Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kuukautiskierron rikkominen

Lääketieteen asiantuntija

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 11.04.2020

Kuukautiskierron väärinkäytöksiä voi pitkään vähentää suorituskykyä naisten mukana heikkenemistä lisääntymistoiminnot (keskenmeno, lapsettomuus), seuraavaksi (esim verenvuoto, anemia, voimattomuus) ja kaukana (kohdun limakalvon syövän, munasarja-, rinta-) seurauksia ja komplikaatioita.

Kuukautisten epäsäännöllisyydet

Kuukautiskierron on useimmiten luonteeltaan toissijaisia, eli. E. Seurauksena sukupuolielinten (tappio Järjestelmän säätö ja kohde-elimet sukuelimiin) ja extragenital patologia, vaikutus eri haitallisia tekijöitä, järjestelmän Neurohumoraalisten asetuksen lisääntymistoimintojen.

Kuukautiskierron häiriöiden johtavat etiologiset tekijät ovat:

 • häiriöt hypotalamus-aivolisäkkeen rakenneuudistuksessa naisen kehon kriittisten jaksoiden aikana, erityisesti murrosiässä;
 • naisen sukupuolielinten sairaudet (sääntely, märkivä-tulehdus, kasvain, trauma, epämuodostumat);
 • ekstragenital'nye tauti (umpieritystoiminnan, krooninen infektio, tuberkuloosi, sairauksien sydän-järjestelmä, veri, maha-suolikanavan ja maksassa, metaboliset sairaudet, neuropsykiatriset sairaudet ja stressi);
 • ammattimaiset vaarat ja ympäristöongelmat (altistuminen kemikaaleille, mikroaaltouunit, radioaktiivinen säteily, päihtymys, äkillinen ilmastonmuutos jne.);
 • ruokavaliota ja työvoimaa (lihavuutta, nälkää, hypovitamoosia, fyysistä ylikuormitusta jne.);
 • geneettisiä sairauksia.

Kuukautiskierron rikkomukset voivat johtua muista syistä:

 • Hormonien epätasapaino. Progesteronin tason kehon lasku on usein kehon hormonaalisen epätasapainon syy, mikä johtaa kuukautiskierron häiriöön.
 • Stressaavat tilanteet. Kuukautiskierron rikkoutuminen, johon liittyy stressiä, liittyy usein ärtyneisyys, päänsärky, yleinen heikkous.
 • Geneettinen alttius. Jos isoäidillä tai äidilläsi oli tällaisia ongelmia, on aivan mahdollista, että olet perinyt tällaisen häiriön.
 • Puutteet elimistössä vitamiineja, mineraaleja, kehon väsymystä, kivuliaita lievennyksiä.
 • Ilmastonmuutos.
 • Kaikilla lääkkeillä voi olla haittavaikutus kuukautiskierron muodossa.
 • Virtsatietojärjestelmän tartuntataudit.
 • Alkoholin väärinkäyttö, tupakointi.

On korostettava, että siihen mennessä, kun potilas ottaa yhteyttä lääkäriin. Etiologisen tekijän vaikutus voi kadota, mutta sen seuraus säilyy.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Kuukautiskierron vaiheet

Follikkelivaihe

Kuukautisvaihe sisältää heti kuukautisjakson, joka voi olla yhteensä kahdesta kuuteen päivään. Kuukautisten ensimmäinen päivä pidetään syklin alussa. Kun follikulaarinen vaihe tulee, kuukautiset päästöt pysähtyvät ja "hypotalamus-aivolisäkkeen" järjestelmän hormonit alkavat syntetisoida aktiivisesti. Follikkelia kehittyy ja kehittyy, munasarjat tuottavat estrogeeneja, jotka stimuloivat endometrian uudistumista ja valmistavat uteroa munasolun käyttöön. Tämä aika kestää noin neljätoista päivää ja se pysähtyy, kun veri vapautuu hormoneihin, jotka estävät follitropiinien toimintaa.

