^
A
A
A

Asexuality miehillä ja naisilla

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Seksuaalisen halun puutteellisuuden määritelmistä sekä kiinnostuksesta sukupuoleen ja halukkuuteen osallistua kaikkein kiistoihin viimeksi kuluneiden 15 vuoden aikana aiheuttaa seksuaalisuuden.

Jos aloitetaan henkilön seksuaalisuuden määritelmästä, sen vastakohta olisi määriteltävä fyysisen ja emotionaalisen sukupuolisuhteen puutteen puutteeksi.

Seksuaalisuuden lääketieteelliset näkökohdat

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan, Aseksuaalisuus on eräänlainen seksuaalisen suuntautumisen ja sopii samalla tasolla heteroseksuaalisuus, homoseksuaalisuus ja biseksuaalisuus, varsinkin kun "suvuton" On kokonaisia yhteisöjä.

British Columbia -yliopiston tutkijoilta (Vancouver, Kanada) todettiin, että seksuaalisuus ei ole psykiatrinen sairaus eikä seksuaalisen psykologisen häiriön oire. Ja luokitteluperusteet antavat perustan viedä tämä valtio erityiseen seksuaaliseen suuntautumiseen.

Toisaalta, mukaan DSM-IV (DSM), seksuaalisen halun häiriöiden - hypoaktiivisen seksuaalisen halun häiriö ja estynyt seksuaalinen halu - johtuvan "Seksuaali- ja sukupuoli-identiteetin häiriöt", jota luonnehditaan puute seksuaalinen fantasioita ja seksuaalisen aktiivisuuden halu.

Mutta jo DSM-V5: ssä tehtiin muutoksia ja kommentteja, jotka kiehuivat seuraavaan. Seksuaalihäiriöhäiriöiden katsotaan olevan toimintahäiriöitä, mutta niihin on liitettävä kliinisesti merkittävät henkiset ja fysiologiset muutokset, jotka aiheuttavat vakavaa ahdistusta ja vakavia ihmisten välisiä vaikeuksia. Näitä häiriöitä ei kuitenkaan pitäisi selittää mihinkään muuhun mielenterveyteen, lääkkeiden vaikutuksiin, muihin sairauksiin tai seksuaalisuuteen.

Niinpä tärkein ero näiden seksuaalisten häiriöiden ja seksuaalisuuden välillä on se, että potilailla, joilla on heikkouksia, kärsii seksuaalisen halun puutteesta, ja ihmiset, jotka pitävät itsensä aseettisiksi, eivät välitä.

Lähes tuo tämä tila kuulu terveysongelmia, asiantuntijat suosittelevat sekaannusten välttämiseksi, sitominen matalan kynnyksen seksuaalisen kiihottumisen naisilla puutteesta fysiologisia ja emotionaalisia tarpeita yhdyntää eli kylmyys ja Aseksuaalisuus. Vaikka  frigidity  katsotaan seksuaalisen halun hypoaktiiviseksi häiriöstä, hyvin usein - idiopaattinen.

Epidemiologia

Tuoreita tietoja aseksuaalisuuden esiintyvyydestä ei julkaista, ja tilastot, jotka ovat yli kymmenen vuotta sitten sijoittuneet lähes 70 miljoonaan aikuiseen, ovat aseksualueita ympäri maailmaa.

Sukupuolentutkimuksen tietojen mukaan vuoden 2004 lopussa 0,4 - 1% Yhdistyneen kuningaskunnan väestöstä (39 miljoonaa aikuista) pidti itsensä aseettisiksi.

Se, että 3,3% suomalaisista naisista ja noin 1,6% ranskalaisista ja lähes 2% Uuden-Seelannin korkeakouluopiskelijoista, ei koskaan ole hyväksynyt kenenkään muun seksuaalista vetovoimaa.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Syyt aseksuaalisuus

Tutkimus Pysyvien seksuaalinen haluttomuus jatkamaan yhteydenpidon asiantuntijoita psykiatrian, seksologian, psykologiaa, mutta yhteistä näkökulmasta syihin Aseksuaalisuus eikä tule huolimatta laajaa keskustelua tästä kysymyksestä lääketieteellinen yhteisö.

