^

Nykyaikaiset biologiset täyteaineet

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa ihmisen tai eläimen kudoksista peräisin olevia biologisia materiaaleja käytetään useammin kuin synteettisiä biomateriaaleja. Suosituimpia materiaaleja pehmytkudosten lisäämiseksi ovat auto-rasva ja naudan kollageeni. Laboratorion viljelymenetelmien kehittymisen myötä valintaa täydennettiin injektoinnilla ihmisen kollageenin ja viljeltyjen fibroblastien seoksen kanssa.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Ihmiskudoksesta peräisin olevat materiaalit

Auto-rasvan injektio

Rasva-autograftien käytön tulosten arvaamattomuus toteutui melko nopeasti, ja se liittyi lähinnä paikalliseen reseptiin siirrettyä rasvaa. Kaksi vuosikymmentä sen jälkeen, kun Neuber oli raportoinut onnistuneiden transplantaattien siirtämisestä, Bruning kuvaili ensin rasvanpoistomenetelmää. Hän laittaa pieniä paloja rasvaan ruiskuun ja käytti sitä korjaamaan epämuodostumia rhinoplastian jälkeen. Vuonna 1950 Peer huomautti, että vapaasti istutetun rasvan massa laskee keskimäärin 45% yhden vuoden kuluttua. Hän ehdotti, että teoria selviytymisen solun, olettamalla, että elävä rasvaa jälkeen ishemiziruetsya aita, jotkut rasvaa solut kuolevat ja kudoksen imeytyy ja korvataan kystisen rakenteisiin ja sidekudoksen. Muut tekijät ovat osoittaneet, että kirurgisesti kirjatut rasva-siirteet säilyttävät tilavuuden paremmin kuin imulla saadut. Liposuctionin käyttöönotolla, jota Illouz kuvasi viime vuosisadan 70-luvulla, suurta määrää rasvakudosta tuli implantoitavaksi.

Mikrolipoinemenetelmä koostuu näytteenotosta, varastoinnista ja rasvan uudelleenimplantaatiosta. Rasva otetaan aseptisissa olosuhteissa paikallispuudutuksessa käyttäen hypotonisen tunkeutumisen tekniikkaa, tylpitäviä mikrokanavia tai ruiskua steriilissä säiliössä. Pois- tettu rasva voidaan myös jäädyttää nestemäisessä työssä myöhempää käyttöä varten. Potentiaaliset luovuttaja-alueet voivat toimia lantion, pakaroiden ja vatsan sivupintoina. Seerumi ja veri erotetaan rasvasta, se pestään steriilillä suolaliuoksella. Siirrettävissä oleva rasva ruiskutetaan ihonalaiseen kudokseen laajalla perforoivalla neulalla. Injektoinnin jälkeen kudokset hierotaan hierottaen sisään syötettyä rasvaa tasaisesti. Mikrolipoinjektion indikaatiot ovat nasolabialisten ja bukkaalisti-labialisten taitojen korjaus, nenä-, huulet-, ja hemifaciaalisen atrofian särmät. Koska sisäänvedetyn rasvan resorptiota odotetaan, hyperkoreenssia suositellaan 30-50%: iin. Useammilla liikkuvilla alueilla resorptio nopeutuu, joten toistuvat injektiot voivat olla välttämättömiä kestävän tuloksen saavuttamiseksi.

Sen lisäksi, että komplikaatioita luovuttajapuoleen mahdolliset komplikaatiot mikrolipoinektsii helposti turvotusta ja mustelmia johdannossa, joka yleensä ratkaistaan 72 tunnin kuluessa. On yksi raportti kehityksestä yksipuolisen sokeuden autozhira jälkeen injektiona glabella. Rasva-siirteiden resorptiota varten tarvitaan toistuvia injektioita, ja siirteen korvaaminen kuitukudoksella on tämän tekniikan pääasiallinen ongelma.

Dermiksen liposyyttikorjaus

Vuonna 1989 Fournier kehitti automaattisen injektion muutoksen. On spekuloitu, että, jos revennyt adiposyyttien ja triglyseridipitoisuus on poistettu, jäljellä olevat soluseinän ja solujen välinen fibroottisten septumit voidaan käyttää täyteaineena korjaamiseksi side- ihomuutoksia. Hän kutsui tätä kudosta autologiseksi kollageeniksi uskoen, että se on runsaasti näistä kuiduista.

