^

Analysoi ennen raskauden suunnittelua

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Mitä testejä sinun on toimitettava ennen raskauden suunnittelua? Tällöin kaikki lapset, jotka valmistautuvat lapsen käsitykseen, joutuvat kohtaamaan. Jokaisesta parista valitaan erikseen tarvittava analyysi, joka perustuu yleiseen kyselyyn.

Se, että vauva on syntynyt terveeksi, sekä nainen että miehen ennen kehittelyä, olisi läpäistävä tai tehtävä täydet tarkastukset ja oltava terveitä. On tärkeää määritellä ajoissa gynekologisten sairauksien tai muiden kroonisten systeemisten sairauksien äiti. Loppujen lopuksi se on nainen, joka kantaa lapsen ja nyt hän on vastuussa paitsi itsestään, mutta myös uudesta syntymästä elämästä.

Laajennettu luettelo testeistä määrätään vain tapauksissa, joissa tulevilla vanhemmilla on systemaattisia, geneettisiä sairauksia, trauma tai raskaus ei ilmene yli vuoden ajan. Ennen raskauden suunnittelua naisen on läpäistävä seuraavat standardit: 

 • emättimen emästä kasvulle; 
 • yleinen, biokemiallinen verikoke; 
 • virtsan yleinen analyysi; 
 • kaavinta kohdunkaulasta PCR-tutkimukseen; 
 • sytologia kaavinta; 
 • kilpirauhashormonit; 
 • Rintojen ja kilpirauhasen ultraäänitutkimus, pienin lantion elimet, patologian läsnäolon poissulkemiseksi.

Tämä auttaa näkemään yleisen fysiologisen kuvan ja määrittämään naisen organismin valmiudet kehittymiseen ja raskauteen.

trusted-source[1], [2]

Mitä testejä minun pitäisi tehdä raskauden suunnittelussa?

Mitä testejä minun pitäisi tehdä raskauden suunnittelussa? Tätä kysymystä ei vastustanut yksi aviopari. Periaatteessa määrätään kahdentyyppisiä testejä: analysointi tartunnalle ja tarvittaessa lisätestejä.

Infektioiden analyysit on määrätty määrittämään vasta-aineiden läsnäolo yleisimmille viruksille ja infektioille. Tämä on yksi naisten tärkeimmistä testeistä. Nämä ovat testejä: 

 • Toksoplasmoosin vasta-aineiden esiintyminen, herpes, vihurirokko, sytomegalovirus, ihmisen papilloomavirus; 
 • HIV-vasta-aineet, kuppa, gonokokit, mykoplasma, gardnerella; 
 • E. Colin vasta-aineet, stafylokokki; 
 • Veren hyytymismääritys.

Jos tutkimuksen tuloksena yhtäkkiä sairaus kehittyy, niin naisen että miehen on tehtävä asianmukainen hoito, ja vasta analyysin jälkeen ja negatiivinen tulos on aloittaa suunnittelu. Seksi-infektiot ovat hyvin tarttuvia ja raskauden ja synnytyksen aikana voi vahingoittaa lapsia ja aiheuttaa jopa kehon epänormaaleja. Erityisen vaarallisia ovat rupla, toksoplasmoosi ja sytomegalovirus - nämä infektiot voivat aiheuttaa sikiön epämuodostumia ja johtaa kuolemaan.

Muita testejä on määrätty, jos epäsäännöllisen kuukautiskierron, ongelman syntymistä, abortteja tai keskenmenoja on esiintynyt. Tehti sarjan analyyseja ja tutkimuksia - munasarjojen putkien, sukupuolihormonien, endokriinisen järjestelmän tilasta.

Pakolliset testit raskauden suunnittelussa

Mitä pakollisia testejä raskauden suunnittelussa tulee antaa kumppaneille, voit selventää perheen suunnittelukeskuksessa tai gynekologi. Pakolliseen analyysiin kuuluu kliininen verikoke, biokemiallinen verikoke, yleinen virtsakoke, veren hormonaalinen peili, pieni lantion ultraääni.

