^
A
A
A

Tyypit hiustenlähtöä naisilla

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 26.11.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Alopesia on sairaus, joka vaikuttaa ikääntyneisiin potilaisiin. Alopesia voi olla monenlaisia, joista jokainen on tyypillisiä oireita. Harkitse päätyyppien hiustenlähtöä naisilla:

 1. Androgeeni - johtuu lisääntyneestä sukupuolihormonien tuotannosta, joka aiheuttaa dihydrotestosteronin muodostumista. Aine estää karvatuppien toiminnan, hiukset tulevat ohutiksi, menettävät värin ja pysähtyvät kasvamassa. Tällainen kaljuuntuminen voi myös syntyä perinnöllisten tekijöiden vaikutuksesta.
 2. Diffuusi - liittyy häiriöihin hormonitoiminnassa, kova ruokavalio, epätasapainoinen ruokavalio, erilaiset sairaudet. Lukot pudota tasaisesti koko pään päästä, tulevat hyvin ohut, menettävät äänenvoimakkuutta.
 3. Focal - etenee kuteen ja ärsytyksen eri ihoalueilla. Lanka putoaa palkkeihin, jättäen itsensä läpi pyöreän ja soikean muotoisen kaljujen laastarit koko pään yli. Se tapahtuu hormonaalisen epätasapainon, metabolisten häiriöiden tai geneettisen hajoamisen vuoksi.
 4. Päänsärkyä aiheuttavat kemikaaliset ja lämpöiset palovammat jättävät jälkeensä keinotekoiset muutokset, toisin sanoen arvet. Vahinkoalueella karvatupot kuolevat ja niitä ei enää palauteta. Patologinen tila voi ilmetä kroonisen luontaisen infektion ja virustaudin jälkeen, syvällä märkivillä pimpoleilla pään päällä.
 5. Traumaattinen - esiintyy naisilla, jotka pitkään käyttivät tiukkoja hiuksia. Tästä johtuen dermis-hapen syöttö hapen kanssa häiriintyy, mikä heikentää lamppujen tilavuutta. Katastrofaalisella vaikutuksella on karkea kampaus, kiharaharrastusten lisääntyminen, ristiäiset, afrikkalaiset punokset.
 6. Psykosomaattinen - tämä tyyppi ilmenee keskushermoston ongelmien vuoksi. Hermojärjestelmän häiriöissä potilaat itse poistavat karvat, kulmakarvat ja silmäripset. Tuskallinen tila liittyy masennukseen, hermostovaurioon, ärtyneisyysasteeseen.
 7. Endokriininen (hormonaalinen) - esiintyy kilpirauhasen sairauksien ja tämän elimen hormonien epätasapainon vuoksi.

Kaljuuden tyyppi riippuu hoidon menetelmistä ja muista ennaltaehkäisevistä suosituksista.

Diffuusi hiustenlähtö naisilla

Naisten yleisin alopesia on hajanaista. Haavojen menettäminen voi saavuttaa 150-1000 karvaa päivässä. Tauti johtaa hiusten ravitsemukseen, mikä heikentää niiden laatua. Tämä edellyttää paitsi kosmeettisia, myös psykologisia ongelmia.

Hajanaista hiustenlähtöä leimaavat yhtenäinen kampaamo. Noin 40% alle 50-vuotiaista naisista joutuu kohtaamaan tämän ongelman. Kehityksen mekanismi liittyy jonkin hiusten kasvun vaiheiden rikkomiseen.

Hajakuormituksen pääasialliset syyt ovat:

 • Lääkehoito retinoidien, beetasalpaajien, sytostaattien, antikonvulsanttien ja muiden lääkkeiden kanssa.
 • Kroonisten sairauksien paheneminen.
 • Gormonozawisimye patologia.
 • Kilpirauhasen toimintahäiriö.
 • Stressi ja tunnepitoisuus.
 • Tartuntataudit.
 • Immuunikatavu.

