^
A
A
A

Rapsi- ja sukupuolitaudit (sukupuolitaudit)

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kaikista seksuaalirikoksista se oli raiskaus, jota feministit käyttivät esimerkkinä naisen ylivoimasta ja diktatuurista. Tässä on kyse äärimmäisestä näkökulmasta, jonka mukaan raiskaus ei ole seksuaalirikollinen vaan tapa, jolla naiset asetetaan miesten johtamaan yhteiskuntaan. Esimerkki tällaisesta ajattelusta on lausuma "joku voi raiskata". Tätä näkökulmaa vahvistaa jossain määrin raiskaus sodan aikana. Tämän lausunnon puolesta on myös se tosiasia, että seksuaalirikollisilla on yleensä vähemmän aiempia rangaistuksia seksuaalirikoksista, mutta korkeat väkivaltaiset rikokset. Tutkimukset asenteista raiskauksen miesten kesken viittaavat laajaan myytteihin raiskauksesta. Sukupuolisten väärinkäyttäjien luokitukset eivät ole kyenneet tyydyttävään kuvaukseen ainakin useimmista seksuaalirikollisista. Todennäköisesti tämä johtuu siitä, että raiskaajat eroavat toisistaan huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi pedofiileja tai incestia tehneitä henkilöitä. Yksinkertaistetun asennot seksuaalinen petoeläimiä voidaan karkeasti jakaa ne, joille teko raiskaus on osa seksuaalinen fantasioita, ja he lopulta se ymmärtää, ja ne, joille teko raiskaus on teko naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, ja yhdyntää on naisen nöyryyttämisen muoto ja hänen itsensä esittäminen.

Vuosina 1973-1985 poliisin kanssa rekisteröityjen raiskausten määrä kasvoi 30%. Vuosina 1986-1996 naisia kuoli raiskausta joka vuosi 2,288: sta 6,337: een vuonna 1997. Rapsi muodostaa 2 prosenttia poliisin rekisteröimistä väkivaltaisista rikoksista, mikä puolestaan muodostaa 7 prosenttia kaikista rikoksista.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Tapauksen kuvaus

30-vuotias mies, joka katsoi itseään vahingoittuneen naisiin kohdistuneesta huonosta kohtelusta hänen henkilökohtaisessa elämässään, päätti kostaa heitä raiskauksen kautta. Hän tekee sarjan naisia, jotka hän on mielivaltaisesti valinnut kadulla. Samalla hän piilotti kasvonsa maskilla ja uhkasi uhreja veitsellä. Kahdeksan raiskauksen jälkeen hänet pidätettiin ja tuomittiin. Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. Vankeusrangaistuksensa aikana hän menestyi menestyksekkäästi seksuaalirikollisen hoidossa vankeudessa.

25-vuotiaalla nuorella miehellä oli kuvitteellisuus kaapata tuntematon nainen kadulta, yhdistää hänet ja sitten raiskata. Aiemmin hänellä oli jo soittamattomia puheluita. Näiden fantasioiden taustallaan hän masturboi ja usein matkusti autossaan peittäen kasvonsa maskilla ja kuljetti köyden ja veitsen. Eräänä päivänä hän näki yksinäisen naisen, joka seisoi bussipysäkillä ja yritti lyödä häntä, uhkaavasti veitsellä. Hänen yritys epäonnistui, ja hänet pidätettiin ja syytettiin ryöstelyyrityksestä. Vaikka hän kielsi rikoksensa seksuaalisen motiivin, tuomioistuin otti huomioon hänen menneisyytensä ja hänen kanssaan löydetyt esineet suostuttuaan seksuaalisiin motiiveihin. Hänet tuomittiin kuusi vuotta vankeuteen. Vankilassa häntä tutkittiin osallistumalla seksuaalirikollisten hoitoon, ja tässä yhteydessä suoritettiin pletysmografia peniksestä. Testauksen aikana hän oli järkyttynyt hänen omasta jännityksestään väkivallan ja raiskauksen kuvista. Tämän seurauksena hän pystyi tietoisesti hyväksymään rikoksensa todellisen motiivin ja suorittanut menestyksekkäästi seksuaalirikollisten hoito-ohjelman. Hänen vapauttamisensa jälkeen häntä pyydettiin jatkamaan osallistumistaan yhteisöpohjaiseen hoito-ohjelmaan, ja tämä oli edellytys autojen ajettavien oikeuksien saamiseksi.

