^
A
A
A

Lääke koronavirukseen on jo olemassa

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

11 June 2021, 09:00

Nykyään kaikki tietävät sellaisesta patologiasta kuin COVID -19 - sekä lapset että aikuiset. Puhumme tartuntataudista, jonka aiheuttaa SARS-CoV-2-koronavirus, joka tunnistettiin vuonna 2019 ja josta on tulossa maailmanlaajuinen ongelma. Pandemian julistamisen jälkeen tutkijoiden päätehtävänä oli luoda rokote, joka suojaa ihmisiä infektioilta, sekä kehittää tehokkain hoito taudille. Rokotus aloitettiin pian, mutta toistaiseksi ei tiedetty mitään uusista tehokkaista lääkkeistä. COVID-19: tä hoidettiin pääasiassa lääkkeillä, kuten Tamiflulla, Deksametasonilla (kortikosteroidi), Bamlanivimabilla, Kazirivimabilla ja Imdevimabilla (monoklonaaliset vasta-aineet), Aviganilla (Favilavir), Ivermektiinillä jne., Joskus melko vakavilla vaikutuksilla.

Viime aikoina australialaiset tutkijat ovat antaneet maailmalle uutta toivoa ilmoittamalla kauan odotetun lääkkeen luomisesta. Uusi lääke ei ainoastaan lievitä koronavirusinfektion oireita, vaan vähentää viruksen läsnäoloa kehossa 99,9%. Asiantuntijat ovat jo onnistuneesti testanneet lääkkeen jyrsijöillä laboratoriossa.

Uusi lääke kehitettiin tiiviissä yhteistyössä Hope Cityn syövän ja diabeteksen tutkimuskeskuksen ja Griffithin yliopiston terveysinstituutin kanssa. Tutkijat selittävät: luotu lääke parantaa koronavirustartuntaa eikä vain nopeuta toipumista. Lääkkeen peruskoostumus johtuu miRNA (pieni häiritsevä RNA) -tekniikan käytöstä, joka voi vaikuttaa suoraan viruksen genomiin ja aiheuttaa sen kuoleman. Tämän seurauksena taudinaiheuttaja menettää kokonaan lisääntymiskykynsä.

Testit jyrsijöillä ovat osoittaneet, että miRNA -tekniikalla tehty hoito vähentää dramaattisesti viruksen patogeenin määrää kehossa lähes 100%. Lisäksi terapeuttisen lääkkeen emästä voidaan säilyttää enintään 12 kuukautta + 4 ° C: ssa ja enintään 4 viikkoa huoneenlämmössä.

Lääkkeen luomiseen osallistunut professori Macmillan kiinnittää huomiota siihen, että uuden tekniikan käyttö on johtanut kokeellisten jyrsijöiden täydelliseen toipumiseen. Lisäksi hoidon jälkeen virusta ei ollut mahdollista havaita heidän keuhkoistaan.

Kehitettyä työkalua voidaan kutsua yleismaailmalliseksi: se vaikuttaa kaikkiin beetakoronaviruksiin, mukaan lukien SARS-CoV-1-virus, SARS-CoV-2, sekä muut muunnelmat, joita voi esiintyä tulevaisuudessa.

Tutkijoilla on kaikki syyt uskoa, että luotua lääkettä voidaan pian käyttää terapeuttisissa hoito -ohjelmissa potilaille, joilla on koronavirusinfektio. Tällä hetkellä tiedemiehet alkavat suorittaa testejä vapaaehtoisten kanssa.

Työn tulokset julkaistaan Griffithin yliopiston sivulla

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.