^
A
A
A

Influenssarokotetta voidaan käyttää koronaviruksen aiheuttamien komplikaatioiden estämiseen

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 22.11.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

27 September 2021, 09:00

Rokote, joka suojaa kausi-influenssalta, voi suojella henkilöä COVID-19: n vaarallisilta komplikaatioilta . Tämän totesivat tutkijat Euroopan kliinisen mikrobiologian ja infektioiden kongressin aikana.

Yleinen väestön koronaviruksen vastainen rokotus on edelleen yksi kiireellisistä maailmanlaajuisista ongelmista. Useimpien maiden odotetaan lähestyvän suhteellisen vakaata rokotusta alueellaan vasta vuoteen 2023 mennessä. Samaan aikaan useat johdonmukaiset tutkimukset osoittavat, että perinteinen influenssarokote voi tarjota suhteellisen suojan covid -komplikaatioita vastaan ja edistää taistelua infektioiden leviämistä vastaan.

Miamin yliopiston Miller College of Medicinein edustajat Yhdysvalloissa analysoivat tietoja kymmenistä tuhansista potilaista amerikkalaisissa, brittiläisissä, saksalaisissa, italialaisissa, israelilaisissa ja singaporelaisissa klinikoissa. Tutkimuksen osallistujilla oli riski saada vakava koronavirusinfektio. Tärkeimmät riskitekijät olivat ikä, huonot tavat ja muut terveysongelmat (diabetes, lihavuus, krooniset hengityselinsairaudet jne.).

Osallistujat jaettiin ehdollisesti kahteen ryhmään. Ensimmäinen ryhmä rokotettiin influenssalääkkeellä noin ½-6 kuukautta ennen kuin he sairastuivat koronavirusinfektioon. Toinen osallistujaryhmä sairastui myös COVID-19-tautiin, mutta ei ollut aiemmin rokotettu influenssaa vastaan. Asiantuntijat ovat tutkineet sairauden komplikaatioiden esiintyvyyttä. Siten otettiin huomioon myös monimutkaiset infektiot, joilla oli septisiä komplikaatioita, aivoverisuonitapahtumia, laskimotromboosi, keuhkoembolia, akuutti hengitysvajaus, hätäoireyhtymä, nivelkipu, munuaisten vajaatoiminta, keuhkokuume jne.. Positiivisen testin jälkeen koronavirusinfektion aiheuttajalle.

Tutkimus osoitti, että osallistujat, jotka eivät saaneet influenssarokotetta, saivat 20% todennäköisemmin hoitoa teho -osastoilla. Heille kehittyi myös useammin septisiä komplikaatioita (jopa 45%), aivoverenkiertohäiriöitä (jopa 58%), laskimotromboosia (jopa 40%).

Toistaiseksi tutkijat eivät voi sanoa varmasti, miten influenssarokote minimoi koronavirusinfektion komplikaatioiden kehittymisen. Erään teorian mukaan rokotuksen jälkeen aktivoituu luontainen immuunipuolustus, joka ei ole spesifinen ja voi vastustaa jopa sellaista patogeenia kuin SARS-CoV-2. On mahdollista, että tämän tutkimuksen tuloksia voidaan käyttää niiden maiden kansalaisten suojan varmistamiseen, jotka eivät vielä pysty ostamaan tarvittavia määriä koronavirusrokotteita.

Tiedot Euroopan kliinisen mikrobiologian ja tartuntatautien kongressin sivuilta 

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.