^
A
A
A

Pelko seksistä

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Sukupuoleen (genofobiaan tai koitofobiaan) kohdistuva pelko on täysin riippumatonta tilannetta, ja siksi se on tuskallinen henkilölle, vaikka se on ymmärrettävää psykologian ja lääketieteen näkökulmasta. Äskettäin fobia on yleistymässä, ja potilailla, jotka selviytyäkseen ahneuden tunteesta huolimatta kääntyvät avustajiin, ei ole selkeää seksuaalista jakautumista.

trusted-source[1], [2], [3]

Sukupuolisen pelon syyt

Sukupuoleen tai genofobian pelko on ominaista sekä naisille että miehille. Ja huolimatta siitä, että sen pääasialliset syyt ovat psykologiset tekijät, naisten ja miesten pelko ennen intimiteettiä (ja joskus jopa sukupuolen puhumisen fobia) eroaa radikaalisti.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8]

Sukupuolen pelko naisilla

Sukupuoleen liittyvän pelon tärkein syy ihmiskunnan kauniissa puoliskossa on tullut perinteinen rituaali, joka on luovutettu sukupolvelta toiselle sukupolvelle ja joka on umpeutunut valtavaan määrään kohtuuttomia myyttejä. Jokainen tyttö, joka on saavuttanut puberttia, odottaa voimakasta kipua ensimmäisen seksuaalisen toiminnan aikana. Tämän seurauksena, kun ei ole rentoutunut, ensimmäinen sukupuoli todella antaa hänelle poikkeuksellisen tuskallisen tunteen. Sen jälkeen nainen keskittyy epämukavuuteen, ja sen jälkeen, kun hän kokee seuraavan kerran, päättää lopettaa kaikki läheiset suhteet ja jopa puhua seksistä.

On olemassa useita muita syitä, joiden vuoksi genofobia kehittyy naisilla:

 • Karkea ensimmäinen sukupuoli tai sukupuoli, jolla on riittämätön kokenut kumppani.
 • Lapsuuden seksuaalinen tai fyysinen hyväksikäyttö, häirintä.
 • Hanseeksuaaliset opetusmenetelmät, kun vanhemmat kuvaavat sukupuolta, jotain likainen ja häpeällinen; ehdotus siitä, että seksuaalinen kumppani olisi ensimmäinen ja ainoa mies.
 • Pelko sukupuolen seurauksista: sukupuoliteitse tarttuvat taudit tai ei-toivottu raskaus.
 • Vastuuntunto ja vihamielisyys omalle keholle.
 • Usein sukupuolen pelko liittyy lapsuuden traumaan, esimerkiksi isän peruuttamiseen perheestä. Tässä tapauksessa, joka on jo aikuisikään, nainen ei voi rakentaa oikeaa mallia suhteisiin miesten kanssa tai yksinkertaisesti pelkää pettämistä.
 • Ongelmia naisten sukupuolielinten kanssa, jotka aiheuttavat kipua kaikissa seksuaalisissa yhteyksissä.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Sukupuolen pelko miehissä

Toisin kuin naiset, jotka pelkäävät seksiä fyysisen terveydentilaan liittyvien ongelmien vuoksi, genofobia miehissä syntyy aina pelkästään psykologisista syistä:

 • Äidin epävirallinen koulutus, jonka seurauksena pelko on täysin imeytyneenä.
 • Pelko epäonnistumisesta sukupuolesta, joka johtaa pilkkaamiseen ja ihmisarvoisen nöyryyttämiseen.
 • Alhainen itsetunto ("Tämä tyttö on liian hyvä / kaunis / älykäs minulle", "En voi tyydyttää häntä").
 • Sukupuolen epäonnistumiset, jotka syntyivät aiemmin.
 • Tiettyjen naisten hylkääminen tai pelko siitä, että he ovat avoimia ja vilpittömiä vastakkaisen sukupuolen edustajille kokonaisuutena.
 • Veren pelko - mies pelkää seksiä kuukautiskierron aikana.

