^

Implantit: synteettiset täyteaineet

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Vaikka suurin osa injektoiduista ja implantoitavista materiaaleista, joita käytetään pehmytkudosten tilavuuden lisäämiseen, ovat biologisesta alkuperästä, tähän tarkoitukseen on myös käytetty useita synteettisiä materiaaleja, joiden menestys vaihtelee.

Jotkut äskettäin kehitetyistä materiaaleista ovat lupaavia niiden pysyvyydelle ja vakaudelle.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Nestemäinen silikoni

Silikoni on dimetyylisiloksaanien polymeeri. Nestemäinen silikoni on kirkas, väritön ja suhteellisen inertti neste. Injektoitavana materiaalina ennen Yhdysvalloissa saapumista käytettiin ensin Aasiassa, Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Vuonna 1963 Dow Corning (USA) loi nestemäistä lääketieteellistä silikonia 360 ja myöhemmin - puhtaampaa silikonia, MDX 4-4011.

Silikonin antaminen on todennäköisesti kriittisin hetki onnistuneen hoidon kannalta. Se on tuotava ihoon ja rasvaan pienimmissä määrissä. Jokainen hiukkanen suljetaan kuitukapselissa seuraavien viikkojen aikana. Kudoksen lisääntyminen ja täyttäminen on seurausta fibroblastisesta reaktiosta eikä pelkästään silikonin läsnäolosta. Fibrotinen reaktio ja kapselin muodostuminen tapahtuvat muutamassa viikossa. Koska silikonin istuttaminen johtaa pysyvään lopputulokseen, on erittäin varottava, ja tässä yhteydessä suositellaan tarkoituksellisesti riittämättömiä korjauksia.

Silikoni-implanttien mukana jo kuvattu vakavia komplikaatioita, mukaan lukien tulehdus, kovettuma, värin, pistekorroosiota, offset ja silikoni granulooman muodostumista. On huomattava, että monet on kuvattu aiheutuu komplikaatioita silikoni-implanttien tuntematon puhtaus tai väärennetty silikonia sisältävät oliiviöljyä tai muita komponentteja, ei puhdistettu silikoni Dow Corning (MDX 4-4011). Nestemäinen silikoni on saanut luvan ohjaus- ja elintarvikkeiden laatu ja lääkkeiden oftalmiseen ja ortopediset sovelluksia 1994. Kuitenkin, injektoitavat silikoni ei ole vielä saanut hyväksynnän käyttää lisäämään kudosten ja on vaarallista, koska peruuttamaton prosessi.

Polymetyylimetakrylaatti (Artecoll)

Polymetyylimetakrylaatin (PMMA) mikropalloja (Artecoll, valmistaja Rofil Medical International, Alankomaat) käytetään Euroopassa injektoitavana täyteaineena. Mikropallot ovat kooltaan 20-40 μm, riittävän suuria, ettei niillä ole fagosytoosia, vaan tarpeeksi pieniä, jotta niitä voidaan käyttää intradermaalisesti. PMMAa toimitetaan 3,5% kollageeniliuoksessa, joka sisältää 0,3% lidokaiinia. Mikropalloja on sileä pinta ja ensimmäiset kaksi päivää peitetään monosyyttikerroksella kahden kuukauden kuluttua - fibroblastien kerroksella ja 7 kuukauden jälkeen - kuitukapselilla. Artecollin käyttöohjeet ovat luonnolliset ryppyjä ja ryppyjä kasvoihin. Yleensä 1 ml lääkeainetta on riittävä korjaamaan taitokset ylisuojan alueella, nasolabiaaliset taitokset, suun nurkkien kaatuminen ja huulien lisääminen. Artecoll ei sovi korvien korjaamiseksi, koska ne ovat liian pinnallisia.

Useita reaktioita Artecoll-injektionesteisiin ovat turvotus, erythema, lievä kipu ja kutina, jotka kestävät useita päiviä. Muut vakavat komplikaatiot ovat harvinaisia. Kuitenkin vaikutuksen peruuttamattomuudesta johtuen potilaat, jotka ovat siirtyneet, tulehduksellinen reaktio tai infektio, eivät voi tarjota vaihtoehtoista hoitoa kuin laaja kudossiirto. Kosmetiikassa tämä tekee materiaalista vähemmän houkuttelevaa ja jopa vaarallista. Soveltamisen kokemus on rajallinen ja pitkän aikavälin tulokset ovat tuntemattomia. Artecollia ei ole hyväksytty Food and Drug Administrationin käytettäväksi.

