^

Analysointi kylvämiselle raskauden aikana

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Raskauden aikana tapahtuva kylvöanalyysi on pakollinen luokka. Bakteriologinen kylvö tarkoittaa laboratoriotutkimuksia, joissa bakteeripesäkkeiden viljely ravintoalustalla on otettu biologinen näyte (biologinen neste, veri jne.). Tutkimus on tehty sen selvittämiseksi, mitkä bakteerit aiheuttivat tätä tai tätä tautia tahraamalla infektiopistettä. Lisäksi kylvämisen avulla voit selvittää, mitkä mikrobilääkkeet ovat kaikkein epävakain patogeeni.

Raskauden aikana nainen on läpäistävä:

  • Säiliöiden kylvämisen emättimestä (seksuaalisen kosketuksen kautta tapahtuvien infektioiden esiintymisen selvittämiseksi).
  • Tankin kylvön materiaali nenästä (sen määrittämiseksi, onko raskaana oleva stafylokokki aureus raskaana). Älä laiminlyitä tätä analyysiä, koska lapsi syntymän jälkeen voi helposti infektoida stafylokokkia, ja tämä puolestaan on täynnä vakavia vauvojen nenänielun sairauksia.
  • Virtsan näyte säiliöissä (latenttien bakteerivaurion diagnosoinnissa, pyelonefriitti). Analyysin läpäiseminen tylsäästi kahdesti - naisen kuulemisen ensimmäisellä vierailulla ja 36 viikon raskauden aikana. Kerää tarvittava näyte sukupuolielinten perushyveyden jälkeen erityisellä steriilillä muovisäiliöllä (saatavana apteekissa).

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Kuka ottaa yhteyttä?

Bakteriosa-analyysi raskauden aikana

Bakposevin analyysin raskauden aikana tulisi tehdä jokaisen tulevan äidin. Tämä menetelmä suoritetaan tarkoituksena paljastaa patogeenisten bakteerien tulevan äidin organismi, joka voi aiheuttaa patologisia oloja, jotka vaikeuttavat raskauden kulkua. Bakposev on laboratoriomenetelmä akuutin ja kroonisen infektion aiheuttavan aineen tunnistamiseksi. Aine on biologinen materiaali, joka otetaan mahdollisesta infektion lähteestä. Bapsosevalle käytetään pieneen määrään limaa, verta, virtsan, ulostetta tai sappea, jota käytetään ravintoväliaineeseen. Jos taudinaiheuttaja on läsnä näytteessä, se pudotetaan edullisiin olosuhteisiin 3-7 vuorokautta, se muodostaa bakteerikokoelman. Syynäolevan aineen eristämisen lisäksi on mahdollista selvittää, onko aiheuttava aine herkkä tietylle antimikrobiselle aineelle bakteeriseoksen avulla.

Useimmiten raskaana oleville naisille määrätään seuraavat bakteriologiset testit:

  • Selkärangan emätinpyyhe. On tarpeen sulkea pois virtsatietulehduksen sairaudet, jotka ovat erityisen vaarallisia syntymättömän lapsen elämästä ja terveydestä.
  • Virtsa kiehuu. Se on välttämätöntä, jos epäillään virtsateiden tulehdusta.
  • Bakpoosevin limaa nenän ontelosta Staphylococcus aureuksen tunnistamiseksi. Synnytyksen jälkeisenä aikana tämä taudinaiheuttaja voi aiheuttaa vakavaa sairautta vauvan ärtyneissä ihovaurioissa, tonsilliitissa, sidekalvotulehduksessa jne.

Jos bakteerien analyysi raskauden aikana osoittautuu positiiviseksi, raskaana olevan naisen on välttämättä hoidettava asianmukaisesti ja analysoitava uudelleen, kunnes saavutetaan negatiivisia tuloksia.

trusted-source[5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.