Kuitenkin molemmat kuvatut ryhmät ovat vähemmistö seksuaalirikollisille. Viime vuosina ns. "Raiskaus" (raiskaus) on tunnustettu yhä enemmän. Rypäleiden vuosituhannen vaihteen vuosien 1973 ja 1985 välisenä aikana tapahtuneiden raiskausten lisääntyminen kasvoi 30 prosentilla uhrien tiedossa olevien uhrien ja usein uhrin kotona tapahtuvien raiskausten määrän kasvaessa. Samanaikaisesti "vieraiden tekemien raiskausten" ja ryhmäläisten raiskausten määrä väheni. Lasten ja vanhempien naisten rikosten määrä pysyi ennallaan. Sisäasiainministeriön vuoden 1989 selvityksen mukaan uhrien kavereiden ja sukulaisten lisääntynyt raiskaus tänä aikana johtui ei niin paljon rikollisuuden lisääntymisestä kuin raiskausasian käsittelystä poliisille. Syyt raiskauksen rekisteröinnin lisääntymiseen liittyivät poliisin ja tuomioistuinten työn parantamiseen ja raiskauksen ilmoittaviin naisiin. Raiskausten määrä on kasvanut vuodesta 1989 alkaen 170 prosenttia, ja tämä tosiasia liittyy osittain poliisin lausuntoihin ja näiden rikosten kirjaamiseen.

Seksuaalisten väärinkäyttäjien vankien tutkimisen mukaan aiemmin seksuaalirikoksista tuomittujen joukossa lisääntyy mahdollisuutta saada sarjamurhaajia tai tehdä rikoksia vieraita vastaan. Tekijä vähensi näiden rikosten aiheita neljään ryhmään:

 1. Seksuaaliset väärinkäyttäjät, jotka käyttävät psykoaktiivisia aineita, ovat impulsiivisia ja seksuaalirikoksia on paljon aiemmin.
 2. Seksuaalinen väärinkäyttäjä, joka käyttää aktiivisesti fyysistä väkivaltaa uhria vastaan - nämä henkilöt ovat usein sarjaperhensijoita, käyttävät väkivaltaa ilman syytä ja niiden joukossa paraphiliatasoa kasvaa.
 3. "Sosialisoidut misogynistit", joista 20 prosenttia syyllistyi seksuaaliseen väkivaltaan. Niiden tekemien rikosten joukossa on yleisempää sukupuolta ja uhrien fyysistä hyväksikäyttöä.
 4. Aloittamattomat seksuaalirikolliset, jotka todennäköisemmin kehittivät käyttäytymishäiriöitä ja aggressiota lapsuudessaan. He olivat myös todennäköisemmin joukossa sarjurikollia (toinen ryhmä). Kolmasosa niiden raiskauksista alkoi ryöstöksi, ja 42% sai seksuaalista toimintahäiriötä raiskauksella.

Erityisen huolestuttavia ovat seksuaaliset väärinkäyttäjät - sadistit ja näin ollen sadististen seksuaalisten fantasioiden rooli heidän tekemissään rikoksissa. Grubin ehdotti, että sadistisilla seksuaalisilla fantasioilla miehillä niiden toteuttamisyritysten ennakoivat tekijät ovat sosiaalisen ja emotionaalisen eristäytymisen tekijöitä. Hän tekee vakuuttavan argumentin: tämän eristäytymisen ytimessä on empatian turhautuminen. Empatiahäiriöön sisältyy kaksi osaa: muiden tunteiden tunnustaminen ja emotionaalinen vastaus tähän tunnustamiseen. Yhden tai molempien komponenttien häiriö voi johtaa sadististen seksuaalisten fantasioiden reaktioon. Tämän häiriön etiologia voi olla sekä orgaaninen että kehitykseen liittyvä.