Hänen hoidon menetelmät riippuvat sairauden sairauden syistä. Hoito voi sisältää lääkkeiden (hormonit, antibiootit, vitamiinit), fysioterapian hoitomenetelmien käytön nopeuttamiseksi ja vahvistamiseksi. Myös paikallinen stimulointi follikkeleiden avulla shampoot, naamarit, suihkeet, jotka parantavat verenkiertoa ja mikroverenkiertoa, on välttämätöntä.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Hiustenlähtö naisilla

Pääpolttouhiin kohdistuvien naisten pääikä on 15-35 vuotta. Tämäntyyppinen hiustenlähtö ei vahingoita kehon yleistä tilaa, mutta se on olennainen kosmeettinen vika. Hiustenlähtö, jota jätetään käsittelemättömänä, alkaa nopeasti kehittyä ja aiheuttaa hermostoon liittyviä vakavia häiriöitä.

Focal hair loss on useimmiten autoimmuunin tekijöiden vaikutus. Kehon puolustusjärjestelmä virheellisesti tunnistaa follikkelit, ottavat ne vieraiden kudosten osalta. Tämän takia vakavalla sairaudella kärsivillä potilailla immunoglobuliinit havaitaan karvatupen rakenteessa.

On olemassa useita tekijöitä, jotka vaikuttavat taudin kehittymiseen:

 • Geneettinen alttius.
 • Pitkäaikainen virus- tai infektiotauti.
 • Sinuiitti, tonsilliitti, hampaiden patologia.
 • Hormonaaliset sairaudet.

Focal alopecia etiologia liittyy hormonaaliseen epätasapainoon, mikä aiheuttaa häiriöitä endokriinisessä järjestelmässä. Kasvatusjärjestelmän patologinen toiminta aiheuttaa ongelmia mikrokytkennässä. Spasmodiset kapillaarit ja verisuonet lisäävät veren viskositeettia. Tämä vuorostaan edistää verenkierron hidastumista ja follikkelien ravinnon ravinnon heikkenemistä.

Alopecia areatalla on useita muotoja:

 1. Paikallinen - soikeat hameet.
 2. Lentovidnaya - vyöhyke, jossa ei ole hiuksia, sijaitsee useimmiten kaulan takaa temppeleihin, mikä visuaalisesti muistuttaa nauhaa.
 3. Subtotal - pienet foci, jotka vähitellen leviävät, lisääntyvät ja yhdistyvät.
 4. Yhteensä - yhtenäiset säikeiden menetykset, on myös mahdollista kulmakarvojen ja silmäripsien menetykset.
 5. Yleisimmät - paikoilla varustetut alueet näkyvät pään eri osissa, vähitellen hiipumassa ja toistuvasti.
 6. Nest - kiihtynyt hiustenlähtö ja kynsilevyjen menetykset. Kaiken huonoin on parannettavissa.

Oireiden mukaan hiustenlähtöön keskittyvä muoto kulkee useiden eri vaiheiden läpi ja pitää niitä:

 • Progressiivinen - säikeiden menetykset kutivat kutinaa, pistelyä ja polttamista. Alopecia-paikoissa esiintyy hyperemiaa ja lievää tulehdusta. Hevoset kalpea olevan laastarin ympärillä lyhennetään. Lisääntynyt kampaaminen tapahtuu kampaamisen ja pesemisen aikana. Follikkelit ovat arofioituja.
 • Subakuutti - pään kohdalla muodostuu tulehdustiloja, jotka levitä nopeasti ja jättävät jälkeensä kalpeat alueet ja alueet, joilla on lyhennetyt säikeet. Ajan myötä tulehdusprosessi korvataan lisääntyneellä iholla.
 • Regressi - hiukset näkyvät aluskaran alueilla, mutta ne ovat ohuempia ja hauraita verrattuna muihin kiharoihin. Aluksi ne ovat vaaleita, mutta ne vähitellen pigmentoituvat.

Jos keskipohjakalvo on lievä, kynsien, kulmakarvojen tai silmäripsien dystrofia ei tapahdu. Hoito koostuu monimutkaisista lääketieteellisistä, fysioterapeuttisista ja kirurgisista hoidoista. Tarvittaessa potilaille tarjotaan psykologista apua. Kattavasta terapeuttisesta lähestymistavasta voimme normalisoida kuulon kuulon kunto.

trusted-source[5], [6]

Hormonaalinen hiustenlähtö naisilla

Aktiiviset aineet, jotka stimuloivat elintä suorittamaan tiettyjä tehtäviä ja toimintoja, ovat hormoneja. He ovat vastuussa aineenvaihduntaprosesseista, immuunijärjestelmän tilasta, mielialasta, sukupuolielinten toiminnasta, hiusten päästä ja muista kehon osista.