Coleman ja hänen kollegansa kertovat erinomaisista kliinisistä tuloksista hyvillä siedettävyydellä. Tämän materiaalin kestävyys niiden tietojen mukaan on verrattavissa Zyplastin (naudan kollageenista peräisin oleva) tai Fibrel (sikojen kollageeni), erityisesti jos täyttömenettely toistetaan 2-4 viikon kuluttua. Varhainen biopsiat eivät paljastaneet koskemattomia adiposyyttejä, mutta merkittävää tulehduksellista infiltraatiota. Seuraavat biopsiat osoittivat dermiksen laajentumista ja tulehdussolujen korvaamista solufuroosin avulla. Mielenkiintoista, että biopsiat osoittivat hyvin vähäisen kollageenipitoisuuden eniten siirrettyä materiaalia. Sen sijaan injektio aiheuttaa isäntäorganismille kollageenikerrostumista.

Vaikka tämä menetelmä on teknisesti vaikeampi ja vaatii enemmän aikaa kuin Zyplastin tai Fibrelin käytön, se näyttää olevan turvallinen ja antaa hyväksyttäviä kliinisiä tuloksia. Se voi olla hyödyllistä periuraalisen atrofian ja ihorehujen korjaamiseksi. Sitä voidaan myös yhdistää muihin tekniikoihin, kuten mikroliuokseen, laserin altistukseen tai botuliinin eksotoksiini A: n (botox) antamiseen. Menettely vaatii usein toistoa. Luovuttajan materiaalin ylittämisen vuoksi se voi kuitenkin olla kustannustehokas erityisesti suurien vikojen vuoksi.

Rasva otetaan samalla tavoin kuin mikroliuosta varten. Hänelle annetaan muutamia minuutteja laskeutumaan ruiskuun, jotta rasva voidaan erottaa aspiriinin nestemäisestä osasta. Sitten syntynyt rasva valitaan pieniksi ruiskeiksi, jolloin 1 cm3 steriiliä tislattua vettä lisätään kuhunkin 2 cm3: n rasvaan ja jäähdytetään sitten nestetyppiin. Sen jälkeen ruiskut sulatetaan nopeasti lämpimässä vedessä. Tämän seurauksena supernatantti erotetaan rasva-ainejäämistä, jotka poistetaan. Jäljelle jäävät triglyseridit erotetaan injektoitavasta materiaalista sentrifugoimalla ruiskut 1 minuutiksi 1000 rpm: llä. Käsitelty kudos voidaan injektoida intradermaalisesti 23 G tai 25 G neulan kautta.

Laiosyyttikorjauksen materiaalin pitkäikäisyys on samanlainen kuin Zyplast-kollageenin. Odotetun resorpoitumisen vuoksi on välttämätöntä turvautua johonkin hyperkoreettiin tai toistuviin injektioihin. Tämän toimenpiteen haittavaikutukset ja komplikaatiot ovat samat kuin mikrolipoinjektion yhteydessä.

Autoderm-siirto

Dermaaliirteiden ottaminen edellyttää pienten, monoliittisten autodermikappaleiden hajottamista, poistoa ja uudelleenimplantaatiota keinoksi lisätä pehmytkudosten tilavuutta. Alun perin käytetään silmälääketieteeseen ja äänien palauttamiseen, ihonsiirtoaineita käytetään käsittelemättömien arpien, ihon taittojen ja ryppyjen hoitoon sekä pehmytkudosten syviin, laajaan vikoihin. Kun hoidetaan hienoja ryppyjä tai pieniä post-akne arvet, ne eivät ole yhtä tehokkaita. Suuret postagrevyye-arvet, halkaisijaltaan vähintään 4-5 cm, tätä vaikutusta käsitellään paremmin.

