^
A
A
A

Potilas voi purkaa sairauden käsittelemättömällä stetoskoopilla

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

01 August 2017, 09:00

Useimmilla potilailla on mahdollisuus nähdä, miten lääkäri käsittelee aseet ennen tutkimista. Mutta oliko stetoskooppi hoidettu edellisen potilaan jälkeen?

Asiantuntijat, jotka edustavat tarttuvan ja epidemiologisen surmanvalvonnan ammattijärjestöä, vastasivat tähän kysymykseen. Tämän tuloksena julkaistiin erittäin mielenkiintoisia tietoja, jotka perustuivat Yhdysvalloissa sijaitsevissa klinikoissa tehtyihin tutkimuksiin.

Asiantuntijat väittävät, että lääkärit vain harvoin altistavat stetoskoopinsa hoitoon - ja silloinkin, ei jokaista uutta potilasta. Ja tämä, huolimatta siitä, että tällaista toimenpidettä pidetään välttämättöminä sairaalainfektioiden kehittymisen estämiseksi. Yhdysvaltojen CKZ-infektioiden torjuntaa koskevien ohjeiden mukaan kaikki uudelleenkäytettävät välineet ja laitteet, mukaan lukien stetoskoopit, on tehtävä pakolliseksi käsittelyksi.

"Stetoskooppiä käytetään tutkittaessa potilaita useita kymmeniä kertoja päivässä. Kaikenlaisten mikro-organismien määrä, joka ratkaisee sen, on mahdollisesti vaarallinen, koska se voi välittömästi välittää infektion. Käsittelemätön stetoskooppi on vakava uhka terveydelle, ainakaan lääkäreiden käsittelemättömistä käsistä ", kertoo APIC: n johtaja Linda Green.

Tutkijoiden toimien ansiosta projektista stetoskooppien puhdistamisesta ja tartuntatautien ehkäisystä käynnistettiin niiden esittämisestä. Asiantuntijaryhmät tekivät ehdotuksen alkoholipohjaisten ratkaisujen ja pyyhkimien säännöllisestä käytöstä. Samalla on tärkeää aloittaa käyttäminen oppilaan ajan.

Yhdistyksen työntekijät ovat järkyttyneitä siitä, että lääketieteellisen työntekijän ylivoimainen määrä jättää kokonaan huomiotta juuri tällaisten laitteiden käsittelyn tarpeen. Siksi monille heistä stetoskoopin hoito on tullut innovaatio.

Epidemiologisen valvonnan edustajat suorittivat lääketieteen asiantuntijoiden koulutustyötä, jonka aikana he muistuttivat jalostusvälineiden tärkeydestä: tällaiset säännöt ovat olleet pitkään voimassa, eikä kukaan ole peruuttanut niitä.

Valitettavasti seuraavien kuukausien aikana suoritetut myöhemmät kokeet osoittivat, että ketään ei käytännössä hyväksynyt koulutustyötä: stetoskoopien pinnalla oli edelleen valtava määrä bakteereja.

"Meillä ei ole valtuutusta pakottaa lääkärit käsittelemään laitteita järjestäytyneesti. Voimme vain todeta, että tähän mennessä suuri joukko lääkäreitä ei kiinnitä asianmukaista huomiota stetoskoopin hoitoon, mikä altistaa ihmiset huomattavaan riskiin. Lääketieteellisten työntekijöiden kulttuuria on muutettava pohjaksi, koska tilanne ei todennäköisesti muutu toisella tavalla. Vetoamme terveysosastoon ja keskitymme tähän, "- sanoo tohtori Green.

Asiantuntijat ehdottavat, että pinta stetoskoopin useimmin kylvetään kuten patogeenit kuten Staphylococcus, Pseudomonas, Clostridium, sekä antibiootti enterokokit.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.