^

Raskaustesti kotona

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Huolimatta siitä, että apteekit voivat vapaasti ostaa lähes kaksikymmentä tuotemerkkiä testausjärjestelmistä raskauden määrittämiseksi, jotkut pohtivat, onko mahdollista tehdä raskaustesti alkuvaiheissa ilman valmiita pikatestisarjaa.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Kuinka tehdä raskaustesti kotona?

Kuten on tunnettua, testaus raskauden perustuu siihen, että muutaman päivän kuluttua järjestetään hedelmöityksestä (lannoitus) in suonikalvon soluissa (alkion osa istukka) alkaa synteesin erityisen hormonin - koriongonadotropiinia (hCG). Se kuuluu virtsaan naisia, ja siellä se irtonaisista (beeta-alayksikkö), voidaan havaita käyttäen monoklonaalisia vasta-aineita ihmisen koriongonadotropiinia - tuottamia proteiineja, B-lymfosyyttien immuunijärjestelmän ja niillä on korkea herkkyys hCG.

Toisin sanoen raskaus värjäämällä taikinauhoja määritetään erityisen immunokemiallisen reaktion - immuno- kromatografian seurauksena. Tiivis taikina, tarkemmin sanottuna niiden kalvot, joita käsitellään sopivalla kemiallisella koostumuksella. Tämä koostumus väriaineen lisäksi (värilliset lateksihiukkaset, kolloidisen kultaisen hiilen tai hiilen nanopartikkelit) sisältää merkittyjen spesifisten monoklonaalisten vasta-aineiden yhdistelmän koriongonadotropiiniin.

Mikä voi vastustaa suosittua raskaustutkimusta immuunikromatografialla jodilla? Sanotaan, että kaikki on hyvin yksinkertaista: kun raskaus tulee, jodi muuttuu violetiksi - jos se kaadetaan virtsaan kostutetulle paperille. Ja jos nainen ei ole raskaana, niin jodi ei muutu lainkaan tai muuttuu siniseksi.

Toinen ehdotus on seurata jodin pudotuksen käyttäytymistä, joka on pudotettava pipetistä kulhoon virtsaan: kun tämä pudotus välittömästi hämärtyy, sen pitäisi merkitä sitä, että nainen ei ole raskaana. Mutta jos jodin alkoholi-liuos viipyi pinnalla - sitten raskaus tuli.

Kemiallista mekanismia eikä kokeellisesti todennettua tietoa tämän menetelmän luotettavuudesta ei löytynyt.

Raskaustesti soodalla

Natriumbikarbonaatti (leivinjauhe) tarkoittaa emäksisiä suoloja, ja raskaustesti soodalla - ilmeisesti - käyttää tätä erityistä laatua.

Jotta raskauden soodatesti voidaan suorittaa, tarvitset puoli lasillista ensimmäistä aamu-virtsaa ja teelusikallista soodaa, ja sitten vain heittää sooda virtsaan. Sizzling vaahdon ja kuplien muodostuminen merkitsee negatiivista tulosta ja saostuminen ilman kuplia on positiivinen.

Tämän "painopisteen" koko salaisuus on se, että soodalla on emäksisiä ominaisuuksia ja virtsa on hapan. Joten tämän "testauksen" negatiivinen tulos, kun otetaan huomioon virtsan erityinen pH, on taattu. Hiilidioksidia ja vettä, johon sooda-hiilihapon tavanomaisen reaktion välituote liukenee ja kuplia, kun se altistetaan virtsahapolle.

Raskaustesti mangaanilla

Tarjoaa joitakin raskaustesti kaliumpennanganaattia perustuu näkemykseen, jonka mukaan raskauden ilmetessä virtsassa ei muuttunut vähäinen vaaleanpunaiseen kaliumpermanganaattiliuoksella, mutta sen pitäisi näkyä suspensiohiukkasiin. Ja jos nainen ei ole raskaana, lisäämällä virtsan kaliumpermanganaatin liuokseen seos muuttuu kellertävaksi.

Mangaanihapon kaliumsuola on voimakkain hapettimena ja joutuu redoksireaktioihin suolojen kanssa, jotka sisältävät virtsan. Hajottamisen jälkeen anionit muunnetaan kationeiksi ja vapautuu molekyylihappo, joka myös värjää mangaanin liuoksen. Ja missä täällä raskaus?

Kyseessä on sama absurdius, joka tulee yrittämästä suorittaa raskaustesti alkuvaiheessa käyttää ... Hammastahnaa. Säiliössä, jossa on virtsaneste, on suositeltavaa laittaa riittävä määrä valkoista hammastahnaa ja odottaa 10 minuuttia. Kun astiaan tulee vaahtoa, raskaus arvioidaan, kaikkea muuta pidetään negatiivisena indikaattorina.

Haluamme muistuttaa teitä siitä, että 21. Vuosisadan pihalla ja yrittää tehdä kokeen raskaudesta kotona kaikki edellä mainitut menetelmät eivät yksinkertaisesti ole käytännöllisiä.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.