Tässä artikkelissa esitetyt suositukset rajoittuvat vain sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden tunnistamiseen ja hoitoon sekä edellytyksiin, joita yleisesti havaitaan näiden infektioiden tapausten hoidossa. Tämän käsikirjan tehtäviin ei sisälly toimitettujen tietojen rekisteröintiä ja näytteiden hankkimista rikostutkinnasta, potentiaalisen raskauden tapausten hallintaa sekä henkistä ja fyysistä traumaa. Sukupuolisesti aktiivisilla aikuisilla, joilla on olemassa oleva infektio, STP-tartuntojen havaitseminen raiskauksen jälkeen on yleensä tärkeämpi psykologisen ja lääketieteellisen hoidon tarjoamiseksi potilaille kuin oikeudellisiin tarkoituksiin.

Trichomoniasis, klamydia, gonorrhea ja bakteereja vaginosis on useimmiten diagnosoitu naisilla rapsin jälkeen. Koska näiden infektioiden esiintyvyys on suuri seksuaalisesti aktiivisten naisten keskuudessa, niiden tunnistaminen rapsin jälkeen ei aina tarkoita, että ne ovat raiskauksen tulosta. Klamydia ja gonokokki-infektiot vaativat erityistä huomiota, koska ne voivat aiheuttaa kasvavan infektion. Lisäksi viruksen hepatiitti B -infektio on mahdollinen, mikä voidaan estää rapsin jälkeen.

trusted-source[9], [10]

Sukupuolisesti tarttuvien infektioiden tutkiminen

trusted-source[11], [12]

Ensisijainen tutkimus

Ensisijaisen tutkimuksen tulisi sisältää seuraavat menettelyt:

 • Nizzan gonorrhoeae- ja C. Trachomatis -näytteitä koskevat kulttuuritutkimukset, jotka on koottu kaikista tunkeutumispaikoista tai mahdollisista tunkeutumispaikoista.
 • Jos viljelykokeita klamydian havaitsemiseksi ei ole saatavilla, ei-kulttuuriset testit ovat tarpeen, erityisesti DNA-monistustestit, jotka toimivat hyväksyttävänä korvikkeena. DNA-monistustesteillä on etuja niiden korkean herkkyyden vuoksi. Jos käytetään ei-kulttuurillisia testejä, positiivinen testitulos on vahvistettava toisella testillä, joka perustuu toiseen diagnostiseen periaatteeseen. IFA: ta ja UIF: ää ei suositella, t. Näitä testejä käytettäessä saadaan usein vääriä negatiivisia ja joskus vääriä positiivisia tuloksia.
 • Kosmean valmistuksen ja viljelmätestin valmistaminen T. Vaginalis -valmisteessa. Jos on emätinpurkausta tai epämiellyttävää hajua, kosteaa valmistetta on myös tutkittava BV: n merkkien tai hiivojen kaltaisten sienten aiheuttaman infektion vuoksi.
 • Välitön seerumitesti HIV: lle, HSV: lle ja kuppille (ks. Prevention, HIV-riski ja seurantatutkimus 12 viikon kuluttua raiskauksesta).