Ovulaatiovaihe

Tänä aikana kypsä munasolu jättää follikkelia. Tämä johtuu luteotropiinin nopeasta lisääntymisestä. Sitten se tunkeutuu fallopisiin putkiin, joissa lannoitus tapahtuu suoraan. Jos lannoitusta ei tapahdu, muna kuolee 24 tunnin kuluessa. Keskimääräinen ovulaatiokausi alkaa MC: n 14. Päivänä (jos sykli kestää kaksikymmentäkahdeksan päivää). Pieniä poikkeamia pidetään normaalina.

Luteinisoiva faasi

Luteinisoiva faasi on MC: n viimeinen vaihe ja kestää tavallisesti noin kuusitoista päivää. Tänä aikana keltainen runko esiintyy follikkelissa, joka tuottaa progesteronia, joka auttaa kiinnittämään hedelmöitetyn munasarjan kohtuun. Jos raskaus ei esiinny, keltainen elin lakkaa toimimasta, estrogeenin ja progesteronin määrä vähenee, mikä johtaa epiteelikerroksen hylkäämiseen prostaglandiinien lisääntyneen synteesin seurauksena. Tämä lopettaa kuukautiskierron.

Munasarjassa esiintyvät prosessit, jotka esiintyvät MC: n aikana, ovat seuraavat: kuukautiset → follikkelin kypsyminen → ovulaatio → keltaisen ruumiin kehittyminen → keltaisen ruumiin toiminnan lopettaminen.

Kuukautiskierron säätely

Kuukautiskierron säätelyyn osallistuu aivokudos, hypotalamus-aivolisäkkeen munasarjasyöpä, kohtu, emättimen ja munasarjojen putket. Ennen MC: n normalisointia on välttämätöntä vierailla gynekologiassa ja luovuttaa kaikki tarvittavat testit. Samanaikaisten tulehdusprosessien ja tarttuvien patologioiden kanssa voidaan määrätä antibiootteja, fysioterapiaa. Immuunijärjestelmän vahvistaminen edellyttää vitamiini-mineraalikompleksien saantia, tasapainoista ruokavaliota, huonoja tapoja hylkäämisen.

Kuukautiskierron toimintahäiriö

Epäonnistuminen kuukautiskierto on yleisintä nuorten iässä ensimmäisen vuoden tai kahden kuluttua kuukautisten alkamiseen, naiset ja synnytyksen jälkeen (jopa loppuun imetys), ja se on myös yksi tärkeimmistä oireita vaihdevuodet ja loppuun kyky lannoittaa. Jos vika kuukautiskierron ei liity jokin näistä syistä tällainen häiriö voi laukaista infektiopatologioihin naisen sukupuolielimet, stressi, hormonaaliset toimintahäiriöt kehossa.

Puhuminen kuukautiskierron epäonnistumisesta, sinun on myös otettava huomioon kuukautiskierron kesto ja intensiteetti. Joten liiallinen runsaat eritteet voivat ilmaista kasvaimen kehitystä kohdun ontelossa, voi myös olla seurausta kohdunsisäisen laitteen negatiivisesta vaikutuksesta. Kuukausisisällön aikana vapautuneen määrän voimakas väheneminen samoin kuin purkauksen värin muutos voivat viitata sellaisen taudin kehittymiseen kuin endometrioosi. Kaikki epänormaalit ruumiinavaukset sukupuolielimestä voivat olla merkki ektopaattisesta raskaudesta, joten jos kuukausisyklin aikana ilmenee epäsäännöllisyyksiä, on suositeltavaa, että keskustelet lääkärisi kanssa.