On osoitettu, että arpi alhaisempia kuin ainoa vaikutus parantaa ulkonäköä nämä viat, erottamalla lukitus kuitusäikeet ihon muodostaa uuden kollageenin ja sidekudoksen ja siten nostaa vika-alueen. Kuitenkin tällaisen vaikutuksen jälkeen, arvet, suuressa määrin tapauksia, lopulta kiinnittyvät uudelleen taustalla olevaan kuitukudokseen. Inhimillisten siirteiden ottaminen teoreettisesti viillon jälkeen voi estää uudelleen kiinnittymisen kuitukudokseen ja antaa pidempiaikaisia tuloksia. Ensinnäkin dermiksen keskiosaan leikataan NoKor-kaliiperi 18 G neula (valmistaja Beckton-Dickinson, USA). Kuituosien hajotuksessa havaitaan viskoosista resistenssiä. Dermatransplantaatiot otetaan käyttöön 2-6 viikon kuluttua alkuleikkauksesta.

Hyvä luovuttajapaikka voi toimia kulissien takana. Tämän alueen etuja ovat se, että sillä on suhteellisen vähän verenkiertoa, sisältää vain muutamia karvatupaleita ja muita ihon applikaatioita ja että arpi kudosten poiston jälkeen on piilotettu. Paikallispuudutuksessa iho on dermabrasio, jossa on karkea timanttilevy syvän dermis-tasolle. Dermabrasion tekniikka antaa nopeuden ja tarkkuuden syvyyteen; Kuorinta voidaan kuitenkin poistaa myös leikkaamalla tai leikkaamalla. Sitten dermis voidaan ottaa naarmuuntumisasteella leikkaavalla nauhalla ja välittömästi laittaa kylmään steriiliin fysiologiseen liuokseen. Luovutuspaikka suljetaan imukykyisellä ommelmateriaalilla. Dermaalinen siirto rasvakudoksella jaetaan sopiviin fragmentteihin. Pienempiä siirteitä, 4-6 mm, voidaan käyttää pienempiä posleugrevyh arvet, kun taas suuri liuskojen dermis voidaan nostaa suuria vikoja, sekä korjaus makea sillan yli ja nasolabial taittuu. Vastaanottaja-alueet leikataan 18 K: n NoKor-neulalla dermis-osan keskiosassa ja sitten siirto työnnetään ja sijoitetaan neulan reiän läpi. Suuremmissa vastaanottajapaikoissa, kuten suonikumpuissa tai huulissa, oksastetta voidaan venyttää alleviivan alueelle sen yhdestä päästä kiinnitetystä langasta. Sitten ihonalaisen tunnelin molemmat päät suljetaan ohuilla absorboitavilla ompeleilla, mukaan lukien ompeleiden siirto.

Tämän hoidon haittavaikutukset ja komplikaatiot ovat paikallisia mustelmia, mustelmia, värimuutoksia, turvotusta, crusting ja kipua. Haavan infektio on harvinaista, mutta mahdollista. Epidermaalisten kystien muodossa esiintyvien sulkeutumien muodostuminen tapahtuu, jos epidermis ei ole kokonaan poistettu oksastuksesta. Viime aikoina muodostuneet kystat voivat olla tuskallisia, mutta niitä voidaan hoitaa hajottamalla ja kuivattamalla. Siirteen siirtyminen tapahtuu harvoin; se voi vaatia lisäsiirteen käyttöönottoa. Leikkausalueella saattaa olla arpeutta, mutta arvet voidaan hioa korjaamalla.

On raportoitu onnistuneesta korjauksesta 40-70% tapauksista yhden menettelyn jälkeen ja 50-100% tapauksista kahden menettelyn jälkeen. 1-6 kuukauden kuluessa hoidon jälkeen on jonkin verran kutistumista; siksi, kun siirrytään elinsiirtoon, suositellaan eräitä hyperkorjauksia.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Viljellyt ihmisen fibroblastit (Isolagen)

