin vyöhykkeisiin voi olla autosuggestio ja autogeeninen koulutus. On huomattava, että ajatus on, että hellyys on vain erogeenisten vyöhykkeiden fyysinen (mekaaninen) ärsytys. Todellisuudessa jokainen hyyty on psykofysiologinen ilmiö. Se on psykologinen, henkilökohtainen sisältö, joskus ilmaistuna symbolisessa muodossa. Kiintymyksen piirissä sen mekanismit kuvastavat sosiokulttuurisia, historiallisia, etnografisia tekijöitä sekä ihmisten henkilökohtaisia arvoja, asenteita ja ominaisuuksia.

 • Erogeenisten alueiden merkitys perhesuhteissa

Siten kaikki seksologit, sekä meidän että ulkomaiset, ovat yhtä mieltä siitä, että aviomiehillä on velvollisuus tuntea vaimonsa erogeeniset alueet. Poikkeuksena oli vain R. Kraft Ebing, joka kasvoi viktoriaanisuuden hengessä neuvomalla lääkäreitä pidättäytymään suosittelemasta miehelleen erogeenisten vyöhykkeiden käyttöä. On täysin käsittämätöntä, miksi L. Ya. Milman monografiassaan jakaa tämän näkökulman.

Joissakin tapauksissa yksittäisten erogeenisten vyöhykkeiden indikaattorit täytettiin kahdesti - aviomiehelle ja ystävälle, jolla on rinnakkainen seksuaalinen elämä. Usein nämä seksuaaliset ominaisuudet eroavat toisistaan jyrkästi. Analyysia varten otimme jokaiselle vyöhykkeelle positiivisimman vaihtoehdon.

Moraglian mukaan yksi naisista omalla sisäänkäynnilläan oli 14 eri paikan rungossa, jonka ärsytys aiheutti voimakkaan seksuaalisen kiihottumisen. Tietojemme mukaan tällainen pansexualiteetti ei ole harvinaisuus. Viimeisten kolmen vuoden aikana olemme havainneet vain 5 naista, joilla on vähintään 14 voimakasta erogeenistä vyöhykettä.

Yksi kärsivien potilaiden emätinkouristusta lausutaan, kaikki erogeeninen alueilla edessä (suun, rinnat, sukupuolielimet), oli selvä negatiivinen indikaattoreita, ja vyöhykkeen takana lainkaan, vaikka lievä, ovat olleet myönteisiä.

Kun otetaan huomioon erogeenisten vyöhykkeiden tällainen yksilöllinen järjestely kullekin naiselle, yksi molempien aviopuolisoiden tärkeimmistä tehtävistä on löytää nämä alueet ja käyttää niitä ennen jokaista sukupuoliyhteyttä.

W. Liepmann korostaa, että ihmiskehossa ei ole tällaista paikkaa, joka ei voinut toimia erogeenisesti, ja joissakin ihmisissä jopa olla tärkein jännitysalue. Siksi seksuaalisen lihasten tapauksessa on etsittävä jatkuvasti tällaisten vyöhykkeiden sijaintia. Näiden kohteiden käyttö valmisteluvaiheessa voi odottamattomasti muuttaa seksuaalisen kylmän voimakkaaksi herättävyydeksi ja intohimoksi.

W. Stöckel kirjoittaa, että hoitoon seksuaalinen kylmyys - "matka toteutetuista löydöt alalla erogeeninen alueilla" ja neuvoo aviomies, jolla on kylmä vaimo jatkaa tätä pyrkimys kunnes "kunnes hän löytää ne paikat tai tilassa joka herättää vaimonsa seksuaalista haluaa ja aiheuttaa orgasmin. " Jopa pienet ohjeet aviomiehelle erogeenisillä vyöhykkeillä voivat kääntää kylmän "sukupuolittoman" vaimon tavalliseen ja jopa intohimoiseen naiseen.

Tietenkin jokainen aviomies pitäisi tietää vaimonsa erogeeniset alueet ja käyttää heitä taitavasti alkutaipaleiden aikana, mutta kuten N. Ivanov on oikein huomauttanut, kaikki naisen alueet eivät sisälly hyväksyttävyyteen, ja jos aviomies, ilman laskemista vaimonsa kanssa ylittää tämän alueen rajat, hän tuo esiin tämän estävän vaikutuksen, joka voi johtaa hajoamiseen ja kehittymiseen. On myös huomattava, että ajan kuluttua ja aviomiehen tahdikas käyttäytymisessä naisen hyväksyttävyys vaihtelee yleensä vähitellen.