Tämä kaljuuden muoto on osoitus lisääntyneestä testosteronitasosta naiselämässä, joka on miespuolinen sukupuolihormoni, joka vaikuttaa negatiivisesti karvatupuihin. Ongelma syntyy, kun estrogeenien tuotanto on riittämätöntä. Naisten hormonaalisen kaljuuden tärkeimmät syyt ovat:

 1. Synnytyksen jälkeen - sukupuolihormonien lisääntyminen raskauden aikana tekee hiusten päästä paksun ja voimakkaan, mutta toimituksen jälkeen tila heikkenee. Tämä johtuu siitä, että estrogeenin taso laskee jyrkästi ja niiden asteittainen elpyminen raskauteen saakka. Hormonaalisen taustan normalisointi kestää kuusi kuukautta.
 2. Lisämunuaiset / munasarjojen toimintahäiriöt, kilpirauhasen sairaudet - nämä elimet ovat vastuussa sukupuolihormonien tuottamisesta, joten niiden häiriö vaikuttaa lukkojen ja koko kehon tilaan.
 3. Suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden ja hormonaalisten lääkkeiden vastaanotto - Usein haavojen ongelmat tuntuvat itsestään hormonihoidon jälkeen tai ehkäisyvälineiden käytön lopettamisen jälkeen. Hormonaalisten "meikit" puuttumisen vuoksi hormonien taso laskee voimakkaasti, mikä johtaa tilapäisesti lisääntyneeseen hiustenlähtöön.
 4. Climax - 40 vuoden jälkeen naisen ruumis vähentää munasarjojen voimakkuutta, mikä johtaa estrogeenin vähenemiseen. Iänmuutoksia aiheuttavat kasvillisuuden heikkeneminen, ihon heikkeneminen, kynnet ja yleinen hyvinvointi.
 5. Emotionaaliset shokit ja stressit - hermoston häiriöt johtavat kortisolin intensiiviseen tuotantoon, mikä lisää testosteronin ja sen johdannaisen - dihydrotestosteronin tuotantoa. Haavojen voimakasta menetystä on havaittu 2-3 kuukautta stressitekijän vaikutuksen jälkeen.
 6. Perinnöllinen alttius - jos äidin kohdalla esiintyi alopesia, joka on hänen perintönsä riski.

On olemassa useita oireita, jotka viittaavat hormonaalisia häiriöitä naisilla: häiriöitä kuukautiskiertoon, painonnousu, lisääntynyt aktiivisuus talirauhasten, karvoituksen mies tyyppiä, libidon, raaka kohtelu äänestää. Niin sanottu hormonaalinen hiustenlähtö, voi liittyä kausittaisiin tekijöihin.

Tauditilan syyn selvittämiseksi on tarpeen määrittää sukupuolihormonien taso ja suorittaa lukuisia muita laboratoriotutkimuksia ja instrumentaalisia tutkimuksia. Hoito on monimutkaista, jolla pyritään palauttamaan hormonitaso ja normalisoimaan niiden tuotanto.

Androgeeninen hiustenlähtö naisilla

Edistyksellinen hiustenlähtö, joka aiheutuu miespuolisten sukupuolihormonien ja androgeenien vaikutuksesta hiuslampuihin, on androgeeninen hiustenlähtö. Patologinen tila esiintyy paitsi miehillä, myös naisilla, jotka vuotavat miespuolisessa tyypissä. Kosmeettisen virheen ilmaantumista edistävät tällaiset tekijät:

 • Endokriinisen järjestelmän sairaudet.
 • Tulehduskasvaimet, jotka tuottavat miesten sukupuolihormoneja.
 • Pääsy kortikosteroideihin, masennuslääkkeisiin, steroideihin ja muihin lääkkeisiin.
 • Polystyvin munasarja ja muut gynekologiset sairaudet.
 • Hormonaalisen taustan rikkominen.