Bioplastique

Bioplastique (valmistaja Uroplasty, Alankomaat) - valkoinen, voimakkaasti kuvioitu kaksivaiheinen polymeeri kiinteän faasin kanssa, joka käsittää kuvioitu mikropartikkeleita vulkanoitua silikonikumia, ja nestefaasi, joka sisältää biologisesti yhteensopivan hydrogeelin plasdonovy. Se on inertti ruiskeena materiaali rajoitukset pistämällä silikoni. Koska mikropartikkelien halkaisija on 100-400 mikronia, ne eivät jää makrofagien, fagosytoosin on rajallinen, koska hiukkaset, joiden koko on alle 60 mikronia. Koska suuri Bioplastique hiukkaskoko ei voida merkitty pintakudoksille, mutta se sopii ihon alle sijoittelun. Lääke voidaan käyttää korjaamista varten ylösalaisin arvet, kuopalla posket, muodonmuutokset nenän, ihon alle ääriviivat vikoja ja huuli augmentation. Bioplastique liian laaja korjaamista varten poimuja, ryppyjä ja pinta silmää. Koska fibroblastien ja kollageenin kerrostumista reaktiota jatkettiin useita viikkoja, jolloin saatiin vielä määrän kasvu ja eliniän tulokset, on suositeltavaa tunnetusti riittämätön korjaamista arpi vikoja. Overcorrection voi heikentää silmukka.

Useat tutkimukset ovat paljastaneet Giant Cell Reaktion Bioplastiquea vieraaksi ruumiiksi. Histologinen analyysi osoitti akuuttia kohtalaisesti voimakasta inflammatorista reaktiota, joka muuttuu krooniseksi tulehdukseksi, kun geelikantaja liukenee. Hydrogeeli korvataan fibriinillä ja sitten fibroblasteilla. 7 päivän kuluttua makrofagit yhdistyvät jättiläisiksi soluiksi, koska ne eivät voi phagocyte näitä hiukkasia. Jättisolut pysyvät vakaina hiukkasten pinnalla.

Komplikaatioita syntyy, jos materiaalia ruiskutetaan pintaan ihoon tai liiallista materiaalia ruiskutetaan muodostamaan tiheä palpoituva massa. Tällaisissa tapauksissa implantti ja ympäröivä kudos voidaan poistaa mikroliimalla tai kirurgisella leikkauksella. Tarkastukset muutosten peruuttamattomuudesta ja mahdollisuudesta kehittää krooninen tulehdusreaktio rajoittavat tämän lääkkeen leviämistä. Se ei ole saatavilla Yhdysvalloissa, eikä sen käyttö ole Elintarvike- ja lääkeviraston hyväksymä.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

PTTPE (huokoinen polytetrafluorieteeni)

Huokoista polytetrafluorieteeniä (UltraSoft, valmistaja Tissue Technologies Inc., USA, Gore-Tex, valmistaja WL Gore, USA) on erittäin bioyhteensopiva, inertti alloplasts hiili-pohjainen, jota käytetään yli 20 vuosi valmistukseen turvallinen ja tehokas verisuoniproteesien. Alun käytettäväksi verisuonten materiaali 70 viime vuosisadan, soveltamisala laajeni ePTFE tyrä muovi ja korjaavassa ja kosmeettinen kirurgia. Etuja tämän proteesin materiaali on vakiintunut ja dokumentoitu. Moniaksiaalisia ePTFE on mikrorakenne, joka koostuu kyhmyjä toisiinsa hienoainefibrillien ja on tehty eri "huokoskoko". Koska se on helppo työskennellä, se aiheuttaa mahdollisimman vähän kudoksen reaktio ja ei-trombogeenisiä. Istutuksen jälkeen, materiaali säilyttää lujuus, paksuus, koko ja joustavuus. Sen mikrosäikeinen rakenne sallii hieman tunkeutumista solujen ja sidekudoksen sisäänkasvua. Vertailevia tutkimuksia eri muotojen pPTFE osoitti paremmuuden putkimainen muoto (Soft-muoto) suhteen vakauden ja kudoksen sisäänkasvua. Pitkittäinen kudoksen kasvua ja implantin lumenia paremmin korjata sen ja minimoida muuttoliike. Samalla suhteellisen pieni muuttoliike fibroblastien implantin seinä on helppo poistaa öljyä.

