^
A
A
A

Ilmastonmuutos voi vaikuttaa ihmisten psyykeihin

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

12 April 2017, 09:00

Ilmastonmuutos ja ekologiset muutokset maapallolla ovat vaarallisia paitsi maataloudelle ja suurkaupungeille, mutta myös ihmisen henkiselle terveydelle Huffington Postin aikakauslehden mukaan.

American Psychological Associative Group ja monet EcoAmerican ympäristönsuojelijat esittivät yhdessä laaditun raportin, jossa kuvataan globaalin ilmastonmuutoksen vaikutusta ihmisen psyykeihin. Raportti on julkaistu otsikolla "Psyyken tila ja moderni muuttuva ilmasto: vaikutukset, seuraukset ja neuvoja". Siinä asiantuntijat keskustelevat havainnoistaan siitä, että monet planeetan asukkaista altistuvat ilmaston ja ekologian vaikutuksesta, mikä johtaa stressaavaan stressiin, ahdistukseen, ahdistuneisuuteen ja masentaviin valtioihin. Jotkut ihmiset myös kehittävät itsemurha-taipumuksia tai vaikeita mielenterveyshäiriöitä.

Raportin laatijat väittävät, että luonnonkatastrofit vaikuttavat välittömästi säännöllisten ja pysyvien henkisten häiriöiden kehittymiseen ihmisissä, jotka ovat nähneet tällaisia katastrofeja. Esimerkiksi vuonna 2014 Itä-Afrikan, Uuden-Seelannin ja Ranskan maat joutuivat äärimmäisiin säämuutoksiin - kovasta kuivuudesta ennätyslajiin. Sellaisista väestöistä, jotka selviytyivät tällaisista tapahtumista, seurasi myöhemmin lukuisia psykologisen trauman potilaita - eikä tätä voida kutsua sattumaksi. Jotkut näistä ihmisistä menettivät rakkaitaan katastrofin takia, joku menetti omaisuutensa, minkä seurauksena mielenterveys kärsi.

Niistä, jotka kärsivät hirmumyrsky Katrinan tuhoisasta vaikutuksesta (vuonna 2005), yksi kuudesta ihmisestä sai myöhemmin mielenterveyden häiriöt. Vuosia myöhemmin nämä ihmiset osoittivat itsetuhoisia yrityksiä ja ajatuksia, vakavaa masennusta tai mielialahäiriöitä.

Myös asiantuntijat huomasivat, että ilmaston liiallinen lämpeneminen vaikutti ärtyneisyyden lisääntymiseen ja itsemurhien määrän lisääntymiseen väestön keskuudessa. Vain Yhdysvalloissa lämpöilmiöiden määrä viimeisen vuoden aikana on kolminkertaistunut. Epänormaali lämpö aiheutti lisääntynyttä aggressiota ihmisille, mikä myöhemmin aiheutti haittaa itselleen tai muille ihmisille.

Tilastojen mukaan poikkeava lämpö liittyy murhien ja itsemurhien aallon nousuun, koska ympäristön lämpötilan nousu voi todella vaikuttaa kielteisesti jo olemassa olevien häiriöiden ihmisten psyykeihin.

Ja toinen ihmisryhmä, joka koki ilmastonmuutoksen kielteisen vaikutuksen, on sisäisesti siirtymään joutuneita ihmisiä. Tuoreimpien tilastotietojen mukaan seuraavien kolmenkymmenen vuoden aikana vähintään 200 miljoonaa ihmistä joutuu vaihtamaan asuinpaikkansa ympäristökatastrofien vuoksi, sillä maailman valtamerien määrän lisääminen aiheuttaa tiettyjä ongelmia monilla alueilla. Isänmaan menettäminen ja tuloksena oleva epävakauden tunne suurimmassa osassa maahanmuuttajia johtaa usein erilaisiin mielenterveyden häiriöihin.

Saadut tiedot olisi käytettävä ennustamaan tilannetta ja mahdollistamaan uhrien mahdollinen avustaminen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.