^
A
A
A

Kuinka estää rytmihäiriöiden toistuminen?

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

19 February 2020, 14:00

Yhdysvaltojen, Saksan, Puolan ja Venäjän lääketieteelliset asiantuntijat väittävät, että munuaisten denervaatiotekniikka, minimaalisesti invasiivinen toimenpide, voi vähentää rytmihäiriöiden toistumisnopeutta merkittävästi ja korjata verenpaineen taustan nousua .

Rytmihäiriöt voidaan katsoa johtuvan yleisimmistä sydänpatologioista. Sairaudelle on ominaista sydämen lyöntitiheyden ja rytmin rikkominen, kiihtyvyyshäiriö ja lihasten supistuminen. Monilla potilailla rytmihäiriöihin liittyy verenpaineen nousu, mikä pahentaa ongelmaa entisestään. Yksi vaarallisimmista rytmihäiriömuodoista on eteisvärinä . Puhumme erityisestä supraventrikulaarisesta takyarytmiasta, joka tapahtuu eteis-kaoottisen sähköisen aktiivisuuden kanssa pulssitaajuudella 350–700 minuutissa. Tämä taajuus tekee supistumien koordinoinnin mahdottomaksi. On erittäin tärkeää paitsi hoitaa patologiaa, myös estää sen uusiutumista, joista kukin aiheuttaa vakavan vaaran potilaalle.

Yksi tällaisen ehkäisyn menetelmistä voidaan kutsua sellaiseksi, jonka tutkijat löysivät edustamaan kansallista lääketieteellistä tutkimuskeskusta ja liittovaltion sydän- ja verisuonikirurgian keskusta. Lääkärit käynnistivät monikeskuksen satunnaistetun kliinisen projektin, jonka aikana he määrittivät munuaisten denervaation positiivisen ehkäisevän vaikutuksen. Munuaisten valtimoiden seinämiin paikallistettujen hermojen tuhoamismenetelmä suoritetaan samanaikaisesti tavanomaisen interventiotoimenpiteen kanssa, joka on katetrin radiotaajuinen eristys keuhkolaskimoiden pääteosista. Tämän avulla voit vähentää rytmihäiriöiden toistumisen todennäköisyyttä ja edistää verenpaineen normalisoitumista.

Projektityön aikana tutkijat tutustuivat yli 300 potilaan tapaushistoriaan, jotka kärsivät eteisvärinää, johon liittyy verenpaineen nousu. Puolelle niistä käytettiin katetrin ablaatiota, ja toiselle puolelle vakiointimenettelyjen lisäksi käytettiin munuaisten denervaatiomenetelmää. Seurauksena oli, että parhaat tulokset toisessa potilasryhmässä: hoidon päättymisen jälkeisen vuoden aikana rytmihäiriöiden uusiutumattomuusprosentti näillä potilailla oli korkeampi kuin ensimmäisessä ryhmässä. Lisäksi heidän verenpaineensa oli täysin normaali.

Aikaisemmin tutkijat olivat jo suorittaneet samanlaisen tutkimuksen, vaikka se oli paljon vähemmän laaja: siihen osallistui vain 27 potilasta, jotka kärsivät eteisvärinää kohonneen verenpaineen keskellä. Tuloksilla oli silloin paljon yhteistä nykyisten tulosten kanssa. Osoittautuu, että toisen tutkimuksen aikana asiantuntijat vahvistivat vain aiemmin olemassa olleet tiedot. Ehkä seuraava askel on uuden menetelmän käyttöönotto kliinisessä käytännössä.

Aineisto julkaistu American Medical Associationin lehdessä

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.