^

TSH: n analyysi raskauden aikana 1, 2 ja 3 kolmanneksella: indikaattorien tulkinta

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 27.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

TTG raskauden aikana ei välttämättä ole yhtä tärkeä kuin normaaleissa olosuhteissa. Kilpirauhasen toiminnan hallinta on erittäin tärkeää terveille naisille ja naisille, joilla on jo olemassa kilpirauhan toimintahäiriöitä. Loppujen lopuksi lapsen kehitys riippuu useiden naisen elimistä, mukaan lukien kilpirauhasen toiminta.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Menettelyn tiedot TTG: n analyysi raskauden aikana

TSH-tasojen seulonnan indikaatiot ovat kilpirauhasen vajaatoiminnan oireiden ilmaantuminen: uneliaisuus, riittämättömät painonnousu, tiukka turvotus ja troofiset ihosairaudet. Jos on olemassa tällaisia oireita, se on kilpirauhasen kliininen muoto raskaana oleville naisille, mikä tarkoittaa, että tutkiminen tällaisissa tapauksissa on pakollista. Mutta mitä tehdä, jos kilpirauhasen vajaatoiminta on subkliinistä. Tällaisissa tapauksissa, jos nainen haluaa synnyttää terveen lapsen, tulee terveen raskauden suunnittelumenetelmistä ensin tulla. Tällaisissa tapauksissa raskauteen kohdistuvissa tutkimuksissa on otettava huomioon kilpirauhasen toiminta ja seulonta.

TTG raskauden suunnittelussa voi tulla seulontatesti, joka määrittää, onko naisilla ristiriitoja. Normaali TTG raskauden suunnittelua varten tulee olla 0,4-4,0 mIU / l. Jos naisella on ongelmia kilpirauhasen kanssa tai hänellä on hoidossa kilpirauhasen patologiaa, raskauden suunnittelussa TSH-taso ei saa olla yli 2,5 mIU / l. Tämä taso mahdollistaa implantoinnin alkion ja kehittyvän normaalisti.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17]

Valmistautuminen

Tämän analyysin valmisteluun ei ole erityisiä ohjeita. Tutkimusta edeltävänä päivänä ei ole suositeltavaa juoda alkoholia, nikotiinia ja lääkkeitä. Jos nainen käyttää tiroksiinia tai muita lääkkeitä kilpirauhasen toiminnan hoitoon, niin päiväksi sinun on lopetettava ihon ottaminen.

Miten TTG otetaan raskauden aikana? Tämä tehdään laboratoriossa aamulla tyhjään vatsaan. Laskimoverinäytteet suoritetaan myöhemmässä tutkimuksessa useita päiviä.

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22], [23], [24]

Kuka ottaa yhteyttä?

Tekniikka TTG: n analyysi raskauden aikana

Kilpirauhasen stimuloivan hormonin (TSH) seerumin tai plasman pitoisuuksien määrittäminen tunnistetaan herkkänä menetelmänä primaarisen ja sekundaarisen kilpirauhasen vajaatoiminnan diagnosoinnissa. TTG erittyy etupäässä aivolisäkkeestä ja stimuloi kilpirauhasen tiroksiinin ja triiodothyronin tuotantoa ja vapautumista. Vaikka TSH: n pitoisuus veressä on erittäin alhainen, se riittää palvelemaan kilpirauhasen normaalia toimintaa. TSH: n vapautumista säätelee hypotalamuksen tuottama TTG-vapautuva hormoni (TRH). TTG- ja TRH-tasot ovat käänteisesti yhteydessä kilpirauhashormonien tasoon. Kun veressä on korkea kilpirauhashormoneja, hypotalamuksesta vapautuu pienempi määrä TGH-arvoa, joten aivolisäkkeen vapautuu vähemmän TSH: ta. Päinvastainen vaikutus ilmenee, kun veren kilpirauhashormoneja vähenee. Tätä prosessia kutsutaan negatiiviseksi takaisinkytkentämekanismiksi ja se on vastuussa näiden hormonien asianmukaisen tason ylläpitämisestä veressä.

Normaali suorituskyky

Normaali TTG raskauden raskauden aikana on eroja, mikä liittyy T3: n ja T4: n synteesin eri tasoihin raskauden aikana. Eri indikaattorit saattavat poiketa eri laboratorioissa, mutta TSH-tasojen keskimääräiset suositellut tasot eri aikoina ovat erilaisia:

  1. TTG raskauden aikana ensimmäisen kolmanneksen aikana tulisi olla välillä 0,1 - 2,5 mIU / l;
  2. TTG raskauden aikana toisen kolmanneksen aikana tulisi olla 0,2 - 3,0 mIU / l;
  3. TTG raskauden aikana kolmella kolmanneksella tulisi olla 0,2 - 3,5 mIU / l.