Seurantatutkimus

Vaikka raiskauksen kohteeksi joutuneelle henkilölle on usein hyvin vaikea valittaa valituksen ensimmäisellä viikolla raiskauksen jälkeen, tällainen tutkimus on välttämätön (a) tunnistamaan STD-infektio raiskauksen aikana tai sen jälkeen; b) hepatiitti B: n immunisoimiseksi, jos se on ilmoitettu; ja c) muiden sukupuolitautien täydellinen neuvonta ja hoito. Näistä syistä on suositeltavaa tutkia ja seurata raiskauksen uhreja.

trusted-source[13], [14], [15]

Seurantatutkimus raiskauksen jälkeen

On tarpeen toistaa seksuaalisesti tarttuvia infektioita koskeva tutkimus kahden viikon kuluttua raiskauksesta. Koska rapsin loukkuun elin taudinaiheuttajia, eivät voi tuottaa riittäviä määriä tuottamaan myönteisiä tuloksia laboratoriotutkimusten alustavassa tutkimuksessa, sitten kun 2viikko olisi toistettava kulttuurin tutkimus, tutkimus märkä valmiste ja muita testejä, jos vain ei ollut ehkäisevää hoitoa.

Tumalten ja HIV-infektion serologiset testit tulisi suorittaa 6,12 ja 24 viikkoa rapsin jälkeen, jos alkutestit olivat negatiivisia.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Ennaltaehkäisy

Monet asiantuntijat suosittelevat rutiininomaisesti ennaltaehkäisevää hoitoa raiskauksen jälkeen. Useimmilla potilailla olisi todennäköisesti hyötyä tästä, koska raiskatun potilaan jatkuva seuranta saattaa olla vaikeaa ja hoito tai ennaltaehkäisy voi vakuuttaa potilasta mahdollisesta infektiosta. Seuraavat ehkäisevät toimenpiteet kohdistuvat tavallisimpiin mikro-organismeihin:

 • Rypsi, joka on tehty rapsin jälkeen (ilman GVIG: n käyttöä), olisi suojattava HBV: tä vastaan. Rokotukset hepatiitti B: tä vastaan olisi suoritettava rapsin uhreille ensimmäisen tarkastelun aikana. Rokotteen myöhempiä annoksia tulisi antaa 1-2 ja 4-6 kuukauden kuluttua ensimmäisestä annoksesta.
 • Antimikrobinen hoito: empiirinen järjestelmä klamydia, gonorrea, trichomoniasis ja BV.

Suositellut järjestelmät

Ceftriaxone 125 mg IM kerran

Plus metronidatsoli 2 g oraalisesti kerran

Plus azitromysiini 1 g oraalisesti kerta-annoksena

Tai doksisykliiniä 100 mg 2 kertaa päivässä 7 päivän ajan.

HUOMAUTUS: Potilaille, jotka tarvitsevat vaihtoehtoisia hoitoja, katso tämän käsikirjan asiaankuuluvat kohdat tiettyjen tartuntatautien osalta.

Näiden järjestelmien tehokkuutta gonorrean ehkäisemiseksi, klamysiosisoiton bakteeriservinoosin jälkeen ei ole tutkittu. Lääkäri voi neuvoa potilasta mahdollisista hyödyistä sekä mahdollisista myrkyllisyydestä suositelluilla lääkkeillä, koska ruoansulatuskanavan sivuvaikutukset ovat mahdollisia.

Muita potilaan hoitoon liittyviä havaintoja

Aloitustutkimuksessa ja jos se esitetään, seurannan aikana potilaita on kuultava seuraavista aiheista:

 • STD - oireiden oireet ja tarve välitöntä tutkimusta varten, kun ne havaitaan, ja
 • Seksuaalisten yhteyksien kieltäminen ennen ennaltaehkäisevän hoidon kulkua.

HIV-tartunnan hankkimisen riski

Huolimatta HIV-vasta-aineiden serokonversiosta henkilöissä, joille tunnettiin vain yksi riskitekijä - raiskaus, useimmissa tapauksissa riski HIV: n hankkimisesta rapsin aikana on vähäistä. HIV-tartunnan saaneista HIV-infektoituneista henkilöistä, joilla on yksi seksuaalinen yhteys, on keskimäärin riippuvainen monista tekijöistä. Näihin tekijöihin voi kuulua seksuaalisen kontaktin tyyppi (suullinen, emättimen, anaali); suun, emättimen tai peräaukon trauman esiintyminen tai puuttuminen, ejakulaation paikka ja virusten määrä ejakulaatissa.