Monet uskovat, että tämän sairauden mahdolliset riskitekijät ovat ahdistus, ahdistuneisuus ja masennus; vastenmielisiä seksuaalisia kokemuksia tai muita traumoja; erilaiset terveysongelmat (psykosomaattisuus, sukupuolihormonien taso, seksuaalinen toimintahäiriö). Esimerkiksi miesten aseksuaalisuus liittyy useimmiten testosteronin alhaiseen tasoon (vaikka kliinisiä tutkimuksia ei ole tehty tässä asiassa).

Sukupuoleen liittyvän toiveen puute on ehkä seurausta niiden toteuttamiseen liittyvistä vaikeuksista tai seksuaalisten kumppaneiden välisten suhteiden ongelmista?

Jotkut yrittää yhdistää patogeneesiin Aseksuaalisuus epätasapainoa eksitatoristen ja estävä välittäjäaineiden - dopamiinin, norepinefriinin ja serotoniinin, vaikuttavat hypotalamus ja aivolisäke (jotka tuottavat ja erittävät vereen hormonit, kuten oksitosiini, prolaktiini, FSH ja luteinisoiva hormoni).

Biologeilla on oletus, että ehkä ihmisjoukon seksuaalisen vaiston muutos alkaa. Itse asiassa, toisin kuin eläimet (heidän vaistomaisen toivomuksensa parittelua ja lisääntymistä varten lajien eloonjäämiseksi), ihmisten seksuaalinen vaisto ei ole pitkään ollut suunnattu lisääntymiselle. Muista Freud, joka ehdottomasti uskoi seksuaalisen vaiston ensisijaisuuteen ihmisten käyttäytymisessä ja väitti, että vain seksuaalisen kanssakäymisen aikana saatava ruumiillinen ilo antaa psykologisen ponnistelun.

trusted-source[12], [13], [14], [15]

Oireet aseksuaalisuus

Kuinka ymmärtää, että henkilöllä on oireita seksuaalisuudesta? Tämä ei ole seksuaalista pidättymistä, ei synnynnäistä celibataa eikä alhaista libidoa (joka voi johtua terveysongelmista), ei seurausta hormonaalisesta epätasapainosta tai seksuaalisten suhteiden pelosta.

Lisäksi aseksualit voivat tutustua, kokea tunnepitoisuutta (platoninen rakkaus), hankkia lapsia. Jopa jännitystä tai orgasmia ei ole ristiriidassa tämän tilan kanssa, ja jotkut seksuaalikaverit ovat seksiä, jos heillä on romanttinen kumppani, joka haluaa sen.

Muuten erotetaan toisistaan erityyppiset seksuaalisuus: romanttiset - ei-seksuaaliset suhteet, joihin liittyy usein myötätunto ja kiintymys, ja ei-romanttinen - syvä emotionaalinen psykologinen kiinnostaminen ilman sukupuolta.

Romanttinen vetovoima, jolla ei ole seksuaalista halua, voi olla heteromorfinen eli vastakkaisen sukupuolen henkilö tai homomorfinen henkilö.

Jäsentä maailman suurin verkkoyhteisö on asexuals Aven sanoa, että maailmassa, jossa kaikki pyörii sukupuoli, monet ihmiset seksuaalinen haluttomuus voi tuntevat itsensä syrjäytyneiksi - johtuen leimautumiseen seksuaalinen häiriöt. Miksi alhainen itsetunto, ahdistuneisuus ja taipumus masennukseen voivat olla.

Vaikka tutkijat, jotka tutkivat seksuaalisuuden fysiologiaa, olettavat, että tässä ehtona kyky saada sukupuolielinten stimulaatio ei katoa, mutta ns. Subjektiivisella eksitaatiolla voi olla vaikeuksia järjen ja tunteiden tasolla.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Komplikaatiot ja seuraukset

Tärkeimmät seuraamukset ja monimutkaisuus seksuaalisuuden suhteen koskevat suhteita ihmisiin, joilla on normaali (normaali) tarve seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Siksi asexualsin tulisi viestiä paremmin omalla tavallaan, ja jotkut heistä käyttävät mustan rengas oikean kätensä keskisormella - tunnistamismuodoksi.