Kaikkien tarvittavien testien tulosten perusteella lääkärit kykenevät varmistamaan, että molemmat osapuolet ovat terveellisiä ja että naisen ruumis on valmis raskauteen ja laakereihin. Mahdollisen piilevän tai ilmeisen infektion esiintyminen on sikiölle vaarallista, koska se voi aiheuttaa epämuodostumia ja sikiökuoleman, ja on erittäin riskialtista naisen hoitoa raskauden aikana antibiooteilla.

Pakolliset testit raskauden suunnittelussa, jotka sisältyvät kokonaisuuteen: 

 • Hepatiitti B: n ja C: n analyysi
 • HIV-testaus.
 • Kuppa-analyysi.
 • Sekoita mikroflora.
 • PTSR piilevillä infektioilla.
 • Koliposkopiya.

On tärkeää, että tulevat äidit voivat analysoida ruplaa, toksoplasmoosia, sytomegalovirusta vasta-aineiden havaitsemista. Jos vasta-aineita veressä ei löydy, sinun on rokotettava vähintään kolme kuukautta ennen hoitoa.

Lisätestejä osoitetaan, jos on tarpeen määritellä geneettinen yhteensopivuus tai tehdä ennuste mahdollisista geneettisistä poikkeamista, jotka voidaan periä.

trusted-source[3]

Analysoi naisia raskauden suunnittelussa

Naiset analysoivat raskauden suunnittelua useissa vaiheissa ja vaikuttavat kaikkiin kehon järjestelmiin.

Ensimmäinen asia, jonka on arvioitava naisen ruumiin yleinen tilanne, tämän vuoksi odottavan äidin pitäisi käydä tällaisissa asiantuntijoissa: 

 • Gynekologi - gynekologin kuuleminen on hyvin tärkeää, se on profiloitava lääkäri, joka johtaa koko raskauden. 
 • Hammaslääkäri - suuontelon ajankohtainen tarkastelu ja hampaiden hoito helpottavat vaarallisen infektion vaaraa. 
 • Korvalääkärin. ENT-elinten taudit ovat myös vaarallisia ja jopa kroonisessa muodossa tulevat jatkuvaksi infektion lähteeksi. 
 • Kardiologi. Ylimääräinen taakka raskauden ja synnytyksen raskauden ja synnytyksen sydän- ja verisuonijärjestelmään voi olla haitallista, jos tällä alueella on sairauksia tai patologioita. 
 • Allergialääkäri.

Kaikki taudit, jotka lääkärit tunnistavat, on parannettava tiukasti ennen hoitoa.

Naisten analyysit raskauden suunnittelussa, jotka välttämättä edellyttävät suunnittelun suunnittelua: 

 • veritesti hepatiitti B: lle ja C: lle, kuppa, HIV, vasta-aineet herpes- ja sytomegalovirusinfektioon, vihurirokko, toksoplasmoosi; 
 • emättimen tahra kasvuston määrittämiseksi; 
 • USA: n maitorauhaset, pieneläinten elimet; 
 • PCR-tutkimus kaavituista tuotettu kohdunkaula - taudinaiheuttajien herpes, sytomegalovirus, klamydia, mykoplasma, ureaplasmosis; 
 • Kilpirauhasen ultraääni; 
 • virtsan yleinen analyysi; 
 • yleinen ja biokemiallinen verikoke; 
 • kaularangan sytologiaa kohdunkaulasta; 
 • verihyytymismääritys; 
 • tutkimus, jossa hormonien kilpirauhasen TSH (kilpirauhasta stimuloiva hormoni aivolisäkkeen, joka säätelee kilpirauhasen toimintaan), T3 (tyroksiini), T4 (trijodityroniinin).

trusted-source[4], [5], [6], [7]

Miesten analyysit raskauden suunnittelussa

Miehen analyysi raskauden suunnittelussa on myös välttämätöntä luovuttaa, mutta ei kaikissa tapauksissa. 

