^
A
A
A

Kiinassa tämä toinen kausi lintuinfluenssasta sai tällä kaudella

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

20 February 2017, 11:00

Kiinassa jatkuu laajamittainen lintuinfluenssan epidemia, joka tänä vuonna tappoi lähes sata ihmistä.

Tällainen massiivinen ilmaantuvuus on jo tapahtunut aiemmin - vuonna 2013. Tällä kaudella epidemia on esiintynyt toista kertaa, ja vuoden alusta noin 90 potilasta on jo kuollut.

Linnunfluenssavirus, joka levisi vuonna 2017, tunnetaan H7N9-merkinnän alla. Kaiken kaikkiaan noin 260-270 potilasta, joilla oli tämä infektio, löytyi kauden aikana.

BBC: n uutistoimisto toteaa, että Kiinan viranomaiset ovat jo ryhtyneet toimenpiteisiin suljetaan Kiinan länsimaiden ja Keski-Kiinan avianliikemarkkinat. Samanaikaisesti hallitus vahvisti siipikarjan kuljetuksen ja käytön hallintaa. Tosiasia on, että huomattava määrä potilaita infektoitiin lintuinfluenssaviruksella, koska he olivat suorassa kosketuksessa kotimaisten lintujen kanssa. Useimmiten tällaisia yhteyksiä havaittiin kaupankäynnin markkinoilla tai siipikarjatiloilla.

Tällä hetkellä Kiinan viranomaiset kehotetaan maan asukkaille varoa tartunnan saaneiden lintujen, eikä vierailla tehtaita ja markkinoita, ja terveydenhuollon työntekijät ovat saaneet uusimmat tiedot varhainen taudin oireet saattavat pystyä havaitsemaan lintuinfluenssaan alkuvaiheessa.

Tällä kaudella virus ei ole niin usein diagnosoitu kotieläimistä, ja useimmiten - väestössä. Valitettavasti useimmissa tapauksissa lintuinfluenssan merkkejä jätetään usein huomiotta, koska ihmiset ottavat niitä tavallisiin vilustumiin tai myrkytykseen. Kuitenkin monissa tapauksissa kiinalaiset lääkärit ovat todenneet, että se on taudin vaikea muunnos, joka voi aiheuttaa potilaan kuoleman.

Epidemia, joka kirjattiin vuonna 2013, aiheutti paljon paniikkia kiinalaisten asukkaiden keskuudessa: tuolloin myös tiedettiin, kuinka suuri määrä taudin uhreja. Väestö maksoi massoja ja lääkkeitä massiivisesti, kaikki siipikarjat tuhoutuivat, megacityjen asukkaat vältivät ihmisten ja julkisten paikkojen kertymisen. Kuitenkin monet ovat unohtaneet tämän vaaran, joten tänä talvena jotkut kiinalaiset reagoivat epidemian tietoihin huolimattomuudella. Kun tämä otetaan huomioon, hallitus on tehostanut ponnistelujaan työstää väestöä, lisää ensiapupisteiden määrää. Lääkärit odottavat, että lintuinfluenssan epidemia voi kestää vasta kevään puolivälissä.

Taudinvalvonta- ja ehkäisykeskuksen johtaja Ni Daxin ilmoitti, että tällä hetkellä taudin tilanne on hallinnassa: "Epidemian huipputaso on todennäköisesti ohi. Kuitenkin tietty määrä sairauksia voidaan vahvistaa jo ennen huhtikuun viimeistä viikkoa. "

Lintuinfluenssaa pidetään virusvauriona, jolla on korkea tarttuvuusaste. Hänen salaisuus on usein se, että tauti etenee ilman ilmeisiä oireita tai "maskeja" muille, vähemmän vaarallisille sairauksille - kylmälle tai ruokamyrkytykselle. Virusta kuljettavat kotimaiset kanat, kalkkunat ja riistalot tai hanhet.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.