^

Biokemiallinen analyysi raskauden aikana

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Biokemiallinen analyysi raskauden aikana viittaa pakollisiin testeihin. Biokemiallisen verikokeen avulla voit selvittää tulehduksen liikkumista kehossa, tunnistaa rikkomukset kaikkien järjestelmien ja elinten toiminnassa.

Analyysi ottaa vereen veren tyhjään vatsaan, aattona on parempi olla syödä ruokaa säilöntäaineita, rasvaisia ruokia, juo vain vettä paremmin. Analyysi tehdään ilmoittautumisen yhteydessä 28 ja 34 viikossa.

Veren yksityiskohtainen tutkiminen antaa mahdollisuuden oppia tällaisista indikaattoreista:

 • Proteiinien (albumiinit, globuliinit) sisältö.
 • Lipidifraktioiden (fosfolipidit, triglyseridit jne.) Sisältö.
 • Hiilihydraattifraktioiden sisältö, glukoosi.
 • Entsyymien (koliiniesteraasi, kreatiinikinaasi, lipaasi jne.) Sisältö.
 • Elektrolyyttitasapainon tilavuus (rautaa, kaliumia, magnesiumia, natriumia, fosforia jne.).
 • Raudanpuuteiden merkkiaineiden tunnistaminen - seerumin rauta, LHS, transferriini, ferriitti.
 • Bilirubiinin määrä veressä.
 • Urean, kreatiniinin ja urean pitoisuus.
 • Vasta-aineiden määrä.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Kuka ottaa yhteyttä?

Analyysi ferriinistä raskauden aikana

Rutiiniannoksen analyysillä on suuri diagnostinen arvo. Aineiston perusteella analyysi voi tunnistaa varhaisessa kehitysvaiheessa raudanpuutosanemian, ja raskauden aikana on erittäin tärkeää, koska ei ole rautaa yleensä kärsii paitsi äiti, myös sikiön (provosoida kehittämiseen hapen puutteesta).

Analyysin avulla on mahdollista paitsi diagnosoida anemia ajassa, myös arvioida rautakauppoja elimistössä, tunnistaa krooninen tulehdus, diagnosoida kasvain sairauksia.

Ferriitin analyysi on kätevin menetelmä ferriitin diagnosoimiseksi. Se myös mahdollistaa raudan assimilaation laadun vertailun verran suhteessa ferritiinin prosenttilukuun veressä. Normaali ferritiini 13-150 g / l. Jos sen prosentuaalinen lisäys do400 g / l tai enemmän, niin se osoittaa, maksan sairauksien, että akuutin tai kroonisen vaiheen krooninen munuaisten vajaatoiminta, tiettyjen neoplastisten sairauksien (keuhkojen karsinooma, paksusuolen karsinooma vaurion maksa, eturauhasen, leukemia akuutissa vaiheessa, Hodgkinin tauti). Kun ferriinipitoisuus on pienempi kuin 10-15 μg / l, muodostuu yksinkertainen raudan puute.

Analyysianalyysi on parempi ottaa aamulla tyhjään vatsaan, viimeinen ateria ei saisi olla aikaisintaan 8 tuntia sitten, ja ruoan pitäisi olla kevyt ja ei-kalori. Analyysiä ei myöskään voida suorittaa, jos hoito suoritetaan rinnakkain.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22]

Raskaana olevan sokerin analyysi

Sokerin analyysi raskauden aikana annetaan toistuvasti koko raskauden ajan. Tuleva äiti lahjoittaa paitsi virtsan myös sokerin veren - jotta voit seurata fysiologisia muutoksia elimistössäsi ja ajoissa huomaamaan sellaisen rikkomuksen kuin diabetes.

Raskaus on yksi diabeteksen kehittymiseen vaikuttavista tekijöistä, joten "mielenkiintoinen" asema on tarpeen kiinnittää erityistä huomiota glukoosin tasoon veressä ja virtsassa. Riskiryhmään kuuluvat raskaana olevat naiset, jotka:

 • Heillä on perinnöllinen taipumus diabetekselle.
 • Raskaana on yli 35-vuotias.
 • Raskaana on ylipaino tai kiinteä lihavuuden tosiasia.
 • Aikaisemmin raskaus oli monimutkainen tai päättyi keskenmenoon.
 • Raskaana hoidettiin hedelmättömyyttä hormonien kanssa.
 • Raskaana olevalla naisella oli jo suuria lapsia (tämä osoittaa diabeteksen piilevää muotoa).

Raskaana olevan sokerin analyysi on tarpeen kahdesti - 8-12 ja 30 viikon ajan. Jos ensimmäisessä annostuksessa todettiin sokerin pitoisuuden lisääntyminen veressä, suoritetaan ylimääräinen TSH-testi tarkistaakseen, miten haima hoitaa tehtävänsä. On oikein antaa verta sokeria aamulla, tyhjään mahaan, jotta vääriä tuloksia ei saada.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33]

Koagulaation analyysi raskauden aikana

Raskauden koagulogrammi analysoi ehdottomasti kaikki naiset. Tämän analyysin avulla voit selvittää, kuinka nopeasti veri muuttuu ja verenvuoto eliminoituu fysiologisesti. Koaguloituvuusasteiden siirtäminen voi aiheuttaa raskauden vakavia komplikaatioita. Joten, tromboosin taipumus voi aiheuttaa aivohalvauksen, sydänkohtauksen, laskimotromboosin ja johtaa myös raskauden päättymiseen. Myös veren hyytymien korkea taso voi vaikuttaa sikiön terveyteen - johtaa aivojen poikkeavuuksien muodostumiseen.