SoftForm on saatavana pakkauksessa, joka sisältää implantaation materiaalin ja ulkoisen kanyylin sisään asetetun leikkauskaran. Implantit ovat 5, 7 ja 9 cm pitkä ja halkaisijaltaan 2,4, 3,2 ja 4 mm. Niitä käytetään korjaamaan nasolabiaalisia taitteita ja perioral alueita, kasvojen arpeja, pehmytkudosvirheitä ja lisäämään huulet. Menettely suoritetaan lääkärin vastaanotolla paikallispuudutuksessa pehmytkudoksen puutteen, rypytyksen tai rypytyksen varovaisen merkitsemisen jälkeen potilaan pystyasennossa. Halutun korjauksen saavuttamiseksi on välttämätöntä tunnistaa tarkasti ihonalaisen kudoksen trokolentolaite vian alle.

Käytettäessä Softformia on kaksi pitkäkestoista komplikaatiota, joita ei voida hyväksyä. Huomataan, että muutaman viikon kuluttua implantoinnista materiaali tulee tiheämmäksi (näkyvämpi). Oletetaan, että tämä johtuu materiaalin seinämien upottamisesta - esimerkiksi putken seinämiin. Lisäksi monet potilaat havaitsivat sen lyhentymisen pituussuunnassa etenkin huulilla. Tämä on seurausta "harmonikasta" vaikutuksesta putkien paksuissa seinissä. Ultrasoft implantaatiossa huulille tehdään ohuemmilla seinillä (pehmeämpi ennen implantaatiota ja sen jälkeen) ja pidempään. Aikaisemmat tulokset osoittavat, että tämän implantin ominaisuudet parantuvat merkittävästi verrattuna Softformiin.

Korvaavan nasolabiaalisen taitteen piilossa tehdään pieniä lävistyksiä, suunnilleen oraalisen tarttuvuuden tasolle ja nenän siiven betonissa. Ihonalaisen kudoksen tunnelointi tehdään trokarin loppuessa. Liiallinen vastustuskyky sen edistykselle tarkoittaa väärää syvyyttä, kun taas troikari on poistettava ja siirrettävä pääsääntöisesti hieman syvemmälle. Kun implantti tulee näkyviin sekä syöttö- että lähdön lävistyksissä, kanyyli ja trokalu uutetaan. Implantin yli olevaa ihoa hierotaan materiaalin tasaiseen asentoon ja sen ylimäärä on katkaistu. Implantaatin molemmat lumenia jätetään avoimiksi (sidekudoksen naarmuuntumisen vuoksi), ne uppoavat haavaan ja viillot tarttuvat ei-absorboitavilla monofilamenttilankailla. Useita päiviä paikallisesti ja suun kautta annettu antibiootteja. Useimmissa tapauksissa syöttö- ja lähdön lävistys tulee näkymättömäksi lyhyen paranemisjakson jälkeen, mutta jos lävistys ei ole kunnolla kiinni, se saattaa vaatia hieman hiomista.

Kun huulet suurennetaan, käytetään samoja periaatteita kuin nenän tukipyörän korjauksissa. Ylemmässä huulessa saadaan parempia tuloksia lisäämällä punaista reunaa implantin kahden segmentin kanssa säilyttämällä cupid-sipulit. Implantti välittömästi ylemmän huulen punaisen reunan reunaan. Kolmannen implantin asennus kolmen kuukauden kuluttua punaisen reunuksen alkukorjauksesta voi antaa "haurasvaikutuksen", mikä lisää suurennusta. Tällainen "kolmiomittainen" tekniikka lisää huulipunan pystykorkeutta. Alempi huuli suurenee yleensä yhdellä pitkällä (9 cm) implantilla koko huulille, joka sijaitsee punaisen reunan reunan alapuolella. Tukehtumiseen liittyvät komplikaatiot ovat harvinaisia, ja niissä esiintyy useimmissa tapauksissa tekniikan puutteita. Odotetaan lyhytaikaista turvotusta ja punoitusta implantointikohdan yläpuolella. Ultrasoft on hyväksytty käytettäväksi elintarvikkeiden ja huumeiden valvonnassa ja laadussa, ja se on saatavana Yhdysvalloissa.