Viivästyminen kuukautiskierrossa

Jos kuukautisia ei esiinny viiden päivän kuluessa väitetyn aikana, se katsotaan viivästyy kuukautiskiertoa. Yksi syy ei-esiintyminen kuukautisten on raskauden, joten testi määrittämiseksi raskauden - tämä on ensimmäinen asia tehdä viiveellä kuukautiset. Jos testi on negatiivinen, sinun tulisi etsiä syy taudin, jotka ovat voineet vaikuttaa MP ja aiheutti hänen viive. Niistä, koska tauti gynekologinen ja hormonitoimintaa, sydän-, neurologisten häiriöiden, infektiosairauksien, hormonaaliset muutokset, vitamiininpuutokset, trauma, stressi, yli-jännite, jne .. Aikana nuoruusiässä, kuukautiskierron viive ensimmäisen vuoden tai kaksi tapahtuman jälkeen kuukautiset - hyvin yleinen ilmiö, koska hormonit tässä iässä vielä ei ole riittävän vakaa.

trusted-source[8], [9], [10]

Kuukautiskierron oireet

Hypomenaprural-oireyhtymä - kuukautiskierron rikkomus, jolle on tyypillistä kuukautisten määrän ja keston väheneminen niiden lopettamiseen saakka. Se tapahtuu sekä tallennetun että rikkoutuneen jakson aikana.

Seuraavia muotoja on hypomenroktaaninen oireyhtymä:

 • Hypomenorrhœa - heikko ja lyhyt kuukausi.
 • Oligomenorea - viivästyneet kuukautiset kaudet 2-4 kuukautta.
 • Opsomenorrhea - viivästynyt kuukausittain 4-6 kuukautta.
 • Amenorrea on hypomenrokaanisen oireyhtymän äärimmäinen muoto, se on kuukautisten puuttuminen kuuden kuukauden ajan. Ja enemmän lisääntymisjaksolla.

Fysiologinen amenorrea esiintyy tytöillä ennen murrosikää, raskaana olevilla naisilla ja imettävillä äideillä sekä postmenopausaalisilla naisilla.

Patologinen amenorrea on jaettu primaariin, kun kuukautisperäinen amenorrea ei ilmene yli 16-vuotiailla naisilla eikä toissijaisesti - kun MC ei palauteta 6 kuukauden kuluessa. Aikaisemmin kuukautiskierteisessä naisessa.

Eri tyyppiset amenorrea eroavat syistä ja lisääntymisjärjestelmän vaurion tasosta.

Ensisijainen amenorrea

Kuukautiskierron rikkominen, joka on puutteellinen tekijöitä ja mekanismeja, jotka varmistavat kuukautisten toiminnan. Tutkimuksessa 16-vuotiaat (ja mahdollisesti 14-vuotiaat) tarvitsevat tyttöjä, jotka eivät kehitä rintarauhasia tässä iässä. Tytöillä, joilla on normaali MC, rintakipuilla on oltava muuttumaton rakenne, sääntelymekanismeja (hypotalamus-aivolisäkeakselia) ei saa rikkoa.

Toissijainen amenorrea

Diagnoosi tehdään ilman kuukautisia yli kuuden kuukauden ajan (paitsi raskaus). Yleensä tämä tila johtuu hypotalamuksen ja aivolisäkkeen akselin aktiivisuuden häiriöistä; munasarjat ja endometrium harvoin kärsivät.

Oligomenorrea

Tämä kuukautiskierron häiriö esiintyy naisilla, joilla on epäsäännöllinen seksuaalinen elämä, kun säännöllistä ovulaatiota ei ole. Elämän lisääntymisvaiheessa syy useimmiten on polycystinen munasarjojen oireyhtymä.

Menorragiya

Runsaasti veren menetys.

Dysmenorrea

Kivulias kuukautiset. 50% naisista Yhdistyneessä kuningaskunnassa valittaa kivuliaasta kuukautiskierrosta, 12% erittäin kivuliaasta.

