^
A
A
A

COVID-19 voi johtaa impotenssiin

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

26 May 2021, 09:00

Koronavirus, joka alun perin ilmeni Kiinassa ja muuttui maailmanlaajuiseksi pandemiaksi, ei lakkaa huolestuttamasta tutkijoita. Uusi tutkimus on osoittanut, että ACE-2-reseptori ja TMPRSS-2-geeni ekspressoituvat endoteelisoluissa, minkä vuoksi infektio johtaa laajalle levinneeseen endoteelin toimintahäiriöön.

Tunnettu koronavirus, joka aiheuttaa COVID-19: n, voi esiintyä miesten lisääntymisjärjestelmän kudoksissa jopa toipumisen jälkeen, vahingoittaa verisuonten endoteeliä ja aiheuttaa erektiohäiriöitä. Tämän johtopäätöksen tekivät Miamin yliopiston Miller College of Medicine -edustajat.

Aiemmin todettiin, että koronavirusinfektio vahingoittaa keuhkojen, munuaisten ja sydämen verisuonten endoteelia. Tähän asti ei tiedetty mitään urospuolisten sukupuolielinten kavernoivien kudosten rikkomuksista, joilla oli rikas verisuoniverkosto. Tutkijoiden uusi tutkimustyö on osoittanut, että COVID-19: n ja monimutkaisen erektiohäiriön kehittymisen välillä on yhteys .

Urologi Ramasami, Miller Collegessa erikoistuneen osaston työntekijä, teki kollegoidensa kanssa biopsian lisääntymiselinten kudoksista kahdelle miespotilaalle, joilla oli ollut koronavirusinfektio kuusi kuukautta ja kahdeksan kuukautta sitten. Yksi miehistä sai COVID-19-tautia sairaalassa, ja toisella sairaus oli lievä ja hänet hoidettiin kotona. Lisäksi tutkijat osallistuivat tutkimukseen kahdella miehellä, joilla ei ollut infektiota. Kaikki neljä potilasta saivat falloproteettisen toimenpiteen erektiohäiriön vuoksi.

Takavarikoiduista biologisista materiaaleista analysoitiin endoteelisen typpioksidisyntaasin (endoteelitoiminnan indikaattori) pitoisuus ja koronaviruksen piikkiproteiinin ilmentymisen laatu. Elektronimikroskooppisen analyysin aikana havaittiin solunulkoisia viruspartikkeleita, joiden koko oli noin 100 nm ja joiden piikkimaiset päät olivat suonien kudoksissa. Endoteelin typpioksidisyntaasin ilmentyminen toipuneiden potilaiden corpus cavernosumissa oli pienempi kuin miehillä, joilla ei ollut COVID-19: tä, mikä viittaa viruksen jälkeiseen endoteelin toimintahäiriöön.

Toistaiseksi tutkijat suorittavat uuden tutkimuksen, jonka pitäisi määrittää koronavirusinfektion aiheuttaman tehon heikkenemisen molekyylimekanismi.

Hieman aiemmin samat tutkijat ovat jo suorittaneet samanlaista työtä ja havainneet, että virushiukkaset pääsevät miesten kivesten kudoksiin, mikä voi myös vaikuttaa haitallisesti hedelmällisyyteen ja edistää sukupuolitautia.

Potilaille on kerrottava mahdollisista komplikaatioista COVID-19: n jälkeen. Terveydenhuollon ammattilaisten on seurattava tartunnan jälkeisiä muutoksia, myös erektiohäiriöiden osalta, sekä hoidon että jatkotutkimuksen helpottamiseksi.

Tietolähde:  World Journal of Men Health

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.