^

Terveys

Mielenterveys (psykiatria)

Skitsofrenia lapsilla ja nuorilla

Lapsilla mielenterveyshäiriöitä ja skitsofreniaa esiintyy lähes samassa mittakaavassa kuin aikuisilla, vain ne ilmenevät omalla tavallaan.

Kuinka tunnistaa skitsofrenia käytöksestä?

Potilas ei toivu täysin, koska psykotrooppisten lääkkeiden lopettaminen on aina täynnä pahenemisvaiheita - skitsofrenian erityinen käyttäytyminen jatkuu lääkityksen kestosta riippumatta.

Skitsofrenia miehillä: syyt, tyypit, diagnoosi, ennuste

Siitä hetkestä, kun skitsofrenia yksilöitiin itsenäiseksi sairaudeksi, on kulunut yli vuosisata, mutta keskustelua jatketaan edelleen paitsi sen luonteesta, myös sen olemassaolosta erillisenä sairautena.

Skitsofrenian hoitomenetelmät miehillä

Miesten skitsofrenian hoito ei poikkea naisten hoidosta, vain miehet sairastuvat todennäköisemmin vakavammin ja vastaavasti heidän hoitoonsa tarvitaan tehokkaampia psykoosilääkkeitä suurempina annoksina.

Skitsofrenia miehillä: oireet, tyypilliset käyttäytymismerkit

Lähiympäristö näkee ensimmäiset merkit yleensä omituisuuksina - huono mieliala, tunteiden köyhtyminen, eristäytyminen eivät ole erityisiä merkkejä vain skitsofreniasta ja jopa mielisairaudesta yleensä. 

Yksinäisyyden pelko naisilla ja miehillä

Autofobia on lääketieteellinen termi, joka kuvaa sellaista mielenterveyshäiriötä kuin pelkoa olla yksin. Muita mahdollisia nimiä tälle häiriölle ovat isolofobia, eremofobia, monofobia. Puhumme yksin jäämisen pelosta, terveen ja pysyvän suhteen puutteesta, läheisten menettämisestä.

Vakavan suhteen pelko naisilla ja miehillä

Tiettyjen ihmisten pelkojen joukossa, joita pidetään irrationaaleina (motivoimattomina) ja joita kutsutaan fobioiksi,  on pelko ihmissuhteista  tai pelko emotionaalisesta kiintymyksestä. 

Pienten esineiden pelko tai mikrofobia

Fobia on hyvin tunnettu termi, joka kuvaa ihmisen vahvaa, kohtuutonta ja jatkuvaa pelkoa tietystä ongelmasta, asiasta, toiminnasta jne. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.