^

Terveys

Trace Elements

Ferriitti veressä

Ferriitti on vesiliukoinen rautahydroksidikompleksi, jolla on apoferriittiproteiini. Se löytyy maksa-, selesinka-, punainen luuytimestä ja retikulosyyttien soluista.

Transferriini veressä

Transferriini viittaa beta-globuliineihin. Transferriinin pääasiallinen tehtävä on imeytyneen raudan kuljetus sen varikkoon (maksa, perna) retikulosyytteihin ja niiden esiasteisiin punaisessa luuytimessä. Transferri pystyy sitomaan muita metalleja (sinkkiä, kobolttia jne.).

Veren seerumin raudan sitomiskyky

Veren seerumin kokonaisvasin sitomiskyky on transferriinipitoisuuden indikaattori. Huomaa, että kun arvioidaan transferriinin pitoisuus mitattuna raudan kokonaismäärästä sitomiskapasiteetti seerumia, se täytetään ilmalla 16-20%, sillä kun enemmän kuin puoli rauta värikylläisyyttä transferriini sitoutuu muihin proteiineihin.

Rauta veressä

Raudan kokonaismäärästä pitoisuus ihmiskehossa on noin 4,2 noin 75-80% kokonaismäärästä raudan mukana hemoglobiinin, 20-25% rautaa on varattu, 5-10% osa myoglobiinia sisälsi 1% hengitysteiden entsyymejä, jotka katalysoivat hengitysprosesseja soluissa ja kudoksissa.

Jodi virtsassa

Jodi on jäljitettävissä oleva osa luonnossa jäljitysmäärissä. Juomavedessä jodin sisältö on vähäpätöinen, joten suurin osa tästä hivenaineesta tulee ihmisruumiin ruoan mukana. Suurin jodipitoisuus mereneläkkeissä (noin 800 mcg / kg); erityisesti runsaasti jodin merilevää.

Kupari virtsassa

Virtsan kupari-analyysiä käytetään lähinnä Wilson-Konovalovin taudin hoidon tehokkuuden diagnosointiin ja arvioimiseen. Kuparin erittyminen virtsassa Wilson-Konovalovin taudin kanssa on yleensä yli 100 μg / vrk (1,57 μmol / vrk), mutta voi olla pienempi nuorissa sisaruksissa ennen taudin oireiden kehittymistä.

Kupari veressä

Kupari on yksi tärkeimmistä olennaisista mikroravinteista, jotka ovat välttämättömiä ihmisen elämässä. Aikuisen ruumiissa on 1,57-3,14 mmol kuparia, ja puolet tästä summasta kuuluu lihaksille ja luille, 10% - maksakudoksella.

Kloridit virtsassa

Kloorin määrä virtsassa riippuu sen sisällöstä elintarvikkeessa. Virtsaan imeväisillä on hyvin vähän klooria erittyy, koska sen sisältö äidinmaidossa on vähäistä. Siirtyminen sekoitettuun ravitsemukseen johtaa merkittävästi kloorin sisällön lisääntymiseen virtsassa. Sen määrä virtsaan kasvaa jatkuvasti kasvavan pöydän suolan käytön mukaan.

Kloridit veressä

Kokonaisklooripitoisuus terveelle henkilölle, jonka paino on 70 kg, on noin 2000 mmol, so. 30 mmol / kg. Kloori on tärkein ekstrasellulaarinen kationi. Kehossa se on pääasiassa ionisoituna, natrium-, kalium-, kalsium-, magnesium- jne. Suolojen muodossa.

Magnesium veressä

Magnesium on neljäs osa ihmisen elimistössä kaliumin, natriumin, kalsiumin ja kaliumin jälkeen solun toiseksi eniten runsaan elementin jälkeen. Ihmiskeho sisältää noin 25 g magnesiumia, 60% siitä on osa luukudosta, ja suurin osa loppukannosta on soluissa. Vain 1% koko magnesiumista on ekstrasellulaarisessa nesteessä.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.