HIV-tsidovudiinin (HFA) ennaltaehkäisy infektion jälkeen auttaa vähentämään HIV-infektion riskiä, kuten terveydenhuollon työntekijöillä on pienet tutkimukset, joilla on ollut transdermaalinen kosketus HIV-infektoituneiden potilaiden veressä. Suuri mahdollinen tutkimuksia raskaana oleville naisille, käsiteltiin ZDV, suora suojaava vaikutus ZDV sikiön ja / tai vauvan suhteen väheni 2/3 kertaa taajuus perinataalisen HIV: n tarttumisen, riippumatta siitä, onko terapeuttisen vaikutuksen lääkkeen on viruksesta sato (se määrä) äidin veressä. Ei ole vielä tiedossa, voidaanko näitä löydöksiä käyttää muihin HIV-tartuntoihin, mukaan lukien raiskaus.

Useissa raiskauksissa on mahdotonta määrittää sellaisen henkilön HIV-asemaa, joka on tehnyt raiskauksen ajoissa. Päätös järjestää koettimet voivat riippua luonteesta raiskaus, käytettävissä olevien tietojen laajuudesta hiv käyttäytymisessä tekijän (suonensisäisten huumeiden käyttö tai halki, riskialtista seksuaalista käyttäytymistä) ja paikallinen HIV / AIDS epidemiologia tietoja.

Jos tiedetään, että henkilö on tehnyt rapsi, HIV-tartunnan, oletetaan, että tällainen rapsi on huomattava riski HIV-tartuntojen (esim., Emättimen tai peräsuolessa ilman kondomia), ja jos potilas pyydetään apua 24-36 tuntia sen jälkeen, kun rapsi , sille olisi tarjottava antiretroviraalista profylaksia sekä tietoa tilanteesta, jota käytetään antiretroviraalisten lääkkeiden tuntemattomassa tehossa ja tunnettu toksisuus. Muissa tapauksissa lääkärin tulee keskustella potilaan kanssa tämän tilanteen ominaisuuksista ja kehittää yksilöllinen ratkaisu. Kaikissa tapauksissa keskustelun tulisi sisältää tietoja:

 • noin usein lääkkeiden tarve,
 • valvontatutkimukset,
 • mahdollisten komplikaatioiden tarkka seuranta ja
 • että hoito aloitetaan välittömästi.

Ehkäisevä hoito on valmistettava limakalvojen tuotantoa koskevien ohjeiden mukaisesti.

Lasten seksuaalinen häirintä ja raiskaus

Tässä oppaassa esitetyt suositukset rajoittuvat STD-lääkkeiden tunnistamiseen ja hoitoon. Psykologisen avun kysymykset ja raiskauksen tai lasten väärinkäytön oikeudelliset näkökohdat ovat erittäin tärkeitä, mutta eivät ole tämän oppaan tarkoitus.

STD: n aiheuttavien tekijöiden tunnistaminen lapsilla vastasyntyneiden ajanjakson jälkeen osoittaa seksuaalista hyväksikäyttöä. On kuitenkin olemassa poikkeuksia; esimerkiksi peräsuolen tai sukupuolielinten klamydia-infektio pikkulapsissa saattaa johtua C. Trachomatisin perinataalisesta infektiosta, joka voi säilyä lapsen kehossa noin 3 vuoden ajan. Lisäksi on havaittu sukupuolielinten syyliä, bakteerien vaginoosia ja sukupuolielinten mykoplasmaa sekä raiskatuissa että raiskaamattomissa lapsissa. Lapsipotilailla voi esiintyä useita virtsatietauti-infektion tapoja. Yleisin on kotihoidon yhteys krooniseen B-hepatiittiin. Seksuaalisen väkivallan mahdollisuus on otettava huomioon, mikäli ilmeistä infektioiden riskitekijää ei tunnisteta. Jos ainoa todiste raiskauksesta on mikro-organismien eristäminen tai vasta-aineiden esiintyminen STD-taudin aiheuttajille, tutkimusten tulokset vaativat vahvistamista ja huolellista tulkintaa. Sen selvittämiseksi, onko seksuaalisen pakottamisen kohteeksi joutuneita lapsia, joilla on seksuaalisesti välitön tartunta, on tarpeen tutkia lapsen yhteinen tutkimus lääkärin kanssa, jolla on kokemusta raiskauksen kohteena olevien lasten tutkimisesta.

