Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Alhainen basaalilämpötila: syklin toisessa vaiheessa ovulaation jälkeen raskauden aikana

Lääketieteen asiantuntija

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 05.10.2018

Alhainen basaalilämpötila voi olla yksi patologian ensimmäisistä merkkeistä, joilla voi olla latentti virtaus pitkään. On erittäin tärkeää tietää, mitkä peruslämpötilat pidetään normaaleina ymmärtää, kun on kyse pienistä arvoista. Tietämys naisten peruslämpötilan muutoksista antaa sinulle mahdollisuuden seurata sen sykliä.

Mikä on pohjan kehon lämpötila?

Lämpötila on osoitus järjestelmän sisältämän lämmön määrästä ja ihmiskehosta. Lämpötila on kehon perusaineenvaihdunnan jatkuminen ja monia muita tekijöitä. Lämpö on energian muoto ja jokainen reaktio ihmisen kehossa tapahtuu tietyllä energian tai lämpötilan tasolla, joten se seuraa hyvin solujen jännitettä ja pH-arvoa.

Ihmiskehon normaaliin toimintaan on tärkeää säilyttää tämä sisäinen lämpötila, säätää pH-arvoa ja optimoida kaikkien solujen stressi. Ihmiskehon kehon päälämpötila on tärkeä tekijä, joten sinun tulisi aina ottaa se huomioon arvioitaessa terveydentilaa hallinnassa. Normaali ydinlämpötila on tarkka lämpötila, jossa kaikki ihmiskehon toiminnot voivat toimia optimaalisella tehokkuudella. Samaa voidaan sanoa pH: sta, koska kaikki fysiologiset prosessit ovat herkkiä pH: lle. Sydämen lämpötila auttaa verenpainetta ja verenpainetta arvioimaan henkilön terveyttä. Ihmiskehon lämpötila muuttuu jatkuvasti eri toimintojen aikana. Suoramittauksen normaali kehonlämpötila on 36,8 ± 0,7 ° C. Normaalisti lämpötila on alhainen aamulla, ja kun aloitat liikunnan, se alkaa kasvaa. Keho saavuttaa alimman lämpötilan unen aikana, jota kutsutaan kehon perustilämpötilaksi (tai perustilämpötilaksi). Ilman lämpötilan äkillisistä muutoksista huolimatta keho säilyttää normaalin lämpötila-alueensa aivojen, verisuonten, ihon (hikirauhaset) avulla.

Yleensä peräsuolen tai emättimen lämpötilaa pidetään ydinlämpötilana. Ihanteellinen ydinlämpötila on noin 37 ° C. Tämä lämpötila on kuitenkin keskimääräinen ruumiinlämpötila ja kokonaislämpötila vaihtelee 36,5 ° C: sta enintään melkein 37,5 ° C: seen. Kaikki tämän alueen ylä- tai alapuolella olevat lämpötilat ovat epänormaaleja. Ihanteellisessa lämpötilassa kaikki ihmiskehon järjestelmät toimivat mahdollisimman tehokkaasti, kun taas happea syötetään riittävästi, kun CO2-tasot optimoidaan.

Pohjan kehon lämpötila viittaa siihen lämpötilaan, jossa kehon täytyy olla eloonjäämisen kannalta välttämättömän vähimmäisenergian käyttämiseksi. Kun keho saavuttaa peruslämpötilan unen aikana, on mahdotonta mitata todellista peruslämpötilaa. Ruumiinlämmön tarkka mittaus voidaan mitata heti aamulla heräämisen jälkeen, kun kehosi lepää. Voit käyttää tavanomaista lämpömittaria tai peruslämpömittaria lämpötilan mittaamiseksi aikaisin aamulla. Jopa jättäen sängyn seisomaan, voi nostaa kehon lämpötilaa, joten sinun tulisi mitata se heti heräämisen jälkeen. Myös yöllä peruslämpötila voi olla alempi kuin aamulla.

Basal lämpömittarit osoittavat pieniä eroja. Ruumiinlämpötilan perusdiagrammi voi auttaa naisia tiedosta, kun ovulaatio on tapahtunut. Nainen voi välttää raskauden tai nainen voi tulla raskaaksi pian tarkkailla ennätyksellisen kehon lämpötilaa kuukautiskierron aikana.