Edellä mainittujen syiden vuoksi androgeenisen hiustenlähtöön liittyvä geneettinen alttius ei ole riskitekijä, toisin kuin androgeenisen hiustenlähtö. Taudille on tunnusomaista hidas eteneminen harvennuksella, väheneminen kiristysmäärän ja menetyksen vuoksi. Shvelelura leviää etupuolella ja parietaalisilla vyöhykkeillä, mikä on erityisen näkyvää keskiosasta.

Patologinen prosessi voi kestää useita vuosia. Viitaten lääkäriin taudin ensimmäisten oireiden ilmaantuessa, eli alkuvaiheissaan, on mahdollisuus taudin pysäyttämiseen ja kiharoiden terveydentilan palauttamiseen. Androgeenisen alopesian diagnoosi koostuu sukupuolihormonien ja kilpirauhashormonien määrityksestä. Suoritetaan myös karvatupen mikroskooppi ja fototrichogrammi.

Hoito on monimutkaista, joten siihen kuuluu lääkkeiden käyttäminen normalisoimiseksi hormonien tasolle, fysioterapia ja kasvillisuuden kosmeettinen hoito. Hoito on pitkä, mutta ensimmäiset positiiviset tulokset ovat havaittavissa 3-4 kuukautta hoidon aloittamisen jälkeen.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Telogenovoe hiustenlähtöä naisilla

Kasvun aikana hiukset käyvät läpi useita vaiheita:

 1. Anogeeni on aktiivisen kasvun vaihe, jonka kesto on jopa 7 vuotta. Tyypillinen lisääntynyt solujen jakautuminen, joka siirtyy aktiivisesti follikulaariseen pussiin, joka itää sen läpi ja muodostaa hiusakselin. Anogeneesissä on noin 85% kaikista säikeistä.
 2. Katodi on siirtymävaihe, joka kestää enintään 30 päivää. Tänä aikana hiusten juuret pysyvät papilloita syöttämättä, mikä johtaa follikkelin surkastumiseen.
 3. Telogen on lepoaika, joka kestää jopa kuusi kuukautta. Juuri etenee ihon pinnalle ja putoaa ulos. Tämä on fysiologinen prosessi. Joka päivä ihminen menettää jopa 100 karvaa.

Yhden vaiheen rikkominen johtaa kiharojen menetykseen. Telogeeninen hiustenlähtö on telogeenivaiheen tilapäinen menetys. Hiustenlähtö tapahtuu stressitekijöiden vaikutuksen alaisena, jotka voivat olla sekä fyysisiä että emotionaalisia:

 • Lisääntynyt hermoston hajoavuus.
 • Nukkumisen / herätyksen rikkominen.
 • Lisääntynyt väsymys.
 • Vitamiinien ja mikroelementtien puute.
 • Depressiivinen tila, apatia.
 • Ympäristötekijöiden negatiivinen vaikutus.
 • Abortti, synnytyksen jälkeinen aika.
 • Raudan puutosanemia.
 • Hormonaalisten ja ehkäisevien lääkkeiden peruuttaminen.

Telogeneesialopesian ensimmäinen merkki on lisääntynyt kiharat ja yhtenäinen hiusten oheneminen. Diagnoi kaljuuntuminen huolella curls. Pudotetuilla hiuksilla on terve, ehjä sauva ja valonväri. Tällaisen häiriön takia noin 20% kaikista hiuksista menetetään.

Telogeeninen hiustenlähtö ei ole hoidettavissa, koska telogeenivaiheessa olevat säikeet jäävät joka tapauksessa pois. Lääkärin tehtävänä on parantaa hiusten pään kunnon erilaisten fysioterapiamenetelmien ja kosmeettisten tuotteiden avulla, jotka vahvistavat kiharaa ja edistävät niiden kasvua.