Sukupuolisesti tarttuvien infektioiden tutkiminen

Rapeista tai seksuaalisesta häirinnästä kärsivien lasten tutkiminen olisi suoritettava siten, että lapsiin kohdistuvat traumaattorit minimoidaan. Päätös lapsen tutkimisesta sukupuolitaudeista tehdään kussakin tapauksessa erikseen. STD-patogeenien aiheuttamaan tartuntavaurioon ja pakollisiin indikaatioihin, joihin liittyy testaus, on seuraavat seikat:

 • On tunnettua, että väitetty henkilö, joka syyllistyy raiskaukseen, on STD tai jolla on suuri riski sairastua sukupuolitauteihin (monet kumppanit,
 • Lapsella on oireita tai merkkejä sukupuolitaudeista
 • Suuri määrä STD: ää yhteisössä.

Muita asiantuntijoiden suosittelemia indikaattoreita ovat: a) sukupuolielinten tai suun kautta tapahtuvan tunkeutumisen tai siemensyöksyn oireet, b) STD: iden esiintyminen kärsivän lapsen tai muiden lasten tai aikuisten kotona. Jos lapsella on oireita, oireita tai todisteita sukupuoliteitse tarttuvasta infektiosta, häntä on tutkittava muille tavanomaisille sukupuolitaudeille. Tarvittavien näytteiden hankkiminen edellyttää, että lääketieteellisellä työntekijällä on tiettyjä taitoja ja että hänet on suoritettava siten, että lapsi ei aiheuta psykologista ja fyysistä traumaa. Joidenkin lapsille tarkoitettujen sukupuolitautien kliiniset oireet poikkeavat aikuisten sukupuolitaudeista. Tutkimuksen ja näytteiden keräyksen tulee suorittaa lääkärin ammattilainen, jolla on erityiskoulutus ja kokemus samanlaisten tutkimusten suorittamisesta raiskatuilla lapsilla.

Tutkimuksen päätavoite on saada näyttöä infektion läsnäolosta lapselle, johon hän olisi voinut saada seksuaalisen lähetyksen. Vääriä positiivisten tulosten saavuttamisen oikeudellisista ja psyykkisistä seurauksista johtuen on kuitenkin tarpeen käyttää erittäin spesifisiä testejä. Tällaisissa tilanteissa on perusteltua käyttää kalliimpia ja aikaa vieviä testejä.

Tutkimusohjelma riippuu raiskauksen tai seksuaalisen häirinnän historiasta. Jos tämä tapahtuu äskettäin, infektioaineiden pitoisuus saattaa olla riittämätön positiivisten tulosten saamiseksi. Seuraavassa vierailussa 2 viikkoa on tarpeen tutkia lapsi uudelleen ja saada lisää näytteitä. Toinen vierailu, jonka aikana otetaan seeruminäytteet, tarvitaan noin 12 viikon kuluttua; tällä kertaa riittää vasta-aineiden muodostumiseen. Yksi tutkimus voidaan rajoittaa, jos lapsi on joutunut väkivallan kohteeksi pitkään tai väkivaltaa epäilevä viimeinen episodi ilmeni jonkin verran ennen lääkärintarkastusta.