 1. Geneetiikan kuuleminen. Kaikissa tapauksissa ei nimitetä genetiikan kuulemista. Vasta sitten, kun historian naisen tai miehen on sairauden tai patologian, välittää perintönä -. Downin syndrooma jne Lisäksi kun ikää miesten yli 40 vuotta, genetiikkaa kuulemiseen tarvitaan myös. Myös geneettinen neuvonta lähetetään naisille, joilla on aiemmin ollut keskenmeno tai syntyneet kuolleet lapset. 
 2. Spermogrammi ja yhteensopivuusanalyysi. Jos vuoden aikana pari ei onnistu olemaan vauva, niin ensinnäkin miehen on tarkoitus analysoida spermogrammiin - tämä antaa tietoa siittiön toiminnasta ja niiden prosenttiosuudesta siittiöissä. Joten voit tunnistaa hedelmättömyyden miehillä ja määrätä hoitosuunnitelman.
 3. Pitkät yritykset saada lapselle syntyy myös yhteensopivuustesti, mutta harvoin tällaisia pareja on harvoin määrätty. 
 4. Fluorografiaan. Ihmisellä on oltava rintaraudatutkimus rinnasta, jotta tuberkuloosi ei olisi mahdollista. 
 5. Infektioiden veritesti. Ihminen, kuten naisen, täytyy välttämättä luovuttaa verta HIV: lle, kuppa, jne. Erityisesti tapauksissa, joissa naisen veren analysointi osoittaa infektioiden ja sukupuoliteitse tarttuvien virusten patogeenien esiintymisen.

Miehen analyysit raskauden suunnittelua varten ovat välttämättömiä, koska terveempiä ihmisiä konseptin aikaan, sitä suurempi on todennäköisyys terveelle lapselle. Ja voit tehdä kaikki tarvittavat testit missä tahansa klinikassasi kaupungissa.

trusted-source[8], [9], [10], [11]

Hormonianalyysi raskauden suunnittelussa

Hormonien analysointi raskauden suunnittelussa ei ole toissijaista merkitystä valmistelussa. Hormonaalisen taustan tutkimisen perusteella on mahdollista arvioida kehon hormonitoimintojen epäonnistuminen ja auttaa määrittämään hedelmättömyyden syy. Testattava hormoneja tarvita, jos naisella on karvoituksen mies tyyppi, paino, miehet ja naiset ovat normaalia korkeammat, öljyinen ja akne-altis iho, samoin kuin ikä 35 vuoteen.

On olemassa tekijöitä, jotka määräävät hormonimäärityksen tarkoituksen: 

 1. Kuukautiskierron toimintahäiriö. 
 2. Anamneesissa oli keskenmenoja, jäädytettyä sikiötä, kuolleen synnytyksen. 
 3. Yli vuosi ei voi tulla raskaaksi.

Kun suunnittelet raskautta, kannattaa kiinnittää huomiota tällaisiin hormoneihin:

 • Progesteronia. Hän on vastuussa alkion kiinnittämisestä kohdun seinämiin ja varmistaa sen kehittymisen. 
 • Follikkelia stimuloiva hormoni (FSH). Vastuu oosyyttien kasvusta, joka on vastuussa estrogeenin tuotannosta. Niissä miehissä, jotka ovat vastuussa siittiöiden kypsymisestä. 
 • Luteinisoiva hormoni (LH) - säätää munasolun kypsymistä follikkelissa, osallistuu keltaisen ruumiin muodostumiseen. Ihmisillä se edistää spermatäytteen täydellistä kypsymistä. 
 • Prolactinum - stimuloi ovulaatiota ja syntymän jälkeen on vastuussa imetyksestä. 
 • Estradioli. Se on tärkeä osa kohdun limakalvon kehittymisessä ja raskauden valmistelussa. 
 • Testosteroni on mieshormoni. Jos hänen osuutensa naisesta on liian korkea, se on täynnä ovulaation puute tai sikiön kuolema, jos raskaus on jo tullut.

Ennen testiä, korkea liikunta, tupakointi, emotionaalinen stressi ovat kiellettyjä. Sinun täytyy antaa aamulla, tyhjään vatsaan.