Koko raskauden ajan koagulogrammi on analysoitava vähintään kolme kertaa. Verinäytteen luovuttaminen on välttämätöntä tyhjään vatsaan, mutta viimeinen ateria ei saisi olla aikaisintaan 8 tuntia sitten. Jos koagulaatiotestien tulokset poikkeavat toisistaan, saatat joutua verensiirtoon tai suorittaa lisätutkimuksia. Jos raskaana olevalla naisella on suonikohjuja, maksasairauksia tai autoimmuunisairauksia, analyysiä on annettava enemmän kuin kolme kertaa, vaikka raskaus olisi ilman vaarallisia komplikaatioita.

Normaali analyysi koaguloitumiselle raskauden aikana:

 • APTTV: n arvo on 17-20 s;
 • Fibrinogeenin merkitys - jopa 6,5 g / l;
 • Lupus-antikoagulantin merkitys puuttuu;
 • Verihiutaleiden määrä on 131 - 402 tuhatta / mkl;
 • Protrombiinin arvo on 78-142%;
 • Trombiinin aika on 18-25 s;
 • D-dimeerin arvo on 33-726 ng / ml;
 • Antitrombiinin III arvo on 70-115%.

trusted-source[34], [35], [36], [37], [38]

Lupuksen analyysi raskauden aikana

Lupuksen raskauden analyysi olisi tehtävä epäonnistumatta, koska tauti voi esiintyä ilmentymättömässä muodossa, mutta myöhemmin merkittävästi vaikeuttaa raskauden kulkua. Lupus raskauden aikana voi aiheuttaa:

 • Pre-eklampsia on vakava sairaus, johon vaikuttaa munuaisten toiminta ja verenpaine nousee.
 • Raskauden tahto. Neljännes lupus raskauksista keskeytyy spontaanisti tai johtaa kuolemantapaukseen.
 • Syntymä ennen termiä.
 • Intrauterin kasvun hidastuminen ja sikiönkehitys.
 • Placental tromboosi. Immuunijärjestelyn takia lupusissa muodostuu suuri määrä sikiöitä, mikä johtaa istukan läpäisevyyden vähenemiseen ja sikiöön jääneiden ravintoaineiden ja hapen puutteeseen.

Kun lupus vahvistetaan kroonisessa muodossa olevasta raskaana olevasta naisesta, yksilöllinen hoitojärjestelmä on valmis tukemaan äidin kehoa, mutta tukee sen normaalia kasvua ja kehitystä. Jos Ro- ja La-vasta-aineita havaitaan naisen veressä, tämä tarkoittaa sitä, että tuleva lapsella on jo uusiutuva lupus, joka ilmenee ihottumana ja verihiutaleiden väheneminen. Mutta 3-6 kuukauden kuluttua tauti kulkee, mutta on mahdollista, että vauvalla on lievä sydänpatologia, joka vaatii lisäkäsittelyä.

trusted-source[39], [40], [41], [42], [43], [44], [45]

Raskauden vasta-aineiden analysointi

Vasta-aineita analysoidaan raskauden aikana, jotta äiti ja syntymättömät lapset eivät pystyisi ristiriitaa. Jos tulevalla äidillä on negatiivinen Rh, ja sikiöllä on positiivinen vaikutus, siitä tulee usein syy keskenmenon tai hemolyyttisen sairauden aikaansaamiseksi vauvalle. On parempi käsitellä määrittämiseen rhesus veriryhmän ja tunnistaa onko alloimmuuni punasolujen vasta-aineiden määrää veressä ennen raskautta suunnittelevien tai sen alkuvaiheessa, ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin odottaville äideille. Jos tuleva äiti on Rh-positiivinen ja sikiö on negatiivinen, raskaus ei ole uhattuna eikä ole mitään syytä hemolyyttisen taudin kehittymiselle.

Vasta-aineet ovat spesifisiä proteiineja, jotka lisäävät joidenkin niiden tasoa voivat vaikuttaa haitallisesti syntymän vauvan terveyteen. Jos vasta-ainepitoisuus on korkeampi kuin 1: 4, tulee sikiölle seurata enemmän ultraääni. Jos koko raskauden aikana vasta-ainetitteri ei kasva, tämä on edellytys sikiön menestykselliselle kantokyvylle.

Verenmäärittäminen raskauden vasta-aineetestiin on parempi aamulla eikä syö liian paljon rasva- ja proteiiniruokaa aattona. Kun vahvistetaan Rh-konflikti ja korkealla vasta-ainetitterillä, tehdään päätös raskauden erityisestä tupakoinnista.

Biokemiallinen analyysi raskauden aikana tekee mahdolliseksi seurata raskauden aikana ja varhaisessa vaiheessa tapahtuneita muutoksia raskauden aikana ja diagnosoida poikkeavuuksia ja varmistaa ongelman tehokas ja oikea hoito.

trusted-source[46], [47], [48], [49], [50], [51], [52]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.