Jos arvot poikkeavat toisistaan, arvioidaan tarkasti kilpirauhasen toiminta. Voit tehdä tämän tutkimalla raskauden aikana TSH: n, T3: n ja T4: n tasot, jotka voivat puhua kilpirauhasen erityisestä toiminnasta.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29], [30]

Laite analysoitavaksi

Laite TSH-tason analyysiä varten käyttää monoklonaalista vasta-ainetta. Sarjaa ELISAa käytetään määrittämään kilpirauhasen stimuloiva hormonin (TSH) konsentraatio ihmisen seerumissa. Tämä TTG-pakkaus perustuu kiinteäfaasi-entsyymi-immunomäärityksen periaatteeseen. Se käyttää ainutlaatuista monoklonaalista vasta-ainetta, joka on kohdistettu erottamattoman antigeenisen determinantin suhteen koskemattomaan TSH-molekyyliin. Hiiren monoklonaalista anti-TTG-vasta-ainetta käytetään kiinteän faasin immobilisoimiseen (kaivot mikrotiitterilevyyn). Vuohen anti-TTG-vasta-aine on entsyymikonjugaatin liuoksessa. Testinäyte reagoi samanaikaisesti näiden kahden vasta-aineen kanssa, minkä seurauksena TSH-molekyylit ovat "voileipä" kiinteän faasin ja entsyymillä sitoutuneiden vasta-aineiden välillä. 60 minuutin inkubaation jälkeen huoneenlämpötilassa kuopat pestään vedellä sitoutumattomien leimattujen vasta-aineiden poistamiseksi. Lisätään TMB-liuosta ja inkuboidaan 20 minuuttia, mikä johtaa sinisen värin kehittymiseen. Värinkehitys pysäytetään lisäämällä pysäytysliuos keltaisen värin muodostamiseksi ja spektrofotometrin mittaus tehdään 450 nm: n aallonpituudella. TTG: n konsentraatio on suoraan verrannollinen näytteen värin intensiteettiin. TSH: n vähimmäispitoisuus tällä kitillä on 0,2 μIU / ml.

Arvojen nostaminen ja laskeminen

Korkeampi TSH raskauden aikana on yksi kilpirauhasen kilpirauhasen laboratoriotutkimuksista ja siten hormonin ja lapsen puutteesta. Kohonnut TSH normaaleilla T4- ja T3-pitoisuuksilla määritellään subkliinisen kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Alitajuisen kilpirauhasen vajaatoiminnan esiintyvyys raskauden aikana arvioidaan 2-5 prosentista. Tämä on lähes aina oireeton. Naisilla, joilla on subkliininen kilpirauhasen vajaatoiminta, useammin kuin euthyroidismilla olevilla naisilla on positiivinen aktiivisuus vasta-aineille TPO: lle. Subkliininen kilpirauhasen vajaatoiminta liittyy epäedulliseen lopputulokseen äidille ja jälkeläisille, ja suosittelee parhaiten tyroksiinin korvaamista naisilla, joilla on subkliininen kilpirauhasen vajaatoiminta. Huolimatta siitä, että tyroksiinihoito parantaa synnytystä, ei ole osoitettu, että se muuttaa pitkäaikaista neurologista kehitystä jälkeläisissä. TSH: n korkean tason lapsiin kohdistuvat seuraukset eivät rajoitu alhaiseen syntymäpainoon. Lapsella voi syntyä synnynnäisen kilpirauhasen vajaatoiminnan merkkejä. Tätä patologiaa leimaa sisäisten elinten riittämätön kehitys ja pääasiassa aivojen yhteydet. Epäaggressiivisella synnynnäisellä kilpirauhasen vajaatoiminnalla lapsi kehittää syvää kognitiivista neurologista vajetta.

Korkea TSH ja jäädytetty raskaus voivat olla suora yhteys. Koska kilpirauhashormonit tukevat raskautta, mikä stimuloi keltaisen kehon toimintaa, niiden riittämättömyys voi aiheuttaa raskauden kuoleman.

