^
A
A
A

Tuberkuloosi Ukrainassa: todelliset luvut

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

05 January 2019, 09:00

Tuoreimpien tilastotietojen mukaan Odessan alueella rekisteröitiin suurimmat immuunikatoviruksen ja tuberkuloosin esiintyvyyttä kuvaavat indikaattoriarvot. Keskeisen terveyskeskuksen (Ukrainan kansanterveyskeskus) lehdistöpalvelun edustajat sanoivat tästä suuntauksesta.

Vuoden 2017 tietojen mukaan tuberkuloosin ilmaantuvuus, kun otetaan huomioon vastikään löydetyt ja toistuvat patologiset tapaukset Ukrainan alueella, oli lähes 64 tapausta sadassa tuhannessa ihmisessä. Yli 21 tuhatta tuberkuloositapausta on todettu. Samanaikaisesti Donetskin ja Luganskin alueen eksponentiaalisten arvojen tutkimusta ei suoritettu kokonaan, vaan vain alueella, jossa se voitaisiin periaatteessa tehdä - eli alueilla, joita Ukrainan hallitus valvoo. Kuluneen vuoden aikana Chernivtsi- ja Donetsk-alueilla on havaittu taipumusta lisätä esiintyvyysastetta.

Lisäksi tilastoissa todetaan, että miesten esiintyvyys on viime vuosina lisääntynyt: miehet sairastavat noin 2 kertaa useammin kuin naiset. Muuten, miehet ovat aina tarttuneet tuberkuloosiin useammin kuin naiset, mutta nämä luvut muuttuvat säännöllisesti. Laitoksen edustajat eivät osoita ikäsuuntausta.

Maailman terveysjärjestö vahvistaa: tuberkuloosi on yksi kymmenestä maailman johtavista kuolinsyistä kaikkien potilaiden keskuudessa. Esimerkiksi vuoden 2016 aikana sairaus johti yli 1,6 miljoonan ihmisen kuolemaan. Ukrainan tilastojen mukaan tuberkuloosia sairastavat henkilöt, joita lääkäri ei ole tallentanut, voivat saada 25 prosenttia kaikista tämän diagnoosin saaneista. Yksi neljästä taudista kärsivästä potilaasta ei ole riittävästi tutkittu tai piilottaa vaarallisen patologian läsnäolon. Tähän mennessä on suoritettu lähes 35 000 ukrainalaisen lääkärin rekisteröinti: niiden joukossa noin 8 tuhatta potilasta kärsii lääkkeitä vastustavasta tuberkuloosista.

Maailman tilastot sijoittuvat Ukrainan joukkoon viiden maailman suurimman maan joukossa, joissa on eniten lääkkeille resistenttejä taudin muotoja. Terveysministeriön edustajat väittävät, että tuberkuloositilanne maassa on vakava, mutta sitä voidaan hallita. Ennustetta pahentaa se tosiasia, että tauti diagnosoidaan useimmiten jo viimeistelyvaiheessa, kun potilaan toipumismahdollisuudet ovat lähellä "nollaa". Tuberkuloosi vie vuosittain neljän tuhannen ukrainalaisen elämää eli noin 10-11 potilasta päivässä. Maailmassa yli miljoona ihmistä kuolee taudista joka vuosi.

Se on ollut 25 vuotta siitä, kun Maailman terveysjärjestö on luokitellut tuberkuloosin maailmanlaajuisesti. Tämä tehtävä on kuitenkin edelleen ilman selkeää ratkaisua.

Sivulla julkaistut tiedot https://newsone.ua/news/zdorove/v-voz-rasskazali-skolko-ukraintsev-boleet-tuberkulezom.html

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.