Ensisijainen dysmenorrea - kivulias kuukautiset ilman orgaanista syytä. Tämä kuukautiskierron häiriö ilmenee munasarjasyövän alkamisen jälkeen pian menarheksen jälkeen; kivut ovat luonteeltaan ahtaita, säteilevät alaselkäyn ja nivusiin, suurimman vaikeuden syklin ensimmäisten 1-2 päivän aikana. Protaglandiinien liiallinen tuotanto stimuloi kohtuun liiallista supistumista, johon liittyy iskeeminen kipu. Prostaglandiinien tuotannon vähentäminen ja kipun seurauksena saadaan prostaglandiinien, esimerkiksi mefenamiinihapon, inhibiittoreiden vastaanoton 500 mg: n annoksella joka 8. Tunti sisällä. Kipu voidaan poistaa tukahduttamalla ovulaatiota ottamalla yhdistelmäehkäisytabletteja (dysmenorrea saattaa olla syy ehkäisymenetelmien nimeämiseen). Kipu pienenee jonkin verran kohdunkaulan kanavan jälkeen, mutta kirurginen venytys voi aiheuttaa kohdunkaulan vajaatoimintaa eikä sitä tällä hetkellä käytetä hoidossa.

Toissijainen dysmenorrea johtuu lantion elinten patologiasta, esimerkiksi endometrioosi, krooninen sepsis; tapahtuu myöhemmin. Se on vakaa, koko ajan tarkasteltu ja yhdistyy usein syvään eroon. Paras tapa hoitaa on taustalla olevan taudin hoitaminen. Vitrimo-matic ehkäisyvälineiden (IUD) käytöstä dysmenorrea pahenee.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21]

Välivuodon verenvuoto

Kuukautiskierron häiriö, joka ilmenee vastauksena estrogeenin tuottamiseen syklin keskellä. Muita syitä: kohdunkaulan polyp, ectropion, karsinooma; emätintulehdus; hormonaaliset ehkäisyvälineet (paikallisesti); Navy; raskauden komplikaatioita.

Verenvuoto koiran jälkeen

Syyt: kohdunkaulan, polyyppien, kohdunkaulan syövän trauma; eri etiologian vaginitis.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26], [27], [28], [29]

Masennus vaihdevuosien jälkeen

Kuukautiskierron rikkominen, joka tapahtuu 6 kuukautta viimeisen kuukautisten jälkeen. Syynä on, kunnes todistettu muulla tavoin, karsinooma-endometrium. Muut syyt: vaginitis (usein atrofinen); vieraita elimiä, esimerkiksi pessuja; kohdunkaulan tai vulvavan syöpä; endometrian tai kohdunkaulan polyypit; Estrogeenien poistaminen (munasarjasyövän hormonikorvaushoidolla). Potilas voi sekoittaa verenvuotoa emättimestä ja peräsuolesta.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34], [35]

Kipu-oireyhtymä, jossa on tallennettu sykli

Kivulias oireyhtymä tallennetun syklin kanssa - syöpäkipu, joka havaitaan ovulaation, MC: n luteaalisen vaiheen ja kuukautisten alussa, voi johtua useista patologisista oireista.

Munasarjojen hyperstimulaatio -oireyhtymä on kipu-oireyhtymä, jota esiintyy munasarjojen hormonaalisen lääkityksen stimuloinnissa, joka joissakin tapauksissa edellyttää hätäapua.

Kuukautisten toimintahäiriöiden tyypit

Kuukautiskierron rikkomusaste määräytyy MC: n neurohormonaalisen säätelyn loukkausten tasosta ja syvyydestä sekä lisääntymisjärjestelmän kohde-elinten muutoksista.

On olemassa useita luokituksia kuukautiskierron häiriöistä: lisääntymisjärjestelmän (CNS - hypothalamus - aivolisäkkeen - munasarjojen - kohde-elinten) vaurion taso etiologisilla tekijöillä kliinisen kuvan mukaan.