Tartunnan analysointi raskauden suunnittelussa

Infektion analyysit raskauden suunnittelussa tulisi antaa ensinnäkin - ainoa tapa ehkäistä sikiön tartuntariski ja aiheuttaa sen haitan hoidon aikana. Niinpä tarvittavat testit infektioille raskauden suunnittelussa: 

 • RW (verikokeessa kuppa). Se voi olla vääriä positiivisia kasvaimille, diabetekselle alkoholin juomisen jälkeen jne. 
 • HIV. 
 • HbSAg - hepatiitti B. 
 • HCV on hepatiitti C. 
 • Erikseen sinun on otettava verikoke ruplaa varten. Tämä on erityisen vaarallinen infektio. Jos nainen on kärsinyt tätä infektiota aikaisemmin, hän kehittää pysyvän immuniteetin. Raskaana oleva nainen, joka ei sairastu, voi kulkea helposti ja sikiö aiheuttaa vakavia epämuodostumia ja epämuodostumia. Suurten tartuntariskien varalta rokotus on osoitettu, mutta hoitoa on lykättävä useiden kuukausien ajan. 
 • Veri toksoplasmoosi. Vaikea infektio, jonka eläimet kärsivät. Voit saada tartunnan syömättä raakoja tai huonosti keitettyjä lihoja, jotka ovat kosketuksissa kodittomien eläinten kanssa. 
 • Sytomegalovirus. Voi aiheuttaa kohdunsisäisen sikiön kuoleman tai saattaa olla syy pian syntymän jälkeen. Siirretty ilmassa, verensiirrosta, seksuaalinen kosketus. 
 • Herpes on sukupuolielimiä. Erityisen vaarallista on tartunta raskauden aikana. Jos erittäin suuri osa vasta-aineista ei sovi raskaaksi. Lääkäri valitsee sitten oikean hoidon.

trusted-source[12], [13], [14], [15]

Geneettinen analyysi raskauden suunnittelussa

Geneettinen analyysi raskauden suunnittelussa tekee yhä useammasta pariskunnasta, jotka haluavat olla vauva. Viime aikoina on parannettu pariskumppaneita, jotka huolehtivat paitsi aineellisesta valmiudesta tulla vanhemmiksi, mutta haluavat myös tulevan lapsen olevan terveellisiä.

Jokainen vanhempi haluaa lapsen olevan terve, mutta täysin terveet avioparit parhaillaan käytännössä eivät tavata - jokainen historian toinen henkilö on tätä tai sitä perinnöllistä tautia.

Kysy genetiikan neuvonantajalta vähintään kolme kuukautta ennen ehdotettua raskautta. Tämän ajanjakson aikana voit tehdä kaikki tarvittavat testit ja tutkimukset ja määrätä hoitoa.

On olemassa 6 suurta ryhmää, joilla on suuri riski saada lapsi patologialla: 

 1. Yhden vanhemman perheessä on vakavia perinnöllisiä sairauksia. 
 2. Historian naisella oli keskenmenoja tai syntyi kuolleita lapsia, joilla oli poikkeavuuksia. 
 3. Vanhempien (alle 18-vuotiaiden) nuori ikä tai päinvastoin, ikä ylittää 35-40 vuotta. 
 4. Pari on verisukulaisia. 
 5. Asuminen epätavallisessa, saastuneessa vyöhykkeessä, jatkuva kosketus haitallisten aineiden ja kemikaalien kanssa. 
 6. Nainen ottaa elintärkeitä lääkkeitä, jotka voivat vaikuttaa sikiön muodostumiseen ja kehittymiseen.

Perusopintojen aikana tehdään lisäkokeita: 

 1. Spermogrammi - siemennesteen patologian poissulkeminen; 
 2. Sytogeneettinen tutkimus - kromosomien laadun ja määrän määrittäminen; 
 3. HLA-typing - määrittää kudoksen yhteensopivuuden asteen epäselvissä hedelmättömyyden syistä.