Botuliniçeskiy ekzotoksin

Botuliinin eksotoksiinin käyttö kosmeettisessa leikkauksessa on äskettäin yleistynyt. Sen käyttöönottoa kosmetologia perustuu siihen, että taitokset pinnalla vähensi saaneilla potilailla botulinum eksotoksiini A (BTX-A) idiopaattinen blefarospasmia. BTX-A: n vaikutus taitteisiin ja riveihin johtuu siitä, että monet niistä muodostuvat taustalla olevien lihasten vähentämisen seurauksena. Heikentävä tai halvaantuva vastaava lihas, BTX-A voi johtaa kasvojen tasoittamiseen.

Jotkut BTX-A: n ominaisuudet tekevät siitä houkuttelevan ihon taitojen korjaamiseksi vaihtoehtona leikkaukseen ja täyttötekniikoihin. BTX-A on turvallisempi, paikallisesti tehokkaampi ja sitä on helpompi käyttää. Lisäksi toksiini toimii selektiivisesti ja palautuvasti; joten se antaa suhteellisen vähän haittavaikutuksia.

Botulinum-neurotoksiinia (BTX) tuottaa anaerobinen bakteeri Clostridium botulinum. Se esiintyy seitsemässä serotyypissä, A: stä G: hen, josta voimakkain ihmisen lihasten halvauksen suhteen on BTX-A. Vaikka muita serotyyppejä (esimerkiksi BTX-B ja BTX-F) tutkitaan parhaillaan, vain BTX-A on kaupallisesti saatavilla.

BTX-A aiheuttaa lihasten halvaus vuoksi presynaptisena kiinnittäminen kolinergisiin hermopäätteitä, ja salpaamalla asetyylikoliinin vapautumista neuromuskulaarisessa synapsiraossa. BTX-A: n ainutlaatuinen toimintamekanismi tekee siitä erittäin spesifisen, mikä antaa pienelle määrälle toksiinia voimakkaaseen vaikutukseen. Tämä mahdollistaa pienistä annoksista kuratiivisen vaikutuksen, mikä tekee systeemisistä vaikutuksista epätodennäköistä.

Terapeuttisilla annoksilla, BTX-A aloittaa toimintansa sen jälkeen, kun 2 3 päivä antamisen jälkeen. Maksimi vaimennus lihaksia tapahtuu noin 1-2 viikkoa annon jälkeen, kun lihassyiden alkaa surkastumista. Tämä prosessi jatkuu, kunnes 4 viikko. Vaikka BTX-A johtaa peruuttamattomaan salpaus kolinergisten hermopäätteitä, normalisointi lihasten toimintaa esiintyy seurauksena päivämäärä ja paranemista resorptiota aktiivinen terminaali kasvua aksonien ja muodostetaan uusia neuromuskulaarisen synapsien. BTX-A vaikutus kestää 3-6 kuukautta, sitten hermo synapsi palaa entsyymin aktiivisuutta. Eli kesto lääkkeen vaikutusta. Kuitenkin histologisia muutoksia annon jälkeen BTX-A voidaan varastoida jopa 3 vuosi. Tästä huolimatta, lihassyiden normaalin toiminnan ja vahvuuden.