Kuukautiskierron rikkomukset jaetaan seuraaviin ryhmiin:

 • Algodismenorea tai kivulias ajanjakso on yleisempi kuin muut sairaudet, joita voi esiintyä missä tahansa ikässä ja esiintyy noin puolessa naisista. Algodismorrhoea, kuukautisten haavauma yhdistyy päänsärkyyn, yleiseen heikkouteen, pahoinvointiin ja joskus oksenteluun. Kipu-oireyhtymä kestää tavallisesti muutamasta tunnista kahteen päivään.
 • Dysmenorrhea. Tällaiselle rikkomukselle on tunnusomaista MC: n epävakaus - kuukausittainen voi sekä merkittävästi viivästyttää että alkaa aikaisemmin kuin odotettu aika.
 • Oligomenorrea on kuukautiskierron loukkaus, jolle on tyypillistä kuukautisten keston lyhentäminen kahteen tai vähemmän päivään. Kuukautiskipu on pääsääntöisesti vähäistä, mutta kuukautisten kesto voi olla yli kolmekymmentäviisi päivää.
 • Amenorrea on kuukautisten puuttuminen useille sykleille.

Kuka ottaa yhteyttä?

Kuukautisten epäsäännöllisyys

Kuukautisten epäsäännöllisyyksien hoito on monitahoista. Se voi olla konservatiivinen, kirurginen tai sekoitettu. Usein kirurgista vaihetta seuraa sukupuolihormonihoito, jolla on toissijainen, korjaava rooli. Tämä käsittely voidaan kuluneet kuin radikaali, patogeeninen luonne, täysin palauttaa kuukautiskierron ja lisääntymiskyky kehon ja pelata lievittävä, korvikkeena rooli, luo illuusion keinotekoisen syklisen muutokset kehossa.

Kasvainvoimaverkon kohde-elinten orgaanisten häiriöiden korjaaminen tapahtuu pääsääntöisesti kirurgisella keinolla. Hormonaalista hoitoa käytetään täten vain apuna, esimerkiksi kun on poistettu kohtuontelon syneki. Nämä potilaat käyttävät useimmin suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä (OC) syklisten kurssien muodossa 3-4 kuukautta.

Geenien, jotka sisältävät miehen sukusoluja, kirurginen poistaminen on pakollista potilailla, joilla on gonadi dysgenesis, 46XY: n karyotyypillä maligniteetin riskin vuoksi. Lisäkäsittely suoritetaan yhdessä endokrinologin kanssa.

Hormonikorvaushoidon (HRT) sukupuolihormonien annetaan lopussa kasvun potilaan (luun sulkeminen kasvun alueet) ensimmäisessä vaiheessa vain estrogeenin etinyyliestradioli (mikrofollin) 1 tabletti / päivä - 20 päivä välein 10 päivä tai estradiolidipropionaatti 0,1% liuos 1 ml intramuskulaarisesti - 1 kerta 3 vuorokaudessa - 7 injektiota. Ilmestymisen jälkeen saostumat etenee menstrualnopodobnoe yhdistelmähoitoa estrogeenit ja gestageenien: mikrofotlin 1 tabletti / päivä - 18 päivä, jonka jälkeen noretisteroni (norkolut) djufaston, Luyten 2-3 tablettia / päivä - 7 päivä. Koska tämä hoito on suoritettu pitkään, vuosia on sallittu taukoja 2-3 kuukauden ajan. 3-4 hoitosyklin jälkeen. Tällainen käsittely voidaan suorittaa OK ja korkean estrogeenikomponentin - 0,05 mg etinyyliestradiolia (ei-ovlon) tai HRT-valmisteet vaihdevuosihäiriöiden häiriöt (femoston, tsikloproginova, Divina).

Kasvaimia aivolisäkkeen-hypotalamuksen alue (Sellar ja suprasellar) edellyttää kirurgista poistoa tai säteilyn alttiina (protoni) korvaushoito, jossa sen jälkeen hormonihoidon seksuaalista tai dopamiinin analogeja.

