^
A
A
A

Maitotuotteet ruokavaliossa: olla tai olla olematta?

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 23.11.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

30 December 2018, 09:00

Monet ihmiset, jotka välittävät terveydestään, yrittävät vähentää eläinrasvojen määrää ruokavaliossa maitotuotteiden hylkäämisen vuoksi. Onhan tiedossa, että tällaisilla rasvoilla on negatiivinen vaikutus sydän- ja verisuonijärjestelmään. Puolan tutkijat varoittivat: kefirin, jogurtin tai juuston kulutuksen edut ovat paljon suuremmat kuin havaittu tai todennäköinen vahinko.

Asiantuntijat ovat osoittaneet, että ne potilaat, jotka säännöllisesti sisältävät kovia juustoja tai käymistilassa olevia maitotuotteita, ovat todennäköisesti vähemmän aivohalvauksia ja kardiovaskulaarisia komplikaatioita. Ainoa poikkeus voi olla tuore maito: tämä tuote on jo pitkään liittynyt koronaaritautien kehittymisen riskiin.

Dr. Maciej Banash, joka edustaa lääketieteellistä yliopistoa одodissa, analysoi amerikkalaisten mielipidetutkimusten aikana saatuja tietoja. Lääkärin puhe konferenssissa Euroopan kardiologiayhteisön kokouksen aikana Münchenissä tuli monille yllätykseksi.

Professori toi esiin joitakin ristiriitoja tieteellisten töiden tuloksissa.

Sydän- ja verisuonitaudit - esimerkiksi sydänkohtaukset ja aivohalvaukset - johtuvat elintärkeiden alusten vahingoittumisesta. Vaikka uusia tehokkaita lääketieteellisiä tekniikoita, kuten tromboekstraktiota tai trombolyysiä, esiintyy, aivohalvauksen kuolleisuus on edelleen erittäin korkea. Yhdysvalloissa aivohalvauksen sanotaan olevan yksi kuolinsyistä.

Lääkärit uskoivat pitkään, että suuri määrä maitotuotteiden kyllästettyjä rasvoja lisäsi ennenaikaisen kuoleman riskiä - esimerkiksi aivohalvauksesta tai onkologiasta. Nykyään tiedemiehet ovat kuitenkin taipuvaisempia uskomaan, että maitotuotteiden täydellinen sulkeminen on väärin eikä sillä ole selkeää näyttöä. Ainoastaan vahvistettujen aikuisten amerikkalaisten kolmen kymmenen kyselyn aikana saatujen tietojen arviointi: lehmänmaidosta saadut tuotteet eivät ole niin haitallisia.

Noin kaksikymmentä vuotta sitten Amerikan patologian valvonta- ja ehkäisykeskus teki laajan mittakaavan tutkimuksen, joka tunnetaan nimellä NHANES. Kymmenen vuoden ajan lääketieteen asiantuntijat ovat arvioineet lähes 25 000 vapaaehtoistyöntekijän terveydentilaa, ruokavaliota ja elämäntapaa ja seuranneet mahdollisia vaaroja. Puolan tutkijat analysoivat saatuja tietoja. He pystyivät osoittamaan, että maitotuotteiden saanti auttaa vähentämään kuolleisuuden prosenttiosuutta mistä tahansa syystä 2 prosentilla. Ja kovien juustojen säännöllisten aterioiden rakastajat elivät 8% kauemmin kuin muut osallistujat.

Seuraavaksi tutkijat tarkastelivat toisen 12 kokeilun kulkua, analysoivat tietoja yli 600 tuhannesta potilaasta eri puolilta maailmaa. Tulosten perusteella tutkijat ovat tehneet mielenkiintoisen johtopäätöksen: maitotuotteiden hyödyt ovat todella merkittäviä, joita ei ehkä voi sanoa tuoreesta täysmaitosta. Puhtaan maidon juominen voi lisätä kuolleisuutta 4%. Mutta luonnollisista jogurteista, juustoista, juustoa ei ole vielä sen arvoista.

Sivulla julkaistut tiedot https://medbe.ru/news/pitanie-i-diety/ne-ogranichivayte-molochnye-produkty/

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.