Tällä hetkellä on saatavana kolme BTX-valmistetta: Botox (valmistaja Allergan, USA), Dysport (valmistaja Ipsen, Iso-Britannia) ja Mysbloc BTX-B (valmistaja Elan Pharmaceutical, USA). Kliinisesti Botox on kolme tai neljä kertaa suurempi kuin Dysport vahvuus (hiiriyksikköinä) ja sen annos on valittava tämän mukaan. Botoxia on saatavana injektiopulloissa ja se on laimennettava steriilillä suolaliuoksella ennen intramuskulaarista injektiota. Jokainen injektiopullo sisältää 100 yksikköä toksinia tyyppi A C. Botulinum, 0,5 mg ihmisen albumiinia ja 0,9 mg natriumkloridia steriilissä, lyofilisoidussa muodossa ilman säilöntäainetta. 100 Botox-yksikköä on huomattavasti pienempi kuin laskettu keskimääräinen tappava annos (LD50) keskimääräiselle henkilölle, joka painaa 70 kg (2500-3000 yksikköä).

BTX-A: ta käytetään onnistuneesti nenän sillan, "variksen jalat", horisontaalisten viivojen, otsaan, kaulaan, leukojen ryppyihin ja hienoihin viivoihin. Sitä käytetään myös epäsymmetrisesti tai kasvojen halvaukseen, jotta voidaan vähentää terveen puolen ekspressiivisyyttä. BTX-A: ta annetaan lihakseen lihaksia pitkin. Toksiinin altistus voi vaihdella heikosta heikkenemisestä täydelliseen lihaskuntoon, joka riippuu pääosin annetusta annoksesta. Lääkärin on määritettävä pistoskohdat ja vaikutuksen vakavuus lamaannuksen jälkeen. On selvää, että on tutkittava tarkasti yksittäisiä eroja anatomian ja lihasten toiminnassa.

BTX-A-injektioita on äskettäin käytetty menestyksekkäästi minimihyökkäyksinä kulmakarvojen tilapäiseen nostoon. Tässä tapauksessa 8-10 Botox-yksikköä asetetaan silmän pyöreän lihaksen sivusuuntaisiin ja lateraalisiin kuituihin, kulmakarvojen sivusuuntaisen kolmannen tai puoleen. Tämä injektio heikentää pyöreän lihaksen sivusuuntaista osaa, jolloin silmällä ei ole vaikutusta kulmakarvojen nostamiseen, mikä johtaa hieman kulmakarvojen sivusuuntaiseen nousuun. Samanaikaisesti hanhen käpälän korjaus suoritetaan yleensä silmän sivusuunnassa.

Johdanto BTX-A antaa hyvin vähän komplikaatioita ja sen vaikutukset ovat palautuvia. Tunnetut komplikaatioita ovat ptoosi käyttöönoton jälkeen glabella alueella, seurauksena toksiinin kulkeutumista läpi kiertoradalta väliseinän nostajalihasta, ja väliaikainen notko alaluomessa korjaamisen jälkeen "varis jalat". Myös kulmakarvojen jättäminen pois etutukosten korjauksen jälkeen ilmoitetaan. Lisäksi BTX-A: lla on immunogeenisiä ominaisuuksia, vaikka mitään BTX-A: n käytön aiheuttamia vasta-ainetuotantoa ei ole havaittu terapeuttisissa annoksissa kosmeettisiin tarkoituksiin.

Uudempi BTX-tyypin B-tyypin botulinumtoksiini, kliinisissä tutkimuksissa, oli lupaavia tuloksia. Se toimii paljon nopeammin, pysyvästi vakaana liuoksessa (voidaan tallentaa) ja se hyväksyy elintarvike- ja huumeidentorjunta-toimisto neurologiseen käyttöön. Tämän lääkkeen vaikutuksen kesto ei ole vielä selvä.

Kasvohoidon taitosten vähäisen invasiivisen korjauksen ja pehmytkudosten lisääntymisen myötä on tapahtunut merkittäviä edistysaskeleita. Vaikka kaikkia kliinisiä tapauksia ei ole yksittäistä materiaalia tai menetelmää, lääkäreille annetaan laaja valikoima vaihtoehtoja. Samanaikaisesti nykyaikaisten menetelmien kehittymistä jatketaan uusien materiaalien kehittämistä. Innovaatio- ja implantaatiomenetelmät ovat osana kliinistä kasvojen nuorentavasta arsenaalista tervetulleita sekä lääketieteellinen yhteisö että väestö. Koska monet menetelmät on kehitetty hiljattain, odotettujen tulosten turvaamiseksi tarvitaan lisää kokemusten keruuta ja pitkän aikavälin tulosten analysointia.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.