Kudosviljelmien uusien tekniikoiden käyttöönotolla pystyttiin helposti kasvattamaan suuria määriä fibroblasteja]. Kudosviljelmistä peräisin olevat fibroblastit voivat toimia potentiaalisena dynaamisena elävänä täyteaineena arpia korjaamiseksi. Isolagen (Isolagen Technologies, USA) valmistaja on tämän prosessin tuote. Yhtiö jalostaa biopsianäytteitä autologisesta korvakudoksesta ja 4-6 viikon ajan valmistaa ruiskuja, jotka sisältävät 1-1,5 cm3 injisoituja autologisia fibroblasteja bioyhteensopivassa elatusaineessa. Isolagen tuodaan pinnallinen, keski- ja syvällä verinahan tuberkuliini-ruisku, jossa on 30 gaugen neula G. 95% elinkelpoisuus fibroblasteja materiaali tulisi injektoida 24 tunnin kuluessa toimitus. Elinkelpoisuus vähenee 85 prosenttiin ja 65 prosenttiin 48 tunnin ja 72 tunnin kuluttua. Tätä tekniikkaa ehdotetaan ryppyjen, nenäonteloiden, nurjan siltojen, arpien ja hypoplastisten huulten korjaamiseksi. Suositeltu hoito koostuu kolmesta neljään injektiosta 3-6 kuukauteen. Kun tutkittiin yli 100 potilasta 18-30 kuukauden seurannassa, hyvien ja hyväksyttävien tulosten määrä oli noin 80% ilman merkittäviä komplikaatioita ja yliherkkyysreaktioita. Efektin tehostamiseksi Isolagen voidaan yhdistää muihin toimenpiteisiin ihon pinnan rekonstruoimiseksi tai naudan kollageenin injektoimiseksi. Vaikka tuote itsessään ja sen soveltamisen käsite ovat lupaavia, pitkäaikaisia tuloksia ei ole vielä tutkittu. Isolagenia tutkitaan edelleen Food and Drug Administration (USA) hyväksyttäväksi.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14]

Injektioautokollageni (Autologen)

Autologen (valmistaja Collagenesis Inc, USA) koostuu dispergoituneista autodermista saatujen koskemattomien autokollageenikuitujen injektoitavasta muodosta. Kollageenikuidut ovat suspensiossa steriilissä fosfaattipuskurissa neutraalilla pH: lla. Tätä tuotetta tarjotaan yleensä tavallisessa 4%: n liuoksessa (Autologen) tai 6% silloitetusta kuidusta (Autologen XL), mutta sillä voi olla myös tiettyä potilasta varten määrätty pitoisuus. Koska materiaali on tehty potilaan omasta ihosta, teoriassa allergiset ja immunologiset reaktiot eivät saa kehittyä hänelle eikä hän voi olla tautien kantaja.

Autologenia tarjotaan kasvojen ryppyjen, ihon äärihaavojen ja arpien hoitoon. Se ruiskutetaan dermiksen keskikerrokseen kaliiperi 27-30 g: n kanssa. Ruisku halutulla syvyydellä aiheuttaa peittävän ihon mieto valkaisu. Suspensio ei sisällä paikallispuudutusta, joten injektio voi olla tuskallinen. Menetelmän 25 potilaan retrospektiivinen analyysi osoitti kasvojen taitojen korjaamista jopa 3 kuukautta yhden injektion jälkeen 50-75 prosentissa tapauksista ja jopa 6 kuukauden ajan 50 prosentissa. Muut käyttäjät eivät toistaneet näitä tuloksia.

Autologen tärkein haittapuoli on se, että iho on otettava vastaanottajalta itse. Aikaisemmin, blefaroplastin, kasvojenkohotuksen, kulmakarvojen, abdominoplastin, arven tarkistamisen ja muiden kosmeettisten toimintojen jälkeen käytettyä ihoa käytettiin aiemmin. Kudoksen vastaanottamisen jälkeen se voidaan jäädyttää enintään 2 viikon ajan tai välittömästi lähettää yrityksen laboratoriolle. Saanto on noin 1 ml / 5 cm2. Rajalliset histopatologiset tutkimukset eivät ole paljastaneet merkittävää tulehdusvastetta Autologen annon suhteen. Pitkän aikavälin tulosten arvioimiseksi tarvitaan lisää kliinisiä tutkimuksia.

