^
A
A
A

Tutkijat ovat kertoneet muoviin terveysvaaroista

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

11 August 2017, 09:00

Australian asiantuntijat löysivät suhdetta muovin koostumuksen ja joidenkin kroonisten patologioiden kehittymisen välillä.

Ei ole yhtä henkilöä, joka elämässään ei olisi kohdannut muovia - koska hän ympäröi meitä lähes kaikkialla. Ikkunat, huonekalut, muoviset astiat, muovilelut ja taloustavarat - kaikki tämä käsittelemme päivittäin.

Se, että muovi päästää kemikaaleja tunnetaan jo pitkään. Kuitenkin pitkään kukaan ei voi todistaa, kuinka näiden kemikaalien vapautuminen vaikuttaa terveyteemme. Tänään tutkijat sanovat: terveydelle aiheutuvan vaaran vähentämiseksi on parempi korvata muovituotteet puisilla, metallisilla tai keraamisilla.

Viime vuosina lääketieteelliset asiantuntijat keskustelevat lämpimästi ftalaattien mahdollisesta vaarasta - useimmissa maailman maissa nämä aineet korvataan jo muilla, vähemmän haitallisilla aineilla. Maailmanlaajuisesti ftalaattisisältöjen kokonaiskysyntä ei kuitenkaan ole vähentynyt käytännössä.

Mikä on niin vaarallinen ftalaatti? Tutkijat yrittivät vastata tähän kysymykseen.

Adelaiden yliopiston ja Etelä-Australian lääketieteen ja tutkimuksen instituutin edustajat tarkastelivat yksityiskohtaisesti ftalaattien vaikutusta 1500: n aikuisen vapaaehtoisen terveyteen.

Kokeen osallistujien keski-ikä oli 35 vuotta - tässä ikässä henkilö pystyy keräämään mahdollisimman haitallisia kemiallisia yhdisteitä. Aikaisemmissa kokeissa havaittiin, että puolivalmisteiden ja pakattujen tuotteiden sekä makeiden soodojen saanti johtaa ftaalaattien kertymiseen elimistöön.

"Vertaamme ftalataattien tasoa veressä indikaattoreina osallistuvien kokonaistilanteiden perusteella. Todettiin, että nämä kemialliset komponentit lisäävät riskiä sairastua sydänlihasiskemian, hypertension ja tyypin 2 diabeteksen kehittymiseen ", sanoo tutkimuspäällikkö Dr. Zumin Shi.

Tutkimustulosten todettiin olevan luotettavia, koska he ottivat huomioon osallistujien elämäntavan erityispiirteet ja tietyt sosiaaliset tekijät.

Myös ihmisillä, jotka kärsivät liiallisesta painosta - ja 82% - tärkein riskitekijä olivat kaikki samat ftalaatit.

"Aiemmin olemme jo selvittäneet ftalaattien vaikutuksia lasten ja vanhusten terveyteen. Nyt olemme analysoineet muovin koostumuksen ja vahvan 35-vuotiaiden miesten terveydentilaa ", professori Shi sanoi.

Nyt tiedemiehet yrittävät ymmärtää, kuinka kemialliset komponentit voivat johtaa useiden sairauksien kehittämiseen samanaikaisesti. Ehkä muovi vaikuttaa hormonihoidon toimintaan. On kuitenkin huomionarvoista, että fta- laattien korotetun tason taustalla havaittiin kroonisen tulehdusreaktion markkereita tutkituilla koehenkilöillä.

Lähes 15 vuotta sitten tiedemiehet ovat osoittaneet, että ftalaattien mono-komponentit aktivoivat tulehdusprosessia tukevia interleukiineja. Jos ftalaatit johtavat astioiden tulehduksellisiin muutoksiin, kaikki ketjun liikkeet ovat yhteydessä toisiinsa.

Ehkäpä on jo aika, että ihmiskunnan on syytä vakavasti miettiä sitä, mikä ympäröi sitä ja mitä sen on syytä syödä.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.