Seuraavat suositukset ovat yleisiä suosituksia. Potilaan jatkuva kosketus ja aika määritetään yksilöllisesti ottaen huomioon psykologiset ja sosiaaliset olosuhteet. Seurantaa voidaan harjoittaa ammattimaisemmin, jos oikeus- ja lastensuojelupalvelujen edustajat osallistuvat siihen.

trusted-source[20], [21]

Alustava tutkimus ja tentti 2 viikon kuluttua

Alkutarkastus ja tarvittaessa tutkimus kahden viikon kuluttua suoritetaan seuraavasti:

Tarkastus-, perianaali- ja suunhoitoalueet sukupuolielinten syyliä ja haavaisia vaurioita. 

Kulttuuritutkimus naarasta ja peräaukosta (pojista ja tytöistä) saaduista N. Gonorrhoeae -näytteistä, tyttöjen vaginan poissaolosta, poikien virtsasta. Ei ole suositeltavaa saada näytteitä kohdunkaulasta tytöillä esi-ikäisillä ikäryhmillä. Poikissa virtsaputken eritteiden läsnä ollessa näytteenäytteitä voidaan käyttää näytteitä, joissa on intrauretraalinen tamponi. N. Gonorrhoeae -bakteerin eristämiseksi on käytettävä vain vakiotuotantoa. Kaikki saadut N. Gonorrhoeae -isolaatit olisi tunnistettava vähintään kahdella eri periaatteeseen perustuvalla menetelmällä (esimerkiksi biokemiallisella, serologisella tai patogeenin havaitsemisella). Eristetyt tulee säilyttää, koska lisä- tai toistuvia testejä voidaan vaatia. 

Kulttuuritutkimus C. Trachomatis -näytteistä, jotka on saatu anushuoneesta (pojista ja tytöistä) ja tyttöjen emätinpurkauksesta. On vähän tietoa siitä, että klamydian eristämisen todennäköisyys virtsaputkesta pre-puberteista poikia on liian alhainen, joten virtsaputken näyte pitäisi saada, jos on eritys. Naudanäytteiden ottamista C. Trachomatiksesta ei suositella pojille eikä tytöille, koska klamydiaa esiintyy harvoin tällä alueella. Perinatuaikana sairastuneiden tartuntojen todennäköisyys pysyy todennäköisenä, ja joissakin laboratorioissa käytettävät viljelyjärjestelmät eivät salli C. Trachomatis -bakteerin erottamista C. Pneumoniaesta. 

C. Trachomatisin eristämiseksi on välttämätöntä käyttää vain vakiintuneita viljelymenetelmiä. Kaikki saadut C. Trachomatis -isolaatit on vahvistettava inkluusiokohtien mikroskooppisella tunnistamisella käyttämällä C. Trachomatis -bakteerin monoklonaalisia vasta-aineita. Eristetyt on säilytettävä. Klamydian ei-kulttuuriset testit eivät ole riittävän tarkkoja, jotta niitä voitaisiin käyttää diagnoosissa mahdollisissa raiskauksissa tai lasten väärinkäytöksissä. Ei ole riittävästi tietoa DNA-monistustestien mahdollisuuksien arvioimiseksi lapsille, jotka ovat saattaneet raiskata, mutta nämä testit voivat olla vaihtoehto tilanteissa, joissa klamydian viljelydiagnoosia ei ole mahdollista suorittaa.

Kulttuurin tutkimus ja tutkimus märkävalmisteesta, joka saatiin emätin-tamponilla T. Vaginalis -bakteerilla. Tärkeimpien solujen läsnäolo märkävalmisteessa vahvistaa bakteerimaginoosin esiintymisen lapsilla, joilla on emätinpurkautuminen. Avainsolujen tai muiden bakteerivaginoitavien merkkien kliininen merkitys ilman eritteitä ei myöskään ole selvä. 