Mutta on myös yleinen syy seksuaalisen pelon vastakkaiselle sukupuolelle - seksuaalinen kanssakäyminen neitsyen kanssa. Tytölle on aina pelko voimakasta kipua, joka muistuttaa väkivaltaa ja nuorelle miehelle - pelko kumppanin arvaamattomasta reaktiosta hänen toimintaansa.

Aiheuttaa usein pelko sukupuoleen liittyvät fobioita: pelko henkilökohtainen kontakti (haphephobia), pelko seksuaalisen häirinnän (agrafobia), pelko vastakkaista sukupuolta (Heterophobia) jne

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Sukupuolisen pelon ilmeneminen

Mielenkiintoinen tosiasia on, että seksuaalisen pelon ilmeneminen eri tavoin ei ole aina havaittavissa paljaalla silmällä:

 • Täydellinen kieltäytyminen läheisistä suhteista ja mainitseminen heistä keskustelussa (tätä käytäntöä kutsutaan erioikeudeksi).
 • Satunnainen sukupuoli on myös seksuaalisen pelon ilmenemismuoto ja sitä kutsutaan intimofobiseksi. Tässä tapauksessa lapsiin tai nuoriin loukkaantunut henkilö pelkää paljastaa itsensä seksikumppanille ja rakentaa pitkäaikaista luottamusta hänen kanssaan. Hänellä on kuitenkin hallitsematon seksihova.

Miten voittaa seksuaalisen pelon?

Jotta sukupuolen pelko pysyisi pysyvästi, on välttämätöntä tunnistaa selkeästi genofobian perimmäiset syyt.

Ensimmäisen sukupuolen pelko

Riippumatta siitä kuinka vähäpätöinen psykologien ja sukulaisten ohjeet näyttävät genofobian kehityksen välttämiseksi, on seurattava sukupolvien kokemuksia:

 • Anna intiimi suhde vasta sen jälkeen, kun molemmat osapuolet ovat henkisesti valmistautuneita ensimmäiseen sukupuoleen.
 • Älä unohda hiljaista jännittävää tunnelmaa ja alustavia haaveita, mutta älä väärinkäytä alkoholijuomia välittömästi ennen seksuaalista kanssakäymistä.
 • Jotta vältät häiritseviä ajatuksia ei-toivotusta raskaudesta ja sukupuolitaudeista, käytä ehkäisyvälineitä. 
 1. Jos sukupuolen pelko on noussut yhtäkään kumppaniin yhtäkkiä, voit yrittää itse ratkaista ongelman. Luottamukselliset keskustelut ja genofobian syyn selventäminen ovat pakollisia; Lisäksi pelkoa pitäisi pitää yhteisenä ongelmana, ei yhden kumppanin ongelmana.
 2. Jotta päästään eroon pelko sukupuoleen, asiantuntijat suosittelevat juominen ennen yhdyntää pienen määrän alkoholia tai lievä rauhoittaa (tabletti Valerian, Leonurus, yrttiteet minttu tai sitruunamelissa - vain naisille).
 3. Siinä tapauksessa, että seksuaalinen pelko liittyy vakavaan psykologiseen traumaan (väkivalta, kompleksit, mukana fobioita), on tarpeen hakea apua asiantuntijoilta - psykiatri, psykoterapeutti, psykologi. On muistettava, että on vaikea voittaa sairaus ilman pätevää apua.
 4. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä heidän terveyteensä, naisiin, joiden pelko seksiin liittyisi kipuun sukupuoliyhteyden aikana. On välttämätöntä tutkia kiireellisesti gynekologi ja selvittää epämukavuuden todellinen syy. 

Pelko sukupuoleen - ilmiö on niin luonnotonta, että se ei ole välttämätöntä hyllyttää kampanjan asiantuntija, koska oudolta ensi silmäyksellä, fobia voi vain pilata melko olennainen intiimi osa elämää, mutta myös kehittyä peruuttamattomia seurauksia mielenterveyden.

trusted-source[21]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.