Homologisesta ihmiskudoksesta saadut materiaalit

Ihmisen ihon soluton matriisi (AlloDerm)

Pehmytkudosten määrän lisäys homotyyppien avulla tuotti erilaisia tuloksia. Vaikka yleensä autograftit ovat edullisia, niiden käyttö rajoittuu komplikaatioihin luovuttajan sängystä. AlloDerm (valmistaja LifeCell Corp, USA) on soluton ihon matriisi, joka on johdettu ihmisen allot-ihosta, joka on saatu USA: n kudospankissa. Kudos on jäädytetty kuivattu vahingoittamatta solujen välistä matriisia, ja siinä säilytetään dermis- ja perusmembraanin rakenteellinen ja biokemiallinen eheys. Solut poistetaan irrottamalla niiden sidokset matriksilla ja muutokset kalsiumpitoisuuksissa, ionivahvuus ja happamuus yhdistettynä pienimolekyylipainoisten puskuroitujen detergenttien käyttöön. Tämän prosessin tuloksena saadaan ei-immunogeeninen siirto. Se pysyy stabiilina pakastetussa tilassa 2 vuoden ajan ja palauttaa vesipitoisuuden 10-20 min fysiologisessa suolaliuoksessa tai Ringer-laktaattiliuoksessa välittömästi ennen käyttöä.

Kliinisissä oloissa AlloDermia käytettiin ensin syvien palovammojen hoidossa. Sittemmin sitä on käytetty erilaisissa kosmeettisissa ja rekonstruoivissa toiminnoissa materiaalina pehmytkudosten määrän lisäämiseen. Kokemuksia AlloDermin käyttämisestä huulihalkaisuun, nasolabialisten ja bukkaalisti-taipuisten taitteiden korjaamiseen sekä nenän sillan yläpuolisten taitteiden tyydyttämiseen olivat tyydyttävät. Maaperänvalmistusta käytettiin myös implanttina sisäänvedettyjen arpien kohdistamiseen.

Korvaussuuntaisten tukien korjaamiseksi leikataan AlloDerm 3 x 7 cm: n osa diagonaalisesti kahteen kolmioon. Jokainen segmentti rehydratoinnin jälkeen kierretään pitkän akselin suuntaan. Jotkut kirurgit kiinnittävät siirteen vapaat reunat imukykyisillä kuiduilla. Tällaisissa tilanteissa kuitenkin on käytettävä vähimmäismäärää suturimateriaalia tulehduksen ehkäisemiseksi. Leikkaukset tehdään huulen kulmissa siiven sierainten pohjassa; hissi luo ihonalaisen tunnelin. Sitten siirretään oksastaja ja huolellinen hieronta suoritetaan elinsiirron asianmukaiseksi sijoittamiseksi tunnelin suuntaan. Leikkaukset on ommeltu. Useita päiviä paikallisesti ja suun kautta annettu antibiootteja.

Atrofiset perioral taitokset voidaan korjata laajentamalla huulia käyttämällä AlloDermia. Yleensä käytetään 3 x 7 cm: n kappaletta siirrosta, joka taitetaan rehydraation jälkeen, kuten yllä on kuvattu. Ylimääräinen siirto voidaan leikata halutun muodon ja paksuuden saamiseksi. Sutuureiden käyttö siirteen muodon säilyttämiseksi tulisi minimoida mahdollisimman paljon. Jotkut kirurgit asentavat elinsiirto ilman saumoja, jolloin ne voivat olla tunnelin muodossa. Suun limakalvon pienet osat valmistetaan, hieman sivusuunnassa kuin suu commissure, ja alakulmainen tunneli luodaan suorasti aukon punaisen reunan alapuolelle. On välttämätöntä toimia varoen, jotta se ei vahingoita suun pyöreää lihaksia. Sitten siirto suoritetaan tunnelissa ja asetetaan tasaisesti hieromalla huulet. Ylimääräinen materiaali leikataan ja viillot on ommeltu. Maksimaalinen turvotus elinsiirron alueella kehittyy 3 päivän kuluttua toimenpiteestä. Useita päiviä varten suoritetaan paikallinen ja systeeminen antibioottihoito. Potilaita, joilla on virusinfektio anamneesissa, suositellaan ehkäisevän vastaanoton asikloviirille.

Yliherkkyys ja siirrot, jotka vaativat siirron poistamista, ovat harvinaisia. On raportoitu, että toiminnan volyymi pienenee 30-50% yhden vuoden kuluttua. Raportteja säilytetään myös 65-70 prosentissa tapauksista 18 kuukauden kuluttua liikkuvilla alueilla ja noin 100% säilyvyydellä kiinteillä alueilla 2 vuodessa. Nämä ennenaikaiset pitkäikäisyysraportit olivat yleensä väärennettyjä kliinisellä käytännöllä. Useimmat kirurgit, jotka käyttävät tätä materiaalia, raportoivat sen säilytyksestä 6-18 kuukautta.