Tuloksena saadut seeruminäytteet on tutkittava välittömästi ja säilytettävä myöhempää vertailevaa analyysiä varten, mikä voi olla tarpeen jos seuraavien serologisten testien tulokset ovat positiivisia. Jos se on yli 8 viikkoa, seerumin olisi heti testata vasta-aineiden esiintymisen tekijöille sukupuolitautien (T. Pallidum, HIV, HbsAg) edellisen jakson seksuaalisesta hyväksikäytöstä peruskatsastuksesta. Serologiset tutkimukset olisi suoritettava ottaen huomioon kunkin yksittäisen tapauksen tilanne (ks. Selvitys 12 viikon kuluttua raiskauksesta). On raportoitu HI-viruksen vasta-aineiden havaitsemisesta lapsilla, joiden seksuaalinen hyväksikäyttö oli ainoa tartunnan riskitekijä. HIV-tartunnoissa esiintyvät serologiset reaktiot raiskatuissa lapsissa olisi suoritettava riippuen väkivallan uhriksi joutuneiden henkilöiden tartunnan todennäköisyydestä. Ei ole tietoa raiskauksen jälkeen lapsilla esiintyvän ehkäisyn tehokkuudesta tai turvallisuudesta. Hepatiitti B: n immunisointia tulisi suositella, jos histologiset tai serologiset löydökset viittaavat siihen, että sitä ei tehty ajoissa (ks. Hepatiitti B).

Tutkimus 12 viikon kuluttua raiskauksesta

Tutkinta noin 12 viikon kuluttua raiskauksen viimeisestä epäluuloisesta episodista suositellaan patogeenien vasta-aineiden havaitsemiseksi, koska tämä aika riittää niiden muodostumiseen. On suositeltavaa suorittaa serologiset testit T. Pallidum, HIV, HBsAg tunnistamiseksi.

Näiden infektioiden esiintyvyys vaihtelee huomattavasti eri yhteisöissä, ja tämän infektion riskin aste väärinkäyttäjässä riippuu tästä. Lisäksi HBsAg: n tuloksia on tulkittava varoen, koska hepatiitti B -virusta voidaan välittää sekä seksuaalisesti että ei-seksuaalisesti. Testi on valittava kunkin yksittäisen tapauksen mukaan.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26], [27]

Ehkäisevä hoito

Väitöstilanteiden riski lapsille raiskauksen seurauksena on vähäistä. Uskotaan, että useimmissa tapauksissa riski ei ole liian korkea, vaikka tämän säännöksen asiakirjatodisteet eivät ole riittäviä.

Emme suosittele suorittamalla laajan estolääkitykseen raiskattu lasten koska riski nouseva infektio tytöillä on pienempi kuin nuorilla ja aikuisilla naisilla ja säännöllinen seuranta on yleensä riittävä. Jotkut lapset tai heidän vanhempansa ja huoltajat voivat kuitenkin olla huolissaan enemmän sukupuolitaudeista, vaikka terveysalan työntekijän mielestä riski onkin vähäinen. Kun otetaan huomioon tämä seikka, joissakin lääketieteellisissä laitoksissa katsotaan mahdolliseksi suorittaa ennaltaehkäisevä hoito näissä tapauksissa tutkimustyön aineiston keräämisen jälkeen.

Ilmoitus

Kaikissa valtioissa, District of Columbia, Puerto Rico, Guam, Neitsytsaaret ja Samoa, on laki, jossa edellytetään, että kaikki raiskaus tapauksissa ilmoitetaan. Jokaisessa valtiossa rekisteröintivaatimukset voivat olla hieman erilaiset, mutta yleisesti ottaen, jos on olemassa riittävän voimakkaita raiskauksen epäilyjä, on ilmoitettava asianomaisille palveluille. Lääkärin on ylläpidettävä läheisiä yhteyksiä paikallisiin lastensuojeluviranomaisiin ja tiedettävä raiskaustapausten kirjaamista koskevat säännöt.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.