^
A
A
A

Erektiohäiriöt miehillä ja naisten seksuaalisen häiriön puute

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Erektiohäiriöt miehillä ja seksuaalisen herättävyyden puute naisilla ovat seurausta herätevaiheesta seksuaalisten reaktioiden aikana. Tämän häiriön kärsivillä miehillä on vaikeuksia saavuttaa ja ylläpitää erektio (impotenssi) tai erektiota ei ole riittävästi ilmaistu. Tällaisissa häiriöissä olevilla naisilla kykyä erittää emättimen voiteluaine voi heikentyä.

Jotkut tällaisilla rikkomuksista kärsivillä ihmisillä on pitkä historia erektiohäiriöiden tai seksuaalisen heräteilyn loukkauksista, kun taas toisissa näistä poikkeavuuksista tapahtuu yhtäkkiä normaalin seksuaalisen elämän pitkän ajan jälkeen. Joten, 50-vuotiaan miehen 25 vuoden avioliiton aikana harvoin oli vaikeuksia saavuttaa erektio. Vuoden kuluttua hänen vaimonsa kuolemasta hän aloitti uuden yhteyden, ja ensimmäisellä yrittämällä nukkua valitullaan, hänellä ei ollut erektiota. Toisessa tapauksessa 27-vuotias nainen ei kokenut seksuaalista kiihottumista, vaikka hän halusi sukupuolen. Aiemmin hänen aiemman suhteensa aikana hän kokenut fyysistä jännitystä rakkauspelissä. Lisätutkimukset osoittivat, että hänen kumppaninsa ei herättänyt häntä tavalliseen tapaan.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Erektiohäiriöiden syyt miehillä

Jos erektiohäiriöitä tai herjausongelmia ilmenee yhtäkkiä ja pitkän ja tyydyttävän seksuaalisen elämän jälkeen, sinun tulee etsiä lääkäriltä selitys. Kuten olemme jo maininneet, erilaiset lääkkeet ja taudit aiheuttavat hajoamisen seksuaalihoidon aikana.

Jos mies kehittyy erektiohäiriöön, hänen tulee todennäköisesti käydä urologissa selvittääkseen, ovatko näiden sairauksien syyt orgaanisia vai psykologisia. Usein ongelmilla on sekä orgaanisia että psykologisia juuria, kuten mies, jolla ei ole tarpeeksi täyttä erektiota. Ongelma alkoi vuosi sen jälkeen, kun hän diagnosoi hänen diabeteksensa (hyvin yleinen impotenssin syy) ja hänen insuliinihoitoaan. Hänen vaimonsa valitukset erehdyksen puutteesta aiheuttivat hänet pelkäämättä, ettei hän pystyisi erektiota lainkaan.

Orgaanisten häiriöiden tutkimuksiin kuuluvat veren virtausnopeudet ja peniksen valtimoiden ja laskimoiden tilan seuranta, jotka myös määrittävät neurologisten vaurioiden todennäköisyyden. Useimmissa miehissä näissä tapauksissa määritetään yöllinen erektio. Kahden tai kolmen yön aikana potilaat nukkuvat erikoisvarustetussa laboratoriossa. Laitteet vahvistavat organismin tilan nukkua eri vaiheissa, erityisesti REM-vaiheen aikana. Lisäksi käytettiin hyvin käytännöllistä testiä kotona tapahtuvalle käytölle: jos erektio ei esiinny nopeasti nukkumisvaiheen aikana, voimme olettaa, että toimintahäiriön taustalla oleva syy on orgaaninen syy. Valitettavasti menetelmien kehittäminen orgaanisten tekijöiden aikaansaamiseksi seksuaalisiin häiriöihin naisilla on jäljessä miesten keskuudessa, vaikka somaattinen tutkimus ja hormonaaliset testit voivat auttaa selkeyttämään orgaanisia syitä.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Erektiohäiriön hoito miehillä

Erektiohäiriöiden tai seksuaalisen herkkyyden häiriöissä esiintyy käyttäytymispoli- teriaasi, joka edistää pelon vähenemistä. Herkistymisvalmisteita suositellaan yleensä. Tässä tapauksessa sukupuoli itse on lykätty ja sen puolesta suositellaan ensisijaisesti kosketusta kosketusta ja emotionaalista stimulaatiota. Samanaikaisesti sekä miehen että naisen tulee rohkaista toisiaan ja tukea kumppaninsa hoidon aikana, varsinkin jos seksuaaliset ongelmat liittyvät suhteiden vaikeuksiin.

Monissa miehissä erehdyksen vaikeudet johtuvat epäonnistumisen pelosta. Ne johtuvat joko lisääntyneen itsekontrolloinnin ("tarkkailijan roolista") tai liiallisen huolen aiheuttaneen erektiota. Miehet, joilla on potentiaalisia ongelmia, ovat erityisen herkkiä kumppaninsa kriittisille huomautuksille erehdyksen puutteesta; he kokevat tunteen alemmuutta ja syyllisyyttä. Tällaisissa tapauksissa hoito keskittyy kumppanien tuntemiseen muihin sukupuolisuhteisiin, lukuun ottamatta suoraa sukupuolielääkettä.

Miehille, joilla on äkillisesti aiheuttanut erektiohäiriö, peniksen proteesin implantaatiota voidaan käyttää keinona tunkeutumisen kyvystä. Jokaisen tällaisen toiminnan olisi perustuttava psykologien, psykiatrien, seksologien ja urologien asiantuntijalausuntoihin. Joissakin tapauksissa, kun seksuaalista nauttimista vaikeuttavat mielenterveyden ongelmat, sekä pitkän aikavälin psykoterapia että käyttäytymishäiriöiden hoito näytetään.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.