TTG: n alentaminen raskauden aikana, jos sen kasvu on vaarallista. Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, että emme voi vaikuttaa TTG: n synteesiin suoraan lääkkeiden kautta. Jos keholla on kohonnut TSH, tämä osoittaa vain, että T3: n ja T4: n taso on normaalin alapuolella. Siksi on tarpeen lisätä näiden hormonien pitoisuutta, ja vastaavasti TSH: n määrä kasvaa. Jos korkean TSH: n taustalla on alhainen T3 ja T4, hoito vaatii tyroksiinin hormonia. Levotiroksidin käyttöönotto on hoito äidin kilpirauhasen vajaatoiminnan valinnalle. Raskaana olevat naiset tarvitsevat suurempia annoksia, koska nopea kasvu TSH kasvaa seurauksena fysiologisen estrogeenin, lisätä istukan kuljetus- ja aineenvaihduntaa äidin T4 ja yleistyminen kilpirauhashormonien. Raskauden aikana tiroksiinin täydellinen annosmuutos on noin 2-2,4 μg / kg / vrk. Vaikeissa kilpirauhasen ensimmäisinä päivinä annos tyroksiinin kaksinkertaiseksi lopullisesta korvaaminen vuorokausiannos voidaan antaa nopeasti normalisoida ekstratyroidaalisen tyroksiinia altaan vähentää perimmäinen korvaavan annoksen. Naiset, jotka ovat jo tyroksiiniyhdiste ennen raskautta, pääsääntöisesti on lisättävä vuorokausiannos keskimäärin 30-50% korkeampi kuin annos ennen raskautta. Tyroksiinin annos riippuu myös kilpirauhasen vajaatoiminnan etiologiasta. Naisia tulee seurata 4-6 viikon välein T4- ja TSH-arvoille ennen toimitusta.

Ruokavalion jodin puute äidissä johtaa kilpirauhashormonin synteesiin äitissä ja sikiöissä. Matalia arvoja kilpirauhashormonien stimuloivat lisääntynyt tuotanto HBG aivolisäkkeen, ja kohonnut TSH stimuloi kilpirauhanen kasvu, joka johtaa äidin ja sikiön zobam. Siksi korotetun TSH: n syy ei voi olla niin alhainen T3- ja T4-taso, mutta ensisijaisesti se voi olla jodin puute. Alueilla, joilla on vaikea jodipuutos, kilpirauhasen kyhmyt voivat esiintyä 30 prosentilla raskaana olevista naisista. Vakava jodipuutos raskaana olevilla naisilla yhdistää raskauden menetyksen, kuolleen syntymän ja lisääntyneen perinataalikuoleman ja kuolleisuuden lisääntymiseen.

Kilpirauhashormonien normaalit tasot ovat välttämättömiä hermosolujen migraatiolle, myelinaatiolle ja muille sikiön aivojen rakenteellisille muutoksille. Koska kilpirauhashormonit tarvitaan koko raskauden, jodin puute vaikuttaa sekä tuotannon äidin ja sikiön kilpirauhashormonit ja riittämätön jodia voi johtaa tuhoisia seurauksia. Erityisesti äidin ja sikiön jodipuutos raskauden aikana vaikuttaa haitallisesti jälkeläisten kognitiiviseen funktioon. Lapset, joiden äidit raskauden aikana raskaasti raskauttavat jodia, voivat olla cretinismia, jolle on ominaista syvät älylliset vaivat, kuurous ja motorinen heikkeneminen. Jodipuutos on tärkein syy ehkäisevien älyllisten puutteiden varalta kaikkialla maailmassa.

Tällöin levotyroksiinin käyttö T3- ja T4-tasojen lisäämiseksi ja TSH: n laskemiseksi ei ole suositeltavaa, on ensin välttämätöntä sovittaa yhteen jodipitoisuuden taso. Iodomariini, jolla on kohonnut TSH raskauden aikana, on tässä tapauksessa paras lääke jodin puutteen hoitoon. Kaikki raskaana olevat ja imettävät naiset, joilla on tämä ongelma, pitäisi ottaa jodomariinia, joka sisältää 150-200 mikrogrammaa jodia päivässä.

Hypertyreoosi on harvinaisempaa kuin kilpirauhasen vajaatoiminta, jonka raskaus on likimäärin 0,2% raskauden aikana. Alhainen TSH raskauden aikana ja kohonnut T4-taso ovat laboratoriossa merkki hypertyreoidista naisilla. Joskus raskauden aikana normaalilla T4: llä on alhainen TSH, joka on tyypillistä subkliinisen kilpirauhasen liikatoimintaa varten. Kliinisiä oireita liikatoiminnan ovat takykardia, hermostuneisuus, vapinaa, hikoilua, lämpö-intoleranssi, proksimaalisten lihasten heikkoutta, usein suoliston liikkeitä, alentunut rasituksenkestävyys, ja kohonnut verenpaine.