Naisten hiustenlähtö miehen tyypin mukaan

Miesten malli hiustenlähtöön vaikuttaa naisiin. Lääketieteellisten tilastojen mukaan patologia tapahtuu 20-40-vuotiaana. Kiharat ohut, ohut ja pudota. Hiustenlähtöön kohdistuvat paikat sijaitsevat kruunun alueella. Tämän häiriön tärkeimmät syyt ovat:

 • Geneettinen alttius.
 • Hyperandrogenismi - kehittyy polykystisten munasarjojen oireyhtymässä sekä synteettisten progesteronivalmisteiden pitkäaikaisen käytön jälkeen.
 • Anageenisen faasin rikkoutuminen (supistuminen) pyöreiden kasvun aikana.
 • Ikäperäiset degeneratiiviset muutokset kehossa.
 • Huono hiustenhoito.
 • Traumaattiset kosmeettiset toimenpiteet.
 • Ihosairaudet.
 • Raudan puutosanemia.
 • Kemoterapiaa.

Androgeeninen hiustenlähtö on useita ominaispiirteitä. Ensimmäinen asia, johon naiset kohtaavat, on leikkausten laajentaminen kampauksen aikana. Myös temppeleistä otsan harvennus on harvennus, jossain tapauksissa huippu on kokonaan hajoitettu.

Tuskallisen tilan diagnoosi koostuu laboratorio- ja instrumentaalimenetelmistä. Erityistä huomiota kiinnitetään trikogrammiin eli hiusten juurien ulkonäköön ja niiden elinkaaren arviointiin. Hoito riippuu häiriön syystä. Tyypillisesti hoito koostuu naisten sukupuolihormonien tuotannon normalisoinnista ja sellaisten sairauksien eliminoimisesta, jotka aiheuttavat miesten kaljuuntumista.

Krooninen hiustenlähtö naisilla

Hiustenlähtöön liittyy monia tekijöitä. Jotkut niistä esiintyy kehossa jatkuvasti, mikä aiheuttaa kroonista alopesiaa. Tällaisia syitä ovat:

 • Endokriinisen järjestelmän sairaudet (diabetes mellitus).
 • Lisämunuaisten, kilpirauhasen toiminnan rikkoontuminen.
 • Hormoniriippuvaiset kasvaimet.
 • Suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden vastaanotto.
 • Pitkäaikainen hoito lääkkeillä.
 • Krooninen stressi ja emotionaaliset kokemukset.
 • Epätasapainoinen ravitsemus.
 • Asuminen vaikeissa ympäristöolosuhteissa.

Krooninen kaljuuntuminen naisilla on luonteenomaista hiusten harvennus kärkeen, harvemmin temppeleissä ja etupuolella. Kosmeettisen ongelman hoito perustuu sen syyn poistamiseen. Erityistä huomiota kiinnitetään ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, joilla pyritään vahvistamaan ja edistämään sormien kasvua.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19], [20], [21]

Kausittainen hiustenlähtö naisilla

Yksi yleisimmistä syistä hiusten, ihon ja yleisen hyvinvoinnin heikkenemiseen on beriberi. Ravintoaineiden alijäämä on pääsääntöisesti erityisen akuutti syksyllä ja keväällä. Kausiluonteista hiustenlähtöä selittävät tällaiset tekijät:

 • Vitamiinien ja hivenaineiden puute.
 • Ilmastomuutokset.
 • Epätasapainoinen ravitsemus.
 • Vähentyneet estrogeenin hormonitasot.

Suurten säikeiden menetyksen kesto on 1-3 kuukautta. Jos tilapäisen hiustenlähtöjakson pituus samanaikaisesti muuttui kiharojen muutoksen fysiologisen vaiheen kanssa, saostusprosessit voivat kestää 3-4 kuukautta.

Kausiluonteisen alopesian ensimmäisiin oireisiin on tarpeen parantaa ruokavaliota ja parantaa hiustenhoitotuotannon laatua. On suositeltavaa käyttää shampooja, naamiota ja sumutetta kosmeettisesti vahvistamaan ja kasvattamaan kasvua. Parannetaan mikrokytkennän ja aineenvaihdunnan prosesseja, vahvistaen munarakkuloita suositellaan pään hierontaa ja muuta fysioterapiaa.

Myös hiukset on suojattava ympäristön negatiivisilta vaikutuksilta. Kylmäkaudella käytä lämpimiä hattuja ja kesäisin käytä säikeitä suojaamaan säikeitä ultraviolettisäteilystä ja käytä Panama / hatuja.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.