Nykyaikaisissa länsimaisissa yhteiskunnissa seksuaalista kokemusta pidetään hyvän elämän määrittelynä. Se on hienoa ihmisille, jotka haluavat harrastaa seksiä. Mutta niille, jotka eivät pidä siitä, ei ole tuomittu anonyyminä.

trusted-source[20], [21], [22]

Diagnostiikka aseksuaalisuus

Seksuaalisuuden ehdotettu diagnoosi on seksuaalisen vetovoiman puuttumisen ilmaiseminen. Tätä varten on hyvin yksinkertainen testi asexuality, jonka avulla on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon henkilö on asexual.

Testi koostuu tällaisista kysymyksistä

  • Seksi voi olla jotain likainen, kielletty?
  • Tunne hämmentyneenä tai epämukavana, kun toiset puhuvat seksistä?
  • Luuletko, että on mahdollista elää ilman sukupuolta?
  • Voiko ihmisten välistä suhdetta olla ilman seksuaalista läheisyyttä?
  • Onko mahdollista saada täydellinen elämä miehen tai naisen kanssa ilman läheisyyttä?
  • Kuinka tunnet seksiä?
  • Oletko koskaan tuntenut epämiellyttävän, ettet kokene seksuaalisia tunteita kuin teidän ympärilläsi?

trusted-source[23], [24], [25]

Modernin nuoruuden avuntarpeet

Nuorilla on "identiteettikriisi" murrosiän puhkeamisen myötä, ja heidän seksuaalisuutensa ja kiinnostuksensa seksuaalisen elämän puolelle ovat osa luonnollista kasvattamisprosessia.

Nuorten ja aikuisten seksuaalinen kiinnostus voi vaihdella suuresti ja riippuu kulttuurisista normeista ja yhteiskunnallisista syistä, seksuaalisesta suuntautumisesta, sosiaalisesta kontrollista ja sukupuolikasvatuksen tasosta. On syytä pitää mielessä, että 25-vuotiaan aivot ei täysin kypsynyt, ja osittain tämän vuoksi monet nuoret miehet ja naiset eivät voi tehdä tietoisia päätöksiä ja ennakoida seuraukset seksuaalisen käyttäytymisen: ei-toivotun raskauden; infektio sukupuoliteitse tarttuvilla infektioilla, mukaan lukien HIV / aids.

Modernin nuoren, erityisesti amerikkalaisten, psykologien seksuaalisuus näkee usein seksuaalisen koulutuksen ongelmissa. Mukaan aika "seksuaalista" Tutkimukset ovat osoittaneet, että käyttäytyminen muutaman oppilaitoksissa (mukaan lukien opiskelijat yli 17-vuotiaat) 81,2% vastaajista ei tunne seksuaalista kiinnostusta ja 75,8% yhdynnässä ovat kokeneet ahdistusta ja pelkoa.

Journal of Marriage and Family -lehden mukaan tutkimukset osoittavat, että 10 vuoden jälkeen 10-40% nuorista Yhdysvalloissa ja muissa länsimaissa ei ole seksiä. Ja 25-29 vuoden iässä - 5%.

Mutta kaikki kirjaa Aseksuaalisuus näyttää voittamaan Japanin: mukaan 2012 tavoite, 61,4% naimattomien vuotiaiden miesten 18-34 vuotta ollut ystäviä, ja yli 49% naisista samanikäisten - sukupuolta olevan kumppanin. Samaan aikaan yli 25% naimattomista nuorista miehistä ja alle 30-vuotiaista naisista ei koskaan ollut seksiä.

"Uskomaton elämäntapa" on tullut suosituimmaksi nuorten keskuudessa Kiinassa, useimmiten seksuaalisuus on osoittanut, että tanssit elävät megacities.

trusted-source[26], [27]

Kuka ottaa yhteyttä?

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.