^
A
A
A

Mehu auttaa sinua elämään pitkään

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

12 August 2021, 09:00

Ison -Britannian Exeterin yliopiston tutkijat ovat löytäneet tuorepuristetusta mehusta lisää terveyshyötyjä. He ovat osoittaneet, että tämän mehun säännöllinen juominen voi auttaa parantamaan suun mikrobiomia, vahvistamaan verisuonia ja jopa parantamaan kognitiivista suorituskykyä iäkkäillä ihmisillä.

Juurikasvit - erityisesti juurikkaat - sekä selleri, salaatti ja pinaatti sisältävät epäorgaanisia typpihapon suoloja. Suuontelossa olevat mikro -organismit muuttavat tällaiset suolat nitriitiksi - typpioksidin esi -isäksi, aktiiviseksi välittäjäaineeksi ja verisuonten sävyä sääteleväksi yhdisteeksi. Ikääntyneiden muutosten aikana typpioksidin tuotanto kehossa vähenee, mikä heikentää sydän- ja verisuonijärjestelmän toimintaa ja kognitiivisia kykyjä.

Asiantuntijat tekivät tutkimuksen, johon osallistui 26 ikääntynyttä potilasta ilman selviä terveyspoikkeamia ja joilla oli normaali verenpaine ja jotka johtivat aktiiviseen elämäntapaan. Osallistujat jaettiin kahteen ryhmään: ensimmäistä ryhmää täydennettiin juurikkaamehulla, joka sisälsi ruokavaliossa luonnollisia typpihapon suoloja kymmenen päivän ajan. Toinen ryhmä sai plasebojuoman, joka piti juoda kahdesti päivässä.

Projektin lopussa tutkijat vertailivat verenpainetta ja suun mikrobiomin laatua kahdessa osallistujaryhmässä. Ensimmäisessä ryhmässä havaittiin patogeenisten mikro -organismien määrän vähenemistä suussa - erityisesti sellaisia bakteereja oli vähemmän, jotka aiheuttivat sydän- ja verisuonitautien kehittymistä, kognitiivisia häiriöitä ja systeemisiä tulehdusprosesseja. Lisäksi ensimmäisen ryhmän edustajilla systoliset verenpaineindikaattorit laskivat noin 5 mmHg. Art., Joka osoittaa myös punajuurimehun positiivisen vaikutuksen.

Toisen ryhmän edustajat eivät osoittaneet mitään erityisiä muutoksia.

Tutkimuksen tekijät ovat vakuuttuneita siitä, että saadut tulokset voivat olla tärkeä linkki terveen ikääntymisen suunnittelussa. Jos ruokavalio sisältää säännöllisesti elintarvikkeita, jotka on rikastettu luonnollisilla epäorgaanisilla typpihapon suoloilla, lyhyen ajan kuluessa on mahdollista parantaa suuontelon mikrobiomia laadullisesti. Lisäksi tutkijat suosittelevat voimakkaasti kasviperäisen ruokavalion syömistä kaikille eläkeläisille. On tarpeen hidastaa sydämen ja verisuonten ikääntymisprosessia kognitiivisten kykyjen tukemiseksi missä iässä tahansa.

Hieman aikaisemmin asiantuntijat ovat jo suorittaneet tutkimuksen, jossa verrataan bakteerien koostumusta suuontelossa nuorilla ja vanhuksilla, sairailla ja terveillä ihmisillä. Tutkijat tekivät kuitenkin ensimmäisen kerran kokeilun, joka koski luonnon nitraatteja sisältävien tuotteiden käyttöä.

Tietolähde:  Exeterin yliopisto

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.