Homologinen injektoitava kollageeni (Dermalogen)

Dermalogen (valmistaja Collagenesis Inc, USA) on injektoitava kuitu ihmisen kollageenissa suspensiossa; se valmistetaan aseptisissa olosuhteissa ihmisen luovuttajakudoksesta, joka on saatu Yhdysvaltojen kudospankissa. Lääkeaineen käyttöä säätelevät elintarvike- ja huumevalvonta- ja elintarvikevirasto ihmisen kudoksen siirrännäksi. Samoin kuin Autologen, Dermalogen-suspensio on solunmuotoinen, säilyttäen ehjät kollageenikuidut. Luovuttajan materiaali valitaan ja käsitellään voimakkaasti estämään tartunnan saaneiden aineiden kuljettaminen. Dermalogenin indikaatiot ja käyttötavat ovat samat kuin Autologen, mutta ilman näytteenottoa. Se vapautuu 3%: n, 4%: n ja 5%: n pitoisuutena ja ruiskutetaan 30 gauge-neulalla. Tuotteelle on annettu annos ihokokeelle, joka on tehtävä 72 tuntia ennen toimenpiteen aloittamista. Alustavat tiedot osoittavat korjausalueen muodon säilyttämisen 6-12 viikon kuluessa. Kuitenkin Dermalogen-valmisteen pitkäaikaisia tuloksia koskevia tietoja ei ole vielä saatu.

Materiaalit, joita ei ole vastaanotettu henkilöstä

Injektoitava naudan kollageeni

Vuonna 1977 Kparr et ai. Ensimmäinen raportoi erittäin puhdistetun kollageenivalmisteen kehityksestä naudan dermiksesta. He injektoivat puhdistetun ihmisen ja naudan kollageenin 42 potilaaseen 20 kuukauden ajan. Valmiste puhdistettiin, suodatettiin ja dialysoitiin fysiologisella suolaliuoksella, puskuroitu fosfaattipuskurilla, jossa oli 0,5% lidokaiinia. Kaikissa tapauksissa alustava testaus tehtiin lisäämällä 0,1 ml materiaalia. Komplikaatioita olivat flegmon, pemfigus ja ihon hyperpigmentaatio. Ihmisen ja naudan kollageenin väliset erot eivät paljastuneet.

Yhteisten ponnistelujen tuloksena vuonna 1981 Zyderm I Collagen Implant, injektoitava kollageeni (valmistaja Collagen Corp., USA) sai Food and Drug Administration -yhtiön luvan markkinointiin. Se oli ensimmäinen nonautologinen tuote, joka lisäsi Yhdysvalloissa laillisesti sallittujen pehmytkudosten määrää. Kollageeni Zyderm on valmistettu naudan ihosta ja on naudan dermikista peräisin olevan kollageenin puhdistettu suspensio. Sen valmistus käsittää puhdistuksen, entsymaattisen pilkkomisen ja steriloinnin. Puhdistuksen jälkeen naudan kollageeni hajotetaan pepsiinillä ja liuotetaan uudelleen fysiologiseen suolaliuokseen, joka sisältää 0,3% lidokaiinia lopulliseen pitoisuuteen 35 mg / ml. Tämän prosessin aikana suurin osa antigeenisistä determinantteista poistetaan molekyylin telopeptidialueilta häiritsemättä luonnollista spiraalirakennetta, mikä tekee naudan kollageenin paremmin yhteensopivaksi ihmiskudosten kanssa. Tuotteen ehjä ja lähes epäspesifinen spiraali osa 95-98% koostuu tyypin I kollageenista ja 2-5% tyypin III kollageenista.

