^

Hormonien analyysi raskauden aikana

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Hormonien analysointi raskauden aikana on pakollista, yleensä se tehdään heti, kun raskaana oleva nainen kirjautuu naisten kuulemiseen.

Tällaisissa tapauksissa voidaan myös uudelleenanalyysi:

 • Keskenmenon todennäköisyys on suuri. Erityisesti jos historiassa oli jo keskenmenoja, kuukautiskierron jatkuva loukkaus (syy tähän - alhainen naispuolisten sukupuolihormonien määrä elimistössä).
 • Vaikutus istukan keskenmenon tai osittaisen irtoamisen vaaroihin varhaisessa iässä (5-12 viikkoa raskaudesta). Tässä tilanteessa HG: n analyysi olisi otettava vähintään kaksi kertaa viikossa.
 • Todennäköisyys geneettisille poikkeavuuksille syntymättömälle lapselle. Jos epäillään geneettisestä epämuodostumasta, kolmesta testistä on määrätty: alfa-fetoproteiini (AFP), HG ja estrioli. Nämä testit mahdollistavat luotettavan tuloksen saamisen.

Ennen hormonien testin suorittamista sinun täytyy syödä mitään rasvaa, makeaa aamulla, 12 tuntia ennen verenluovutusta. Aikanaan kuormitusta, sukupuolta, on myös vältettävä kaiken hyperemotionaalisen kuormituksen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Kuka ottaa yhteyttä?

HCG: n analyysi raskauden aikana

HCG: n analyysi raskauden aikana antaa tietoa korionien gonadotropiinin hormonin prosentuaalisesta suhteesta. Tämäntyyppisen hormonin määritelmä veressä osoittaa raskauden. Mutta hgch: n prosentuaalisen osuuden muutos kuvaa patologioita tai fysiologisia muutoksia tulevan äidin kehossa. Sikiökuoren solut tuottavat HCG: n, se johtuu siitä hormonista, jota tuotetaan, että raskaus ei pysähdy ja alkio kiristyy kohtuontelossa.

Analyysin luovuttaminen on välttämätöntä aamulla, tyhjänä vatsaan. Jos ei ole mahdollista luovuttaa verta aamulla, voit ottaa sen toisella kerralla, mutta ennen sitä mikään ei ole 4-6 tuntia. Hormoni alkaa imeytyä naisen veren jo neljäntenäkymmenentenätoista päivänä hedelmöityksen jälkeen, sen prosenttiosuus veressä on 25-150 mU / ml. HGH: n enimmäisprosentti on 9-11 viikkoa raskauden aikana ja se on 21 000 - 291 000 mU / ml.

HCG: n prosenttiosuus mahdollistaa raskauden tosiasiallisen varhaisen päivämäärän vahvistamisen ja tarkan ajan asettamisen. Hormonin korkea arvo havaitaan, jos:

 • Sikiöllä on kehityshäiriöitä, Downin oireyhtymä.
 • Raskaana oleva nainen on diabetes mellitus.
 • Raskaana oleva gestosi.
 • Käytettiin keinotekoisia gestageeneja.
 • Hedelmällisyys vahvistettiin useissa raskauksissa.

Hg: n alentunut taso on:

 • Tulehduksen uhalla.
 • Kehittymätön raskaus.
 • Sikiön kuoleman tai sen kehityksen viivästymisen vuoksi.
 • Kun raskaus on liikaa.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21]

TTG-veritesti raskauden aikana

Veren TTG-analyysi raskauden aikana käyttää arvioimaan tai arvostamaan, miten kilpirauhasen toiminta selviytyy. Kilpirauhasen stimuloivan hormonin ylläpitoa koskeva analyysi 24-28 viikon raskauden aikana on välttämätöntä, jotta:

 • Tylotoksikoosin havaitseminen subkliiniseen ilmentymään.
 • Seuraa kilpirauhasen hypertrofian tukahduttavan hoidon tulosta kilpirauhashormonien kanssa.
 • Trompositioosin ajallinen diagnosointi ja TSH-tason lasku raskaana olevalle naiselle.
 • Tunnista. Jos tuleva äiti on salannut raskaana olevien naisten diabeteksen.