Ennen kehosi kehon ovulaatiota on vain pieni määrä progesteronia, ja kehon peruslämpötilat (lepäävät lämpötilat) ovat alemmalla alueella. Ovulaation jälkeen, kun kohonnut progesteroni vapautuu keltaisesta kehosta, lämpötila nousee. Ovulaation jälkeen tapahtuva lämpötilan nousu riittää mittaukseen lämpömittarilla. Ovulaation jälkeen perusruumiinlämpötila nousee niin paljon, että näet eron ovulaation lämpötilan ja ovulaation jälkeen, kun ne on piirretty. Hedelmällisyysohjelma näyttää alhaisemmat lämpötilat ennen ovulaatiota, lisääntymistä (lämpösiirtymää) ja sitten korkeampia lämpötiloja ovulaation jälkeen. Ovulaatio tapahtuu tavallisesti viimeisen alemman lämpötilan aikana.

Peruslämpötilan lasku voi tapahtua eri syistä.

Peruslämpötilan alentamisen syyt

Alhaisen peruslämpötilan syyt vaihtelevat normaalista yksilön ominaispiirteestä vakavaan patologiaan.

Alhainen perustason kehon lämpötila osoittaa entsymaattisten prosessien hidastumisen. Kilpirauhanen on tärkeä rooli kehon aineenvaihdunnassa. Kilpirauhan riittämätön (hidas työ) voi aiheuttaa alhaisen perustilämpötilan. Jodipuutos, tiettyjen lääkkeiden käyttö, aivolisäkkeen toimintahäiriö, kilpirauhasen leikkaus, raskaus, sädehoito voivat johtaa kilpirauhasen vajaatoimintaan. Tämä tila tarvitsee asianmukaisen lääketieteellisen huomion.

Alhaisen perustason kehon lämpötila voi myös olla mahdollinen oire seuraaviin sairauksiin ja häiriöihin:

 •  Addisonin tauti;
 •  diabetes;
 •  Huumeet tai alkoholin väärinkäyttö;
 •  Tarttuva tauti;
 •  Munuaisten vajaatoiminta;
 •  Maksan vajaatoiminta;
 •  sepsis;
 •  Huumeiden haittavaikutukset;
 •  Keuhkoputkiasma;
 •  stressi;
 •  Unettomuus.

Koska naisten peruslämpötila vaihtelee kuukautiskierron mukaan, alhaisen lämpötilan vaiheesta alkaen kuukautiskierron alusta ovulaatioon. Ovulaation jälkeisenä aikana korkean lämpötilan vaihe esiintyy ennen kuukautisia. Alle 37 ° C: n peruslämpötila voidaan havaita syklin ensimmäisessä vaiheessa. Alhainen basaalilämpötila ovulaation jälkeen saattaa viitata hormonien säätelyyn, jota esiintyy usein raskauden tai väsymyksen raskaana oleville naisille.

Peruslämpötilan mittaaminen on tärkeää, jotta voidaan nähdä eroja alhaisen ja korkean lämpötilan vaiheiden välillä. Tämä on erityisen suositeltavaa, jos sinulla on alhainen kehon perustaso. Jos samalla näet, että ero on alle 0,3 ° C tai jos perusruumiinlämpö ei nouse, tämä voi tarkoittaa sitä, että keltainen runko ei toimi kunnolla. Olisi ymmärrettävä selvästi, että syklin ensimmäisessä vaiheessa alhainen perustilämpötila on normi, mutta syklin toisessa vaiheessa alhainen perustilämpötila osoittaa hormonienerityksen rikkomisen. Alhainen basaalilämpötila koko syklin ajan voi olla syynä keltaisen kehon puutteeseen tai progesteronin erityksen rikkomiseen keskusmekanismilla. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen tutkia määrittelemällä näiden hormonien taso.

Vaikka sinulla on alhainen perusruumiinlämpö, ei ole fyysisiä oireita, jotka on helppo havaita. Kuitenkin, kun kehon verenkierto heikkenee, riittävästi ravinteita ja happea ei kuljeteta elimiin. Tämä voi saada sinut tuntemaan itsesi levottomaksi ja sairastuneemmaksi.