Zyderm-sovelluksen pääasiallinen rajoitus on lyhyen aikavälin korjaava vaikutus implantin nopean resorption seurauksena. Tämän ongelman ratkaisemiseksi lisättiin konsentroituja valmisteita, Zyderm II ja Zyplast. Zyplast on kollageeni, joka on ristisilloitettu glutaraldehydin kanssa, mikä lisää sen elinikää ja vähentää antigeenisyyttä. Toisin kuin Zyderm I ja Zyderm II, Zyplast on suunniteltu ensisijaisesti injektionesteisiin syvälle ihoon. Vertailevassa tutkimuksessa Zyplast ja Zyderm Kligman ja Armstrong löysivät Zyplastin stabiilimpia. Se kuitenkin aiheuttaa suuremman tulehduksellisen vasteen fibroblastien tunkeutumisen ja kollageenikerrostuksen kanssa, kun taas suurin osa Zydermista liukenee 3 kuukauden jälkeen ilman fibroblastireaktiota. Jopa Zyplast, huolimatta suhteellisen korkeasta kestävyydestään, vaatii toistuvia injektioita.

Potilaita testataan subkutaanisella injektiona 0,1 ml: n aineksesta kyynärvarren palmariin. Antamistapa tutkitaan 48-72 tunnin kuluttua ja yhden kuukauden kuluttua. Punoituksen, tiivistymisen tai molempien oireiden kehittyminen 6 tunnin jälkeen on positiivinen testitulos ja vasta-aihe implantin käyttöön. Ilmoitetaan noin 3-3,5% positiivisten ihokokeiden taajuudesta ja 1,3-6,2% väärästä negatiivisesta tuloksesta. Siksi on suositeltavaa suorittaa toistuva testi 2-4 viikon kuluttua. Terapeuttiset injektiot voidaan aloittaa 2-4 viikon kuluttua toistuvan ihokokeen negatiivisesta tuloksesta.

Käyttöönoton kollageenin liittyvien haittavaikutusten, kuten väliaikainen eryteema, turvotus, punoitus, ihon paikalliseen kuolion, granulomatoottinen reaktiot ja paikalliset paise muodostumiseen. Lyhytaikaista ohimenevää punoitusta voidaan odottaa pian lääkkeen antamisen jälkeen. Osoitettiin, että Zyplastin ruiskutuksen syvälle ihoon kohdistuvan ihon läppä-nekroosin esiintyvyys sekundaarisen verenkierron rikkomisen jälkeen on 0,09%. Paksujen muodostuminen liittyy yliherkkyyteen. Tuskallisten, kireiden kystien hoito koostuu niiden leviämisestä ja kuivatuksesta. Tämä komplikaatio on harvinainen (4: 10000) ja voi kestää yli 2 vuotta. Useissa tutkimuksissa Zydermin vasta-aineita kerättiin useissa potilailla yhden tai useamman injektion jälkeen. Todettiin, että nämä kiertävät vasta-aineet naudan kollageenille ristiin reagoivat ihmisen kollageenin kanssa. Herkistyminen voi liittyä joko aiempien injektioiden tai naudanlihan syömiseen. HLA-antigeenin DR4-potilaat voivat olla geneettisesti alttiimpia yliherkkyydelle.

Implantti gelatiinipohjaisella pohjalla

Viime vuosisadan 50-luvulla Spangleri ilmoitti fibrinivaahdon ensimmäisen levityksen, joka on injektoitava täyte arkin arkoja ja taitoksia varten. Fibrinivaahto oli fibrinogeenin ja protrombiinin sisältävän plasman jakotislauksen tuote. Uudelleenvedettyjen arpia ottamisen jälkeen fibriinin kerrostuminen, fibroblastien tunkeutuminen ja uuden kollageenin muodostuminen tapahtui. Tämän konseptin pohjalta Gottlieb teki parannuksen kehittämällä tekniikkaa käyttämällä gelatiinia, aminokapronihappoa ja plasmaa. Gelatiini pystyi nostamaan sisäänvedetyn arven ja edistämään hyytymän muodostumista. Aminokapronihapon stabiloitua fibrinia, tukahduttamalla fibrinolyysiä ja potilaan plasmatäytteisiä hyytymistekijöitä. Elintarvike- ja huumevalvonta- ja elintarvikevirasto on myynyt vuonna 1987 implantin Gelatin-pohjaisen Fibrel-reseptorin (valmistaja Mentor Corp., USA), joka on tämän tekniikan kehittyminen. Sitä myydään pakkauksena, joka koostuu lyofilisoidusta seoksesta, jossa on 100 mg reseptoitavaa gelatiinipulveria ja 125 mg e-aminokapronihappoa. Käytetään sianlihaa, joten on tehtävä ihokokeita, joita arvioidaan kuukauden kuluttua. Joillakin Zyderm-hoitoon allergisilla reaktioilla Fibrelin käyttö ei aiheuta yliherkkyyttä. Fibrel sai tunnustusta, pääasiassa ihon läpi tapahtuvan antamisen vuoksi, jotta korjaantuisi takaisin vedetyt arvet. Fibreliä ei voida nostaa kovinkaan kuitujen arpeutta. Ohuet limot silmäluomien, huulten ja ryppyjen kohdalla reagoivat huonosti Fibrel-injektioihin implanttien viskositeetin ja tulehdusvasteen vuoksi.