Veritesti raskauden suunnittelusta

Veren analysointi raskauden suunnittelussa sisältää useita pakollisia toimenpiteitä, jotka mahdollistavat kaikkien mahdollisten sairauksien ja infektioiden sulkemisen ja antavat tietoja naisen ruumiin yleisestä tilasta:

 • Täydellinen veren määrä

Yleinen verikokeessa kerrotaan kehon mahdollisista tulehdusprosesseista. Anna myös tietoja verisolujen määrästä.

 • HIV, hepatiitti A, B, C, RV (kolme kertaa raskauden aikana)

Näiden sairauksien veri luovutetaan laskimosta ja tyhjästä vatsaan. Näiden sairauksien ajankohtainen diagnoosi auttaa sopeutumaan tehokkaimmin ja turvallisesti hoitoon, joka ei haittaa sikiötä ja raskaana olevaa naista. Jos nainen ei ota huomioon näiden testien luovuttamista, hän joutuu syntymään observatorioon.

 • Veren biokemia (primaarisella hoidolla, 18 ja 30 raskausviikolla)

Biokemiallinen analyysi tutkii proteiinin, lipidi- ja hiilihydraattien metabolian. Seerumin raudan kokonaisproteiini ja sokeripitoisuus on pakollinen. Muita biokemiallisia analyysejä on määrätty kroonisten patologioiden (pyelonefriitti, diabetes, dyskinesia sappitiehy).

 • Tutkimus hyytymisjärjestelmästä:

Veren analysointi suonesta koagulogrammissa eli veren koaguloituvuuden nopeuden määrittelyssä. Siksi verenvuototaipumus määritetään ja tämä voi aiheuttaa keskenmenon.

 • Veren tyyppi ja Rh-tekijä
 • TORCH-infektioiden havaitseminen

TORCH-infektioiden määrittämiseksi verestä laskimosta otetaan toksoplasmoosi, herpes, vihurirokko, sytomegalovirus vasta-aineet. Jos veressä havaitaan suuri IgM-prosenttiosuus, tämä viittaa akuuttiin sairauteen ja vaatii hoitoa, jos suuri IgG-prosenttimäärä tarkoittaa, että nainen on jo talteenutunut infektiosta ja kehittänyt pysyvän immuniteetin.

trusted-source[16], [17], [18]

Raskauden suunnittelun testien kustannukset

Kun aviopari päättää olla lapsi, kaikessa elämässään tapahtuu muutoksia - tuntemuksia, ajatuksia, ulkonäköä ja tietenkin taloudellisia jätteitä. Siksi raskauden pitäisi alkaa suunnitella ensin talousarvion kanssa.

Raskauden suunnittelun talousarvio on parempi laskea etukäteen, jotta tiedetään kuinka paljon raskauden, laakeroinnin ja synnytyksen valmistelu voi tehdä. Tämä auttaa välttämään epämiellyttäviä tilanteita ja korostaa rahoituksen puutteen vuoksi.

Testien kuluminen raskauden suunnittelussa ja tarvittavat vitamiinit maksaa paljon rahaa, joten tämä menot on aina otettava huomioon.

Raskauden, toisen kolmanneksen aikana naisen keho muuttuu, joten sinun on ostettava uusia vaatteita, käytä kenkiä alhaisella kantapäillä.

Myöhemmin raskauden viimeisten kuukausien aikana sinun on huolehdittava siitä, että hankit kaiken, mitä tarvitset lapselle - vaatteet, vauvanvaunut, pinnasängyt ja paljon muuta.

Pääkustannukset: 

 1. Vierailu lääkärille raskauden raskauden valmistelun aikana maksaa noin 2 200 UAH. 
 2. Analyysejä ja tutkimuksia maksaa 7-8000 UAH. 
 3. Rokotukset maksaa noin 300 UAH. 
 4. Testit maksaa 140 UAH. 
 5. Vitamiinit - 1800 UAH. 
 6. Erikoisvaatteet ja kengät - 4 000 UAH.

trusted-source[19], [20]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.