Hormonikorvaushoito on tarkoitettu potilaille, joilla on munasarjojen hyperplasiaa ja kasvaimia, ja kohonnut lisämunuaisen sukupuolihormoneja tuotteita eri alkuperää joko yksinään tai leikkauksen jälkeinen hoito vaiheessa, ja myös postovarioektomicheskom oireyhtymä.

Ensisijainen vaikeus hoidossa erilaisten amenorrean muodoissa on primäärinen munasarjojen osallisuus (munasarjojen amenorrea). Geenimuodon hoito (ennenaikaisen munasarjojen uupumuksen oireyhtymä) on yksinomaan lievittävä (syklinen hormonikorvaushoito sukupuolihormoneilla). Vasta äskettäin, samanlaista järjestelmää ehdotettiin munasarjojen amenorrea autoimmuunisairaus (munasarjojen resistenssi oireyhtymä). Autonomisten ooforiitin taajuus on eri tekijöiden mukaan 18 - 70%. Tässä tapauksessa munasarjakudoksen vasta-aineet määritetään paitsi hypergonadotrooppisessa myös 30 prosentissa potilaista, joilla on normogonadotrooppinen amenorrea. Nykyisin poistoyksikön autoimmuunisairaus suositella kortikosteroidi prednisolonia 80-100 mg / vrk (8-10 mg deksametasonia / päivä) - 3 päivää, sitten 20 mg / vrk (2 mg / vrk) - 2 kuukautta.

Samaa roolia voivat olla antigonadotrooppiset lääkeaineet (gonadotropiinia vapauttavat hormoniagonistit), jotka on nimetty enintään 8 kuukauteen. Tulevaisuudessa raskauden kiinnostuksen kohteena on ovulaation stimulaattorit (clostilbegite). Hypergonadotrooppisen amenorrean potilailla tällaisen hoidon tehokkuus on erittäin alhainen. Estrogeenin puutoksen oireyhtymän ehkäisemiseksi hän osoitti klimakterisairauksien (femostoni, sykloprosiini, divin, trisekvenssi jne.) ZGT-valmisteiden käytön.

Kehon tärkeimpien hormonihoidon sairaudet, jotka johtuvat seksuaalisen toiminnan loukkauksesta, vaativat hoitoa ensisilmäisesti endokrinologiassa. Hoito sukupuolihormonien kanssa ei useinkaan ole tarpeen tai on avustavaa. Samanaikaisesti useissa tapauksissa niiden rinnakkainen tehtävänanto mahdollistaa nopeamman ja vakaamman korvauksen taustalla olevan sairauden (diabetes mellitus). Toisaalta, käyttö TFD munasarjojen mahdollistaa käsittely sopivassa vaiheessa valita optimaalinen talteenottoa varten kuukautiskierron ja lisääntymistoimintojen, sekä taustalla olevan sairauden korvaus annos patogeenisiä vaikutuksia.

Hoito on kevyempää kuin amenorrea, hypomenenstruaalisen oireyhtymän vaiheet liittyvät läheisesti MC: n hormonipuutosten asteeseen. Kuukautisten toimintahäiriöiden konservatiiviseen hormonihoitoon käytetään seuraavia huumeiden ryhmiä.

Kuukautiskierron rikkominen: hoito

Kun kuukautiskierros häiriintyy, mikä liittyy hormonaaliseen epätasapainoon ja progesteronin riittämättömyyteen, käytetään syklodinonia. Lääke otetaan kerran päivässä aamulla - yksi tabletti tai neljäkymmentä pisara kerran, ilman pureskelua ja pesemistä vedellä. Yleinen hoitojakso on 3 kuukautta. Kuukautiskierron eri häiriöiden, kuten algodismenorea, amenorrhea, dysmenorrhea ja myös vaihdevuosien hoitoon käytetään remens huumeita. Se edistää "hypotalamus-aivolisäke-munasarjojen" normaalia toimintaa ja tasoittaa hormonaalista tasapainoa. Ensimmäisenä ja toisena päivänä lääke kestää 10 tippaa tai yhtä tablettia kahdeksan kertaa päivässä ja kolmantena päivänä - 10 tippaa tai yksi tabletti kolme kertaa päivässä. Hoidon kesto on kolme kuukautta.