Huono verenkierto voi myös johtaa turvotukseen ja selkäkipuun tai muuhun krooniseen kipuun tai sairauteen. Ehkäpä juuri hylkäsit nämä oireet merkki huonosta fyysisestä tilasta, mutta jos sinulla on alhainen kehon perustaso, on otettava huomioon, että alhaisen perustason kehon lämpötila ja oireet, kuten selkäkipu, voivat olla suorempi suhde.

Voiko raskauden aikana olla alhainen lämpötila? Tämä voi olla, koska raskauden aikana keltainen elin on aktiivisessa tilassa ja erittää hormonit. Mutta voi olla epätasapaino, joka selittää tällaiset muutokset peruslämpötilassa. On huomattava, että alhainen peruslämpötila raskauden alkuvaiheessa voi silti olla normaaliarvo, mutta myöhemmässä vaiheessa tämä voi viitata progesteronin ja verenkiertohäiriöiden puutteeseen.

Miten lääke vaikuttaa basaalilämpötilaan? Kaikki ehkäisyvalmisteet häiritsevät ovulaatiota, joten peruslämpötila ei välttämättä nouse. Kun nainen ottaa tiettyä hormonikorvaushoitoa, peruslämpötilan muutosten taso voi olla todiste hormonipohjaisesta hoidosta ja tehokkuudesta. Esimerkiksi alhainen basaalilämpötila Dufaston-hoidon aikana voi puhua lääkkeen riittämättömästä annoksesta. Koska Dufaston on progesteroniryhmän valmiste, sen antotapa huomioon ottaen progesteronin pitoisuuden pitäisi olla riittävä peruslämpötilan nousuun.

Alhainen lämpötila vaihtelee vaihdevuosien aikana joskus merkki siitä, että hormonikorvaushoito tarvitsee naiselle ikärajaa. Koska klimactriumin pitäisi ensisijaisesti vähentää vain estrogeeneja, alentunut peruslämpötila viittaa siihen, että progesteroni alenee myös. Ja tämä pahentaa kaikkia vaihdevuosien oireita ja oireita. Siksi tällaiset muutokset naisilla vaihdevuodet saattavat merkitä vakavaa hormonaalista epätasapainoa.

Saatat olla huolissasi siitä, että matala basaalinen kehonlämpötila vaikuttaa kykyisi saada vauva. Älä huolestu - vaikka sinulla olisi alhainen lämpötila, tämä ei tarkoita sitä, ettet saa ovulaatiota tai et voi tulla raskaaksi. Kuitenkin kohtuun ja muihin lisääntymiselimiin ei ole riittävästi veren kautta kulkevaa verta heikosta verenkierrosta johtuen, joten tämä voi vaikuttaa ovulaatioon. Lisäksi endometrium ei välttämättä ole riittävän paksu, jotta hedelmöitynyt munasolu istuttaa munan siihen.

trusted-source[1], [2], [3]

Kuinka lisätä alhaisen perustason kehon lämpötilaa?

Harjoitukset naisille voivat olla erinomainen valinta. Kun liikut, voit odottaa kehon lämpötilan nousevan. Veri pumpataan myös kehon läpi nopeammin, ja tunnet myös kehosta muodostuvan lämmön. Ei tarvitse väsyttävää harjoittelua. Vaikka sinulla ei ole aikaa sopivaa koulutusta varten, voit korjata kehon hieman, varmista, että nouset portaita, kun voit. Jos haluat parantaa yleistä fyysistä tilaa ja painaa alhaista perustason kehon lämpötilaa, olet ehkä kokeillut erilaisia menetelmiä turhaan.

Alhainen pohjan kehon lämpötila voidaan huomata yhtäkkiä tai se voi olla vakio. Krooninen alhainen basaalinen kehon lämpötila voi johtaa monenlaisiin komplikaatioihin, kuten liialliseen väsymykseen, päänsärkyyn, kuivaan ihoon ja hiuksiin, epäsäännöllisyyteen tai kuukautisten kausien puuttumiseen. Oikeat lääkkeet, joilla hoidetaan taustalla olevaa tilaa ja tunnistetaan tämän syy, voivat auttaa palauttamaan lämpötilan normaalitasolle.


iLive-portaali ei tarjoa lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa.
Portaalissa julkaistut tiedot ovat vain viitteellisiä eikä niitä saa käyttää ilman asiantuntijan kuulemista.
Lue huolellisesti sivuston säännöt ja käytännöt. Voit myös ottaa yhteyttä!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Kaikki oikeudet pidätetään.