^
A
A
A

Raskaus: Terveen raskauden suunnittelu

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Jos suunnittelet raskautta, huolehdi terveydestasi etukäteen. Jos olet aiemmin käyttänyt ehkäisypillereitä, odota, kunnes kuukautiskierto muuttuu säännölliseksi.

Hedelmällisyys ehkäisytablettien poistamisen jälkeen ei joskus tule välittömästi.

Nyt sinun täytyy enemmän kuin koskaan harrastaa urheilua, syödä tasapainoista terveellistä ruokaa, juoda runsaasti vettä ja laskea ruokahalua tai lopettaa kokonaan kofeiinin. Vältä huumeita, savukkeita ja alkoholijuomia. Lisäksi sinun on suljettava pois ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet kotihoidon lääkäriltä, kuten ibuprofeeni tai aspiriini.

Jos et ole valinnut lääkärin, joka ohjaa sinua raskauden aikana, synnytyksen aikana ja sen jälkeen, käytä neuvoja tai saada tarvittavat tiedot klinikasta.

Jälleen kerran keskustele lääkärisi kanssa rokotteista, jotka olet aiemmin tehnyt. Sikiövaurioita, keskenmenon tai kuolleena syntymisen voi olla syy näiden infektioiden vihurirokko tai tuhkarokko, joten ennen raskauden, sinun pitäisi tehdä tarvittavat rokotukset ja odottaa tietyn ajan.

Keskustele hoitavan lääkärin kanssa tarvetta seulontatesteihin perhetauteille (geneettiset häiriöt). Tällaisia testejä annetaan, jos jollakin tulevasta vanhemmasta on perhesairauksia tai muita ristiriitoja rodun tai etnisen ryhmän henkilöiden keskuudessa. Geneettisten häiriöiden seulonta toteutetaan tarkoituksena paljastaa:

  • sirppisolusairaus, jota usein esiintyy afrikkalaisissa;
  • varhaislapsuuden amavroottinen idiootti, sairaus havaittu Ashkenazi (jälkeläiset juutalaisten maahanmuuttajia Saksasta), Cajuns tai ranskalainen kanadalaiset;
  • Mukoviskidoosia - sairaus, joka on usein nähdä ihmisiä valkoihoisia tai Euroopan kansalaisuus sekä Ashkenazi juutalaisia (jälkeläisiä juutalaisten uudisasukkaiden Saksasta).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.