Veri TTG: n analysoitava veri tulee ottaa aamulla tyhjään vatsaan, viimeinen ateria on tehtävä viimeistään 8 tuntia sitten. Ennen verikokeiden antamista sinun ei missään tapauksessa saa aloittaa lääketieteellistä hoitoa, koska se vaikuttaa lopputulokseen. Jos hoito on jo suoritettu, on parempi luovuttaa verta kahden viikon kuluttua hoidon lopettamisesta. Päivää ennen toimitusta ei voi olla fyysisesti tyhjentynyt, ja tunneperäinen hyperaktiivisuus on vasta-aiheinen, ruoan pitäisi olla vähäistä eikä kaloria liian korkea. Myös veren luovuttamista TTG: lle ei ole mahdollista, jos seuraavat toimet suoritettiin edellisenä päivänä:

 • Rengografia, fluorografia.
 • USA.
 • Suoritetut tutkimukset.
 • Fysioterapeuttiset menetelmät.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26], [27], [28]

Kolminkertainen analyysi raskauden aikana

Kolminkertainen analyysi raskauden aikana suoritetaan raskauden 16-18 viikolla, ja jokainen tuleva äiti tulee tehdä. Testi sisältää kolminkertaisen tutkimuksen - hCG: n (0,5-2,0 MoM), AFP: n (0,5-2,0 MoM) ja estriolin (0,5-2,0 MoM) tason tutkimisen. Näiden indikaattorien vaihtelut pienemmässä määrin ilmaisevat tulevan lapsen muodostumista kromosomipoikkeavuuksista ja muista kehon epänormaaleista kehityksestä. Analyysitiedot eivät kuitenkaan ole lopullinen diagnoosi, ja naisten suostumuksella he suorittavat lisäanalyysin - amnionesteestä tehdyn tutkimuksen. Ja jos diagnoosi on vahvistettu, kysymys raskauden hallinnasta, mutta monissa tapauksissa tutkimustuloksista huolimatta melko terveiden lasten syntyminen.

Veri luovutetaan analysoitavaksi tyhjälle vatsaan aamulla. Kevyiden, ei-ravitsemuksellisten elintarvikkeiden viimeinen vastaanotto ei saa olla aikaisintaan 8 tuntia sitten. Kolmen testin indikaattoreiden taso laskee seuraavasti:

 • Istukan, perenashivaniin sikiön puutteellisuus.
 • Tulevan lapsen kehityksen patologia, äidin diabetes.
 • Todennäköisyys keskenmenon tai ennenaikaisen syntymän vuoksi.
 • Estriolin pieni arvo osoittaa organismin aliravitsemuksen kehitystä sikiössä.

Kolmen testin indikaattorien suureneminen osoittaa seuraavat poikkeamat:

 • Korkea hCG voi esiintyä yliannostuksessa ja sopimattomassa raskaudenaikaisuudessa, diabeteksessa, äidin gestosissa ja hormonaalisissa lääkkeissä raskauden aikana.
 • Korkea AFP esiintyy epämuodostuman ja aivojen kehittymisen syntymisessä syntymättömissä lapsissa, sikiön kuolemalla, raskauden päättymisen uhalla.
 • Korkea estrioli kuljettaa suurta lasta, useita hedelmiä.

Hormonien analysointi raskauden aikana mahdollistaa ennalta ehkäisevän tai tunnistavan varhaisessa vaiheessa todennäköiset poikkeamat sikiössä. Myös hormonaalinen analyysi suositellaan ennen lapsen käsitystä, tietoon mahdollisista riskeistä raskauden aikana ja luottavaisena tulevien lasten terveydelle.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.