Toisaalta, huono koulutus, jotkut naiset ovat erittäin rajoittaa alueella hyväksyttävyyden, niin lääkärin tulisi mukaan neuvoja SI Konstoruma, selittää potilaalle, että "kun he ovat rakastuneita, niin että rakastan heitä kaikkia on sallittua" (H. Ivanov, AP Slobodyanik). Tällä työssä perhesovittelu meihin (3. E. Anisimova) oli usein nähdä ja käänteinen suhde priemlemosti- alue laajalla naisilla ja kapeampi ja jäykkä - miehillä, varsinkin jos mies on nuorempi kuin hänen vaimonsa.

AP Slobodyanik ja G. Merzbach, nainen. Hänen on ilmoitettava miehelleen kaikesta, mitä hän tarvitsee luomaan optimaalisia suhteita.

 • Tunne-aerogeeninen valmiste

Coituksen ensimmäinen vaihe on naisen emotionaalinen erogeeninen valmiste intimiteettiä herättävässä jännityksessä. Tämä saavutetaan alustavalla hyvällisyydellä, erityinen ärsytys tämän naisen erogeenisille alueille.

Valitettavasti monet miehet pitävät alkuvaiheen mielihyvää liiallisena sentimentaalina ja alkavat usein koittoa heti, kun heillä on erektio, joka ei ole täysin kiinnostunut naisen seksuaalisista kokemuksista.

Useimmat tytöt, jotka uneksivat avioliitosta, pitävät sitä hengellisenä puolena. Kehon tuntemukset, niiden fysiologiset prosessit taustalla. Monille miehille on olemassa erityinen haluttomuus. Tämä on nuorten perhe-elämän ensimmäisinä vaiheina, tyttö tuntuu loukkaantuneelta ja pettyneenä unelmistaan. Tämä turhautuminen on yksi seksuaalisen kylmän usein psykoottisista syistä.

Mirka M. KlimovaFyugnerova teoksessaan "naisille" kirjoittaa, että tahditon kumppani, kursailematta ajaa sukupuoliyhdyntään ensin ilmentymiä kiintymystä ja arkuutta, joka valmistelee naisen eroottista jännitystä, mikä johtaa seksuaaliseen kylmyyttä ja jopa inhoa.

Valitettavasti miehet usein unohtavat, että avioliitossa ennen kaikkea on oltava rakkautta, kunnioitusta, kohteliaisuutta ja huomiota (seksuaalista etikettiä). Aviomies ja seksuaalinen elämä tulisi olla erittäin tarkkaavaisia vaimolle. R. Neubert kirjoittaa: "Sängyn aviomies ei tule nukkumaan ennen vaimonsa ja herätä hänen jälkeensä, ja varsinkin kun sukupuoliyhteys kääntyy ja kuorsaa."

 • Tunne- ja tunnepuutteen puute

Suurin osa naisista (meidän tietojemme mukaan, yli 70%) alkaa orgasmia ei ole heti alusta seksuaalista toimintaa, ja joissakin joskus melko pitkän aikaa: tuolloin nainen on "retardatsionnaya kylmyys", joka ei ole patologia.

S. Schnablin mukaan tämä ajanjakso kestää keskimäärin noin 3 vuotta (tietojen mukaan - 2,62 vuotta). Naisilla, jotka alkoivat seksuaalisesti myöhemmin, kausi

Myöhästyneisyys on hieman vähentynyt. Schnablin mukaan viime vuosina hidastumisen hidastuminen alkoi heikentyä nuorilla.

L. Ya. Yakobzon lainaa Elberskirchenin lausunnon, jonka mukaan seksuaalinen kiihottuminen johtuu naisesta, joka hoitaa häntä. Koska avioliiton aviomiehet harvoin huolehtivat vaimoistaan, tämä suosii seksuaalisen kylmän kehittymistä. Saman mielipiteen on sama kuin R. Neubert. Hänen "Avioliittonsa uusi kirja" hän kirjoittaa: "Aviomiehen on huolehdittava vaimostaan paitsi avioliiton, myös perhe-elämän aikana." Toisessa paikassa hän huudahti: "Kuinka vaimot kärsivät, koska heidän aviomiehensä eivät pysty rakastamaan!"

Todor Bostandzhiev (Bulgaria) ja ZA Rozhanovskaya uskovat, että ei ole "kylmiä" naisia ollenkaan, ja on naisia, jotka eivät "lämmitä ihmisen huolta ja huolenpitoa, hänen suuta ja arkuutta". Tämä miehen käyttäytyminen avioliitossa ei useinkaan riipu pelkästään "itsekkyydestä ja karkeudesta" vaan myös täydellisestä sivistyksestä ja avioliitosta.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.