^

Terveys

Mielenterveys (psykiatria)

Perseveraatio

Patologista sinnikkyyttä havaitaan usein potilailla, joilla on orgaanisia aivovaurioita, aivojen ateroskleroosia, skitsofreniaa, seniilistä dementiaa, Alzheimerin tautia ja Pickin tautia. 

Hyönteisten pelko: mitä sitä kutsutaan ja miten sitä hoidetaan?

Mikä on hyönteisten ja kovakuoriaisten (coleopteran -hyönteisten) pelon nimi? Useimmat asiantuntijat määrittelevät jatkuvan irrationaalisen (perusteettoman) hyönteisten pelon entomofobiaksi: kreikasta. Sanat entomon (hyönteinen) ja phobos (pelko).

Katatoninen jännitys

Katatoninen levottomuus on eräänlainen hyperkineettinen akuutti psykoosi, jolla on erityisiä ilmenemismuotoja: motoriselle levottomuudelle on ominaista kaaos, tarkoituksettomuuden puute, stereotyyppiset, joskus teeskentelevät liikkeet, merkityksetön ja epäjohdonmukainen puhe.

 

Yksi kilpirauhasen

Todellinen oneiroidi on mielenterveyden häiriö, tietoisuuden muuttumisen muoto, useimmiten endogeeninen orgaaninen alkuperä. Sille on ominaista voimakkaat tuottavat oireet kirkkaiden kohtausmaisten kuvien tulon muodossa

Useita persoonallisuushäiriöitä

Amerikkalainen psykiatria diagnosoi tämän ilmiön dissosiatiiviseksi identiteettihäiriöksi. Nykyinen ICD-10-luokitus kutsuu samanlaista tilaa "monen persoonallisuuden häiriöksi" ja viittaa siihen muihin dissosiatiivisiin (konversio) häiriöihin erottamatta sitä erilliseen nosologiaan. 

Veden pelko

On olemassa myös eksoottisempia hydrofobiatyyppejä, esimerkiksi ablutofobia, kun pelko aiheuttaa tarpeen jopa huuhdella suusi, pestä kasvosi, käydä suihkussa, pestä ja suorittaa kaikki veteen liittyvät toimenpiteet. 

Pelko pitkistä sanoista

Mikä on pitkien sanojen pelon nimi? Nimi ei valittu ilman huumoria: virtahepomonstrosesquipedaliophobia. Synonyymit ovat lyhyempiä, mutta niitä ei myöskään ole helppo lausua: hypomonstrascuedalophobia, sesquipedalophobia. 

Skitsofrenian alkuvaihe

Skitsofrenia johtuu mielenterveyden häiriöistä, joilla on alustavia merkkejä, jotka voivat merkitä tämän taudin kehittymistä.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.