Syyt tällaisiin muutoksiin ovat autoimmuuniprosessin muodostuminen. Tämän patologian avulla vasta-aineet (AT) muodostuvat TSH-reseptoreihin, jotka lisääntyvät raskauden aikana juuri kilpirauhasen liikatoiminnan tapauksessa. Nämä vasta-aineet stimuloivat TSH: n tuottamista väärällä tavalla, mikä vuorostaan stimuloi kilpirauhashormonien tuotantoa. Nämä hormonit kasvavat veressä ja johtavat kaikkien kilpirauhasen ja muiden raskaana ole- vien elinten ja järjestelmien aktivointiin.

Tärkein ongelma naisilla, joilla on kilpirauhasen liikatoiminta, on potentiaalinen vaikutus sikiöön. Kilpirauhasen reseptorin vasta-aineita on mitattava toisen kolmanneksen lopussa naisilla, joilla on aktiivinen sairaus.

trusted-source[31], [32], [33], [34], [35], [36]

Kilpirauhasen toiminnan muutokset raskauden aikana

Raskaus on ajanjakso, joka parhaimmillaan luo suurta fysiologista stressiä sekä äidille että sikiölle. Kuitenkin, jos raskaus on monimutkainen hormonaalisten häiriöiden, kuten kilpirauhasen vajaatoiminnan, äitien ja sikiöiden mahdolliset haittavaikutukset voivat olla valtavia. Kilpirauhasen vajaatoiminta on levinnyt raskaana oleville naisille ja havaitsemisaste erityisesti kehitysmaissa ei jää jäljessä ongelman laajuuteen. Koska kilpirauhasen vajaatoiminta on helppo hoitaa, häiriön nopea havaitseminen ja hoito voivat vähentää epäedullisten hedelmien taakkaa ja ärtyneitä tuloksia, jotka ovat hyvin yleisiä.

Kilpirauhasen toimintahäiriö raskauden aikana on yleistä, kun taajuus on 2% -4%. Kilpirauhasen toimintahäiriö äiti liittyy suurentunut riski eri haitallisia pikkulasten tuloksia esimerkiksi keskenmeno, sikiön kasvun hidastuminen, korkeasta verenpaineesta sairaudet, ennenaikaisen synnytyksen ja vähentää lapsen IQ. Raskauden aikana syvällisiä muutoksia fysiologian kilpirauhasen esiintyy varmistaa riittävä kilpirauhashormonin, sekä äidille ja sikiölle. Tämä on erityisen tärkeää aikana alkuvaiheessa raskauden aikana, koska sikiön kilpirauhasen alkaa tuottaa huomattavia määriä  TSH  vain noin 20 viikko raskauden kunnes sikiö on erittäin riippuvainen äidin hormonin tasot. Tämä inhibitio kilpirauhashormonin synteesin sikiön, ja lisääntynyt pitoisuus sitovan proteiinin hormonien (tyroksiinia sitova globuliini) ja hajoaminen T4 istukan yodotironinovoy deyodazoy 3 vaativat yhä äidin kilpirauhashormonin tuotantoa. Tämä edellyttää terveellistä kilpirauhantaa äidissä ja riittävä ravinnon jodin saavutettavuus. Tämän seurauksena, pitoisuus vapaan tyroksiinin seerumin (FT4) lisätään, ja TSH pitoisuudet noin kahdeksan viikon aikana ensimmäisen puoli raskauden, mikä johtaa eri ohjaus välein TSH ja  T4  verrattuna ei-raskaana tilassa.

Kun otetaan huomioon nämä raskauteen liittyvät muutokset kilpirauhasen fysiologiassa ja kilpirauhashäiriöihin liittyvien komplikaatioiden yhteydessä, on tärkeätä määrittää tiheyden normaali kilpirauhasen toiminnan kontrolliintervallit raskauden aikana. Tämä on ratkaisevaa sellaisten naisten tunnistamiseksi, jotka tarvitsevat hoitoa tai kilpirauhasen toiminnan korjaamista.