Tutkimus arven ja taitojen korjaamisesta 321 potilaalla viiden vuoden ajan osoitti tuloksen säilymisen 2 vuoden aikana 80 prosentissa tapauksista ja 50 prosentissa 5 vuoden kuluttua. Tällaisia haittavaikutuksia, kuten paikallista punoitusta, turvotusta, kutinaa, mustelmia ja kipua on havaittu. Fibrel 288 potilaan käyttöönoton yhteydessä ei havaittu merkittäviä systeemisiä haittavaikutuksia. Vaikka Fibrelin raportti on vähemmän allergeeninen ja immunogeeninen kuin naudan kollageeni, sen käyttö vaatii enemmän aikaa plasman valmistamiseen ja vastaanottamiseen. Yhdessä enemmän epämukavuutta kuin kollageenin injektioissa nämä tekijät rajoittavat Fibrelin käyttöä.

Gel Hylan B (Hylaform)

Bioyhteensopivuus hyaluronihappoa molekyylien, yhdessä sen liukenemattomuus veteen ja lahonkestävää ja muutto teki aine houkutteleva keino lisätä sen määrää dermis.

Molekyylillä ei ole mitään spesifistä tai kudosspesifisyyttä, koska tämän polysakkaridin kemiallinen rakenne on sama kaikissa eläinlajeissa. Hylaform (valmistaja Biomatrix Inc., USA) on eläinperäisen hyaluronihapon puhdistettu valmiste, joka on peräisin kalun kampista. Tätä lääkettä käytetään hoidettaessa sisäänvedettyjä ihon arkoja, ryppyjä ja ryppyjä. Geeli Hylaformia tuotetaan 5,5%: n pitoisuutena. Maksimaaliseen korjaukseen tarvitaan tavallisesti useita injektioita. Komplikaatioita ovat väliaikaiset paikalliset erythema, hematooma ja solmun muodostus. Hylaform on saatavilla Euroopassa, Kanadassa ja muissa maissa, mutta elintarvike- ja huumevalvontatoimisto ei ole vielä hyväksynyt sitä.

Restylane

Restylane (valmistaja Q-Med, Ruotsi) - silloitettu, stabiloitu, ei-eläin hyaluronihappogeeli kolmannen sukupolven korkean molekyylipainon (20 mg / ml), joka saadaan fermentoimalla bakteereja. Sitä myydään steriiliin ruiskuun, joka sisälsi 0,7 ml materiaalia. Lääkettä annetaan ihoon keskimäärin syvyys kaliiperi neulojen 27 G tai 30 G: n Euroopassa, sitä käytetään korjaus ryppyjä välillä kulmakarvat, nasolabial taittuu, suun commissures, vetäytyy posleugrevyh arpia, ja huuli augmentation. Jopa 50-80% määrästä korjauksen pidetään 6 kuukautta. Tärkeimmät komplikaatiot ovat punoitus ja turvotus injektiokohdassa. Kuten Hylaform tämä lääke imeytyy ajan mittaan. Yhdysvalloissa, Restylane ei ole myytävänä.

Resoplast

Resoplast (valmistaja Rofil Medical International BV, Alankomaat) on ensimmäinen injektoitava kollageenin implantti Euroopassa. Monoplastinen naudan kollageeni koostuu Resoplastista 3,5% ja 6,5% liuoksessa ja vaatii ihokokeita. Indikaatiot, käyttöönotto ja tulokset ovat samanlaisia kuin Zyderm tai Zyplast. Tämä lääke ei ole tällä hetkellä saatavilla Yhdysvalloissa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.