Nykyaikaiset valmisteet kuukautisten toimintahäiriöiden huumeiden korjaamiseksi

Drug Group Lääke
progestiinit Progesteroni, 17-hydroksoprotero- tonikaperaatti (17-OPK), utero, dufaston, noretystroni, norcolut, asetomepregenoli, organometrium
estrogeenit Estradiolidipropionaatti, etinyyliestradioli (mikrofoliini), estradioli (estraderm-TTS, climara), estrioli, konjugoituneet estrogeenit
Suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet Ei-pitkänomainen, antiviini, trikwilar
Antiandrogenı Danatsoli, ciproteroniasetaatti (Diane-35)
antioesterogeenit Clostilbegit (klomifeenisitraatti), tamoksifeeni
Gonadotropinы Pergone (PHG + L), monoodiini (PHO), profiili (LD)
Gonadotropiinia vapauttavat hormoniagonistit Zoladex, Buserelin, Decapeptil, Decapeptal Depot
Agonist dopamiini Parlodel, norprolaatti, dostineks
Hormonihoidon muita hormonaalisia rauhasia

Kilpirauhas- ja kilpirauhasen huumeet, kortikosteroidit, anaboliset aineet, insuliinit

Potilailla, joilla on hormonaalisen sukupolven hedelmättömyys, on esitetty ylimääräinen ovulaation stimulaattoreiden käyttö.

Lapsettomuuspotilaiden hoidon ensimmäisenä vaiheena on mahdollista suunnitella yhdistetty OC (non-ovolon, tricvilar jne.) Rebound-vaikutuksen aikaansaamiseksi (withdrawal syndrome). OK haetaan tavanomaiselle ehkäisyohjelmalle 2-3 kuukautta. Jos ei ole mitään vaikutusta, siirry ohentamaan ovulaation stimulaatiota.

 • Antiestrogeenit - AE vaikutusmekanismi perustuu väliaikaiseen salpaus LH-RH-reseptoreihin gonadotrofov, kertymistä LH: n ja FSH: aivolisäkkeen, minkä jälkeen emission lisääntynyt määrä verta stimulaation kasvun dominoivan follikkelin.

Jos clostilbugite-hoitoa ei ole, gonadotropiinien ovulaatio on mahdollista.

 • Gonadotropiineilla on suora stimuloiva vaikutus follikkelien kasvuun, niiden estrogeenituotantoon ja munan kypsymiseen.

Gonadotropiineja ei käsitellä kuukautiskierron rikkomista seuraavissa tapauksissa:

 • yliherkkyys lääkkeelle;
 • munasarjakystat;
 • kohdun myomasta ja epämuodostumasta sukupuolielimiin, jotka eivät ole yhteensopivia raskauden kanssa;
 • dysfunktionaalinen verenvuoto;
 • onkologiset sairaudet;
 • aivolisäkkeen tuumorit;
 • gipyerprolaktinyemiya.
 • Analogit Gn-RG - zoladex, buserelin jne. - käytetään simuloimaan LH-RG: n luonnollista impulssieritystä elimistössä.

On muistettava, että kun tapahtuu keinotekoisesti, vastaan piristeiden käytön ovulaation, raskaus velvoittavat nimittämisestä säilyttää hormonihoidon hänen aikaisin, doplatsentarnom vaihe (progesteroni uterozhestan, djufaston, turinal).


iLive-portaali ei tarjoa lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa.
Portaalissa julkaistut tiedot ovat vain viitteellisiä eikä niitä saa käyttää ilman asiantuntijan kuulemista.
Lue huolellisesti sivuston säännöt ja käytännöt. Voit myös ottaa yhteyttä!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Kaikki oikeudet pidätetään.