Kilpirauhasen ei-diagnosoitu toimintahäiriö voi olla ongelma. Vaikka paljon huomiota on kiinnitetty kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyvien sikiöiden epäsuotuisiin tuloksiin, huomiota kiinnitetään myös asteittain tämän häiriön epäedullisiin äidinmielisiin tuloksiin. Hypytyroidismin nopea diagnoosi ja hoito raskauden aikana on erittäin tärkeä. Myös subkliinistä kilpirauhasen vajaatoimintaa on tunnistettava ja hoidettava estämään haitalliset vaikutukset, erityisesti äidinmaitoa. Koska naisilla, joilla on kilpirauhasen vajaatoiminta raskauden aikana, erityisesti autoimmuunisarjalla, voi olla puhkeaminen synnytyksen jälkeen tai voi edelleen vaatia tiroksiinin korvaamista toimituksen jälkeen, riittävä seuranta on pakollista. Ja vaikka nainen ennen raskautta olisi täysin terve ja ettei hän koskaan ollut kilpirauhasen häiriöitä, tällaiset ongelmat voivat ilmetä hänessä jopa normaalin raskauden taustalla.

Kilpirauhasen fysiologia muuttuu merkittävästi normaalin raskauden aikana. Nämä muutokset tapahtuvat koko raskauden ajan, auttavat valmistamaan äidin kilpirauhastoa selviytymään raskauden aineenvaihduntarpeista, ovat palautuvia lääkityksen jälkeen.

Merkittävin muutos on tiroksiin sitoutuvan globuliinin (TSH) lisääntyminen. Se alkaa ensimmäisen kolmanneksen alussa, tasangolla keskimäärin ja jatkuu synnytykseen saakka. Tämä johtuu TSH: n synteesin stimuloimisesta kohonneilla estrogeenipitoisuuksilla äideillä ja, mikä tärkeintä, koska estää TSH: n maksan vajaatoiminta estrogeenin aiheuttaman siedämisen vuoksi. Tämä lisääntynyt TSH: n konsentraatio johtaa poolin laajenemiseen ja johtaa lisääntyneisiin T3-  ja T4- tasoihin  johtuen lisääntymisestä kilpirauhashormonin synteesissä äidissä. Kilpirauhashormonien synteesi äidissä lisääntyy myös jodidin nopeutuneesta munuaispuhdistuksesta johtuen glomerulaarikudoksen suodatuksen nopeuden kasvusta.

Metabolian lisääntymistä T4 toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana, koska istukan kasvu dejodinaasient- tyypin II ja tyypin III, joka muutetaan T4 T3 ja T4 vastakkaiseen suuntaan T3 ja T2 vastaavasti toimia lisäpulssivoima T4 synteesiin. Jodidit plasmassa vähenee lisääntyneen metabolian tyroksiinin ja lisäämällä munuaisten jodidi. Kaikki nämä muutokset johtavat kasvuun kilpirauhasen kokoa 15% raskaana olevista naisista, joka palauttaa normaaliksi synnytyksen.

HCG-  seerumilla on oma tyrotrooppinen aktiivisuutensa, joka lisääntyy hedelmöityksen jälkeen ja huiput 10-12 viikossa. Näin ollen ensimmäisellä kolmanneksella vapaan T3- ja T4-tasot kasvavat hieman ja TSH-tasot pienenevät ensimmäisen kolmanneksen aikana ja säätö tapahtuu toisella ja kolmannella kolmanneksella, kun hCG-tasot pienenevät.

Miten TSH vaikuttaa raskauteen? Koska sen tasoa pienennetään hieman palautteen periaatteen mukaan ensimmäisen kolmanneksen aikana, sen vaikutus vähenee hieman. Mutta tämän hormonin synteesi jatkuu, eikä se vaikuta pelkästään naisen ruumiin vaan aktiivisesti kehittävän lapsen kilpirauhasen toimintaan.

Sikiö kilpirauhasen kehittyy jopa 7 viikkoa raskauden. Sikiön rauhanen pystyy tarttumaan jodiin viikolla 12 ja voi syntetisoida tyroksiinia raskauden viikolla 14. Kuitenkin merkittävää hormonien eritystä ei havaita vasta 18-20 viikkoa raskauden jälkeen. Tämän jälkeen alkiotutkimus TSH, T4 ja TSH lisääntyvät vähitellen aikuispopulaatiolle 36 viikkoa raskauden aikana. TSH: n siirtäminen istukan kautta on vähäpätöinen, mutta T3: n ja T4: n kuljetus voi olla merkittävää.

Siten voidaan päätellä, että äidin kilpirauhasen toiminta on sikiöä ennen tiettyä raskauskautta. Siksi äidillä voi olla erilainen kilpirauhasen vajaatoiminta, varsinkin jos hänellä oli jo  ennestään kilpirauhasen vajaatoiminta  tai  hypertyreoosi. Kilpirauhasen toiminnan valvonta raskauden aikana on hyvin tärkeä, koska kilpirauhasen äidissä jopa kliinisesti merkityksetön toimintahäiriö voi aiheuttaa lapselle vakavia kognitiivisia häiriöitä ja kehityshäiriöitä.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41], [42]

Kilpirauhasen toiminnan hallinta raskauden aikana

Nukahtamaton äidin kilpirauhasen vajaatoiminta voi johtaa ennenaikaiseen syntymään, alhaiseen syntymäpainoon ja  vastasyntyneiden hengitysvaikeuksiin. Vuosien mittaan on kertynyt riittävästi näyttöä tyroksiinin roolista sikiön aivojen normaalissa kehityksessä. Spesifisten tumareseptoreita ja kilpirauhasen hormoni esiintyy aivoissa sikiön on 8 viikko raskausviikolla, vapaan T4 löytyy coelomic ja lapsivesi, ja sen osoittaminen, että maternaalisten kilpirauhashormonien istukan kautta, korostavat kilpirauhashormonien sikiön aivojen kehitykseen. Monimutkaiset vuorovaikutukset jodityroniini-deyodazami D2 ja D3 raskauden aikana ja auttaa hienosäätää määrä on riittävä määrä T3 tarvitaan aivojen normaalia kehitystä.

Siksi kliinisesti ei aina kliinisesti voi ilmetä kilpirauhasen vajaatoimintaa, kun hormonit puuttuvat. Siksi raskaana oleville naisille levitetään kilpirauhasen toimintahäiriön seulontaan liittyviä merkkejä.

Kilpirauhasen vajaatoiminnan esiintyvyys raskauden aikana on arviolta 0,3-0,5% avoimessa kilpirauhasen vajaatoiminnassa ja 2-3% subkliinisessä kilpirauhasen vajaatoiminnassa. Autoimmuuni kilpirauhasen vajaatoiminta  on yleisin kilpirauhasen vajaatoiminnan syy raskauden aikana. Kuitenkin koko maailmassa jodin puute on edelleen yksi syy kilpirauhasen vajaatoimintaan, sekä eksplisiittisiin että subkliinisiin.

Kilpirauhasen vajaatoiminta raskauden aikana on tavallisesti oireeton, erityisesti subkliinisessä muodossa. Kilpirauhasen vajaatoimintaa osoittavat merkit ja oireet ovat riittämättömät painonnousu, kylmä intoleranssi, kuiva iho ja viivästyminen syvän jänteen refleksien rentoutumisessa. Muut toiminnot, kuten ummetus, väsymys ja uneliaisuus, johtuvat yleensä raskaudesta.

trusted-source[43], [44], [45], [46]

Kuinka lisätä TTG-arvoa raskauden aikana?

Tätä tarkoitusta varten käytetään lääkkeitä, jotka tunnetaan nimellä antithyroid-lääkkeet - metamitsoli. Nämä lääkkeet vaikuttavat estämällä kilpirauhasen kykyä tuottaa uusia kilpirauhashormoneja. Tämä vähentää perifeeristen hormonien määrää ja palauttaa palautteen perusteella TSH-tason normaaliksi.

TTG-raskauden kaksosilla on eroja yhden raskauden aikana. Kilpirauhasen aktiivisuuden kasvu ensimmäisellä kolmanneksella on syvempi kaksosilla kuin yhdellä raskaudella. Tämä johtuu siitä, että kaksois raskauden aikana korronian gonadotropiinin taso (hCG) kasvaa merkittävästi ja tämä heikentää TSH: n tuotantoa. Siksi kun kaksinkertainen TSH-taso on alhaisempi ja kilpirauhasen vaara tällaisella raskaudella kasvaa, mitä pitäisi harkita tällaisen raskauden aikana.

Kilpirauhasen sairaus on toiseksi yleisin hormonaalinen sairaus, joka vaikuttaa naisiin raskauden aikana. Kilpirauhasen patologian ennenaikainen havaitseminen raskauden aikana liittyy lisääntyneeseen keskenmenon, istukan tukkeutumisen, verenpainetta alentavien häiriöiden ja lapsikaupan kasvun rajoittamiseen. Siksi on suositeltavaa tarkkailla riskialttiita naisia, mukaan lukien kilpirauhasen sairaudet, määrittämällä TSH-taso raskauden aikana, jopa ilman klinikkaa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.